A 2018. év horgásza 2. rész – Bemutatjuk az „egyéb hal kategória” győztesét!

A 2018. év horgásza 2. rész – Bemutatjuk az „egyéb hal kategória” győztesét!

A 2018. év horgásza „egyéb hal kategóriában” az első helyet ezúttal egy termetes menyhal nyerte, mely a tavalyi pergetett domolykó után tovább gyarapítja a ragadozós vonalat. Ezt a halat azonban nem pergetve, hanem feederbottal és egy taposott hal csalival sikerült megfognia Hima Róbert horgásztársunknak. Ismerjétek meg Robit és a győztes menyus fogásának részleteit az alábbi írásban!

Mióta horgászol? Ki fertőzött meg a horgászat szeretetével?
Hároméves korom óta horgászom, édesapám révén lettem horgász, bár a családban többen is horgásznak.

Első horgászkép 2002 tájékáról

Hol laksz? Mivel foglalkozol?
Győrben élek, a győri Krúdy Gyula Szakközépiskolában végeztem szakácsként 2017-ben, most pedig 2 éves érettségi képzésemet fejezem be májusban.

Melyek a kedvenc horgászmódszereid?
Nem tudnék kiemelni egy módszert, szívesen horgászom az összes finomszerelékes módszerrel, mint a matchbotos, feederbotos, pickerbotos, spiccbotos technika, de szívesen űzöm az UL-pergetést is.

Pataki horgászat
Egy ott fogott domolykó

Melyek a kedvenc horgászhelyeid?
Szívesen horgászom a Győr környéki patakokon, csatornákon, folyókon, de egy-egy baráti horgászat alkalmával tavakon is hódolok ennek a szenvedélynek.

Milyen nagy fogásokkal dicsekedhetsz?
Igazán nagy halat még nem fogtam, pontyból 7-8 kg körülieket fogtam néhányat, márnából a legnagyobb 3 kg, balinból 4 kg, tokhalból 4 kg volt, és a persze ott az a szép menyhal, amivel nyertem.

Néhány dobásos peca eredménye
Dunai átlag marci
Eddigi legnagyobb márnám
Néha jön egy-egy kis szívmelengető halacska

Meglepődtél, amikor a 2018-as év jelöltek között láttad magad?
Természetesen. Külön öröm volt számomra, hogy mind a horgász-, mind a magánéletben legjobb barátom, Radics Róbert is a jelöltek között volt azzal a 1,5 kg-os leánykoncérral, amit egy közös horgászatunkon fogott.

Büszke vagy rá, hogy a legtöbb szavazatot kapva nyerted e megtisztelő címet?
Igen, mondjuk arra nem gondoltam volna, hogy ekkora szavazati aránnyal nyerem meg ezt a megtisztelő címet.

A díjnyertes menyussal
Ugyanazon az estén fogtam még egy kisebb példányt is, igazán jó peca volt

Esetleg vannak-e még a tarsolyodban a nem hétköznapi fogásról egyéb felvételek, információk, amelyeket megosztanál velünk?
Erről többet nem tudok megosztani, viszont ami a nem hétköznapi fogásokat illeti, érdekes lehet a legemlékezetesebb fogásom, egy 6,4 kg-os tőponty, amit egy baráti horgászat alkalmával egy 4 méteres spiccbottal és 16-os damillal fogtam keszegezés közben. Emellett fogtam pergetve, gumihallal pontyot kétszer is sügérezés közben, spiccbottal harcsát többször is, csukát kukoricával, matchbottal süllőt üres horoggal fenékmérés közben, ezüstkárászt babahallal. Ugyan ezek nem voltak nagy halak, viszont némelyik egészen meglepő fogás volt.

Matchbottal fogott egyik legnagyobb halam
Kedvenc pickerbotommal legyőzött hetes

Mit jelent számodra a horgászat?
A nyugalmat, a kikapcsolódást. Ha csak egy-két szabad órám van, egy pergető bottal és egy doboz műcsalival elindulok, többnyire az ilyen jellegű horgászatok szoktak a legjobban elsülni.

Ez egy véget nem érő szerelem

Ha rajtad múlna, mit tennél azért, hogy az új, felnövekvő horgásznemzedék is olyan mentalitású legyen, mint te?
Véleményem szerint a különböző horgász egyesületek segítségével tehetnénk a horgászat népszerűsítéséért. Például lehetne iskolákban szakköröket szervezni, s ezekkel népszerűsíteni a horgászatot a gyerekek körében, táboroztatni őket, ott bevezetni őket a horgászat világába, illetve már a kezdetekben megismertetni velük a halakkal való kíméletes bánásmódot.

Mit „üzensz" a horgászoknak?
Horgásszanak minél többet, járják a természetet és persze görbüljön!

Ezekért a pillanatokért éri meg horgászni
Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: