A horgászok ünnepe

A horgászok ünnepe

Mindössze néhány nap, és november 26-27-28-án ismét megrendezésre kerül hazánkban a Carplove PontyShow, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan ismét óriási várakozás előz meg. Lényegesen nagyobb területen, több kiállítóval, még több híres vendéghorgásszal készülünk, hogy felejthetetlenné tegyük ezeket a napokat. A rengeteg látnivaló mellett hasznos programok, vásárlási lehetőség (akciós árakkal) és számos meglepetés vár azokra, akik ellátogatnak a kiállításra. De nézzük át részletesen, hogy miben lesz több a PontyShow, mint az eddigi horgászkiállítások hazánkban!

A tavalyi 1000 m2 kiállítási területtel ellentétben idén mintegy négyszeres, 4000 m2-es területen lesznek láthatóak a színvonalas programok és a minden igényt kielégítő horgászcikk választék, annál is inkább, mert a hazánkban kapható márkák szinte mind képviseltetik magukat. Erre az utóbbi években kevés példa akadt! A horgászok többsége számára jól csengő nevű FOX cég is óriási kínálattal érkezik Magyarországra, először a teljes gyári standdal, fejlesztőkkel, vezérkarral együtt. Ez nem csak hazánkban egyedülálló, de Európában is kevés kiállításról mondható el. Az angol Trakker cég szintén gyári standdal érkezik, ahol az innovatív megoldásairól ismert gyártó számos új fejlesztést mutat be.

A kiállítás impozáns helyszíne éjszakai megvilágításban

A kiállításon lehetőség nyílik tapasztalatcserére és nemcsak a nagyponty-horgászatra szakosodott pontyvadászokkal, de finomszerelékes vonalon a legismertebb és legjobb horgászokkal is. Magyar oldalról Döme Gábor, Papp József és Walter Tamás személyében, akik - minden elfogultság nélkül mondhatjuk - világszinten is az élmezőnyt képviselik.

Döme Gábor a feederbotos pontyhorgászatról tart előadást november 27-én, szombaton
Walter Tamás a matchbotos pontyozás praktikáiba avatja be a nézőket november 28-án, vasárnap

A Pontyvilág szakíróitól (Bujáki Géza, Csákány Attila, Hartmann Tamás, Honyák Gábor) is számos érdekességet tudhatnak meg az érdeklődők. Emellett lehetőség nyílik párbeszédekre Ladányi Tamással, aki pontyfogó versenyhorgászatban Magyarországon talán a legnagyobb tapasztalatokkal rendelkezik. Nem hagyhatjuk ki a sorból Kovács Zoltánt, az SBS Tactical Baits forgalmazóját, aki számos érdekességgel, jövő évi SBS újdonságokkal készül a kiállításra. A tavalyi évben Christian Schlott is számos praktikát mutatott be a látogatóknak, ami ezúttal sem lesz másként. A Big Carp cég ezen a kiállításon mutatja be elsőként a nagyközönségnek Európában a jövő évi újdonságokat.

Christian Schlott a bojlis horgászoknak mutatja be bevált módszereit

Jelen lesznek Európa 2010-es év sikercsalijának számító Tiger Baits teszthorgászai és tulajdonosai, akik a gyártás előtti tesztidőszak alatt több száz (!) 20-30 kg feletti pontyot fogtak, az öreg kontinens különböző vizein. A szintén sokak számára jól csengő név, az Imperial Baits tesztcsapata is jelen lesz Csörgő Tamás és Drahota Mihály vezetésével, akik a nagyponty-horgászatban adnak mindenki számára használható tanácsokat. Az utóbbi években számos öreg pontyot kifogó horgászok hiteles információkkal szolgálnak majd a termékek használatával kapcsolatban. A nagy sikernek örvendő Enterprise Tackle is újdonságokkal készül, több jövő évi terméket is bemutatnak majd a látogatóknak. Az újdonságoknál a speciális anyagokból készült nehezékek is megtalálhatóak lesznek. Az Energofish cég, mely több Európai országban jelen van, szintén a sokak által kedvelt, kiváló termékeit vonultatja fel a Carplove kiállításon.

Már az elmúlt évben is óriási volt az érdeklődés

A kiállításon megtalálható márkák és a standbeosztás:

Abu GarciaEco FishLed LenserRinyaszentkirályi-tó
ACE CarpEnergofishLowranceRon Thompson
AmiaudEnterprise TackleMainline BaitsSBS Tactical Bait
AquaborneEsoxMantaS-Carp
Atomic TackleESPMax-CarpSensas
B&G Fish SystemEurohorgász MagazinMistral BaitsShakespeare
B. RichiFishyDreamMitchellShimano
BalzerFoxMoonSilver Baits
Becker TackleFrank WarwickMosellaSkarp
BerkleyGardner tackleNagykállói-tóSolar Tackle
BIC SportGarminNapsugár horgásztóSonubaits
Big CarpGel BaitsNashSoul Carp
Carp ' R' UsGigant BaitsNevisSpro
Carp AcademyGrabmayerNG CarpStar Baits
Carp Expert GreysNutrabaitsSufix
Carp SounderHaldorádóPaducSzelidi-tó
Carp ZoomHalzónaPalotási-tóTF gear
CarphunterHáromfai-tóPB ProductTiger Baits
CarploveHumminbirdPecavilágTop Mix
CC MooreIgnestiPelzerTop Secret
CenturyImperial BaitsPennTrakker
ChubJRCPontyvilágTwin Carp
CiproKamasakiPreston InnovationsUltimate
DD BaitKeen CarpProgressive BaitsVideotronic
DecathlonKing BaitsPrologicVision Baits
DelkimKordaPVTVWychwood
DiemKorumQuest BaitsX-Fish
DT BaitKrystonReuben HeatonYamaha
Dynamite BaitsLadányi Tamás F&HRichworthZodiac
EagleLastiaRig Marole

Pontyshow-Terkep.pdf

A kiállított termékek természetesen megvásárolhatóak lesznek, jelentős kedvezményekkel. Minden egyes termék minimum 10%, de több esetben akár 50%-kal olcsóbban! Érdemes tehát erre az időszakra hagyni az esetleges ajándékozást vagy a jövő évi csalik, felszerelések beszerzését is. A kiállításon minden megtalálható lesz: horgászbotok, orsók, kapásjelzők, zsinórok, horgok, rod-podok, aprócikkek, ruházat, csónakok, halradarok, csalik és minden más, ami szem-szájnak ingere!

