Nagy szélben a halakért

Nagy szélben a halakért

Arra voltam kíváncsi, hogy a Haldorádó újdonságait hogyan fogadják a Gyékényes Horgásztó halai. Olyan etetőanyagokat és csalikat vetettem be ezúttal, amelyekkel a tó pontyai ilyen összetételben még nem találkozhattak, így kíváncsian és reményteljesen indultam neki a horgászatnak!

Reggel, amint kiérkeztem a tóra és nekikészültem a horgászatnak, rövid időn belül olyan szél támadt, hogy fontolóra vettem, érdemes-e egyáltalán kint maradnom?!

Én voltam az első a vízparton

A horgászszékem még a földön hevert felállítatlanul, mialatt a botok már bevetésen voltak.

Kíváncsian vártam, hogy mit tartogat a mai nap számomra

Körülbelül reggel 8 órakor kezdtem meg a horgászatot, akkor még mit sem sejtve, hogy mekkora szélvihar áll előttem.

Itt már kezdett felélénkülni a szél

Az etetőanyagot már előző este felbontottam és bekevertem, mert már nem bírtam megvárni a másnapot, annyira be voltam sózva. A horgászatomra a következő Haldorádó csalogatóanyagokat válogattam össze: Top Method Feeder - Spicy Krill + Nagy Ponty + Micro Pellet - Chilis Tintahal.

Tavaszi pontyoknak szánt csalogatóanyag
Íme, a készre kevert etetőanyag

Az egész délelőtt eltelt kapás nélkül. Időközben a szél annyira felélénkült, hogy szinte küzdenem kellett egy-egy bedobással is, hogy a vízbe tudjam juttatni a szereléket. A tóról tudnivaló, hogy a délutáni órák mindig sikeresebbek, így ebben bizakodtam, valamint abban, hogy talán a szél is mérséklődik.

Reménykedve vártam a kapásokat

A sokszor orkán jellegű széllökések ellenére kora délután láttam, ahogy a spiccem végét valami elkezdte pöcögtetni. Úgy fellelkesültem, hogy azon nyomban óvatosan bevágtam. Nem éreztem nagy súlyt, de legalább hal volt a horgon!

A nap első jelentkezője

Akik nyomon követik a cikkeimet, azok tudhatják, hogy az egyik kedvelt csalim a gumikukorica, így a mai nap is ezt erőltettem. Ezt húzta el ez a kárász is.

Mai horgászatom eredményt hozó csalija a Haldorádó DupleXCorn - Édes Kukorica volt

A kifogott hal után sem ültem tétlenül. Mivel nagyon nehezen jöttek a halak, elkezdtem őket keresni, mégpedig úgy, hogy az egyik botomat elvittem a mellettem levő álláshoz és az azzal szembeni akadót céloztam meg, ezáltal nagyobb területet tudtam meghorgászni. Rövid idővel a bedobás után meg is jött innen az első kapás! Később egymás után újabb halakat adott ez a hely.

Őt rejtette az akadó

A felszerelést sem bonyolítottam túl, az általam kedvelt cuccokat hoztam magammal. A bot By Döme TF Master Carp Pro 420LC, míg az orsó By Döme TF Carp Fighter LCS 6000 volt. A végszerelékem egy L méretű Dart kosár volt, az előkémet pedig Haldorádó Braxx Pro 0,12 mm-es fonott előkezsinórból kötöttem meg. Végül egy olyan horgot használtam, ami szintén már többször bizonyított, ez a Guru MWG volt 10-es méretben.

Akcióban a Master Carp Pro 420LC!
Az év első pontyát is sikerült megfognom, ami fő célom volt
Természetesen visszanyerte szabadságát!

Mivel mindezek után már javában a délutánban jártam, úgy döntöttem, befejezem a horgászatot. Sajnos a szélvihar is egyre erősödött, és kezdett a levegő is tovább hűlni. Ma is sok tapasztalatot gyűjtöttem, hiszen mit ér a horgászat kihívások nélkül? Nagyon jó kis pecában volt részem, ráadásul sikerült megfognom az év első pontyát! Köszönöm a Teremtőnek, hogy a mai napon is megáldott szép halakkal!

Írta: Pásztor Benjámin
Fotók: Boros Anna, Pásztor Alex

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.