2012. évi botújdonságok a FOX-tól

2012. évi botújdonságok a FOX-tól

A rendkívül népszerű és neves angol cég, a FOX, egy pillanatra sem áll le a fejlesztésekkel. Évről évre olyan ötletes újításokkal és újdonságokkal lepi meg a vásárlókat, melyekről álmodni sem mertünk volna, legyen szó egy régebbi szériás termék továbbfejlesztett, megújított változatáról vagy teljesen új eszközökről. Nézzék meg, milyen bot újdonságokkal lepett meg minket a gyártó!

Bojlis botok

FOX Warrior S 360 3 Lbs - parafa nyeles

A FOX Warrior S 2011-ben hatalmas sikert aratott a pontyhorgászok táborában, viszont sokan érdeklődtek, hogy miért nem készül ez a bot borított nyéllel? Nos, a FOX 2012-re ezt a problémát is egy csapásra megoldotta. Elkészítette a FOX Warrior S 360 3 Lbs - parafa nyeles botot.

A megújult Warrior S bot sok horgász kedvence lehet

Főbb tulajdonságai a végig borított parafa markolat és a kifejezetten rövid nyélrész - ez angol stílusú (átlagosan 65 cm), ami nem zavarja használóját a fárasztás, illetve a szákolás pillanatában sem. A kétrészes botot 6 db gyűrűvel látták el, a spiccgyűrű az eddigi 12 mm-es helyett a botcsalád minden tagján egységesen 14 mm-es lett. Szintén egységes, 18 mm-es méretűre készítették az orsótartót, mely fémes erősítést is kapott. Átdolgozták a zsinórcsiptetőt, illetve a blank teljes egészében új, sötétszürke (fekete) színezetet kapott. Ez a bot akkor válik igazán ideálissá, ha a meghorgászni kívánt távolság nem haladja meg a 100-110 métert. A bot olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezik, amik révén bármilyen nehéz körülmények között is megállja a helyét.

Átdolgozták a zsinórcsíptetőt is

További infó: ugrás az áruházba

FOX Ranger XTS 3,5 Lbs

Az óriási népszerűségnek örvendő Warrior S széria után a Fox mérnökei úgy döntöttek, hogy a csúcskategóriának számító Ranger szériából is készítenek egy kedvezőbb árú, de kiváló minőségi mutatókkal felruházott pontyozó bot kollekciót. Így született meg a FOX Ranger XTS 3,5 Lbs sorozat, mely csak nevében hasonlít elődeire, azonban teljesen új design-t kapott.

A Ranger XTS teljesen új design-t kapott

A megnövelt gyűrűméretekkel - ami a keverőgyűrűnél 43 mm, a spiccgyűrűnél 12 mm - egyszerűen nincsenek elérhetetlen távolságok! Az orsótartó feletti legvastagabb bottest-átmérő 14 mm! A karbonhálós erősítésű nyéltagon FUJI orsótartó kapott helyet, melybe holtjáték nélkül rögzíthetők a nagyobb orsók is. A bot két méretben, 3,6 és 3,9 méteres változatban kerül forgalomba.

A bot óriási, 43 mm-es keverőgyűrűt kapott

FOX Ranger XTS 360 3,5 Lbs

További infó: ugrás az áruházba

FOX Ranger XTS 390 3,5 Lbs

További infó: ugrás az áruházba

FOX Horizon XT 360 3,5 Lbs

Ez a bot egy speciálisan távdobásra kifejlesztett új bojlis bot, amely a magyar vizeken is átlagon felüli használati értékkel bír. A karbonhálós erősítésű botot FUJI orsótartóval szerelték, mely stabilan tartja a legnagyobb orsókat is.

Így néz ki egy csúcskategóriás bojlis bot

A botot osztott nyéllel látták el. A biztos és stabil fogásról a képen látható formatervezett nyél gondoskodik. Elképesztő méretű SLIK keverőgyűrűt kapott a bot, melynek belső átmérője 43 mm. De az egész bottesten hatalmas gyűrűk vannak, még a spiccgyűrű belső átmérője is 12 mm. Ez rendkívüli dobásokat eredményez. Ezzel a bottal egy 100 grammos ólommal és megfelelő méretű orsóval a 140 méteres dobás még egy átlagos dobótechnikával rendelkező horgász számára is könnyedén kivitelezhető! Optimális dobósúlya 100-140 gramm. Ilyen paraméterek hallatán a legtöbb horgász egy „kőkemény” botra gondolna. Nos, ami megdöbbentő, hogy a FOX Horizon XT olyan akcióval rendelkezik, amely garantálja az átlagon felüli dobótávolság kivitelezését, mégis érzékeny, finom fárasztást biztosít! Ez az, ami igazán különlegessé teszi a botot. Az orsótartó feletti legvastagabb bottest-átmérő 15 mm.

Rendkívül kényelmes és stabil fogást biztosít a neoprén bevonatú, formatervezett nyél

További infó: ugrás az áruházba

Feederbotok

MATRIX Ultron Feeder

A FOX egyik legújabb, legszembetűnőbb 2012. évi innovációja a MATRIX névre hallgató finomszerelékes szériájának a megalkotása. Ebben a szériában kizárólag csúcskategóriás finomszerelékes (match és feeder) eszközöket találhatunk. A legjobb aprócikkek, táskák és persze botok teszik teljessé a palettát. Nagyon bátor húzás volt ez a FOX részéről, hiszen ezzel megteremtette ez eddig egyeduralkodónak tekinthető (szintén Angliából származó) Preston / Korum márka legfőbb konkurenciáját. Nagyon sok milliót áldoztak erre és a legjobb fejlesztőket, gyártókat és teszthorgászokat bízták meg a termékek megalkotásával. A végeredményt látva nyugodtan mondhatjuk, hogy ebben a szériába kizárólag a legjobb minőségű termékek kerülhettek. Sokat fogunk még a FOX "gyermekéről" hallani, ez szinte biztosra vehető! Elsőként ismerkedjünk meg speciális feederbotjaival!

Új generációs feederbot

Ez a bot az univerzális feeder horgászok számára készült, megállja a helyét álló- és folyóvízen egyaránt. A bot a már utóbbi években megszokott angolos minimál design-nal készült, mely egy sallangmentes fekete bottestben nyilvánul meg. Kettő darab spicc jár a bothoz egy 3 és egy 4 unciás karbon spicc. Ennek ellenére a gyártó - némileg szándékosan alulkalibrálva - 30-60 grammos dobósúlyt adott meg. Ez egyaránt jól tükrözi a bot finomságát és erejét. A bot nyéltagját a legjobb minőségű parafával borították, mely az orsótartó felett kapott egy nagyon puha, kellemes fogású neoprén markolatot. Ez a bot 2 méretben, 3,6 és 3,9 méteres hosszban kapható.

Minden feederboton található horogbeakasztó fül

MATRIX Ultron Feeder 3,6 m

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Ultron Feeder 3,9 m

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Horizon Feeder

A Horizon Feeder a FOX egyik legújabb, MATRIX névre hallgató innovációja. Ebben a szériában csúcskategóriás, finomszerelékes eszközöket találhatunk, melynek zászlóshajója ez az új feederbot.

A távdobó feederezők álma ez a bot

Ezeknek a botoknak minden részén nyomott hagyott a precíz angol mérnöki munka. A bot nyéltagja aránytalanul rövid a középső taghoz viszonyítva, viszont az illesztésnél sokkal hosszabban fekszik fel a két tag, mely egy sokkal terhelhetőbb, lényegesen jobb akcióval rendelkező botot eredményez. A bottest anyaga High Modulus Carbon, amit a legjobb minőségű FUJI SiC gyűrűkkel láttak el. Ennek köszönhetően a legerősebb pontyok kifárasztása sem lehet akadály. A sorozat legfinomabb típusa is 100 gramm dobósúllyal rendelkezik, mely már komoly erőt sugall, ugyanis a gyártó ehhez is 90 méteres optimális dobótávolságot ígér. A hosszabb változatokkal viszont már akár 150 grammos végszereléket is bejuttathatunk.

A botokhoz két spicc jár, melyek 2,5 és 4 unciás terhelhetőséggel bírnak

A gyártó még a szállítás közben előforduló tag-összeverődésre is gondolt, így az első két tag egy speciális szivacsban végződik, melyben garantáltan összeverődés nélkül szállítható. A távoli dobásokat szolgálja a bot nyéltagja is, melyet parafa és neoprén kombinációjával borítottak és egy nagyon finom, puha tapintású markolattal egészítették ki az orsótartó felett.

Ez a szivacs tok garantálja, hogy szállítás közben nem verődnek össze a bottagok

MATRIX Horizon Feeder 4 m

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Horizon Feeder 4,3 m

További infó: ugrás az áruházba

MATRIX Horizon Feeder 4,5 m

További infó: ugrás az áruházba

Pergető botok

FOX Rage Terminator Dropshot 270

Talán már nem számít újdonságnak, hogy FOX nemcsak kiváló minőségű pontyos felszereléseket, hanem rablóhalas horgászathoz szükséges csúcsminőségű termékeket is gyárt. A Rage széria fogadtatása és európai sikere minden képzeletet felülmúlt az elmúlt évben, amely újabb órási lendületet adott a fejlesztéseknek. Ezek közül, az új termékek töredékét mutatjuk be itt csupán. A Rage Terminator szériára egyszerűen akár azt is mondhatnánk, hogy a pergető botok királyai! A széria legfinomabb pergető botja a FOX Rage Terminator Dropshot 270.

A legfinomabb Rage Terminator pergető bot a Dropshot

A különleges kivitelű botot - ahogy a nevében is benne van - a drop shot technikához alakították ki. Ennek megfelelően ultra-érzékeny, könnyű és mégis rendkívül erős. A bot gerincességének és a bottesten tökéletesen elhelyezett 8 db könnyített FUJI SiC gyűrűnek köszönhetően könnyedén és jól irányíthatjuk a legerősebb halakat is. A bot egy speciális új karbonból készül, mely az IMG-9 HMC névre hallgat. Ennek köszönhetően karcsúbb és könnyebb test lett a végeredmény. A nyéltag nem túlságosan hosszú, jól illik a bot 2,7 méteres és a 4-17 grammos dobósúlyhoz. Emiatt rendkívül kiegyensúlyozott, kezes a bot. A vékony parafanyél és az ergonomikus FUJI orsótartó is hozzájárul ahhoz, hogy tökéletesen érezzük a bottest minden rezdülését. Ez pontosabb csalivezetést, a kapás gyorsabb érzékelését és rövidebb reakcióidőt tesz lehetővé, ami több halat eredményez.

Az ergonomikus FUJI orsótartó hozzájárul ahhoz, hogy tökéletesen érezzük a bottest minden rezdülését

FOX Rage Terminator Dropshot 270

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rage Terminator Crank & Jig

A FOX Rage Terminator Crank & Jig a Terminator család soron következő tagja. Ez a bot már 7-28 grammos dobósúly-tartománnyal rendelkezik és 2 méretben kapható.

Ez a bot sokak szívét dobogtatja meg

A bot anyaga szintén IM-9 HMC karbon, a gerinces bottestnek és a FUJI orsótartónak köszönhetően pedig rendkívül jól érezhetjük a csali minden rezdülését. A boton 8 db könnyített FUJI SiC gyűrű kapott helyet. A nyéltag nem túlságosan hosszú, jól illik a bot hosszához és dobósúlyához. Emiatt rendkívül kiegyensúlyozott, kezes a bot. 2,45 és 2,75 méteres változatban kaphatók.

Ez az orsótartó is FUJI, de kissé más kialakítású

FOX Rage Terminator Crank & Jig 245

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rage Terminator Crank & Jig 275

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rage Terminator Spin 285

A Rage Terminatorok sora a FOX Rage Terminator Spin 285 bottal folytatódik. Szemnek is tetszetős a vékony, parafa és neoprén kombinációjú markolat és a speciális, új FUJI orsótartó, melyek a csali vezetését és a kapás érzékelését is elősegítik, rövidebb reakcióidőt tesznek lehetővé, ami több halat eredményez.

Ez a bot a süllőre pergető horgászoknak lehet ideális választás

A bot anyaga, a gyűrűk és az orsótartó a korábban ismertetett két Terminator botéval azonosak, ezért nem kérdés, hogy ez a bot is megállja a helyét. A 20-50 grammra kalibrált bot a közepes és nagyobb csalik használatát is lehetővé teszi, mégis érzékeny maradt, de igazi erejét csak egy termetesebb példány fárasztásánál tapasztalhatjuk meg - ebben az esetben azonban olyan élményt nyújt, amire csak nagyon kevés bot képes. Fogása rendkívül kényelmes és stabil.

A mérnökök minden apró részletre ügyeltek
Ezek a gyűrűk a legnagyobb strapát is kibírják

FOX Rage Terminator Spin 285

További infó: ugrás az áruházba

FOX Rage Terminator Big Bait Spin 300

A Terminator széria legerősebb tagja a FOX Rage Terminator Big Bait spin. A 42-168 grammos dobósúly egy kemény harcsapergető botot ígér, de valójában egy nagyon könnyű, egyedi FUJI K szériás gyűrűzéssel rendelkezik. Ezt a gyűrűsort csak a legmagasabb prémium kategóriákban alkalmazzák kimagasló ára miatt. Ezt a típust kimondottan a nagyméretű műcsalikhoz tervezték.

Ez a bot garantáltan megbirkózik a harcsákkal

Az IMG-9 HMC karbon anyag tökéletes parabola akciót biztosít, így ezzel a bottal gyerekjáték lesz egy nagyobb harcsa kifárasztása is. Pillanatok alatt, szinte a fék megszólalása nélkül őrli fel a hal erejét. A boton található gyűrűk remekül bírják a fonott zsinórt is.

Ebben a spiccgyűrűben semelyik fonott zsinór nem tud kárt tenni
Ez a két pont minden Terminator boton mutatja a helyes, jól pozícionált toldást

FOX Rage Terminator Big Bait Spin 300

További infó: ugrás az áruházba

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.