Az őszi HorgászShow-n jártunk

Az őszi HorgászShow-n jártunk

Sajnos be kell látni, a horgászszezon a végéhez közeleg. A legelszántabbak persze egész évben űzik a halakat, de sokan a hőmérséklet csökkenésével inkább a benti programokat keresik. A jó hír, hogy az Internet világa mellett számos nagyszabású rendezvény is van már, ami a horgászattal foglalkozik. Néhány éve mindössze egy-két kiállítás volt évente, míg manapság már 4-5 komoly rendezvényt tudhatnak magukénak a horgászok. A 2015/2016. évi kiállítói szezon első állomása az őszi HorgászShow volt, amely a szakmai kiállítás mellett igazi szórakoztató programként is beírta magát a naptárba. A beszámolóban azokat a kedvelt műsorszámokat és látnivalókat gyűjtöttem össze, amelyek a legtöbb nézővel, látogatóval büszkélkedhettek.

Az őszi kiállítások csak nagyon kevés esetben szólnak újdonságokról. Ezek amolyan találkozó jellegűek inkább. Az elmúlt szezonban szerzett tapasztalatok megosztása, és nem utolsósorban lehetőség arra, hogy neves horgászokkal, közszereplőkkel beszélgethessen, konzultálhasson a nagyérdemű.

A kiállításokon nemcsak vásárolni lehet, hanem közelebbről megnézni mindazt, amellyel eddig csak a monitoron vagy a tv képernyőjén láttunk
Voltak, akik a szakmaiságról, és voltak, akik a jó hangulatról gondoskodtak!

A legtöbb látogató az ismerős arcokat kereste, azokat, akiknek a neve garanciát jelent a horgászatban. A televízióban, nyomtatott sajtóban vagy az Interneten szereplő horgászok készségesen üdvözölték a rajongókat, akik az aláírásokon kívül közös fényképpel is gazdagodhattak.

Személyes találkozó a kedvenccel: ez a kiállítások egyik legnagyobb vonzereje
Minden horgászkiállításon van legalább egy vadász - igaz, Ő a harcsavadász
A pontyspecialistákat is folyamatosan kérdésekkel bombázták a rajongók

A „horgászmestereken” kívül egyéb hírességek is népszerűsítik a horgászatot, így olyan hírességekkel is össze lehetett futni, akik munkássága nem a pecához kötődik, viszont a közös hobbi olyan kapcsot jelent, amely segítségével más oldalról lehet megismerni e neves sportolókat, közszereplőket.

Erdei Zsolt meséli horgászélményeit

A színpadon zajlottak a show legnépszerűbb programjai. Az egész nap tartó előadások, divatbemutatók, árverések mind olyan népszerű események voltak, amelyek lekötötték a látogatók figyelmét.

A divatbemutató népszerű program volt
Az árveréseken sok értékes horgászcikk talált gazdára kedvezményes áron
A népszerű előadásokon megtelt a nézőtér

A gazdag programkínálat mellett a szervezők azokra is gondoltak, akik a nagy rohanásban megéheznének, megszomjaznának. Ennivalóból és italokból is gazdag volt a kínálat a HorgászShow-n. Az édesszájúak éppúgy megtalálhatták a fogukra valót, mint azok, akik szeretik a minőségi pálinkákat.

Tartalmas falatok várták az éhes horgászokat
Vásárfia is volt bőven
A minőségi pálinka reneszánszát éli a horgászok körében is

A horgászathoz a pakolás éppúgy hozzá tartozik, mint maga a halfogás. Ezen a hétvégén olyan gépjárműveket is megtekinthettek a látogatók, amelyek alkalmasak rövid- vagy akár hosszú távú vízparton tartózkodáshoz.

Egy ilyen autóval bármilyen nehéz terepre be lehet jutni (hogy a hölgy oda is elkísérné-e a kocsi gazdáját, na, az már nem biztos)
Vízparti hálószoba

A gyermekekkel érkezőknek sem kellett attól félni, hogy a csemete megunja a nézelődést, és idejekorán haza kell menni. Az egész piciket játszósarokkal várta a „Tiszai hal napja” stand, míg a nagyobbak gyakorolhatták a „zsebpecázást”. Egy ilyen olcsó és egyszerű kis spiccbot olyan sok örömet képes okozni a gyerekeknek, aminek „hátránya” csak egy lesz: egész életre szóló szerelem a horgászat iránt!

Egy kis pihenősarok a gyerekeknek
Mindenki így kezdte

A HorgászShow rangját és a horgászat népszerűségét is jelzi, hogy a Juventus Rádió is képviseltette magát a rendezvényen és kihelyezett „stúdióval”, valamint „szerencsekerékkel” várta az érdeklődőket.

Mobil stúdió

Mivel csak horgászkiállításról van szó, érdemes pár szót szólni a kiállítókról, standokról is. A pergető horgászat szerelmesei egy saját medencében próbálhatták ki a legjobbnak vélt műcsalikat. Ugyanitt neves pergető specialisták tartottak látványos előadásokat arról, hogy is kell igazán élethűen mozgatni a műcsalikat.

A pergető medencénél egész nap neves rablóhalas horgászok tartottak előadásokat
A hal formájú párnák nagyon népszerű ajándékok
Igazán különleges ez a hatalmas harcsamérlegelő zsák

A horgászat mindegyik műfaja jelen volt a kiállításon. A bojlizás éppúgy, mint a finomszerelékes horgászat. Utóbbi iránt érdeklődők igazán sok újdonsággal is találkozhattak, ha a megfelelő standon kíváncsiskodtak.

A The One standján mindent és mindenkit meg lehetett találni, akit a tv-ben látni lehet
Itt még a fiókban is horgászcucc van!
Sátortábor
Úszórengeteg
Ezt telifogni nem kis kihívás

Szándékosan a végére hagytam a saját standunk háza táját. A Haldorádó termékeit és munkásságát ismerők már tudják, hogy az ilyen kiállításokon nálunk a feederes és a pontyfogó technikák iránt érdeklődők érezhetik otthon magukat. Azon kevesek közé tartozunk, akik évközben is sok újdonsággal rukkolnak elő. A nemrég debütáló FermentX oldódó pellet család és az igazán kuriózumnak számító Gold Corn Cream már megtekinthető és megvásárolható volt a Haldorádó standon.

Sokan már régi ismerősök nálunk
Ernő segített a botválasztásban
Az új FermentX pelleteket Szabolcs mutatja az érdeklődőknek
Én is ott voltam, ha szükség volt rám :)
Erről szól egy show!

Hogy mi is tesz egy kiállítást „show” jellegűvé? A szórakoztató műsorok? A csinos lányok? A látványos bemutatók? Az igényesen felépített standok? Ezek mind, ám nagyon fontosak a jó hangulat megteremtésében azok az emberek, akik már példaképként szolgálnak a fiataloknak. E neves horgászoknak, közszereplőknek kell megteremteni azt a jó hangulatot, amely már a bejáratban átragad a látogatókra. Ettől „show”, a show!

Írta: Sipos Gábor
Fotók: Berényi Zoltán, Sipos Gábor

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: