Versenytitkok 9. rész - A feeder ranglista élén

Versenytitkok 9. rész - A feeder ranglista élén

A Horgászklub Horgászportál immár harmadik éve szervezi, koordinálja az úszós és a Feeder ranglista versenyeket. Ezek olyan rangos versenyek, amelyek után az elért eredmények alapján (az értékes díjak mellett) pontokat is kapnak a versenyzők. Minél előbb végez valaki, annál több pont lesz a jutalma. A feederhorgászok ebben az évben 6 ranglista versenyen vehettek részt az év különböző időszakaiban, az ország ismert és népszerű vízterületein. Az így kialakult sorrend nem egy pillanatnyi versenyeredményt, hanem egy egész éves teljesítményt mutat. Ebben az évben - nagyszerű eredményeket produkálva és a legtöbb pontot gyűjtve - Döme Gábor végzett a Feeder ranglista élén. A továbbiakban a vele készült rövid interjút olvashatják.

Takács Péter: Mit jelent számodra, hogy sok rangos versenyeredmény mellett Te lettél a Horgászklub Feeder ranglista győztese 2013-ban?

Döme Gábor: Mivel ez egy versenysorozat „fődíja”, sokkal értékesebb, mint egy verseny után járó bajnoki trófea. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ezt magaménak mondhatom, hiszen ez megkoronázza az idei évemet.

A 2013. évi Feeder ranglista első három helyezettje: 1. Döme Gábor, 2. Sivák Mátyás, 3. Siroki Dávid
Egy újabb elismerés, amely mögött rengeteg munka van!

TP: Idén hány feeder versenyen vettél részt és milyen eredményeket sikerült elérned?

DG: Ebben az évben eddig 11 horgászversenyen vettem részt. Ebből 8 alkalommal álltam dobogón, 5 versenyt megnyertem!

Ebben az évben, eddig 11 horgászversenyen vett részt Gábor. Ebből 8 alkalommal állt a dobogón, 5 versenyt megnyert. Íme, az idei kupa termése!

TP: A Feeder ranglista versenyeken milyen eredményeket értél el?

DG: Ebben az évben a magyar bajnoksággal együtt 6 pontgyűjtő Feeder ranglista verseny került megrendezésre. A 6 versenyből hármat megnyertem, 2 harmadik helyezést szereztem és a „legrosszabb” eredmény egy ötödik hely, ennek köszönhetően magasan vezetem a ranglistát. Tehát ennyiszer már nem lehet szerencséje valakinek… :)

A 2013. év feeder ranglista táblázata: Feeder ranglista

Az első ranglista verseny 2013-ban a Tubertini kupa volt, amelyen az 5. lett
Ezt követte a Lantos Mix Kupa, ezt megnyerte
Adácson, a Maros Mix kupán bronzérmes lett
A Haldorádó Duna Feederkupát Ordason megnyerte
Új pályacsúccsal, 36.720 grammal nyerte az első fordulót a Dunán!
A Walterland Feeder Kupán, Velencén a 3. helyen végzett…
… majd jött az Országos Egyéni Horgászbajnokság, ahol Döme Gábor lett a MAGYAR BAJNOK!
Bajnoki zsákmány

TP: Volt már ennyire eredményes éved?

DG: Nem, még soha! De aki évek vagy évtizedek óta versenyez, az tudja jól, hogy ez egy hullámvasút. Egyszer fent, egyszer lent. Lehetetlen minden versenyt megnyerni és mindig a legjobbnak lenni… hiszen nemcsak én, hanem MINDENKI a győzelemért száll ringbe, de győztes mindig csak egy lehet. Idén összejött minden, ezért is tudtam ilyen kiemelkedő eredménnyel a ranglista élére kerülni.

Gábor különösen büszke arra, hogy gyermekkori mentora, segítője, Temesváry Gyula szintén magyar bajnok lett a veteránok között idén!

TP: Mi a titok?

DG: A titok az, hogy nincs titok! A jó eredményt csak úgy lehet elérni, hogy sokat horgászom a versenyekre, a felkészülésre sok időt szánok. A legtöbb pályát 1-2 nap alatt nem lehet megfejteni, begyakorolni. Nagyon fontos a mentális segítség is. A családom és üzlettársam, Pintér Zoltán maximálisan támogatnak, így sem a családom, sem pedig a vállalkozásom miatt nem kell aggódnom. Amikor versenyről van szó, 100%-ban az ott zajló eseményekre kell „csak” koncentrálnom. Nagyon nagy segítséget nyújt a Haldorádó két tagja, Sipos Gábor és Sisa József is, akikkel mindent átbeszélve együtt készülünk fel a versenyekre.

Az egyéni eredmények mögött nagyon komoly csapatmunka van, amelyben Sipos Gábor és Sisa József is aktívan részt vesznek

TP: Mi az újabb célkitűzés?

DG: November végén Dél-Afrikában kerül megrendezésre a Feeder Világbajnokság. Nagyon távol van tőlünk, de a horgászat technikája mégis közeli vagy testhezálló, hiszen főként pontyokra kell horgászni. Márciusban és szeptemberben már voltam kint és felmértem a pályát, ekkor megismerkedtem olyan nagyszerű emberekkel, akik mindenben segítik és segíteni fogják a felkészülésünket, hogy minél jobb eredményt érhessünk el. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a hazánktól oly távoli helyen is bizonyítsuk a rátermettségünket, ügyességünket.

Következő cél? A Feeder VB Dél-Afrikában!!!

TP: Mit is kívánhatnék mindehhez?! „Csak” annyit, hogy teljesüljön minden vágyatok!

DG: Köszönöm!

Írta: Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.