20 éves a Haldorádó

20 éves a Haldorádó

20 év bizony hosszú idő mind egy ember, mind egy vállalkozás életében! 2017. december 1-én különösen jó érzés visszatekinteni az eltelt kettő évtizedre, hiszen ez a nap jeles ünnep cégünk történetében! Egy újabb, s egyben jubileumi gyertya gyulladt meg a mai napon a Haldorádó Team Kft. tortáján, ami immáron betöltötte 20. életévét! Születésnapunk alkalmából szeretnénk egy kis időutazásra hívni Titeket, nézzük végig közösen, hogyan is alakult idáig a Haldorádó útja!

1997. december 1.
A Haldorádó születése egészen 1997-ig vezethető vissza, amikor ennek az évnek a legvégén, december 1-jén vállalkozásunk alapköve, a Haldorádó horgászbolt megnyitotta kapuit. Helyesebben ajtócskáját, hiszen ez csupán egy kis bolt volt Kiskunhalason, az akkori Halas Hotel alatti üzlethelységben. Tehát az egész cég „motorja”, mindaz, amit ismertek, maga a vállalkozás idén, egészen pontosan a mai napon tölti be a 20. életévét! A mai gazdasági helyzetben már az is nagy dolog, hogy ennyi időn át talpon maradtunk, ám az eltelt időszakban boltunk az ország egyik legismertebb horgászboltja és Dél-Magyarország egyik legjobban felszerelt szakboltja is lett.

Minden a horgászattal kezdődött! A közös szenvedélyből barátság alakult, majd később közös vállalkozásba kezdtünk Pintér Zoltánnal
A valamikori Halas Hotel, melynek alsó szintjén béreltük első kis üzlethelységünket
Vállalkozásunk 1997. december 1-jén indult egy kis bolttal
Kezdetben itt egy személyben én voltam a boltvezető, értékesítő, s miegymás… :-)

2002. március 3.
Ezen a napon, 15 éve indult útjára a Haldorádó Horgászportál, a „kék oldal”, aminek sokan nevezték akkoriban. Szép lassan, módszeresen feltöltődött a webáruház, megteltek a polcok új termékekkel, melyekre lehetett kattintgatni, leírókat olvasni róluk és meg is lehetett rendelni. Abban az időben még az internetes kereskedelem nagyon gyerekcipőben járt. Szinte mást se lehetett hallani, mint kit hogyan vertek át a „weben” megrendelt árukkal, téglát kaptak VHS videomagnó helyett stb. Ilyen környezetben nagyon kockázatos befektetésnek tűnhetett ez akkoriban, de a stabil bolti háttér, a valós, kézzel fogható árukészlet, a gyors, pontos kiszolgálás szép lassan meggyőzte a vevőket, hogy érdemes kipróbálni az on-line rendelést, mert azt kapják a vevők, amit rendeltek. 2002-t írtunk akkor, nem 2017-et, amikor már minden mobiltelefonban egy koppintással elérhető a világháló, és rengeteg futárcég szállítja az internetes kereskedelem csomagjait. A felhasználók rájöttek arra, hogy gyakorta sokkal könnyebb megvásárolni valamit egy kattintással, amit másnap hoz a futár, mintsem autózni egy-egy nagyvárosban, pl. Budapesten, kifogni egy dugót, parkolót keresni és sok-sok időt eltölteni ezzel…

2002. március 3-án indult el a „kék oldal”, azaz Haldorádó Horgászportál!
Sokan rácsodálkoztak, hogyan tudja egy kicsi bolt ellátni a folyamatosan növekvő webáruházi rendeléseket

2003
A gépezet elindult, és a tudatos, megfontolt döntéseknek köszönhetően rövid időn belül egyre többen ismerték és kedvelték meg a www.haldorado.hu-t. Felpörgött a Fórum, számtalan témakörben születtek a hozzászólások, gyarapodott regisztrált tagjaink száma.

