Method suli 1. rész – Bemutatkozás

Method suli 1. rész – Bemutatkozás

Megannyi írást és filmet készítettünk már, amelyekből a horgászok sok mindent elsajátíthatnak, de meglepő módon csak kevés olyat lehet találni, amely a kifejezetten kezdő horgászoknak készültek. Ezen most szeretnénk változtatni, ugyanis mint az élet minden területén, úgy a method feeder technika elsajátításánál is az alapok a legfontosabbak, amelyekre a későbbiekben lehet építkezni. Ebben a sorozatban, a feeder technika alapjait szeretném bemutatni a magam egyszerű módján. Tartsatok velem, hogy tavaszra összeálljon az felszerelés és elméleti tudás, amely segítségével megfoghatjátok első methodos pontyaitokat!

Akik nyomon követik a Haldorádó Team életét, bizonyára már találkoztak velem, de mivel mindent az alapoknál kezdünk ebben a sorozatban, én is a bemutatkozással kezdem. Sipos Gábornak hívnak, és gyerekkorom óta horgászom, kamaszkorom óta versenyszerűen is. Több mint 10 éve vagyok a Haldorádó teszthorgásza, 2015 óta pedig a Haldorádó Team Kft. főállású munkatársa is, így immár a horgászat teszi ki a mindennapjaimat. Azon kevesek közé sorolhatom magam, akik azt csinálják, amit szeretnek, és szeretik, amit csinálnak.

Számos írásom és filmem található a Haldorádó YouTube csatornáján
Azt csinálhatom, amit szeretek, és szeretem, amit csinálok!
Sok szép halat köszönhetek a method horgászatnak!

Horgászpályafutásom során sok szép eredményt elértem már, hiszen tagja voltam a 2019-ben világbajnoki címet nyerő magyar feeder válogatottnak, de szintén ez év őszén az I. International Feeder Challenge versenyen is a győztes magyar method feeder válogatott tagja voltam. Tulajdonképpen 6 éve folyamatosan a magyar válogatott tagja vagyok, amit elsősorban az elmúlt években szerzett magyar bajnoki eredményeimnek köszönhetek. Emellett 2018-ban megszereztem 1. Method Magyar Bajnoki címemet is.

Horgászpályafutásom csúcsa, hogy csapat-világbajnoki címet szereztünk a magyar csapattal Dél-Afrikában
A method szakágban is megnyertük a legrangosabb ilyen jellegű versenyt, az Olaszországban megrendezett 1. International Feeder Challenge bajnokságot
2018-ban Method Feeder Magyar Bajnok lettem

Ezek gyönyörű eredmények, és nagyon büszke vagyok arra, hogy sikerült elérnem ennyi mindent, azonban nem felejtem el, hogy honnan indultam. Szinte látom magam előtt, ahogy anno, gyerekként Édesapámmal pecázunk, és próbálja nekem átadni a horgászathoz szükséges alapokat. Akkoriban még horgászújságokból, könyvekből lehetett csak informálódni, azonban manapság egyetlen perc alatt szinte minden szükségeset meg lehet találni az interneten. Ez egyrészt jó dolog, másrészt viszont aggasztó, hiszen olyan, megfelelő háttértudással nem rendelkezők is megpróbálnak tanítani a virtuális világban, akiknek még az iskolapadban lenne a helyük. Hozzátenném, hogy aki horgászatra adja a fejét, annak az egész élete a tanulásról fog szólni, és minél több dologról véli azt, hogy tudja, annál többször jön rá, hogy milyen keveset is tud valójában.

Különleges horgászmódszerek és halak bemutatása éppúgy a munkám része…
… mint a hétköznapi pontyfogás trükkjeinek átadása

A megannyi cím, versenygyőzelem, ranglista elsőség is jó érzés, sőt, egy sportoló nem is vágyhatna másra, azonban nagyon sokat jelent nekem az, amikor az általam bemutatott technikákat követve mások is sikeressé válnak a vízparton. A horgászat nagy varázsa, hogy az élet számos területéről jönnek emberek a vízpartra, akiknek a céljuk, hogy jól érezzék magukat, hogy halat fogjanak és a természet részei legyenek, még ha csak rövid időre is.

Legnagyobb elismerés az, amikor gyerekek és fiatal horgászpalánták mesélik el élményeiket, amelyeknek egy részét az én útmutatásomnak köszönhetően élhettek át

Ebben a sorozatban az alapokat igyekszem átadni azoknak, akik szeretnének megismerkedni a method feeder technikával. Mint minden szabadidős tevékenységnél, ebben is az első lépések a legnehezebbek, és mivel tél van, sok gyakorlásra lehetőség sincs. Így először is a szükséges felszereléseket fogom bemutatni, majd jöhet az elméleti tudás elsajátítása, végül pedig a gyakorlati oktatás. Hosszú lesz az út, de mire közösen a végére érünk, biztos vagyok benne, hogy olyan method feeder horgászok válnak belőletek, akik sok halat fognak majd, és ami még fontosabb, megtanulják a horgászat, a természet, és a halak szeretetét, tiszteletét, és ami a legfontosabb, hogy jól érzik majd magukat a vízparton!

A horgászat és a természet szeretete legalább olyan fontos…
… mint a halakkal való kíméletes bánásmód megtanulása
Ebben a sorozatban mindent megtanulhatsz, ami az eredményes methodozáshoz szükséges

A következő epizódban ellátogatunk a Haldorádó Centrumba, hogy kiválasszuk azt a botot, amely tökéletes arra, hogy elsajátítsátok vele a feederezés alapjait. Tartsatok velem akkor is!

Írta: Sipos Gábor
Fotók: Haldorádó archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.