Frontos method

Frontos method

Egy borongós, esős, frontokkal tarkított nyári nap ideális alkalom a horgászatra. A hőmérséklet és a légnyomás változása táplálkozásra sarkallja a halakat. Egy spontán jött rapid horgászatomba nyerhettek most betekintést, aminek mindössze két célja volt: eltölteni pár kellemes órát a vízparton és extrém esős teszt alá vetni az új By Döme TEAM FEEDER Kapásjelzőket!

Hetek óta tartott már a kánikula, majd végre a hétvégére lehűlést, sok esőt és viharokat jósolt a meteorológia. Ami jó a halnak, nem feltétlen jó a horgásznak, bár én kedvelem az ilyen körülményeket is. Vasárnap hajnalban hatalmas mennydörgésre ébredtem, amit szakadó eső kísért. Erre vártam, gyorsan bepakoltam a kocsiba és egy olyan vízterület felé vettem az irányt, ahol már évek óta nem jártam.

Évek óta nem jártam ezen a tavon, ami a Forráskúti…
… Topogó Horgásztó volt
Imádom az ilyen időt…
… essél csak, ezért jöttem most!

A tópartra érve mérséklődött valamelyest az eső, így igyekeztem gyorsan kipakolni és összeállítani a felszerelést, hogy a következő nagy zuhé előtt minden a helyére kerüljön. Egy könnyen elkészíthető, de rendkívül fogós nyári etetőanyag keverékkel készültem, amely a következőkből állt:

  • 1 zacskó Gold Feeder N-Butyric Carp
  • 1 zacskó FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix
 

Könnyedén elkészíthető és garantáltan fogós nyári keverék…
… amihez kiváló választás a BlendeX Pop Up Method Vajsav & Mangó csali

Éppen a helyére került minden, amikor újfent leszakadt az ég. Olyan intenzitással esett, hogy az összefüggő vízréteg függönyként takarta ki előlem feederbotjaim spicceit. Szeretem feszegetni a határokat, ezért lecseréltem kedvenc bottartóimat az új By Döme TEAM FEEDER Kapásjelzőkre. Nappali horgászatról lévén szó nem lett volna rájuk szükség, de kíváncsi voltam, vajon ellenállnak-e az extrém esőzésnek is.

Jobb időt nem is találhattam volna a tesztelésre, gyakorta úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntenék

Szerencsémre az első pontyom megvárta, míg egy kicsit mérséklődött az eső, így csak a fárasztás végére áztam el teljesen, nem mindjárt az elején. Gyönyörű, füstölős kapás, majd egy jó kis fárasztás az esőben, a villámok „gyűrűjében”. A hal nem volt kapitális, de az élmény magával ragadó volt.

Jó kis csata bontakozott ki, még ha nem is kapitális hal küzdött a horgon
Egy hibátlan, gyönyörű tőponty volt az elkövető

A horgászatra szánt idő véges volt, a következő kapásra pedig meglehetősen sokat kellett várnom. Váltakozó intenzitással, de folyamatosan esett az eső. Ez az időjárás a legtöbb esetben egyértelműen jó horgászati lehetőség, ám ezen a napon nem azt hozta, amit előzetesen vártam.

Az eső váltakozó intenzitással, de folyamatosan esett

Már az összepakolásra leginkább alkalmas, kevésbé esős időt vártam és figyeltem, amikor újfent meggörbült a spicc. Rögtön érezhető volt, hogy ő sem a tó legnagyobb hala, ám újra akcióban voltam, ami mosolyt csalt az arcomra.

Újabb esős fárasztás! Sokáig vártam rá, de nagyon örültem neki…
… lassan szákolási pozícióba ért
Egy újabb töves a viharos napon

Hamarosan egy rövid időre elállt az eső, ezt az időszakot kihasználva pedig gyorsan össze is pakoltam. Mindösszesen öt órát tudtam horgászatra szánni ezen a napon, a szerencse pedig nem fogadott most a kegyeibe. Egyetlen kérdés maradt már csak nyitott: beáztak-e a kapásjelzők, vagy kibírták a folyamatos, heves esőzést?! Először is szárazra töröltem őket, majd az elemeket védő és borító hátlapot eltávolítottam. Megnyugodva konstatáltam, hogy egyetlen csepp víz sem hatolt be, teljesen száraz maradt a belseje. De ez nekem még nem volt elég bizonyíték, hisz felülről is beázhatott. A puding próbája az evés, így elemeket raktam mindkét kapásjelzőbe (napközben nem volt bennük elem, mert nem volt szükség hangjelzésre) és kipróbáltam őket. Az eredmény: hibátlanul működő kapásjelzők, amik e horgászat óta már párszor eláztak és érte őket a reggeli harmat is. Így, mire e sorokat olvassátok, már jó néhány extrém próbán átestek és még mindig állják a sarat, vagyis a vizet!

Egy hangulatos, frontos rapid horgászatban volt részem, ami nem zárult ugyan kiemelkedő eredménnyel, de remekül szórakoztam és még halat is fogtam. Végül is ezért horgászunk, nem?! Emellett minden kétséget kizáróan merem állítani, hogy a By Döme TEAM FEEDER Kapásjelzők teljesen vízállóak! A horgászat eseményeit egy rövid „kisfilmben” is nyomon követhetitek, ajánlom figyelmetekbe mindenképp!

Írta: Borbiró Ádám
Fotók: Libor Erika

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.