2003-ban rendeztük meg az I. Haldorádó Fórum Találkozó és Kupát Kiskunhalason, a Tóth-tavon

A Haldorádó szinte berobbant a horgászok életébe. A sok érdekes cikk, a fórum, az apróhirdetések, az új on-line ismerősök, az információgyűjtés mind-mind egyre népszerűbbé tette az oldalt. Elindultak a Haldorádó szervezésű horgászversenyek Velencén, majd Maconkán, de emellett több baráti kezdeményezésű találkozó is megszervezésre kerül azóta is (Duna NHT, Netbarát Vándorkupa).

Elindultak a horgászversenyek, amik az évek során egyre nagyobbá, rangosabbá nőtték ki magukat, a versenynaptárak meghatározói lettek

2004 – napi friss írások, videóval kiegészített tartalom
Az indulás óta egyértelmű volt a cél: olyan horgászmédiumot szerettünk volna létrehozni és működtetni, ahol folyamatosan frissülő tartalom várja a tanulni vagy kikapcsolódni vágyó horgászokat az év minden időszakában. Az internet gyorsaságának köszönhetően ezek zöme rendkívül friss és aktuális infót hordozó, amelyből mindenki okulhat, tanulhat. Ráadásul mindehhez ingyen juthat hozzá bárki!

A mai napig több mint 5.400 különböző írás jelent már meg, egy komplett horgász információs adatbázis alakult ki az évek alatt!

2002. március 3. óta már több mint 5.400 különböző írás jelent meg a Haldorádón több mint 450 szerző tollából, pontosabban billentyűzetéről. Ezek az írások lefedik a horgászat szinte teljes palettáját. Pergetéstől a barkácsoláson át a legfinomabb keszeghorgászatig mindenről talál itt érdekességet a látogató.

2004. július 30-án jelent meg az első videócska az oldalon… szemcsés is, zajos is, de az első…

2004. július 30. szintén fontos állomás volt a weboldal életében. Ekkor jelent meg az első videóval kiegészített írás, mely alapjaiban változtatta meg a hazai horgász-videó világot. Az elmúlt évek alatt eddig összesen 794 darab videóval kiegészített írás jelent meg, mely filmeket szintén teljesen ingyen tekinthetik meg a látogatók. Nem túlzás azt állítani, hogy ezeken a filmeken lassan generációk nőnek fel. Sok kezdő (sőt haladó) horgásznak nyújtottak és nyújtanak mind a mai napig nagy segítséget az alapok elsajátításában, emellett sokan így jutnak olyan újabb ötletekhez, ami még több hal fogásához segíti őket.

Folyamatosan dolgozunk az újabb videókon, legyen szó akár új termékek bemutatójáról…
… akár egy izgalmas horgásztúráról a világ bármely pontján!

2005 – elindul az on-line Fogási napló
2005-ben indult a látogatóink számára biztosított virtuális Fogási napló, ahova a horgászok tölthetik fel fogásaikat, az ahhoz tartozó képanyagot, valamint a fogáshoz kapcsolódó kis történetet. A csaknem 13.500 Fogási napló bejegyzés a bizonyíték rá, hogy a pecások szívesen használják ezt a szolgáltatást. 

Jelenleg csaknem 13.500 halfogás adatait lehet megtekinteni. Mikor, hol, mivel? Itt szinte biztos megtalálod a választ!

2006 – a megújulás éve
Haldorádó horgászboltból Haldorádó Centrum
Nyugodtan mondhatjuk, hogy mérföldkő a Haldorádó Horgászportál és a Haldorádó Team Kft. életében a 2006-os év. 2006. április 3-án költözött át új helyre és nyitotta meg kapuit a Haldorádó Centrum.

Épülőben új központunk, a Haldorádó Centrum

A növekvő megrendelések, vásárlói igények szükségessé tették a fejlesztést. Az 50 m2 alapterületű boltból egy új, 400 m2-es áruházba költözött át a Haldorádó Team Kft. Évekkel korábban, amikor megnyitottuk a Haldorádó Horgászboltot a Halas Hotel alatt, mi sem gondoltuk, hogy vállalkozásunk ilyen szintre fejlődhet, és egyszer majd egy európai színvonalú felépítmény büszke tulajdonosaiként arra invitálunk mindenkit, hogy látogassanak meg minket!

2006-ban költözött át új, tágas és modern épületbe a Haldorádó

Egy rendkívül érdekes sétára invitáljuk a Haldorádó Horgászportál látogatóit! Oldalunkat rengetegen látogatják nap mint nap, ennek ellenére sokan még nem látták „élőben” magát a Haldorádó Centrumot. A különleges digitális fotótechnikának köszönhetően most virtuálisan beléphet mindenki az áruházunkba, szétnézhet ott, sétálhat a sorok között, sőt pár termékről részletes információs blokkot is találhat.

 

 

Megújult az oldal
2006. május 31. volt a napja, amikor a Haldorádó Horgászportál folyamatos fejlesztésének egy újabb fontos pontjához érkeztünk. A korábbi kék designt váltotta fel a sok éven keresztül látható új szín-összeállítású weboldal. A cél egyértelmű volt: a kor igényeihez igazodó, könnyebben áttekinthető, felhasználóbarát oldal kialakítása a látogatóink számára.

2006 májusától új arculat fogadta az oldal látogatóit, talán a legtöbb ember ezzel a dizájnnal ismerte meg a www.haldorado.hu-t

2007. év – az első Haldorádó Pontyhorgász Napok
2007-ben került először megrendezésre a Haldorádó nyílt hétvége Kiskunhalason, a vállalkozás „főhadiszállásán”, a Haldorádó Centrumban. Idén ez a rendezvény immáron a XI. állomásához érkezett és az érdeklődés a kiállítás iránt a mai napig töretlen a pontyhorgászok részéről!

2007 óta kerül megrendezésre a Haldorádó Pontyhorgász Napok, idén immár a 11. volt a sorban

2008. év – saját márkás termékek megjelenése
Fordulópont volt a Haldorádó életében a 2008-as esztendő. Ebben az évben debütáltak a Haldorádó termékek – a kezdő paletta mindössze 4 etetőanyagból állt. 9 év elteltével a Haldorádó termékek cikkszáma bőven meghaladja a 800-at, tehát 200-szor nagyobb lett a kínálat! Mi a titok? Az új, rendkívül hatékony, szinte eddig sehol nem látott halcsalik (etetőanyagok, csalik és aromák) nagyon rövid időn belül felkeltik a halak (főként a pontyok és amurok) figyelmét, amelyek ellenállhatatlan vágyat éreznek azok elfogyasztására. A mi termékeink sem csodaszerek, viszont azzal a sok hozzáadott információval, hasznos tapasztalattal és tudásanyaggal, amit melléjük teszünk, szinte lehetetlen hibázni! A Haldorádó termék megvásárlásakor nem egy átlagos terméket, hanem egy komplett módszert kap kézbe a horgász! A termékcsaládokban találunk a mindennapos horgászatokhoz kínált etetőanyagok és csalik mellett versenyzéshez kínált, profi keverékeket is, valamint rengeteg különböző adalékot, aromát és kiegészítő terméket, melyekkel a horgászok időről időre növelhetik eredményességüket. Nyugodt szívvel mondjuk, hogy ezen igazán széles palettán mindenki megtalálja azt, amire a horgászmódszeréhez szüksége van!

2008-ban a kezdő Haldorádó paletta mindössze 4 etetőanyagból állt
Nagy büszkeség számunkra, hogy ez a szám mára csaknem a 200-szorosára nőtt, és Európa számos országában találkozhatnak termékeinkkel a horgászboltokba betérők

Íme, a legfrissebb termékkatalógusunk

 
 

A 2008-as év további fejlesztése volt, hogy a kiszolgáló szervereket fejleszteni kellett. Ekkor már olyan nagyszámú látogató vette igénybe az oldalt és nézte a videókat nap mint nap, hogy új, megerősített szerver kellett a gyors és zökkenőmentes kiszolgáláshoz, valamint az oldal elérését biztosító sávszélességét is jelentősen növelni kellett. Szintén 2008-ban indult el az Online Horgász játék, amelyben akkor is „horgászhattunk” egy kicsit, ha épp nem tudunk kijutni a vízpartra.

Az igazi nagy áttörés 2008-ban következett be. Ekkor már olyan nagyszámú látogató vette igénybe az oldalt nap mint nap, annyian nézték a videókat, hogy új, megerősített szerver kellett a gyors és zökkenőmentes kiszolgáláshoz
Szintén 2008-ban indítottuk el az Online Horgász játékot, amiben a bejelentkezett horgászok chatelni is tudtak

2009. év – Légy a teszthorgászunk
2009-ben hirdettük meg először a „Légy a teszthorgászunk” pályázati felhívást, melyben Haldorádó termékekkel kapcsolatos horgász élménybeszámolókat, tapasztalatokat, ötleteket vártunk a látogatóinktól. Mind a mai napig ez az egyik legnépszerűbb pályázati lehetőség a látogatóink körében. A legkitartóbbak (pl. Sipos Gábor, Putz Tamás) pont így kerültek a látómezőnkbe és lettek később a cégünk teszthorgászai, majd főállású munkatársai. Tehát a lehetőség bárki számára adott – és ez nem közhely!

2009-ben hirdettük meg először a Légy a teszthorgászunk! pályázati felhívást, melyben Haldorádó termékekkel kapcsolatos horgász élménybeszámolókat vártunk a látogatóinktól
Nyolc év alatt sok tehetséges horgász csatlakozott a csapatunkhoz, közülük többen ma már a cég főállású munkatársaiként dolgoznak azon, hogy folyamatosan újabb és még magasabb színvonalú termékeket, illetve tudásanyagot adhassunk a horgászoknak

2010. év – irány Európa!
Az oldalunk látogatási helyeit böngészve jól mérhető, hogy egyre több az érdeklődés, a megtekintés a környező országokból is, de Európa nyugati országaiból is növekedik a látogatószám, no és ami ennél is konkrétabb, az a megrendelések száma. Így elindítottuk az uniós (majd később az Európai Unión kívüli) országokba való szállítást, valamint bevezetésre került a PayPal fizetési rendszer is. De időközben megoldottuk a tengerentúli szállítást is, így örömmel jelezzük, hogy volt már vevőnk Ausztráliából, Dél-Afrikából, és egyre több megrendelés érkezik az USA-ból is!

2010-től az Európai unió többi tagállamába is szállítunk, továbbá bevezetésre került a PayPal fizetési rendszer is

2011. év – látogatói csúcsok
2010-ben a 4. Haldorádó Pontyhorgász Napokon olyan nagy volt az érdeklődés és a látogatószám, hogy egy évvel később már külön rendezvénysátort kellett felállítani annak érdekében, hogy a vendégek a lehető legkényelmesebben tekinthessék meg az előadásokat vagy kézbe vehessék a darabosabb bojlis kiegészítőket a bojlis sátorban. Az elképzelés helyesnek bizonyult, mivel a regisztrációs szelvények alapján a 2011-es év megdöntötte az addigi látogatócsúcsot, s ez évről évre szépen növekszik!

2011-től a Haldorádó Pontyhorgász Napokon külön előadó sátor biztosított a nagyszámú érdeklődő kényelme érdekében

2012. év – 10 éves az oldal
2012-ben ünnepelte 10. születésnapját a Haldorádó Horgászportál. Már ez a 10-es szám is komoly eredménynek számít, de azon dolgozunk, hogy az oldal ennek a sokszorosát élje meg. A 2012-es év nehéz volt, a folyamatosan harsogott és 2010-ben indult világválság ekkorra gyűrűzött be legjobban Magyarországra. Ezt érezhette mindenki a számláin, csekkjein és a kedvenc hobbijára fordítható pénz mennyiségén is. Egyetlen dolgot tehettünk mi is, mint oly sok magyar vállalkozás: befektetés a jövőbe. Még több energia a fejlesztésekbe, az új termékek kidolgozásába, hogy azok a lehető legnagyobb hatásfokkal hozzák a horgászok által elvárt jó eredményt, ezzel erősítve meg bennük a Haldorádó mint márka választásának helyességét.
Új „ellenfél” erősödött fel ebben az időszakban, ami nemcsak ellenünk, hanem a hazai összes weboldalnak hadat üzent, legyen az babaruha, autógumi, vagy épp horgász weboldal, ez pedig a Facebook volt. Népszerűsége robbanásszerűen nőtt, és a felhasználók e világméretű reklámbiznisz célpontjaivá váltak. A látogatók minden szokását, kedvelését, keresését naplózzák, és ezekre azonnal reagál is az oldal. Elég, ha csak arra gondolunk, miért van az, hogy amikor a Google-ban keresünk, mondjuk egy órát, amit venni szeretnénk, utána hónapokig láthatjuk a Facebookban az órás hirdetéseket… A Facebook első legszembetűnőbb hazai „eredménye”, hogy az addig piacvezető iWiW Magyarország közösségi oldala rövid időn belül elnéptelenedett, majd egyre több oldal fórumélete nullázódott le, vagy meg is szűnt teljesen. Az emberek zöme nem tud és nem is akar egyszerre több helyen „írogatni”, és ennek győztese a Facebook lett. Ezt mi is megsínylettük, de a mi fórumunk még mindig működött, még mindig pörgött! Egy dolgot lehetett tenni: vizes hasonlattal élve úszni kellett az árral! Tehát még több energiát kellett belefektetni a tartalomszolgáltatásba (a Facebookon belül és a Haldorádón is), ami kellően informatív és érdekes ahhoz, hogy a világ legnagyobb közösségi oldala mellett bennünket is meglátogassanak nap mint nap a felhasználók.

