Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

A modern bojlis pontyhorgászat elképzelhetetlen megfelelő minőségű elektromos kapásjelzők és swingerek nélkül. Ebben az írásban összefoglaltuk azokat a típusokat, melyeket mi is bátran ajánlunk, és ha hozzátartozónknak vagy horgászbarátunknak keresünk ajándékot, biztosan találunk benne megfelelőt.

Mielőtt részletesen is bemutatnánk a kapásjelzőket és swingereket, szeretnénk megmutatni egy apróságnak látszó, de fantasztikus újdonságot, mely rengeteg horgásznak fog segíteni a gubancmentes távdobások során!
A Gemini A.R.C. System távdobó gubancgátló ólom szett a Gemini Carp Tackle által kifejlesztett innovatív termék, melyet szabadalom is véd. Ennek a fantasztikus angol gyártónak sikerült megoldani egy nagyon régi problémát a bojlis pontyhorgászatban, miszerint hosszabb előkével nagyon nehéz küldetés a nagy távolságú dobások gubanc nélküli kivitelezése.
A speciális klipsszel szerelt távdobó ólom nagyobb távolságok elérését teszi lehetővé, mivel a horog a klipszben van rögzítve a dobáskor, amely a vízbe éréskor old ki. Ezáltal csökkenthető a légellenállás, ráadásul a gubancolódás – mivel a horog rögzítve van – szinte kizárt. A praktikus szerkezetnek köszönhetően hosszabb előkét is használhatunk, ami korábban nehézkes volt. A termék zöld színben, több méretben, díszdobozban kerül forgalomba. Mindegyik dobozban 5 db ólom található. A Mix változatban 1-1 db 2 oz, 2,5 oz, 3 oz, valamint 2 db 3,5 oz ólom található.

A Gemini A.R.C. System távdobó gubancgátló ólom szett egy igényes díszdobozban kerül forgalomba, így remek ajándékötlet is egyben
A beakasztó fülben egy mozdulattal rögzíthető a horog…
… mely vízbecsapódáskor automatikusan kinyílik garantáltan minden alkalommal!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Flash Elektromos kapásjelző készlet

Flash elektromos kapásjelző és vevőegység egy kedvező ár/érték arányú szettben. A kapásjelző csak alapfunkciókkal rendelkezik, de működésére az egyszerűsége ellenére a megbízhatóság és tartósság a jellemző. A gyakorlati tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy az alacsony ár párosul a magas használati értékkel. 9 voltos elemmel működik, alacsony áramfogyasztású. Hangszínt és hangerőt is lehet rajta állítani. Húzásra és ejtésre hang- és fényjelzést produkál. Beépített swinger csatlakozóval van ellátva. Mérsékelten víz- és ütésálló a háza.

Kiváló ár/érték arányú kapásjelző készlet, 3+1-es kiszerelésben

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Mojo kapásjelző készlet

A Carp Academy Mojo széria termékei egyre népszerűbbé válnak az évek során és magabiztosan nyerik el a horgászok bizalmát, ami nem véletlen, hisz kiváló minőségű, igényes kidolgozású horgászeszközökről van szó. A termékcsalád legújabb tagjai a Mojo elektromos kapásjelzők, amiket mi is örömmel vettünk fel a kínálatunkba, mert olyan remek ár/érték arányú, színvonalas kapásjelzőket ismertünk meg bennük, amiket bárkinek nyugodt szívvel ajánlunk. Megbízható, hasznos funkciók, határozott megjelenés és masszív, strapabíró felépítés jellemzi őket.
A Mojo elektromos kapásjelzők pozitívumai között külön érdemes kitérni arra, hogy ezek a modellek kifejezetten a strapabíró jelzők közé sorolhatók. Kiváló társai lehetnek rövid vagy hosszabb horgásztúráknak, mivel teljesen megnyugodhat a horgász afelől, hogy ezek a jelzők tenni fogják a dolgukat akár tűző napsütésben, akár szakadó esőben!

A Carp Academy gondolt a magyar pontyhorgászokra is, ezért készült el a kétbotos kivitel
A jelző 9 V-os elemmel, míg a vevő AAA típusú elemmel üzemel
Hangerő, hangszín és érzékenység egyaránt állítható
A jelzők gyárilag snag barral vannak szerelve

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC SMX WTS 3 + 1 kapásjelző készlet

SMX WTS elektromos kapásjelző. A rendkívül kompakt, új SMX kapásjelzők rendelkeznek minden olyan tulajdonsággal, amire a modern pontyhorgászoknak szükségük lehet – és még többel is! Extra kompakt és elegáns forma jellemzi. Teljesen vízálló, az SMW kapásjelzőnél használt megvilágított oldalsó rögzítő tüskék továbbfejlesztett változatával, azzal a lényeges különbséggel, hogy az SMX rögzítő tüskéi teleszkóposak, így még kompaktabbak, szélesebb körben alkalmazhatók és biztonságosabban tárolhatók. A kapásjelző 3 + 1 készletben kapható. 2 db AAA 1,5 voltos ceruzaelemmel működik (nem tartozék). 5 fokozatban állítható hangerő, plusz néma üzemmód, 4 fokozatban állítható érzékenység, 7 hangszín és 100%-os vízállóság jellemzi ezt a terméket. A gyémánt alakú görgővel felszerelt kapásjelző megkülönböztető LED-jelzést ad ejtős és húzós kapás esetén. Az ultra fényes LED vevőegység 2 db AAA 1,5 voltos ceruzaelemmel működik (nem tartozék) és memória funkcióval, néma üzemmóddal, rezgő üzemmóddal van szerelve. A LED-jelzés ejtős és húzós kapás esetén is más. Ezenkívül éjszakai fény funkcióval is ellátták, és természetesen 100%-ig vízálló.

A Prologic SMX WTS jelző szett 100%-ig vízálló
A snag bar miatt magabiztosan tartja horgászbotunkat minden pozícióban
Hosszú évekre hű társunk lehet ez a típus

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC SNZ kapásjelző készlet 3 + 1 darabos

Ez az elektromos kapásjelző készlet az egyik legjobb ár/érték arányú típus, mely kétségtelenül a felső kategóriás jelzők sorát erősíti! Az új SNZ modell a nagyon sikeres és közkedvelt Senzora kapásjelzők továbbfejlesztett utódja. Ez vadonatúj külső megjelenést kapott, mely tökéletesen kombinálja a kompakt formatervezést a modern, elegáns jegyekkel. Természetesen a belső technológiát is jelenősen magasabb szintre emelték, így egy tökéletesen megbízható elektronikus rendszer született. Minden olyan hasznos praktikai elemmel, tulajdonsággal felvértezték, amivel egy komoly és korszerű kapásjelzőnek rendelkeznie kell, így például hangszín, hangerő, érzékenység szabályozhatósággal (előbbi kettő 9, utóbbi 5 fokozatban állítható), ultra fényes LED-ekkel és nagy hatótávolsággal. A készlet éjszakai funkcióval is rendelkezik, így ha besötétedik, automatikusan bekapcsol a helyzetjelző LED a jelzőkön. A készletet egy igényes, kemény borítású, puha béléses tokban szállítjuk.

Az SNZ jelző szett a korábban oly népszerű Senzora típus utódja

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM E-Sential rádiós kapásjelző készlet

A rádiós kapásjelző készlet 3 darab elektromos kapásjelzőből, 1 vezeték nélküli vevőkészülékből áll, praktikus műanyag kofferben. Az elektromos kapásjelzők önállóan, rádiókapcsolat nélkül is működtethetők. A központi egység hatótávolsága 150-200 méter. A központi egység bekapcsolása a tetején található gomb jobbra tolásával történik. A készülék felső részén négy különböző színű (zöld, narancssárga, kék, piros) LED található, amelyek megegyeznek az elektromos kapásjelzőkön található fő LED-ek színével. Ez (is) segít majd kapáskor beazonosítani, hogy melyik jelzőtől érkezett a riasztás.
Az elektromos kapásjelzők bekapcsolása a készülék alsó részén található gomb jobbra vagy balra tolásával történik. Ha balra tolja a gombot, a készüléken kigyullad a fő LED és megszólal az alap csengőhang. A fő LED 15 másodperc múlva elalszik, biztosítva a takarékos elemfelhasználást. Kapáskor kigyullad a fő LED és az alatta található kapásjelző LED, továbbá a középső részen elhelyezkedő 3 kék LED. Nem lehet eltéveszteni, hogy melyiken volt a kapás, hiszen igen látványosan közvetíti azt felénk. Ha a kapásjelzőn a kapcsológombot jobbra tolja el, minden eddig ismertetett funkció továbbra is működik, plusz bekapcsol az éjszakai LED-világítás is. Ez egy kék LED a készülék jobb oldalán, amely a sötétben is segít a megtalálásában.
A kapásjelzőn 3 tekerőgombot talál. A V gombbal (volume) a hangerőt tudjuk szabályozni. A T (tone) gombbal a hangszínt lehet beállítani, hogy a kapásjelzők más és más hangon szólaljanak meg. Az S gombbal a készülék érzékenységét (sensitivity) tudja tetszés szerint hangolni. Ha fúj a szél, és mozog a lesúlyozott swinger, rendkívül idegesítő, hogy az elektromos kapásjelző állandóan pittyeg. Ezen a készülékeken az 1-2 centis húzástól a durva, 10 centis mozdításig hangolhatja az érzékenységét. Ez a funkció sokszor megfizethetetlen! A dobozban még egy kapásjelző számára van hely, amit külön megvásárolhat.

Az Energoteam E-sential elektromos kapásjelző szett kedvező árával hívja fel magára a figyelmet
Széles tudással rendelkezik, a hangerő, hangszín és érzékenység egyaránt állítható rajta

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XS Swinger tartalék fejekkel

A Carp Academy Wiron XS egy ún. „bicikliláncos” swinger, amely remekül ötvözi egy láncos és egy merevkaros kapásjelző pozitív tulajdonságait. Esetében a viszonylag merev tartás mellett lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, kisebb és nagyobb távolságba végzett horgászatokhoz egyaránt. A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani.

A Wiron XS egy moduláris, sokféleképpen használható típus
A Wiron swingerek mindegyik modellje gyorscsatlakozóval van szerelve
Idén már sok kapást jelzett nekünk is ez a modell

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Sensor Swinger

A Sensor Swinger egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. Főleg az ejtős kapások érzékelésében van nagy szerepe. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz. Ezen kívül a swingerfejbe világítópatron is helyezhető.

A Sensor swinger mágneses fejegysége nagyon látványosan tudja jelezni az ejtős kapásokat is
A rugós-feszítős megoldás miatt folyóvízen is jól használható, feszesen tartja a zsinórt a kapás pillanatáig
Szettben egy bélelt táskában kapott helyet

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Marshal MX-07 Swinger

A Marshal MX-07 Swinger egy modern, igényes megjelenésű, stílusos, merevkaros kapásjelző. Egyik legfontosabb tulajdonsága a mágneses kioldó szerkezet, melynek erőssége igény szerint állítható. A beépített, nagy fényerejű LED a fej felső részében található, ennek nagy pozitívuma, hogy energiatakarékos, így nem meríti túlságosan a jelző energiaforrását. Jack-dugója a piacon kapható legtöbb elektromos kapásjelzővel kompatibilis.

A Marshal MX-07 Swinger több színváltozatban érhető el:

  • sárga
  • piros
  • zöld
  • kék
 

A Marshal MX-07 Swinger négy különböző színben áll a horgászok rendelkezésére
Modern, igényes megjelenésű, stílusos, merevkaros kapásjelző

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

CARP ZOOM Profi merevkarú Swinger szett 4 darabos

Íme, egy professzionális merevkaros swinger szett a Carp Zoomtól! Ebben a készletben összesen 4 db kapásjelző található, melyeket egy elegáns, minőségi félmerev táskában szállítunk. A swingerek mindegyike alapvetően füst színű, lapos fejjel rendelkezik, viszont a beléjük épített ledek különböző (piros, zöld, sárga, kék) színűek. Ezek működéséhez a swingerek adapter részénél lévő szabvány csatlakozót kell az elektromos kapásjelzőnkbe dugni, így biztosítjuk az áramforrást. Érdemes megemlíteni a fejekbe integrált zsinórcsíptetőket is, amik nagyon stabilan tartanak a zsinóron, viszont bevágáskor könnyedén kioldanak, illetve oldal irányba is képesek mozogni.

Professzionális merevkaros swinger szett a Carp Zoomtól!
A szettet egy elegáns, minőségi félmerev táskában szállítunk

Bővebb információ: ugrás az áruházba


PROLOGIC SNZ Slim Hanger

A Prologic SNZ Slim egy elegáns és praktikus hanger család, mely a legigényesebb horgászok elvárásainak is megfelel. Innovatív kialakításának köszönhetően a zsinórcsíptetőt a hagyományos rozsdamentes acél golyókkal is használhatjuk, ha azt szeretnénk, hogy szabadon csússzon a zsinór, vagy az első zsinórklipszbe is akaszthatjuk a zsinórt, amely közvetlenül a rozsdamentes acél golyós klipsz alatt található. Mindegyik kapásjelző teste nagy fényvisszaverő képességű, színezett-áttetsző akril anyagból készült, így remekül láthatóak minden fényviszony esetén. A jelzők tartalék fejjel és plusz súllyal kerülnek forgalomba.

Az SNZ Slim hanger a modernkori pontyhorgászatnak maximálisan megfelel
Súlyozása széles tartományban változtatható
Szép és igényes kidolgozás jellemzi
Egydarabos és szettes változatban is elérhető, utóbbi praktikus tárolóban

 

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

 

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: