A 2021. év horgásza 2. rész – Bemutatjuk az „egyéb hal kategória” győztesét!

A 2021. év horgásza 2. rész – Bemutatjuk az „egyéb hal kategória” győztesét!

A 2021. év fogása „egyéb hal kategóriában” első helyét ezúttal egy gyönyörű leánykoncér nyerte, mely a tavalyi ezüstkárász után folytatja a békéshalas vonalat. Ezt a nem hétköznapi méretű halat pickerbottal sikerült megfognia Sinka János horgásztársunknak. Ismerjétek meg Jánost és a győztes hal fogásának részleteit az alábbi írásban!

Mióta horgászol? Ki fertőzött meg a horgászat szeretetével?
Gyerekkoromban kezdődött és persze Édesapám szerettette meg velem a horgászatot.

Édesapámnak köszönhetem a horgászat szeretetét. A közös horgászotokon mindig volt egy kis házi verseny

Hol laksz? Mivel foglalkozol?
Jelenleg 4 éve a Dunakanyarban, azon belül Dunabogdányban élünk a párommal, de nyíregyházi kötődésű vagyok, ott laktam 25 éves koromig. A szakmámat tekintve felszolgáló vagyok.

Első dunai (Nagymaros) horgászatom helyszíne

Melyik a kedvenc horgászmódszered?
A feeder horgászat, amelyet nagyon szeretek, és próbálom magam folyamatosan fejleszteni.

Sokszor horgászott helyszín Dunabogdányban

Melyek a kedvenc horgászhelyeid?
Régebben csak tavakon horgásztam, nem tudtam, mit jelent a folyóvízi horgászat. Ám ahogy egyre többet jártam a Dunára és egyre többet tanultam, jöttek az eredmények is, már nem is kérdés, a folyóvíz, illetve a hozzá tartozó öblök, amelyek mindig tudnak valami váratlant okozni.

Első dunai márnám, alig érte el 1,5 kg-ot, de ment, mint a gőzmozdony!
Bizony, ilyen szép sügéreket is lehet fogni :-)
Imádom a Dunát, mert soha nem tudhatod, hogy mi akad a horgodra… Ez a szép dévérkeszeg 3.230 gramm volt, a Visegrádi öbölben fogtam :-)

Milyen nagy fogásokkal dicsekedhetsz?
Fogtam már több 10 kg feletti amurt, pontyot, de számomra nem ezek jelentik a legnagyobb örömet, hanem például egy 2020-ban a Visegrádi-öbölben fogott dévérkeszeg a maga 3.230 grammjával. Ezeket a ritka, nagytestű egyéb halakat kergettem tavaly is itt, a Dunán, de sajnos a legnagyobb is „csak” 1.600 grammot nyomott… No de majd idén! :-)

Szép naplemente az esztergomi Kerek-tavon
Gyönyörű halak élnek a tóban
Több 10 kg feletti halat sikerült már fognom, de sajnos a 20 pluszosok még elkerültek…
Ez az amur egyszer már elköszönt tőlem a stég előtt. Egy hétre rá már nem követtem el még egyszer azt a hibát…

Meglepődtél, amikor a 2021-es év jelöltjei között láttad magad?
Titkon reméltem, hogy idén is bejutok, ugye azt már leírtam, hogy 2020-as fogások közé azzal a szép dévérkeszeggel sikerült bejutnom. Akkor nem nyertem, de szerencsére most összejött, és megteszek mindent, hogy idén is sikerüljön esetleg még nagyobbat fognom, legyen az leánykoncér, dévérkeszeg vagy valami más.

Büszke vagy rá, hogy a legtöbb szavazatot kapva nyerted e megtisztelő címet?
Persze, hogy büszke vagyok és nagyon szépen köszönöm Mindenkinek, aki szavazott rám! :-)

Esetleg vannak-e még tarsolyodban a nem hétköznapi fogásról egyéb felvételek, információk, amelyeket megosztanál velünk?
Egy barátommal mentünk ki aznap, ismét a Visegrádi-öbölbe horgászni. Nagyon sokat, majdnem 2 métert jött a víz. Költöznünk is kellett, vagy 3-4-szer. Idő volt, míg megtalálták azt a kevés etetést a halak, de utána szépen jöttek a kapások. Az elsőnél majdnem el is vitte a botomat a hal. Az nem lett meg, de a következő, aminél már résen voltam, ez a szép koncér volt. Nagyon nagy élmény volt és szerintem örökké emlékezni fogok arra a napra!

A győztes leánykoncér

Mit jelent számodra a horgászat?
Ezt a dolgot Édesapám már anno megmutatta nekem, gyerekkoromban, de akkor még csak a halfogás érdekelt, és hogy kapás legyen… Ma már, amikor ebben a felgyorsult világban van egy kis időm horgászni, megértettem, mit is mondott apa. „Fiam, nem az számít, hogy fogsz-e halat, vagy sem. Annak örülj, hogy kint lehetsz a szabadban, hallod a madarakat csicseregni, érzed a friss levegőt, látod a gyönyörű napfelkeltét vagy esetleg napnyugtát és ki tudod pihenni azt a sok fáradalmat, ami a munkád során ér.

Ha rajtad múlna, mit tennél azért, hogy az új, felnövekvő horgásznemzedék is olyan mentalitású legyen, mint Te?
Talán horgásztáborokat szerveznék, amilyenen én is voltam, egészen két héten keresztül, mert szerintem ott volt az a pont, olyan 12 éves koromban, amikor teljesen beszippantott a horgászat és a természet.

Mit „üzensz” a horgászoknak?
Hogy mit üzennék? Ha tehetik, minél többet legyenek kint a vízparton és érezzék jól magukat, kapcsolódjanak ki! :-)

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.