Amikor a tavasz bekopogtat 2. rész

Amikor a tavasz bekopogtat 2. rész

Február ide vagy oda, a tavaszias időjárás ugyancsak kitart. A legutóbbi horgászatom sikerein felbuzdulva egy újabb bevetést terveztem, azonban ígéretemhez híven most method módszerrel vettem célba a halakat.

A partra dél körül érkeztem, ahol egyre erősödő északi szél fogadott. Hol beborult, hol kiderült, viszont semmit nem bíztam a véletlenre, ezért inkább jó melegen felöltöztem. A szélárnyékos részeken rögtön láttam is néhány halat fordulni, ami nagyon biztató jel volt számomra.

Könnyű, kezes, pontos, közvetlen, érzékeny, gyönyörű ívben hajlik és még jól is néz ki. Mi ez, ha nem egy iszonyatosan jó method pálca?
Prémium minőség, erő és könnyedség, ez jellemzi leginkább az új Gold Serie pálcákat
A Gold Serie botok és Gold Serie orsók tökéletes összhangban vannak
A Braxx Pro zsinórok nálam egész évben bizonyítanak. A Gamakatsu A1 Team Feeder Strong Carp horgokat pedig a rendkívüli erő és hegytartó képességük miatt preferálom
Haldorádó Spéci Corn Ananász – ez volt a nap nyerő csalija
By Döme Team Feeder Vario Method kosarat használtam 25 grammos méretben

Akárcsak legutóbb, a keszegek rohamára most sem kellett sokat várnom: az első dobás rögtön adott egy termetes bodorkát, majd őt követte még két dévérkeszeg. Szerettem volna egy jó kárászos terítéket összehozni, ezért valahogy szelektálnom kellett a halakat. 
Hideg víz ide vagy oda, hoztam magammal etető botot és etetőanyagot is jócskán. Az alapozó etetéshez Bázis Mix Mézes Ponty etetőanyagot használtam, melyet egy féldoboznyi csemegekukoricával dúsítottam. Ezt a keveréket egy 3XL Special Round Feeder etetőkosárral juttattam be a kívánt helyre.

Egy termetes bodorkával indítottam
Rögtön jött is a folytatás…
… dévérkeszegek formájában
Ritkán maradt a spicc mozdulatlan
Az alapozó etetéshez szándékosan világos színű etetőanyagot használtam, hogy felkeltsem a vízközt tartózkodó halak figyelmét is

Egy by Döme Team Feeder Vario 25 grammos method kosárral horgásztam, ebbe viszont már szándékosan teljesen sötét etetőanyagot tömtem, hogy minél kontrasztosabb legyen az etetésemen. Csalinak egy szem sárga Spéci Corn Ananászt kínáltam fel, amely szintén nagyon kirívóan hat a fekete kajában meglapulva. Az etetésen horgászva szinte varázsütésre megjelentek a kárászok. Kapás kapást ért, egy roppant mozgalmas horgászat vette kezdetét, jól ettek a halak és igazi örömpecának örvendhettem így, a tél végén. Körülbelül három órát horgásztam aktívan, azonban a szákom hamar megtelt a szép ezüstkárászokkal.

Az alapozó etetés…
… megtette hatását…
… ugyanis folyamatosan jöttek…
… egymás után…
… az újabb ezüstkárászok
Egy élmény ezzel a bottal minden egyes hal megfogása
Még a csalimhoz használt stoppert is szándékosan úgy választottam meg, hogy minél kontrasztosabb legyen
A jól összehangolt felszerelésnek köszönhetően nem volt egyetlen egy halvesztés sem
Az új, személyes kedvenceim: nagy reményeket fűzök hozzájuk

Hamar ráállt a kezem erre a botra, könnyedén dobtam vele pontosakat. Gyönyörű ívben hajlik terhelés alatt, borzasztó könnyű, valamint roppant közvetlen és érzékenyen jelzi a legfinomabb kapásokat is. Minél többet horgászom vele, annál inkább megszeretem.

Hamar megtelt a szák az éhes kárászokkal
Nagyon szórakoztató horgászat volt, minden percét élveztem

Írta: Bottyán Marián
Fotók: Bottyán Marián

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.