Bemutatom a TEAM FEEDER Gold Serie feederbotokat

Bemutatom a TEAM FEEDER Gold Serie feederbotokat

2021-ben elérkezett az ideje annak, hogy a By Döme TEAM FEEDER botszéria egy igazán prémium minőségű botcsaláddal bővüljön, ez a Gold Serie. Ezek a botok joggal viselhetik a „World Champion” fémjelzést, ugyanis a botok megalkotója, Döme Gábor és jómagam is a 2019. évben világbajnoki címet szerző Magyar Feeder Válogatott tagjai voltunk. Úgy gondolom, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ezek a botok még a világbajnokok igényeinek is megfelelnek.

Ezeket a botokat a céltudatos, gyakorlott feederhorgászoknak ajánljuk, legyen szó hosszú előkés vagy method módszerről, leheletfinom élménypecáról vagy a vérre menő, profi horgászversenyről, ezek a botok MINDENHOL maximális megbízhatósággal teljesítenek majd! Olyan eszközök, amelyek örömmel, büszkeséggel töltik el használóját és olyan élményeket adnak majd, amelyeket talán eddig egyetlen horgászbot sem adhatott!

A Gold Serie botok örömmel, büszkeséggel töltik el használóját és olyan élményeket adnak majd, amelyeket talán eddig, egyetlen horgászbot sem adhatott!
Ezek a botok joggal viselhetik a „World Champion” fémjelzést, ugyanis a botok megalkotója, Döme Gábor és jómagam is a 2019. évben világbajnoki címet szerző Magyar Feeder Válogatott tagjai voltunk
A hat, már forgalomban lévő Gold Serie feederbot mellett feltűnik két igazi kuriózum is, ezek a 330CL és a 360CL

Mitől is más, mint az eddigi feederbotjaink? Légies könnyedség, elképesztően vékony bottest, rendkívüli gyorsaság és soha nem látott rugalmasság jellemzi. Mindehhez egy olyan tökéletes görbületi ív és karakterisztika párosul, amely a gyakorlott feederezőket is ámulatba ejti. 
Az első és legfontosabb technikai paraméter, a bottest (blank) alapanyaga, amely a japánból származó IMT-12 Power Carbon, amely további kevlárhálós erősítést kapott, ami gyakorlatilag törhetetlenné teszi a botot.

A bottest alapanyaga IMT-12 Power Carbon, mely kevlárhálós erősítést is kapott
A botok legapróbb részletei is nagy odafigyeléssel készültek
A tagok illesztése erősített, hajszálpontos és nagyon stabil

Ezt a vékony, kecses bottestet a hagyományos SiC betétes gyűrűk elbutítanák, elnehezítenék, ezért a legújabb fejlesztésű titán-króm gyűrűkkel szerelték, ami kizárólag a prémium kategóriás botok kiváltsága, ugyanis e gyűrűk fele olyan súlyúak és dupla élettartamúak, mint a legjobb, legkeményebb SiC gyűrűk.

A botok titán-króm gyűrűket kaptak
Ezek a pillekönnyű gyűrűk egyáltalán nem nehezítik el a karcsú bottestet

A bot nyele parafa borítást, míg a nyélvég vastagított EVA markolatot kapott. Talán mondani sem kell, hogy a lehető legprofibb (hézagmenetesen rögzíthető) orsótartóval rendelkeznek, hisz egy olyan botnak, amelynek akár versenyeken is kell bírnia a maximális terhelést, minden eleme kompromisszummentes kell, hogy legyen!

A botok nyelének minden eleme úgy lett kialakítva, hogy kényelmes legyen hosszan tartó használat során is
A nyelek borítása magas minőségű parafa
A nyél vége vastagított EVA markolatot kapott, így nagyon stabilan fogható akár vizes, csúszós kézzel is
A végdugóról nem hiányozhat a TEAM FEEDER logó
Minőségi, stabil orsótartóval rendelkeznek a botok
Az orsók befogatása gyorsan, akadásmentesen és nagyon megbízható módon történik ezekkel az orsótartókkal

A botok rezgőspiccei is illeszkednek a botokhoz, de van ezek között erősebb, ún. „pontyos” = Gold Carp változat – ezek megtámasztott talpakkal ellátott spiccgyűrűvel szereltek –, és van szuper finom „keszeges” = Gold Fine változat is – ezek hagyományos spiccgyűrűvel szereltek. Természetesen mindegyik bothoz 3 különböző erősségű rezgőspicc jár, amelyek mindegyike jól látható, piros színezetet kapott. Ezek típusa, erőssége változó, a különböző méretek bemutatásakor részletesen kerülnek majd részletezésre. Az exkluzív kivitelhez igazodik a botok igényes, merev tokja is, amelyben garantáltan sérülésmentesen szállíthatók.

A spiccek mindegyike élénkpiros festést kapott, hogy a lehető legjobban láthatók legyenek
Míg a Gold Fine változat hagyományos spiccgyűrűvel rendelkezik, a Gold Carp spiccgyűrűk dupla talpas megtámasztást kaptak
A feszesebb, erősebb botok spiccei (Gold Carp spiccek) 0,75, 1,5 és 2,5 unciásak
A leheletfinom Gold Fine spiccek 0,5, 1 és 1,5 unciásak

Annak érdekében, hogy ezek a profi versenybotok mindenhol, az adott az pályához alkalmazkodva legyenek bevethetők, széles méretválasztékban érhetők el a kínálatban. Jelenleg 6 különböző változat van itt, de mutatok 2 szuper újdonságot, amelyekkel hamarosan bővül a kínálat. Szóval, így 8-féle Gold Serie botot fogok mutatni, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogjuk tovább bővíteni a botcsaládot, hiszen akár folyóvízi horgászathoz, akár a nagy távolságban történő horgászathoz is lehet prémium botokat használni, úgyhogy itt még koránt sincs vége a sornak!

Prémium bothoz prémium minőségű bot tok jár
A tok bélelt, így az értékes bot biztonságban van benne
Minden tag elkülönítve foglal helyet a tokban, így garantáltan nem verődhetnek össze
Annak érdekében, hogy minden pályára legyen megfelelő Gold Serie bot, széles méretválasztékban érhető el a kínálatban

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 330UL
A család legrövidebb, legfinomabb tagja, kifejezetten a rövid távú, ultra finom keszeg- és pontyhorgászatokhoz fejlesztve! 15-40 grammos dobósúly-tartománya a 10-30 grammos kosarak bedobására teszi alkalmassá. Ennek megfelelően az ideális dobástávolság ezzel a bottal a 10-50 méter. Rezgőspiccei is a finom horgászathoz optimalizáltak, így, 0,5 oz, 1 oz, és 1,5 oz teherbírású Gold Fine spiccek kerültek mellé.

A család legrövidebb, legfinomabb tagja, kifejezetten a rövid távú ultra finom keszeg- és pontyhorgászatokhoz fejlesztve

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 360L
A leggyakrabban használt méretű és karakterisztikájú „verseny” feederbot, amely jó választás lehet keszeges és finom pontyhorgászat során egyaránt. 20-55 grammos a dobósúly-tartománya, így hozzá a 15-35 grammos kosárméret javasolt. Ideális dobótávolsága 20-60 méter. Rezgőspicceinek típusa, erőssége: Gold Fine 0,5 oz, 1 oz, és 1,5 oz.

A leggyakrabban használt méretű és karakterisztikájú „verseny” feederbot, amely jó választás lehet keszeges és finom pontyhorgászat során egyaránt
A lágyabb, keszeges és finom pontyhorgász botok mellé természetesen Gold Fine spiccek kerültek

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 360M
A botcsalád finom pontyhorgászathoz fejlesztett tagja. Iszonyatosan jó method pálca átlagos, közepes távolságokra! Dobósúly-tartománya 30-65 gramm, javasolt kosárméret: 20-40 gramm, dobótávolsága 30-60 méter. A rezgőspiccek típusa, erőssége a pontyhorgászathoz igazodik, így a Gold Carp spiccek erőssége 0,75 oz, 1,5 oz, és 2,5 oz. Ennek köszönhetően pontosan, határozottan lehet vele dobni is.

Nemcsak a bottesten, hanem a nyélen is rajta van a bot erősségének meghatározása, így versenyen jól láthatjuk, melyik pálcánkhoz is kell nyúlni szükség esetén
A botcsalád finom pontyhorgászathoz fejlesztett tagja. Iszonyatosan jó method pálca átlagos, közepes távolságokra!

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 390ML
Ez a méret és erősség akkor kerül szóba, amikor nagy(obb) távolságba kell a végszereléket bejuttatni, de továbbra is egy nagyon érzékeny és rugalmas feederbotra van szükség az óvatosan táplálkozó keszegek és pontyok megfogásához, akár hajszálvékony horogelőke használata mellett. A 30-60 grammos dobósúly-tartomány azt jelenti, hogy a 20-40 grammos open end vagy method kosarakat akár 50-70 méterre is be lehet vetni ezzel a készséggel. A ML bot sajátossága, hogy e dobástáv mellett is megőrizte a finom spicceket, így a Gold Fine spiccek erőssége 0,5 oz, 1 oz, és 1,5 oz.

Ez a méret és erősség akkor kerül szóba, amikor nagy(obb) távolságba kell a végszereléket bejuttatni, de továbbra is egy nagyon érzékeny és rugalmas feederbotra van szükség az óvatosan táplálkozó keszegek és pontyok megfogásához
A 390ML bot ideális a távoli, fonott zsinóros horgászathoz!
A titán-króm gyűrűk jól bírják a fonott zsinórt is

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 390MH
A botcsalád távolabbi finom pontyhorgászathoz fejlesztett tagja. Remek method bot, amellyel akár a távolabbi régiót is el lehet már érni! Ez az az erősség és karakter, amely a legtöbb methodos versenyen előtérbe kerül. Dobósúly-tartománya a legnépszerűbb method kosarakhoz optimalizált: 40-80 g, ami azt jelenti, hogy a 25-45 grammos, közepes befogadóképességű eszközöket lehet vele szépen, pontosan dobni akár 50-80 méteres távolságra is. A rezgőspiccek típusa és erőssége a céltudatos pontyhorgászatot szolgálják, így a bothoz passzoló Gold Carp spiccek erőssége a 0,75 oz, 1,5 oz, és 2,5 oz.

Ez az az erősség és karakter, amely a legtöbb methodos versenyen előtérbe kerül

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 420H
A botcsalád finom pontyhorgászathoz fejlesztett távdobó tagja. Pontyhorgász bot, amellyel elképesztő távolságokat lehet elérni, akár kis kosárral is. Emellett határozott, így kellő szigorral lehet vele kivezetni a pontyokat akár nagy távolságból is. Dobósúlya 50-100 gramm, ami szükséges ahhoz, hogy erőt és lendületet lehessen vinni a dobásba. Ideális kosárméret: 30-50 gramm, ezekkel a könnyedén elérhető dobótávolság 70-120 méter. Rezgőspicceinek típusa és erőssége: Gold Carp 0,75 oz, 1,5 oz, és 2,5 oz.

A botcsalád finom pontyhorgászathoz fejlesztett távdobó tagja

Mint azt az elején is említettem, ezek a botok versenyhorgászatra is alkalmasak. Így aztán nem hiányozhatott a kínálatból olyan lágy, nagyon finom pálca, amellyel a végletekig lehet finomítani a végszereléket. Személyes kedvencem a most következő két bot, amelyek elsősorban a nagyon finom kezű keszeghorgászok fognak előszeretettel forgatni!

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 330 CL
A Gold Serie család leglágyabb tagja, amely a pickerbotokat megszégyenítő karakterisztikával bír. Kifejezetten az ultra finom keszeghorgászathoz fejlesztettük, azoknak is ideális, akik fonott zsinórral szeretnek horgászni. Nincs az a vékony horogelőke vagy pici horog, amelyet ne lehetne ezzel a bottal bevetni! A rövidebb CL bot a partközeli régiók kis kosárral történő „vallatására” termett! Rezgőspicceinek típusa, erőssége: Gold Fine 0,5 oz, 1 oz, és 1,5 oz.

Ultra finom, kis kosaras, partközeli horgászathoz specializált versenybot

By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 360 CL
A Gold Serie család közepes távolságú keszeghorgászathoz fejlesztett tagja, amely akár a finomszerelékes pontyhorgászok számára is jó választás lehet, ha nagyon le kell finomítani! Sőt, ez a bot kiemelkedő lágysága révén a teli fonott zsinóros, parttól távolabbi horgászatokhoz is remek választás. Ezzel a bámulatosan rugalmas és lágy bottal a halvesztések száma jelentősen lecsökkenthető, ami a versenyhorgászatban már fél siker! Rezgőspicceinek típusa, erőssége: Gold Fine 0,5 oz, 1 oz, és 1,5 oz.

A Gold Serie család közepes távolságú keszeghorgászathoz fejlesztett tagja, amely akár a finomszerelékes pontyhorgászok számára is jó választás lehet

Bízom benne, hogy a TEAM FEEDER Gold Serie botok közt mindenki talál magának olyat, amellyel egy újabb szintre emelheti a horgászatát. Legyen szó professzionális versenyhorgászatról, method versenyzésről vagy hétköznapi finomszerelékes feederezésről, ezekkel a botokkal soha többé nem kell kompromisszumot kötni.

Legyen szó professzionális versenyhorgászatról, method versenyzésről vagy hétköznapi finomszerelékes feederezésről, a Gold Serie botok közt mindenki találhat magának megfelelőt
Ajánlom mindazoknak, akik a legjobbat akarják kihozni magukból a vízparton is

[s]Írta: Sipos Gábor
Fotók: Putz Tamás
Videó: Putz Tamás, Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.