Amikor a tavasz bekopogtat 1. rész

Amikor a tavasz bekopogtat 1. rész

Február derekán nem várt enyhülés érkezik. Ez az, ami ilyenkor a vízpartra csalogat, hiszen már tűkön ülök, alig várom, hogy pecázzak egy jót. Nem titok, tervben van egy botavató, így most kivételesen várom az idei első horgászatot.

Hozzám is megérkezett a várva várt Gold Serie pálca. Mondanom sem kell, már nagyon vártam, hogy végre kézbe vegyem és horgásszak vele egy jót élesben. Szombat délután gyönyörű idő fogad a Zsitva partján, enyhe északi széllel, ragyogó napsütéssel és még a madarak is dalra fakadtak. A hosszú előkés peca mellett tettem le a voksomat, ugyanis nagyon szeretem az efféle pörgős horgászatokat, és szinte mindenféle halat fogtam már itt ezzel a módszerrel.

Az exkluzív kivitelhez igazodik a botok igényes, merev hordtáskája is, amelyben garantáltan sérülésmentesen szállíthatók
Nagyon kedvelem a Super Sensitive zsinórokat, a legtöbb orsóm dobjára ezt csévélem
Finom futás, tökéletes zsinórkép és kézre álló hajtókar a Gold Serie orsók fő jellemzője

Sötét tónusú, szinte fekete etetőanyaggal készültem, melyet csontival és pinkivel dúsítottam, hogy minél tartalmasabb legyen. A csalimat is ebből válogattam ki, minden alkalommal került a horogra négy-öt szem az említett élő anyagból. Fontosnak tartom, hogy mindkét csaliból kerüljön a horogra, ugyanis a fehér-piros kombináció nagyon figyelemfelkeltő, ha úgy tetszik, kontrasztos a halak számára. Az első dobás után rögtön egy kiló körüli kárásszal indítottam, majd követte még két társa. Kis idő múltán megkezdődött a keszegek ostroma: gyönyörű, termetes bodorkák és egy dévérkeszeg színesítette a fogást. A hosszú, eseménytelen tél után roppant jólesett végre halakat fogni és felavatni az új pálcát.

Hétágra süt a nap: nagy öröm, amikor ilyen jó idő fogad
Melyiket szeressem?
Az etetőanyagomat élő anyaggal dúsítottam, és a horogra is ez került
Bodorkák…
… a tavasz hírnökei
Végre megérkezett az első ezüstkárász…
… értük jöttem
Kapásra várva
Ilyen ragyogó napsütésben elkél egy jó napszemüveg, amikor órákon át a spiccet nézzük
Minőségű ruházat a hideg napokra is
Nagyon élvezetes…
… minden egyes hal megfogása ezzel a bottal
Némelyek már pocakosak
Kora tavaszi horgászataim során…
… rendszerint az ezüstkárászok kerülnek célkeresztbe

Ami a botot illeti: az első és legfontosabb a bottest alapanyaga, amely a japánból származó IMT-12 Power Carbon, ez további kevlárhálós erősítést kapott, ami gyakorlatilag törhetetlenné tette a botot. A Gold Serie botokat a legújabb fejlesztésű titán-króm gyűrűkkel szerelték, ami kizárólag a prémium kategóriás botok kiváltsága, ugyanis fele olyan súlyúak és dupla élettartamúak, mint a legjobb, legkeményebb SiC gyűrűk. Iszonyatosan megszerettem ezt a botot az első horgászat után és már alig várom, hogy legközelebb ismét használhassam. 
Azt hiszem, az idén több finompeca lesz…

A napnyugta mindig csodás és roppant eredményes időszak

Írta: Bottyán Marián
Fotók: Bottyán Marián

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.