Speciális feederbotok a Spro kínálatában

Speciális feederbotok a Spro kínálatában

A SPRO-val - a holland székhelyű nemzetközileg ismert horgászcikk gyártóval - folytatott közös fejlesztőmunkánk végeredményeként, ebben az évben három új feederbot-család került forgalomba. Elsőként a Special Pellet Feederekkel találkozhattak az érdeklődők, és örömmel jelentem, hogy a másik két csúcskategóriás feederbot is végre elérhető! A Spro Royal Sensitive és Royal Carp feederek nem hétköznapi igényekhez készültek a céltudatos, feederbotos horgászatban jártas vevőknek. Ismerkedjünk meg ezekkel a botokkal közelebbről!

Spro Royal Sensitive feeder by Döme Gábor

A Sensitive feederek megújult változatai. A különbség itt is rendkívül szembetűnő. Teljesen új a bottest, különleges, dobást segítő gyűrűsora van, rendkívül érzékeny és finom karbon rezgőspiccekkel van ellátva, amelyek utolsó 3 gyűrűköze van pirosra festve a jobb láthatóság érdekében. Az érzékeny (Medium, Medium Heavy) méretekhez 1 oz-s, vagy annál finomabb spicc is jár. De az igazán nagy „durranás” nem ez! Sok cég gyárt már érzékeny és lágy feedereket, de ezek legfőbb hibája, hogy nem lehet velük dobni: 30 méternél távolabb képtelenség kétszer azonos helyre dobni velük.

A Royal Sensitive feeder a leheletfinom horgászat eszköze

A nevemmel fémjelzett új Royal Sensitive feederek azonban megőrizték a feederbotokra jellemző gerincességet, amely segít a végszerelék távoli és pontos (akár 40-70 m-re történő) bedobásában, mégis annyira finomak és lágyak a fárasztás során, mint egy pickerbot. Ezt a megnövelt méretű szuperkönnyű SiC gyűrűsorral és a bottest alapját képező IMT-10 Power Carbon anyag felhasználásával érték el. Erőgumi nélkül is használhatók 0,08-0,10 mm vékonyságú előkével és igazán kicsi, 16-18-20-as horgokkal is. Természetesen, ha keszegezés közben horgunkra akad egy ponty, gond nélkül megfoghatók vele! Olyan kurrens, eddig sehol nem kapható botcsalád, amely igazi unikum a palettán!

A család 5 különböző tagból áll
Mindhárom rezgőspicce karbonból készült, és az utolsó három gyűrűköz van pirosra festve a jobb láthatóság érdekében
A gyűrűk átmérője a rezgőspicceken is az átlagosnál nagyobb!
A finom spiccek között (bottípustól függően) van 1 oz-nál kisebb teherbírású is!
A rendkívül ízléses, szép megjelenésű, mély bordó bottestet megfordítva megtudhatjuk a bot dobósúlyát és az elérhető dobótávolságot is
Különleges felépítésű, dobást segítő, megnövelt méretű, szuperkönnyű SiC gyűrűzéssel van ellátva
A magyar nyelvű vevőtájékoztató erről a botról sem hiányozhat!
Minden apró részletre ügyeltünk! A horogbeakasztó szem…
… az orsótartó…
… de még a nyélvéget lezáró dugó is igényes kivitelű

Kinek ajánlom: Annak, aki egy pickerbot finomságú, de egy kiváló feederbot minden tulajdonságát magában hordozó egyedi botra vágyik; azon horgászoknak, akik gyakorta járnak feeder-versenyekre is, de eddig nem találtak minden szempontból megfelelő, kellően finom, de remek dobási és fárasztási tulajdonságokkal rendelkező botokat.

Hajlékonyságban verhetetlen!

Méretsor: 330M, 360MH, 360H, 390MH, 390H

Spro Royal Sensitive feeder by Döme Gábor
cikkszámhosszkarakterisztikadobósúlyspiccek terhelhetőségedobótávolság
2820-3353,3 mMedium10-55 g0,5 oz, 1 oz, 1,5 oz15-50 m
2820-3653,6 mMedium Heavy20-80 g0,75 oz, 1 oz, 2 oz30-60 m
2820-3953,9 mMedium Heavy25-90 g1 oz, 1,5 oz, 3 oz50-70 m
2820-3663,6 mHeavy30-100 g1 oz, 2 oz, 3 oz40-70 m
2820-3963,9 mHeavy40-110 g1,5 oz, 2 oz, 3 oz60-80 m

Spro Royal Carp feeder by Döme Gábor

Talán a legjobb feederbotok a piacon, amelyek hazánkban is végre kaphatók. Az eredeti japán (létező legjobb, legkönnyebb és legdrágább) karbon alapanyagból készült bottestek átlagosan fele olyan nehezek, mint konkurenseik, köszönhetően az IMT-12 Power Carbon alapanyagnak. Mégis olyan, fizikát látszólag meghazudtoló paraméterekkel rendelkeznek, amelyet a legtöbben hitetlenkedve fogadnak.

A Spro Royal Carp a hazánkban kapható legkönnyebb, legrugalmasabb, csúcskategóriás feeder

Könnyedén dobhatunk velük akár 100 méternél is nagyobbat, miközben olyan rugalmasak és érzékenyek a botok, hogy a fék megszólalása nélkül is képesek egy 10 kilós hal erejét felőrölni. Nincs ellenfelük! A különleges felépítésű, dobást segítő, megnövelt méretű, eredeti FUJI Alconite gyűrűsor, a legnagyobb orsók befogadására is képes, tökéletes rögzítést nyújtó FUJI orsótartó, a kézre álló neoprén és portugál parafa kombinációjával létrehozott nyél nem csupán magas esztétikai értéket, hanem a bot maximális használhatóságát szolgálja!

A rezgőspiccek gyűrűzése és gyűrűmérete is tökéletes!
A karbon spiccek 2 oz, 3 oz és 4 oz teherbírásúak
A magyar nyelvű vevőtájékoztató mellett…
… jól látszódik az eredeti japán FUJI…
… felirat a gyűrűtalpakon
Az orsótartó is FUJI!
A bottestről itt is minden fontos infó leolvasható
Minden részlete hibátlan!

Kinek ajánlom: Annak, aki ritkán vásárol botot (ha kell, akár hónapokig spórol rá), de akkor nagyon megnézi, hogy mit vesz; aki nem tűri a kompromisszumot és megalkuvást, mert mindenből a legjobbat akarja! Azok fogják értékelni ezt a különleges feederbotot, akik gyakran járnak pontyos feeder versenyekre, ahol szükség szerint az átlagosnál nagyobbat kell dobni, miközben a végletekig kell finomítani a végszereléket, mindemellett a megakasztott halat mégis szeretnék garantáltan partra segíteni.

Méretsor: 390H, 420H

Spro Royal Carp feeder by Döme Gábor
cikkszámhosszkarakterisztikadobósúlyspiccek terhelhetőségedobótávolság
2841-3953,9 mHeavy30-110 g2 oz, 3 oz, 4 oz100 m felett
2841-4254,2 mHeavy40-120 g2 oz, 3 oz, 4 oz110 m felett

Ilyen szép halakat kívánok a botpróbákhoz!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor, Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.