Az angol Frank Warwick, a Dynamite Baits és az Enterprise Tackle termékek fejlesztője is itt lesz
Frank Warwick bemutatja a világújdonságnak számító Gel Baits termékeket

Az érdekes szakmai előadások ezúttal sem maradnak el: kijelenthetjük, hogy az Európai pontyhorgászat nagyjaitól láthatunk beszámolókat, és ami talán fontosabb, már a jövőben megjelenő technikákról, csalikról is előadást tartanak nekünk. Frank Warwick, Ronny De Groote, Ardy Veltkamp mellett (akik mind-mind egyéniségek a horgászatban) először látogat el hazánkba a francia Leon Hoogendijk, aki óriási tapasztalattal rendelkezik a pontyozás és amurozás terén is.

Ardy Veltkamp óriási figura minden szempontból!
Ausztriából Michael Komuczki a Balzer cég képviseletében vesz részt a kiállításon

Itt lesznek a „sógorok” jeles képviselői, Ausztriából Michael Komuczki, a Duna kiváló ismerője, illetve Kurt Grabmayer világkupa-győztes és Erich Unger, aki világhírű, saját építésű Century botjait is elhozza. Az előadás mellett Frank Warwick bemutatja a világújdonságnak számító Gel Baits termékeket, melyek új utakat nyithatnak a pontyhorgászatban. A tavalyi évben nagy sikert aratott bottörés-teszt is folyatódik a Halzóna csapatával, ahol a botok a tűréshatárukig lesznek terhelve. A Decathlon céget úgy gondolom, nem kell bemutatni senkinek, aki a horgászat, túrázás vagy egyéb sportok művelője, bizonyára már találkozott a francia márkával. Az ő jóvoltukból mindhárom napon horgász-szimulátor segítségével fáraszthatunk akár 80 kg-os harcsákat is, szinte élethű körülmények között.

A francia Leon Hoogendijk, aki óriási tapasztalattal rendelkezik a pontyozás, és amurozás terén is

Programok - Színpadi előadások

November 26. péntek:

 • 11:00 Ardy Veltkamp: Híres vizek pontyóriásai
 • 14:30 Michael Komuczki: Hatékony pontyhorgászat - A horgászhely előkészítése és az ideális hely kiválasztása
 • 15:30 Tombola nyereményjáték

November 27. szombat:

 • 11:00 Frank Warwick: A csaliforradalom
 • 13:00 Döme Gábor: Pontyozás feederrel
 • 14:30 Leon Hoogendijk: Amurozás nagy Európai vizeken
 • 16:00 Tombola nyereményjáték

November 28. vasárnap:

 • 11:00 Ronny De Groote: Egy európai vándor…
 • 14:00 Walter Tamás: A matchbotos pontyozás praktikái
 • 15:30 Tombola nyereményjáték

Az előadások helyszíne is kibővült, több ember fogadására alkalmas

Idén is „mindenki nyerhet”, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan a belépőjegy tartalmaz egy tombolaszelvényt, és a tombolasorsoláson mindhárom napon értékes nyeremények találnak majd gazdára. (A kiállító cégek által felajánlott nyereményeket folyamatos frissítéssel töltjük fel a www.carplove.com/pontyshow internetes oldalunkra.)

A belépőjegy ára: 1490 Ft, 14 év alatt (diákigazolvány felmutatásával) INGYENES lesz!

Nyitva tartás

 • November 26. - Péntek: 10-17 óráig
 • November 27. - Szombat: 9-18 óráig
 • November 28. - Vasárnap: 9-17 óráig

A PontyShow-t nevezhetjük a pontyhorgászok ünnepének is, hiszen nemcsak tartalmas programokkal, bemutatókkal, fantasztikus akciókkal lesz tarkított a kiállítás, de az őszi hidegben néhány napra ismét a vízparton érezhetjük magunkat!

A kiállítás helyszíne madártávlatból
Megközelítése a térkép alapján igazán egyszerű

Örömünkre legnagyobb médiaszponzorunk, a PV TV teljes stábjával 3 napon keresztül megörökíti mindazt, amiért a horgászok ellátogatnak az M1 Expo területére: a nagybetűs HORGÁSZATOT! A PV TV standján találkozhatnak ismert sportolókkal és a médiából ismert hírességekkel. Ezenkívül Andrejszky Zoltán moderátor gondoskodik a színpadi programok jó hangulatáról és nem utolsósorban a PV TV „túlöltöztetett” lányai, akik még nagyobb létszámban megtalálhatóak lesznek a kiállítás egész területén.

A show 3 napos, ezért akik a hétvégére már halaszthatatlan programot szerveztek, azoknak már pénteken is lehetőségük lesz kilátogatni a kiállításra. Aki garantáltan tartalmas, 100% horgászatról szóló kikapcsolódásra vágyik, akár családdal, akár barátokkal, annak ott a helye a PontyShow-n!

Minden horgásztársunkat szeretettel várunk! Találkozzunk november 26-27-28-án, az AutoExpo M1 rendezvényközpontban!