Bemutatjuk az új By Döme TEAM FEEDER Elektromos kapásjelzőt

Bemutatjuk az új By Döme TEAM FEEDER Elektromos kapásjelzőt

Egy újabb, egyedülálló fejlesztéssel bővült a By Döme TEAM FEEDER termékek sora! Ezt a kiegészítőt már a 2019-es katalógusunk megjelenésétől fogva nagy érdeklődés övezte, rengeteg kérdést kaptunk a várható érkezése kapcsán a horgászoktól, ezért most örömmel adjuk hírül, hogy itt van! Bemutatjuk a By Döme TEAM FEEDER Elektromos kapásjelzőt! Ez az ötletes, különleges formatervezésű újdonság gyakorlatilag ötvözi egy praktikus elektromos jelző és egy stabil feeder fej minden előnyét! Tekintsük át együtt, hogy melyek ezek!

Miért is van ennek létjogosultsága?
Nos, a magyarországi horgászok nagy része használ valamilyen elektromos kapásjelzőt, ez tény. Mi a vízpartokon járva gyakran látjuk, tapasztaljuk azt, hogy a feederbotjaikat is előszeretettel helyezik ezekre az eszközökre, aminek egyszerű az oka. Gyakorlatilag kényelmesebb számukra, ha nem kell minden egyes percben a bot mögött ülniük és a spiccet figyelniük, vagy ha esetleg valamilyen okból eltávolodnak egy kicsit a botjuktól, akkor is nyugodtak lehetnek, hiszen biztos, hogy nem fognak lemaradni a kapásról, érzékelni fogják azt a hangjelzésnek köszönhetően!

Többnapos vagy éjszakai feederbotos horgászatokon jó szolgálatot tehet egy kifejezetten a feederhorgászat igényeihez hangolt segédeszköz, amely egyértelmű jelzést ad kapáskor, így biztos, hogy nem fogunk lemaradni róla

A feederezés nem minden esetben jelent néhány órás horgászatot csupán, sokan szeretnek akár több napot is a vízparton tölteni, illetve gyakorta az egynapos kalandok is belecsúsznak az éjszakába, vagy éppenséggel akkor kezdődnek. Ekkor jó szolgálatot tehet egy kifejezetten a feederhorgászat igényeihez hangolt segédeszköz, amely egyértelmű jelzést ad kapáskor, így biztos, hogy nem fogunk lemaradni róla. Mindjárt az elején fontos tisztába tenni, hogy bár elektromos jelzőről beszélünk, ezt sem kell mindenáron hangjelzéssel használni! Például hogyha nappal horgászik valaki és a botok mögött van, akkor kikapcsolt állapotában is bottartóra tehető, sőt, tulajdonképpen így célszerű, ekkor pedig nem több az egész, mint egy fekete színű, esztétikus, megbízható stabilitást adó feeder fej, aminek ráadásul megvan az az előnye, hogy a görgője mindenféle súrlódástól mentesen, szabadon adagolja a zsinórt kapáskor. Ha pedig eljön az éjszaka és a horgász megfárad, egyetlen gombnyomással bekapcsolható, s máris kényelmesebb, nyugodtabb pecát tesz lehetővé.

Mindjárt az elején fontos tisztába tenni, hogy bár elektromos jelzőről beszélünk, ezt sem kell mindenáron hangjelzéssel használni! Kikapcsolt állapotban nem több az egész, mint egy fekete színű, esztétikus, megbízható stabilitást adó feeder fej, aminek ráadásul megvan az az előnye, hogy a görgője mindenféle súrlódástól mentesen, szabadon adagolja a zsinórt kapáskor
Ha nappal a botok mögött ülünk és figyeljük a spicceket, nincs értelme bekapcsolni
Ez éjszakai horgászat során jön el az ideje, ekkor van igazán létjogosultsága!
Ha a horgász elfárad és pihenni szeretne, sokkal kényelmesebb, nyugodtabb pecát tesz lehetővé

Egyedi, aszimmetrikus formakialakítás
Ami az elektromos jelzők sorából kiemeli és a feeder horgászok számára célirányossá teszi, az az egyedi formakialakítása. Ez ismerős lehet már néhányatok számára, hiszen az alapot hozzá az egyik jól bevált, régi feeder fejünk, a Quick Feeder adta. Ez a magasított forma minden körülmények között stabilan megtartja a feederbotunkat, használatával attól sem kell tartani, hogy a vehemensen kapó hal berántja a vízbe a botot, mert az aszimmetrikus formatervezés garantáltan meggátolja ezt. Sőt, van még valami, ami a stabilitást növeli! A tetején lévő, lefelé ívelő oldalperemek tulajdonképpen központosítják a bottestet az elektromos jelző közepéhez, és az esetek többségében már innen, ezek közül sem húzza ki a botot a hal, viszont hogyha egy kicsit szorosabbra van állítva a fék, és ez mégis megtörténik, akkor a magasított részen koppan a bot, átbucskázni nem tud rajta, miközben a zsinór végig a görgőn marad és szabadon ki tud futni.

Ami az elektromos jelzők sorából kiemeli és a feeder horgászok számára célirányossá teszi, az az egyedi formakialakítása. Ez ismerős lehet már néhányatok számára, hiszen az alapot hozzá az egyik jól bevált, régi feeder fejünk, a Quick Feeder adta
A fejrész tetején lévő, lefelé ívelő oldalperemek központosítják a bottestet az elektromos jelző közepéhez, az esetek többségében már innen, ezek közül sem húzza ki a botot a hal kapáskor…
… viszont ha szorosabbra van állítva a fék és/vagy annyira vehemens a kapás, hogy mégis, akkor a magasított, függőleges fejrész garantáltan stabilan megtartja!

Beállítási lehetőségek
A készülék bekapcsolása a „V”, azaz Volume gombbal történik, ezt hosszan kell megnyomni! Néhány másodpercig, hogyha nyomva tartjuk, a piros LED fölvillan, emellett egy hangjelzés jelzi számunkra, hogy bekapcsolt a készülék.
Az elektromos kapásjelző működése egy cseppet sem bonyolult, gyakorlatilag egy háromgombos rendszerrel tudjuk ízlésünk szerint kalibrálni és a körülményeknek megfelelően beállítani.

Négy különböző hangszínen („T” gomb), négy különböző hangerő („V” gomb) és érzékenységi fokozattal („S” gomb) képes a kapást jelezni.

Egy háromgombos rendszerrel tudjuk az ízlésünk szerint kalibrálni és a körülményeknek megfelelően beállítani
Maradva a „V” gombnál, ezzel a hangerőt tudjuk állítani. A gomb egyszeri megnyomásával lehet egy-egy fokozat között váltani. Hogy éppen melyikben vagyunk azt a készülék egy, a fokozatnak megfelelő hangerejű próba csippanással jelzi. Összesen négy féle hangerő típusból tudunk választani
A „T” – azaz a tónus – gombbal az elektromos jelző hangszínét tudjuk kiválasztani. Akárcsak a hangerőnél, itt is négy különféle lehetőségből tudunk választani az egészen magastól az mély hangszínig
A harmadik, „S” betűs – azaz Sensitivity – gomb az elektromos jelző érzékenységének beállítását teszi lehetővé

Ha a „Sensitivity” (S) gombot egyszer megnyomjuk, akkor egy csippanást hallunk, ez a legérzékenyebb fokozatot jelenti. Ekkor jól látszik, hogy fél centit-centit kell csupán a zsinórnak mozdulnia, és a jelző máris működésbe lép. A második nyomásnál két csippanás mutatja, hogy a kettes fokozatba léptünk, itt már többet kell húzni a zsinóron, hogy a készülék kapást jelezzen. Harmadszor megnyomva három csippanás mutatja a harmadik fokozatot. Ebben az esetben már viszonylag nagyobb zsinórmennyiségnek kell áthaladnia a görgőn ahhoz, hogy a készülék bejelezzen. Ennek igazából már akkor van jelentősége, hogy ha erősen hullámzó vízben horgászunk és el akarjuk kerülni az álkapásokat. A gomb negyedik lenyomásával – négy csippanással – a negyedik fokozatba léphetünk, ebben az esetben pedig már egészen sokat kell a görgőnek mozognia ahhoz, hogy egy hangjelzést kapjunk.

LED szín és extra éjszakai fény

A TEAM FEEDER Elektromos kapásjelző elsődleges jelzőfénye piros színű

Ennek az elektromos jelzőnek van még egy fontos tulajdonsága, a hangjelzés mellett, aminek az éjszakai feederezés során jön el igazán az ideje, a jelző hátulján található egy kis LED is, ami azért került oda, hogy mindig a víz irányába, tehát a spiccek felé mutasson. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor egy erőteljes, fehér színű fényforrást kapunk, ami gyakorlatilag megvilágítja a spicceket, ezzel a kapást így is láthatóvá teszi.

A „T”, azaz Tónus gombot kell hosszan nyomva tartani, ezzel aktiválhatjuk a fehér LED fényt

Szabvány menet, univerzális használhatóság
A TEAM FEEDER elektromos jelző egy szabvány menetes aljzattal készül, ez pedig széles körű használhatóságot biztosít. Univerzálisan használhatjuk bármilyen kereszttartóhoz, egyszerű menetes leszúró szárhoz, vagy akár rod-podhoz is.

A TEAM FEEDER elektromos jelző egy szabvány menetes aljzattal készül, ami széles körű használhatóságot biztosít neki
Univerzálisan használhatjuk bármilyen kereszttartóhoz, buzz barhoz…
… illetve egyszerű menetes leszúró szárhoz vagy akár rod-podhoz is

Energiaellátás
A jelző energiaellátását 3 db AAA méretű, azaz mini ceruzaelem biztosítja. A készülék hátulján lévő fedlap lecsúsztatásával könnyedén elvégezhető az elemek cseréje.

3 db AAA méretű, azaz mini ceruzaelem biztosítja az jelző energiaellátását

Vízállóság
Egy elektromos jelző esetében fontos kérdés a vízállóság. A TEAM FEEDER jelzőn mindenhol precíz illesztések találhatóak, illetve gumis tapintású, víztaszító burkolatot kapott. Ennek köszönhetően a jelző teljes mértékben esőálló, nyugodtan használhatjuk esős időjárásban is, viszont vízbe meríteni már nem ajánlott.

Precíz és strapabíró szerkezet, jól bírja az időjárás megpróbáltatásait

Elkészült a By Döme TEAM FEEDER Elektromos kapásjelző bemutató filmje is, melyben a termék részletesen bemutatásra kerül, érdemes megtekinteni:

Meggyőződésünk, hogy a TEAM FEEDER Elektromos kapásjelző sokak kelléktárában lesz hasznos kiegészítő, eredményes horgászatot és sok kapást kívánunk hozzá!

Írta: Putz Tamás
Fotók: Császár Bence
Videó: Császár Bence,Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.