Újdonságok a Maros Mixnél IV. - feederkosarak

Újdonságok a Maros Mixnél IV. - feederkosarak

A legtöbb forgalomba hozott feederkosár általában rövid használat után elgörbül, a rajtuk található műanyag akasztófül pedig gyakran eltörik. A Maros Mix teszthorgászai kikísérleteztek egy igazán masszív darabot, amely garantáltan bírja a strapát! Különlegessége, hogy akár több kilós terhelés hatására sem torzul el a kosár formája, valamint hogy a zsinór rögzítését szolgáló akasztófül acélból készül, amely rozsdamentes és rendkívül rugalmas.

A Maros Mix feederkosarak forgalomba kerülését egy kisebb piackutatás előzte meg. Ugyanis hazánkban jelenleg 300 ezer igazolt horgász van, és emellett még ott vannak az úgynevezett „holiday” pecások is, akik közel 100 ezren lehetnek. Tippelések szerint e horgászok 90%-a elsősorban a pontyhorgászatot részesíti előnyben. Ebbe természetesen beletartozik a bojlizás, rakós botozás, hagyományos fenekezés és úszózás, valamint a feederezés is. További érdekessége a dolognak, hogy a feederbotok eladási statisztikájából könnyedén lehet következtetni arra, hogy az eddig hagyományos, kapásjelzős fenekezést alkalmazó pecások lassan, de biztosan kezdik lecserélni botjaikat különböző típusú rezgőspiccesekre. A feederbotok eladási statisztikáját áttekintve megdöbbentőek a számok. Eddig minimálisan 150 ezer feederbotot értékesítettek! Tehát érthető, hogy hazánk egyik legjobban fejlődő cége, a Maros Mix ebbe az irányba, vagyis a feederezés felé is elmozdult a fejlesztések során.

A termékcsoport kialakításánál az volt a cél, hogy a vásárló a lehető legtöbb vízre találjon megfelelő formájú feederkosarat. Az öt különböző forma és a többféle méret lehetővé teszi számunkra azt is, hogy horgászatunkhoz a leginkább megfelelő típust választhassuk ki.

Csontikosár

Az élő csali koncentrált vízbejuttatását teszi lehetővé ez a csontikosár. Segítségével olyan vizeken lehetünk igazán eredményesek, ahol rengeteg ponty és kárász található. Használata gyerekjáték! A mellékelt fotókon jól látszik, hogy a kosár végén található fedelet le lehet pattintani, így könnyen megtölthetjük azt csontkukaccal. A oldalán, valamint a töltőnyílás tetején és végén található kupakon apró lyukak vannak, amiken csak lassan, egyesével tudnak távozni a csontik. Ezzel a módszerrel garantáltan kapásra csábíthatjuk még a legóvatosabb pontyokat is. Négy méretben kerül forgalomba. A kisebb 10, 20, 30 grammos változatokat állóvízen, míg a nagyobb, 40 grammost folyóvízen (pl.: márnázáshoz) alkalmazhatjuk eredményesen.

A Maros Mix Csontikosár kizárólag az élő csalik bejuttatását szolgálja
A legnagyobb halakat gyakran csak úgy lehet megfogni, hogy az etetőanyagot mellőzve kizárólag élő csalival végezzük az etetést
A műanyag kosár végén egy levehető kupak található. Itt tölthetjük meg csontival

Elit Feederkosár fém - kerek és négyzetes

A Maros Mix teszthorgászai kikísérleteztek egy igazán masszív darabot, amely garantáltan bírja a strapát! Különlegessége, hogy akár több kilós terhelés hatására sem torzul el a kosár formája, valamint hogy a zsinór rögzítését szolgáló akasztófül acélból készül, amely rozsdamentes és rendkívül rugalmas. Használata a gyakorlatban igazán egyszerű. A kosárba kell az etetőanyagot belenyomni, amely a vízbe érkezés után folyamatosan oldódik, felkeltve így a halak figyelmét. Kerek és szögletes változatban készül! A kerek típust állóvízen vagy lassan áramló csatornán célszerű bevetni, a kissé lapos, szögletes változatot pedig folyóvizeken vagy gyorsabban áramló csatornákon. Méretek: 10 g, 20 g, 30 g, 40 g, 50 g, 60 g, 70 g, 80 g, 90 g, 100 g.

A masszív anyagból készült feederkosár kerek…
… és szögletes változatban is kapható
A mellékelt kép természetesen csak illusztráció, ettől függetlenül különösen jól bírja a strapát

Elit Feeederkosár műanyag - kerek és négyzetes

Ez a közkedvelt feederkosár szinte csak anyagában tér el a fent említett fém feederkosaraktól. A készítéséhez felhasznált rugalmas műanyag rendeltetésszerű használat mellett tönkretehetetlen! A képeken jól látszik, hogy összenyomás után azonnal visszanyeri eredeti formáját. Egyedülálló választékban készül, hogy a partközeli állóvízi és a nagy távolságra történő folyóvízi horgászathoz is megtaláljuk a szériában az ideális modellt. Méretek: 10 g, 20 g, 30 g, 40 g, 50 g, 60 g, 70 g, 80 g, 90 g, 100 g.

A rugalmas műanyagnak köszönheti jó tulajdonságait
Összenyomás után azonnal visszanyeri eredeti alakját
Minden Maros Mix Elit Feederkosár akasztófüle rugalmas, rozsdamentes acélból készül
Kerek…
… és szögletes kivitelben is kapható
A Maros Mix csapat tagja, Vidó Ferenc is tesztelte a cég által készített feederkosarakat

(X)
Egedi Róbert

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.