Őszi feederes keszegezés

Őszi feederes keszegezés

A szombati görbe este után a reggeli kelés nagyon nehezen ment, pedig reggelre be volt tervezve a korán kelés és a hajnali indulás szeretett csatornámra. A hajnal helyett délután lett, de a keszegek kapókedve legnagyobb örömömre délután is megmaradt, ugyanis egy hosszú előkés, pörgős pecára készültem egy kis methodozással fűszerezve.

A délben elfogyasztott húsleves valamilyen szinten rendbe tett. Sokan gondolhatjátok, hogy minek iszik, aki nem bírja, de el kell mondanom, hogy bírom, csak van az a pálinkamennyiség, amit én is megérzek. De vissza a horgászathoz! Szóval, megérkeztünk a partra fél 12 környékén. Az etetőanyag fél zacskó Top1 Bream és Nagy Dévér volt, ehhez kevertem még földet, majd ezt az amúgy is tartalmas mixet megbolondítottam meg egy marék angolmorzsával.

Az üres vízpart sose jó jel nálunk
Keszeges favoritok
A klipszet 24 m-re akasztottam ki
Tartalmas mix
Csonti + pinki szendvics
A bedobás után 2 perc múlva már rázta is a spiccet

A methodos szereléket se hagytam otthon, hátha beugrik pár Dunából betévedt ponty. A methodhoz Ördögűzőt és 2 mm-es halibut pelletet kevertem a pár órás horgászatra. Az etetőanyagok megkeverve, most térjük rá a szerelékekre is! Keszeges szerelékem lelke egy 20 grammos, alul-felül nyitott kosár és egy 15 cm erőgumi volt, amihez 10-es fluorocarbont és 18-as horgot kötöttem fel. A másik botra 35 g-os Vario method kosarat és kb. 10 cm-es, 10-es fonott előkezsinórt kötöttem, amire egy csalitüske került, arra pedig egy ananászos pop-upot tűztem fel.

Fine Carp akcióban
8 mm-es ananászos Quatro a 7 mm-es csalitüskén
A fehér etetőanyag nem zavarta őket a lehűlő, és tiszta vízben
A methoddal keresgéltem a halakat
Sikeresen meg is találtam a Dunából behúzódó  kis potykákat

A hosszú előkés, 330-as boton a klipszet 24 m-re akasztottam ki. Az etetésre nagyon szépen, szinte pillanatok alatt ráálltak a dévérek és a karikák. A kosárba közben raktam pár szem csontit is, így dobtam vissza a vízbe. A szereléket 3 perces ütemre dobáltam. A csali egy szem csonti és két szem jól mozgó pinki volt. A peca során próbáltam a műszúnyogot is, azonban most az nem hozta a sikert, ezért hamar visszatértem az eredeti kombinációhoz. Az előke hossza 60 cm volt eredetileg, azonban mélyre nyeltek a halak, így gyorsan visszavettem 40 cm-re.

Folyamatosan csobbant a kosár
Az őszi horgászatoknak megvan a varázsa
Tökéletes akadás
Vario method

A halakat folyamatosan húztam, pörgős pecában volt részünk, keszegből 42 darabot mutatott a számláló. A methoddal összesen 7 db kis pontyot fogtam. Meglepő, milyen erő van ezekben a kis vad tőpontyokban, öröm volt őket fárasztani.

A mai napon párom volt a képfelelős

A horgászat végén átmentünk a Mosoni-duna és az Iparcsatorna befolyáshoz. Brutálisan alacsony vízállás fogadott minket. Gyerekkorom óta horgászom itt, de ilyet még nem láttam, remélem, nem is fogok…

A Duna vízállása a béka segge alatt

Írta: Horváth Viktor (Vitya)
Képek: Horváth Vivien

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.