Az utolsó bentai horgászat

Az utolsó bentai horgászat

Sajnálattal hallottam a hírt, hogy a Benta Horgászpark véglegesen bezárta kapuit. Úgy gondoltam, írok még egy beszámolót az utolsó túrámról, hiszen olyan sok élménnyel lettem itt gazdagabb. 48 órát töltöttünk el a 7-es tó partján, 2013 júliusában. Természetesen a nagyobb testű halak ismét gyakori vendégeink voltak…

Kezdődhet a horgászat!

Nagybátyám a hagyományos fenekező módszert, én pedig a feeder technikát választottam. Mivel igen meleg napokat éltünk akkoriban, az etetőkosárba Tüzes Ponty, Magyar Betyár valamint FermentX etetőanyagokat gondoltam jó választásnak.

A Tejsavas Betainos nyert

Egyik felszerelésre csalinak a FermentX etetőanyagból kiszedegetett kukoricaszemeket kínáltam fel hajszálelőkén, hungarocell golyóval kikönnyítve. A másik szerkón a Magyar Betyár oldódó lebegő pelletet használtam felváltva SBS Phaze 20-as bojlival. Természetesen számtalan csalit kipróbáltam, de ezek bizonyultak a legsikeresebbnek a túrán.

Volt miből válogatni

Két bóját helyeztünk el. Egyik a nádfal közelébe került, tőlünk 70-80 méter távolságba, míg a másikat közelebb, 50-60 méterre raktuk le. Megszórtuk a helyeket főtt kukoricával és búzával, bójánként 2-2 kg-ot használtunk fel ebből, és pár marék pelletet és bojlit is dobtunk rá. Este 7:00-kor kezdtük el a szerelékeinket bejuttatni a vízbe. Szerencsére ismét sikerült a rokonságot összehozni, így segítségben, szurkolásban, hangulatban nem volt hiány.

Sátorerdő

Első halunk még sötétedés előtt érkezett a nádas mellől. Gyorsan visszaengedtük az 5 kg körüli pontyot és reménykedtünk, hogy mozgalmas éjszakánk lesz. Sajnos a közelebbi etetésünkről egy kapásunk sem volt az éjszaka folyamán és a benti bójáról is csak három hal érkezett hajnalig.

Éjszakai vendég

Korán reggel aztán beindult az élet. Sorra jöttek a kapások mindkét botomról. Ekkor már csak a FermentX etetőanyag került a kosarakba.

Kereken 10 kg-os tükrös
Ferment X volt a kedvence

Nem említettem még a végszerelékeket, amellyel e csodás halakat partra sikerült segíteni. Mint mindenből, itt is a legegyszerűbb megoldást kedvelem, mivel számtalan esetben bebizonyosodott, hogy működik, mégpedig hibátlanul. Gyakran használok dobóelőkét 12-es fonott zsinórból, melyre etetőkosár, ütköző, forgó kerül. Az előkém 10-es fonott Sufix zsinór. Az Owner horgok lettek a favoritjaim, még sosem hagytak cserben.

A szerelék ismét jelesre vizsgázott

A legsikeresebb csali ezúttal a FermentX kukorica volt. Sorra adta a szebbnél szebb halakat. A túra halát is ennek köszönhettem, amely egy erőteljesen küzdő, csodaszép 12,5 kg-os tükörponty volt.

A legnagyobb

Ezúton szeretném megköszönni a Benta Horgászpark összes dolgozójának a felejthetetlen élményeket és a szíves vendéglátásukat. Búcsúzóul, íme, pár kép a bentai pillanatokról:

A lenyugvó nap
A búcsú pillanata

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.