A 2012-es évtől a Haldorádó aktív Facebook tevékenységbe kezdett, hogy mindenhol ránk találjanak. 2014-ben a kedvelőink száma elérte a 45.000-et, ma pedig meghaladja a 68.000-et!

2013. év – videók a világ elé tárva
Bár a dátum 2012. december, de a valós átlépés 2013-ban következett be. Ekkor kerültek fel a Haldorádó Horgászportál új és jó néhány régi filmjei a világ legnépszerűbb videó-megosztó portáljára, a YouTube-ra. Fél év telt el, és a csatorna nézettsége elérte az 1.000.000-t, majd 14 hónappal az indulás után ez a szám átlépte a 2.000.000 megtekintést. A régi FLV technológia után a YouTube új lehetőségeket nyitott meg, hiszen filmjeink szinte minden felületen lejátszhatóak, megtekinthetőek lettek, legyen az mobiltelefon, táblagép vagy okos TV készülék. Ennek eredményeképp jelenleg a világ 162 országából vannak látogatóink, talán a legérdekesebb adat a Karib-térségből a Kajmán-szigetekről származik. Az adatokat böngészve kitűnik, hogy a látogatóink 70%-a Magyarországról érkezik, de a többi bizony külföldről. Kimagasló a megtekintések száma azokon a területeken és filmeken, amelyeken idegen nyelvű (angol, orosz, román, horvát, szlovák, német) feliratozás található.

A Haldorádó YouTube csatorna 14 hónap alatt kiemelkedő, 2.000.000 feletti megtekintést ért el

2014 – új termékcsoportba is belép a Haldorádó a Carp Boilie termékekkel
Bár az ötlet jóval korábbra datálódik, a nagyközönség mégis 2013. év végén láthatta először, hogy új termékkörrel lép piacra a Haldorádó, ez pedig a Carp Boilie termékcsalád. Az eladási statisztikák visszaigazolták, hogy vásárlóink ennek a termékkörnek is bizalmat szavaztak. A visszajelzések alapján sokan ezekkel fogták meg életük legnagyobb, legszebb halait! Kell ennél több?

2014-től új, komplett termékcsaládokat kínálnak a Haldorádó Carp Boilie termékek

2015 – Haldorádó SpéciCorn, műcsali forradalom a pontyhorgászatban
Ekkor került forgalomba a SpéciCorn termékcsalád. Azért érdemes erről külön is szót ejteni, mert a Haldorádó már a sokadik (lehet, hogy az ismert cégek között a legutolsó?) volt ekkor, aki 2015-ben hozta forgalomba gumikukoricáját. De nem véletlenül vártunk vele eddig, mert minden idők legjobb pontyos „műcsaliját” akartuk piacra dobni! A konkurensek hasonló, olcsó termékei mellett nem sok ember fogadott volna arra, hogy ez akár 1 évet is megél…! Ezzel szemben mi történt? A hozzáadott számtalan hasznos információval, a csalitüskés csalizási módszerrel kiegészítve olyan műcsali forradalom indult el a pontyhorgászatban, amelyről még a szakemberek is elismerően nyilatkoztak. Mi volt a siker titka? Egy szóval: a rendkívüli fogósság – bocs, ez kettő szó lett, de nem hiszem, hogy van Magyarországon, aki ne hallott volna róla, vagy ne próbálta volna ezeket a csalikat. Időközben számos egyéb változatban jelentek már meg a Spéci csalik. Sikerük töretlen, és ha meglátjátok a 2018-as újdonságokat… hát, biztosra veszem, hogy azok közül is több sokak kedvence lesz majd!

2015-ben került forgalomba és indult hódító útjára a SpéciCorn termékcsalád

2016 – A bűvös 10.000.000. átlépése
Három évvel korábban indította el a Haldorádó Horgászportál a világ legnagyobb videó megosztó oldalán, a YouTube-on saját csatornáját, és rövid időn belül kiemelkedő számok igazolták, mennyire megkedvelték a látogatók. Örömmel és büszkeséggel jelentettük be, hogy napra pontosan 3 és fél év után – 2016. június 6-án – a csatorna nézettsége átlépte a bűvös 10.000.000 megtekintési számot, ezzel a Haldorádó YouTube csatornája Európa egyik legnézettebb horgászcsatornájává vált. Nem elírás, nem „csak” Magyarországon, hanem Európában is az egyik legnézettebb, legnépszerűbb filmes tartalmat nyújtó csatorna lettünk. Köszönjük Nektek!

Ez a szám azóta is nagyon szépen növekedett, a Haldorádó Horgászportál YouTube csatornája jelenleg 17 887 065 megtekintéssel büszkélkedhet!

2016 – By Döme TEAM FEEDER termékek
A Haldorádó etetőanyagok, csalogatóanyagok és kiegészítők mellett már több mint egy évtizede kiemelt hangsúlyt fektetek a feederbotok és orsók fejlesztésére is. Kezdetben ez az olasz Triana céggel, majd 10 évig a holland SPRO céggel közösen zajlott. 2016-ban azonban önálló útra tértünk, és By Döme TEAM FEEDER néven kerültek forgalomba termékeink. Ezek ára még kedvezőbb lett, miközben a minőség szemlátomást javult. Hogyan lehet ezt elérni? Minden közvetítőt és „segítőt” kiiktatunk a rendszerből és direkt kapcsoltba léptünk a legjobb, leginnovatívabb gyártókkal, akik minden kérésünket a lehető leggyorsabban megpróbáltak teljesíteni. Ez lépés is bejött, mert több 10.000 elégedett vevőnk lett, akik nagy megelégedéssel használják a By Döme feederbotokat és orsókat. A sikereken felbuzdulva a különféle orsók, majd folyamatosan bővülő botcsaládok mellett mostanra már számos egyéb kiegészítő termék is színesíti a palettát. A fejlesztés pedig gőzerővel folyik, és hamarosan újabb nagyszerű eszközökkel lépünk piacra. 

A 2016-os év elején jeletek meg az első By Döme TEAM FEEDER orsók…
… majd ezeket követték a Power Fighter…
… és Master Carp Pro bot szériák

2017 – Új, modernebb dizájn és arculat
A Haldorádó Horgászportál jól megszokott arculata hosszú éveken át egyaránt kiszolgálta látogatóinkat és a mi munkánkat is, azonban számos pontján láttunk teret a fejlődésre. Egy újabb szintre szerettük volna emelni internetes központunkat, ami maximálisan igazodik a modern kor igényeihez és minden asztali, illetve mobil eszközön könnyebben elérhető, áttekinthető.

2017. február 1-jétől ez az arculat fogadta Haldorádó Horgászportál látogatóit. A modern kor igényeihez igazodó weboldal könnyedén áttekinthető, egyben nagyobb, dinamikusabb megjelenést tesz lehetővé minden eszközön

A jelenlegi megjelenés már az azóta eltelt időben is sok fejlődésen ment keresztül, a funkciók és a lehetőségek folyamatosan bővülnek, csiszolódnak!

2017. augusztus 8. – Az Ezüst-tó Horgászcentrum a Haldorádó tulajdonába került
2017 augusztusában ez rendkívüli (JÓ) hír jelent meg a közösségi oldalainkon:

  • Augusztus 8-án sikerült megvásárolni a Kiskunhalas határában található Ezüst-tó Horgászcentrumot. A 10 éve üzemelő, nagyon jó infrastruktúrával és szép halállománnyal rendelkező tavat azonban szeretnénk még jobbá tenni!
  • Konkrét terveink, elképzeléseink vannak, a munkálatok azonnal meg is kezdődtek, de valószínűleg csak 2018 tavaszán nyílik újra a tó. Ígérjük, hogy a tőlünk megszokott és elvárható színvonal fogadja mindazokat, akik ide ellátogatnak majd.
 

2017-ben sikerült megvásárolni a Kiskunhalas határában található Ezüst-tó Horgászcentrumot, ami terveink szerint a jövő év tavaszától fogadja újra az igényes környezetre és szép halakra vágyó horgászokat!

2017 – Újabb Haldorádó média felületek
Friss élményként, örömmel jelentettük be 2017 őszén, hogy útjára indult valamennyi Haldorádó médiánk az Instagramon! A legnépszerűbb képmegosztó alkalmazáson megtalálhatjátok a Haldorádó Horgászportál, Haldorádó Carp Team, Haldorádó Termékek, Haldorádó Centrum, Döme Gábor, valamint Ezüst-tó Horgászcentrum profiljainkat. Ezeken naponta többször bővülő, érdekes és látványos fotókkal, videókkal várjuk a látogatókat. Ha szeretnél ezek részese lenni és új praktikákat megismerni általuk, kövess minket Te is!

2017 őszétől már az Instagramon is megtalálhattok minket!

Mit hoz a jövő?

XII. Haldorádó Pontyhorgász napok – 2018. február 2-3-4.
Hagyományainkat megtartva természetesen a jövő esztendőt is a Haldorádó Pontyhorgász napokkal nyitjuk! Ez a nagyszabású pontyos rendezvénysorozat immár a 12. állomásához érkezett, ami 2018. február 2-3-4-én kerül megrendezésre. Remélhetőleg a tél java addigra lemegy, azt viszont biztosan ígérhetjük, hogy mi újult erővel és természetesen a 2018-as újdonságokkal felvértezve várunk majd mindenkit Kiskunhalason, a Haldorádó Centrumban!

Sok szeretettel várunk mindenkit a XII. Haldorádó Pontyhorgász Napokon, 2018. február 2-3-4-én Kiskunhalason, a Haldorádó Centrumban!

Mint ahogy korábban írtam, a fejlesztés nem áll, nem állhat meg! Ha beleülünk a „készbe”, az szép lassan unalmassá, érdektelenné válna. Minden nap, minden héten meg kell küzdeni a látogatóink kegyeiért, hogy ellátogassanak az oldalra. A 20 évvel ezelőtt elindított szemléletformáló munka sem áll meg. Sokszor beszélünk arról, hogy jó lenne, ha több hal élne folyóinkban, nem lenne a természetes víz a szabad rablás színtere. Ehhez azonban szemléletváltásra van szükség. Az új, fiatal generációnak úgy kell felnőnie, hogy a halban ne csak a húst, hanem a horgászat élményét, a természet szeretetét lássák. E cél eléréséhez megteszünk mindent, és biztosak lehettek benne, hogy a jövőben is mindent elkövetünk, hogy legyen a mai fiataloknak is hol és – ami fontos – mire horgászni, mire ők felnőnek!

Boldog születésnapot, Haldorádó!

Aki akkor kezdte el a horgászatot, amikor mi indultunk és e személet mentén nőtt fel, már gyakorlott, ügyes horgásszá vált a 20 év alatt. Sokaknak azóta gyereke is született, akiből talán sikerül ügyes, becsületes horgászt nevelni. Egy biztos: eseménydús, élményekben gazdag és mozgalmas 20 éven vagyunk túl! De továbbra is a célunk az, hogy elmondhassuk, minden nap tudunk újat, érdekeset, hasznosat adni és mutatni!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok! Boldog születésnapot, Haldorádó!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó archívum

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.