Bemutatom az új Haldorádó QC Method Feeder kosarakat

Bemutatom az új Haldorádó QC Method Feeder kosarakat

A method horgászathoz kiegészítőket, kosarakat vásárolni manapság nem könnyű. A bőség zavarában ugyanis könnyű elveszni. Mind formában, mint kivitelezésben, mind pedig anyaghasználatban számos változat érhető el. A most bemutatásra kerülő termékcsalád különlegessége, hogy e kosarak használatával nagyon könnyen tudunk alkalmazkodni az eltérő víztípusokhoz, dobástávolsághoz, sőt, valamilyen szinten még a fárasztás hatékonyságához is!

Először is nézzük, hogy milyen tulajdonságoknak kell rendelkeznie egy modern method kosárnak! Egyszerű a kérdés, ám a válasz már jóval nehezebb. Először is legyen jól dobható, és legyen olyan méretsor, amely lehetővé teszi, hogy 10-100 méterig ugyanazt a formájú kosarat használhassuk. Legyen könnyen használható, egyszerűen tölthető és a csalit is tartsa a lehető legjobb pozícióban! Fontos szempont az is, hogy vízbe érkezéskor ne csobbanjon akkorát, mint egy fél tégla és a fenékre is mindig jó helyzetben érjen le, továbbá a beletöltött csalogatóanyag is mindig oldódjon ki belőle!

Bemutatom az új Haldorádó QC Method Feeder kosarakat
Elérhető normál és távdobó változatban
A normál kosarak szettben, míg a vezetőszáras modell önmagában vásárolható meg

Nos, ez a kosár ezeknek az elvárásoknak maximálisan eleget tesz, sőt, van egy olyan tulajdonság, amely még inkább kiemeli a tömegből a QC Method Feedereket, az pedig a variálhatóság! Hányszor fordult már elő, hogy feltámadt a szél, és nagyobb kosarat kellett feltenni, vagy épp ellenkezőleg, elég lett volna a kisebb kosár is. De az is megtörtént már, hogy az általános végszerelék nem volt harmóniában a felszerelésünk többi tagjával, és kellett olyan megoldás, amely segített akár a halak biztonságos fárasztásában? A QC, azaz a „quick change” tulajdonság erre mind megoldást jelent, no de ne szaladjunk ennyire előre! Lássuk először azt, hogy is néznek ki a Haldorádó QC Method Feeder kosarak!

Íme, a Haldorádó QC Method Feeder kosár szett

Haldorádó QC Method Feeder kosár szett
A kosár bordáinak elhelyezkedése lehetővé teszi az etetőanyaggal és micro pellettel történő használatot is. Természetesen a bordák kialakításánál az is fontos szempont volt, hogy a töltetbe visszatett horog még véletlenül se akadhasson bele azokba, éppen ezért a kosár első felén nem található borda, így mindenképp oda célszerű helyezni a felcsalizott horgot! A kosár ólommentes anyagból készült.

A szettben 30, 40 és 50 grammos kosarak és egy töltőszerszám található
A kosár első felén nem található borda, így mindenképp oda célszerű helyezni a felcsalizott horgot
A kosár szépen illeszkedik a töltőszerszámba

A kosár végében található egy gumis gyorskapocs is, mely belecsúszik a vezetőszárba, így félfixé teszi a végszereléket. A kosarat felülről egy gumikúp zárja le.
A QC elnevezés utal arra, hogy a HALDORÁDÓ Method Feeder „quick change” kialakítású, tehát a vezetőszárról le lehet húzni a kosár testét, így utóbbi levehetővé válik a zsinórról. Ennek akkor van jelentősége, ha a feltámadó szél miatt nehezebb kosárra szeretnénk cserélni a meglévőt. A QC rendszernek köszönhetően ezt a végszerelék megbontása nélkül is megtehetjük!
A szett tartalma:

  • 1 db QC Method Feeder 30 grammos kosár
  • 1 db QC Method Feeder 40 grammos kosár
  • 1 db QC Method Feeder 50 grammos kosár
  • 1 db gumis töltőszerszám
 

A kosarat felülről egy gumikúp zárja le
A vezetőszárról le lehet húzni a kosár testét
Egy mozdulat az egész
A kosártest alján lévő vájatból csak ki kell emelni a zsinórt
Könnyen kivitelezhető a kosárcsere
A végszereléket egy gyorskapocs zárja le
Ennek egyik végébe a főzsinórt, míg másik végébe a horogelőkét kell helyezni
Fontos, hogy a gumit mindig úgy húzzuk rá a gyorskapocsra, hogy mindkét végén takarja azt
Íme, a kész végszerelék
Egyszerű megoldás, remek alkalmazhatóság jellemzi ezt a kosárfajtát

Haldorádó QC Arrow Method Feeder kosár
Ez a kosár elképesztően jó aerodinamikai tulajdonságainak köszönhetően távolra is pontosan dobható. A bordák elhelyezkedése lehetővé teszi az etetőanyaggal és micro pellettel történő használatot is. Természetesen a bordák kialakításánál az is fontos szempont volt, hogy a töltetbe visszatett horog még véletlenül se akadhasson bele azokba, éppen ezért a kosár első felén nem található borda, így mindenképp oda célszerű helyezni a felcsalizott horgot!
A vezetőszár erős, nem törik és megőrzi formáját, ami igazán fontos a pontos dobások kivitelezése során! A kosár ólommentes anyagból készült.

A QC Arrow Method Feeder kosarak egyike sem tartalmaz ólmot
Az „Arrow” változat 30, 40, 50 és 60 grammos változatokban érhető el a kínálatban
A család elemei kompatibilisek egymással

A kosár végében található egy gumis gyorskapocs is, mely belecsúszik a vezetőszárba, így félfixé teszi a végszereléket. A vezetőszár hosszabbik végét egy gumikúp zárja le.
A QC elnevezés utal arra, hogy az Arrow Method Feeder „quick change” kialakítású, tehát a vezetőszárról le lehet húzni a kosár testét, így utóbbi levehetővé válik a zsinórról. Ennek akkor van jelentősége, ha a feltámadó szél miatt nehezebb kosárra szeretnénk cserélni a meglévőt. A QC rendszernek köszönhetően ezt a végszerelék megbontása nélkül is megtehetjük!
Egyfajta méretben, 30, 40, 50 és 60 grammos változatokban érhető el a kínálatban.

A kosár alján lévő lyukak biztosítják az etetőanyag gyors oldódását
A távoli régiók eléréséhez mindenképp az „Arrow” változatot válasszuk
Ilyen szép halak laknak 100 méteres távolságban a Törökbálinti-tóban

Quick Change Elastic System
A HALDORÁDÓ Quick Change Elastic System használatával akár a QC Method Feeder Set kosarait, akár a HALDORÁDÓ QC Arrow Method Feeder kosarakat átalakíthatjuk gumis változattá!
A gumis vezetőszárban egy olyan gumi van végigvezetve, mely rugalmasságának köszönhetően aktív szerepet kap halfárasztáskor. Tökéletesen kidolgozza a hal minden fejrázását, így csökkenti a halvesztések számát.
A vezetőszár felső végébe kell a főzsinórt vagy a dobóelőkét belekötni, míg az alul található forgóba kell belehurkolni a horogelőkét. Fontos, hogy a gumizott vezetőszárra is mindenképp húzzuk rá a kosarakhoz kapott gumiharangot, mert ennek segítségével lesz igazán stabil a végszerelékünk!

A HALDORÁDÓ Quick Change Elastic System használatával akár a QC Method Feeder Set kosarait, akár a HALDORÁDÓ QC Arrow Method Feeder kosarakat átalakíthatjuk gumis változattá!
A gumis vezetőszárban egy olyan gumi van végigvezetve, mely rugalmasságának köszönhetően aktív szerepet kap halfárasztáskor
A fix szerelék vezetőszárának felső végében lévő lyukba kell akasztani a főzsinórra kötött karabinert
Az alsó végén található forgóba pedig a horogelőkét kell hurkolni
Íme, a kész végszerelék!

A QC kosarak megtöltése semmiben sem tér el a már megszokott method kosarakétól, sőt, a gumis töltőforma segítségével ez még könnyebben kivitelezhető. A kivitelezésének köszönhetően nagyon szép, formás kis töltetek készíthetők, melyekkel könnyű pontosan dobni. A kosarak alkalmasak az etetőanyaggal és a micro pelletekkel történő horgászathoz is.

A kosarak alkalmasak az etetőanyaggal és a micro pelletekkel történő horgászathoz is
Elsősorban kisméretű csalik használatához javasoljuk a kosarat, de kivitelezésének köszönhetően a nagyobb falatok is elférnek benne
A kosár első felén nem található borda, így mindenképp oda célszerű pozícionálni a felcsalizott horgot!
Töltsük a formát tele pellettel vagy etetőanyaggal!
A préselést jó erősen kell elvégezni!
A töltőforma egyetlen mozdulattal levehető a töltetről
Formás, jól dobható gombóc
Egyszerű és praktikus végszerelék
A ponty horgászatához ennél egyszerűbb és eredményesebb technika nem létezik

Írta: Sipos Gábor
Fotó, videó: Bank Bálint

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.