A Haldorádó heti ajánlata – Cormoran OTX BR orsó

A Haldorádó heti ajánlata – Cormoran OTX BR orsó

A Haldorádó horgászportált rendszeresen látogatók már megszokhatták, hogy időről időre olyan írásokkal találkozhatnak, ahol az újdonságokat vagy az érdekesebb termékeket is bemutatjuk. A Haldorádó heti ajánlatait bemutató cikkek is ezt a célt szolgálják, azzal a céllal, hogy még pontosabb képet kapjanak vásárlóink az adott termékekről.

Cormoran OTX-BR orsók
A Cormoran név sokaknak ismerősen hangozhat, főként a 80-as, 90-es évekből, amikor lassan beszivárgott hazánkba is a nyugati árucikkek egy-egy példánya. Azóta nagyot fordult a horgászvilág is, de e márkanév nemhogy fennmaradt, de meg is erősödött, főleg miután a Daiwa márka tulajdonába került. Ennek köszönhetően nemcsak, hogy megerősödött a cég, de a Daiwától átvett műszaki és anyagtudományi újdonságok is megjelentek a Cormoran termékekben. Az OTX-BR nyeletőfékes orsók is jó példái ennek a fejlődésnek.

Visszafogott, mégis megnyerő külsővel rendelkeznek
Ennek köszönhetően a zsinórkép több mint kiváló, ezzel a távolabbi dobásokat is könnyebbé teszi

Az OTX-BR orsók a klasszikus felépítésű nyeletőfékes orsók táborát erősítik. Azonban a markáns maszkulin megjelenés olyan magas belső műszaki tartalmat rejt, amiről érdemes szót ejteni. Elsőként a High Power hajtómű említendő, amely tekintélyes erőátvitelt tesz lehetővé, mégis precíz zsinórfektetést biztosít. Hogy hogyan? Természetesen mérnöki precizitású összeszereléssel, kiváló alapanyagok felhasználásával a Slow-Speed Worm Shaft – lassított csigatengelyes – dobemelő rendszerben, valamint a nagy átmérőjű, csavarodást gátló zsinórvezető görgővel, amit egy vastag PowerBail felkapókarral építettek egybe.

Az orsó forgácsolt fém hajtókart kapott, amin gumírozott, puha fogantyú található
Egy modern pontyozó orsónál már szinte elvárás, hogy lekerekített zsinórklipszet kapjon

Az orsók házának alapanyaga grafit-hybrid amelynek köszönhetően bármely méretet is választunk, a súly még bőven a kényelmesen használhatóak közé sorolja. Ezekben a Cormoran orsókban 5 db acél golyóscsapágyat találunk, amelyek közül a hajtókar tengelyénél találhatóak erősítettek. Az Infinite Anti-Reverse – fokozatmentes visszaforgásgátló – rendszer a legnagyobb terhelés alatt is biztos működést garantál.

A Cormoran automatikus nyeletőfék rendszere 1/4 hajtókarfordítással is kikapcsolható, és akadálymentes zsinór lehúzást garantál
A dobon is látszik, hogy ahol csak lehetett, éltek a súlycsökkentés lehetőségével

Ma már nélkülözhetetlen a lekerekített és betéttel ellátott zsinórklipsz, amely egy hidegen kovácsolt távdobó dobon kapott helyet egy olyan fékrendszerrel ellátva, amely hosszú úton jár, ennek köszönhetően szinte dekánként állítható a fékerő, így minden fárasztás alkalmával nyugodtan hagyatkozhatunk rá.

Vastag PowerBail felkapókarral építettek egybe a nagyméretű, csavarodást gátló zsinórvezető görgőt
Az 5 mm-es tengely megfelelően erős tartást ad minden fárasztáskor
A nagyméretű, letapadástól mentes féklamellákkal élmény minden küzdelem a halakkal

A Cormoran OTX-BR orsók négy különböző méretben (5000; 6000; 8000; 10000) érhetők el, amelyek közül a két kisebb áttétele 5,2:1, a két nagyobbé pedig 4,9:1 arányú. Ezzel a széles mérettartománnyal a legtöbb nagyhalas horgászstílus igényeit lefedi, akár a kisebb távolságok meghorgászása, akár a nagyobb távok megdobása vagy a behúzás a kiválasztott módszer.

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: