Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

A modern bojlis pontyhorgászat elképzelhetetlen megfelelő minőségű elektromos kapásjelzők és swingerek nélkül. Ebben az írásban összefoglaltuk azokat a típusokat, melyeket mi is bátran ajánlunk, és ha hozzátartozónknak vagy horgászbarátunknak keresünk ajándékot, biztosan találunk benne megfelelőt.

Mielőtt részletesen is bemutatnánk a kapásjelzőket és swingereket, szeretnénk megmutatni egy apróságnak látszó, de fantasztikus újdonságot, mely rengeteg horgásznak fog segíteni a gubancmentes távdobások során!
A Gemini A.R.C. System távdobó gubancgátló ólom szett a Gemini Carp Tackle által kifejlesztett innovatív termék, melyet szabadalom is véd. Ennek a fantasztikus angol gyártónak sikerült megoldani egy nagyon régi problémát a bojlis pontyhorgászatban, miszerint hosszabb előkével nagyon nehéz küldetés a nagy távolságú dobások gubanc nélküli kivitelezése.
A speciális klipsszel szerelt távdobó ólom nagyobb távolságok elérését teszi lehetővé, mivel a horog a klipszben van rögzítve a dobáskor, amely a vízbe éréskor old ki. Ezáltal csökkenthető a légellenállás, ráadásul a gubancolódás – mivel a horog rögzítve van – szinte kizárt. A praktikus szerkezetnek köszönhetően hosszabb előkét is használhatunk, ami korábban nehézkes volt. A termék zöld színben, több méretben, díszdobozban kerül forgalomba. Mindegyik dobozban 5 db ólom található. A Mix változatban 1-1 db 2 oz, 2,5 oz, 3 oz, valamint 2 db 3,5 oz ólom található.

A Gemini A.R.C. System távdobó gubancgátló ólom szett egy igényes díszdobozban kerül forgalomba, így remek ajándékötlet is egyben
A beakasztó fülben egy mozdulattal rögzíthető a horog…
… mely vízbecsapódáskor automatikusan kinyílik garantáltan minden alkalommal!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Flash Elektromos kapásjelző készlet

Flash elektromos kapásjelző és vevőegység egy kedvező ár/érték arányú szettben. A kapásjelző csak alapfunkciókkal rendelkezik, de működésére az egyszerűsége ellenére a megbízhatóság és tartósság a jellemző. A gyakorlati tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy az alacsony ár párosul a magas használati értékkel. 9 voltos elemmel működik, alacsony áramfogyasztású. Hangszínt és hangerőt is lehet rajta állítani. Húzásra és ejtésre hang- és fényjelzést produkál. Beépített swinger csatlakozóval van ellátva. Mérsékelten víz- és ütésálló a háza.

Kiváló ár/érték arányú kapásjelző készlet, 3+1-es kiszerelésben

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Mojo kapásjelző készlet

A Carp Academy Mojo széria termékei egyre népszerűbbé válnak az évek során és magabiztosan nyerik el a horgászok bizalmát, ami nem véletlen, hisz kiváló minőségű, igényes kidolgozású horgászeszközökről van szó. A termékcsalád legújabb tagjai a Mojo elektromos kapásjelzők, amiket mi is örömmel vettünk fel a kínálatunkba, mert olyan remek ár/érték arányú, színvonalas kapásjelzőket ismertünk meg bennük, amiket bárkinek nyugodt szívvel ajánlunk. Megbízható, hasznos funkciók, határozott megjelenés és masszív, strapabíró felépítés jellemzi őket.
A Mojo elektromos kapásjelzők pozitívumai között külön érdemes kitérni arra, hogy ezek a modellek kifejezetten a strapabíró jelzők közé sorolhatók. Kiváló társai lehetnek rövid vagy hosszabb horgásztúráknak, mivel teljesen megnyugodhat a horgász afelől, hogy ezek a jelzők tenni fogják a dolgukat akár tűző napsütésben, akár szakadó esőben!

A Carp Academy gondolt a magyar pontyhorgászokra is, ezért készült el a kétbotos kivitel
A jelző 9 V-os elemmel, míg a vevő AAA típusú elemmel üzemel
Hangerő, hangszín és érzékenység egyaránt állítható
A jelzők gyárilag snag barral vannak szerelve

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC K3 Elektromos kapásjelző szett 3+1 darabos

Ez a kapásjelző szett többéves tesztelés és folyamatos fejlesztés után lett forgalomba hozva. A cél az volt, hogy egy egyszerűen használható, vízálló, magas akkumulátor élettartamú kapásjelző szett kerüljön a Prologic palettájára. A karosszériához csúcsminőségű alumínium, 3K Carbon és nagy szilárdságú nejlonból álló crossover konstrukció tartozik, amely a lehető legkisebbre csökkenti az eszköz súlyát, miközben megtartja az általános szilárdságát és tartósságát. Négy hangerő módot lehet választani (beleértve a csendes módot is). A jelző érzékenységi szintje állítható, egész pontosan öt szint van a skálán. 150 méteres vezeték nélküli hatótávolságot bír a szett. Az elem / akkumulátor nem tartozék.
 
Termék adatok:
 
 • Távvezérlő hatósugara (m) : 150
 • Vízálló : igen
 • Hangszint állítható : igen
 • Hangerő állítható : igen
 • Elemek száma : 1-1 db CR2 3V, 3 db AAA
 
 
[foto,"10.jpg","Íme, az egyik legsikeresebb felsőkategóriás jelző szettünk, a Prologic K3!","e","k"]

A jelző karosszériájához csúcsminőségű alumínium, 3K Carbon és nagy szilárdságú nejlonból álló crossover konstrukció tartozik, amely a lehető legkisebbre csökkenti az eszköz súlyát, miközben megtartja az általános szilárdságát és tartósságát
150 méteres vezeték nélküli hatótávolságra képes a szett vevőegysége
Modern, igényes és remek ár/érték arányú kapásjelző a K3!
Egy ilyen szett természetesen méltó csomagolásban jut el a horgászokhoz!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAM Elektromos kapásjelző készlet 3+1 darabos

A DAM® TF Bite Alarm elektromos kapásjelző könnyen kezelhető és megbízható. Új, modern dizájnnal és egyszerű funkciókkal rendelkezik. A riasztások némíthatóak, ekkor a vevőkészüléken vibrációs funkció áll rendelkezésre, ami ugyanúgy riaszt némán, rezgésekkel. A vevőkészülék tökéletesen működik sík terepen 100 m-es hatókörben. A riasztó 9V-os elemmel a vevő készülék 3db „AAA” elemmel működik (az elemeket nem tartalmazza). Ez a vezeték nélküli elektromos kapásjelző tökéletesen megfelel minden horgásznak, aki könnyen kezelhető, megbízható és jó ár-érték arányú terméket keres.

A DAM Elektromos kapásjelző készlet tulajdonságai:

 • Állítható hangerő
 • Némítás funkció
 • Alacsony fogyasztás
 • Némítás funkció a vevőn
 • Rezgés funkció a vevőn
 • Igényes kialakítású, kemény hordtáska tartozék
 

Ez a vezeték nélküli elektromos kapásjelző készlet tökéletesen megfelel minden horgásznak, aki könnyen kezelhető, megbízható és jó ár-érték arányú terméket keres
Igényes, kemény hordtáskával kerül forgalomba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM E-Sential rádiós kapásjelző készlet

A rádiós kapásjelző készlet 3 darab elektromos kapásjelzőből, 1 vezeték nélküli vevőkészülékből áll, praktikus műanyag kofferben. Az elektromos kapásjelzők önállóan, rádiókapcsolat nélkül is működtethetők. A központi egység hatótávolsága 150-200 méter. A központi egység bekapcsolása a tetején található gomb jobbra tolásával történik. A készülék felső részén négy különböző színű (zöld, narancssárga, kék, piros) LED található, amelyek megegyeznek az elektromos kapásjelzőkön található fő LED-ek színével. Ez (is) segít majd kapáskor beazonosítani, hogy melyik jelzőtől érkezett a riasztás.
Az elektromos kapásjelzők bekapcsolása a készülék alsó részén található gomb jobbra vagy balra tolásával történik. Ha balra tolja a gombot, a készüléken kigyullad a fő LED és megszólal az alap csengőhang. A fő LED 15 másodperc múlva elalszik, biztosítva a takarékos elemfelhasználást. Kapáskor kigyullad a fő LED és az alatta található kapásjelző LED, továbbá a középső részen elhelyezkedő 3 kék LED. Nem lehet eltéveszteni, hogy melyiken volt a kapás, hiszen igen látványosan közvetíti azt felénk. Ha a kapásjelzőn a kapcsológombot jobbra tolja el, minden eddig ismertetett funkció továbbra is működik, plusz bekapcsol az éjszakai LED-világítás is. Ez egy kék LED a készülék jobb oldalán, amely a sötétben is segít a megtalálásában.
A kapásjelzőn 3 tekerőgombot talál. A V gombbal (volume) a hangerőt tudjuk szabályozni. A T (tone) gombbal a hangszínt lehet beállítani, hogy a kapásjelzők más és más hangon szólaljanak meg. Az S gombbal a készülék érzékenységét (sensitivity) tudja tetszés szerint hangolni. Ha fúj a szél, és mozog a lesúlyozott swinger, rendkívül idegesítő, hogy az elektromos kapásjelző állandóan pittyeg. Ezen a készülékeken az 1-2 centis húzástól a durva, 10 centis mozdításig hangolhatja az érzékenységét. Ez a funkció sokszor megfizethetetlen! A dobozban még egy kapásjelző számára van hely, amit külön megvásárolhat.

Az Energoteam E-sential elektromos kapásjelző szett kedvező árával hívja fel magára a figyelmet
Széles tudással rendelkezik, a hangerő, hangszín és érzékenység egyaránt állítható rajta

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XS Swinger tartalék fejekkel

A Carp Academy Wiron XS egy ún. „bicikliláncos” swinger, amely remekül ötvözi egy láncos és egy merevkaros kapásjelző pozitív tulajdonságait. Esetében a viszonylag merev tartás mellett lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, kisebb és nagyobb távolságba végzett horgászatokhoz egyaránt. A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani.

A Wiron XS egy moduláris, sokféleképpen használható típus
A Wiron swingerek mindegyik modellje gyorscsatlakozóval van szerelve
Idén már sok kapást jelzett nekünk is ez a modell

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Sensor Swinger

A Sensor Swinger egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. Főleg az ejtős kapások érzékelésében van nagy szerepe. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz. Ezen kívül a swingerfejbe világítópatron is helyezhető.

A Sensor swinger mágneses fejegysége nagyon látványosan tudja jelezni az ejtős kapásokat is
A rugós-feszítős megoldás miatt folyóvízen is jól használható, feszesen tartja a zsinórt a kapás pillanatáig
Szettben egy bélelt táskában kapott helyet

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Marshal MX-07 Swinger

A Marshal MX-07 Swinger egy modern, igényes megjelenésű, stílusos, merevkaros kapásjelző. Egyik legfontosabb tulajdonsága a mágneses kioldó szerkezet, melynek erőssége igény szerint állítható. A beépített, nagy fényerejű LED a fej felső részében található, ennek nagy pozitívuma, hogy energiatakarékos, így nem meríti túlságosan a jelző energiaforrását. Jack-dugója a piacon kapható legtöbb elektromos kapásjelzővel kompatibilis.

A Marshal MX-07 Swinger több színváltozatban érhető el:

 • sárga
 • piros
 • zöld
 • kék
 

A Marshal MX-07 Swinger négy különböző színben áll a horgászok rendelkezésére
Modern, igényes megjelenésű, stílusos, merevkaros kapásjelző

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

CARP ZOOM Profi merevkarú Swinger szett 4 darabos

Íme, egy professzionális merevkaros swinger szett a Carp Zoomtól! Ebben a készletben összesen 4 db kapásjelző található, melyeket egy elegáns, minőségi félmerev táskában szállítunk. A swingerek mindegyike alapvetően füst színű, lapos fejjel rendelkezik, viszont a beléjük épített ledek különböző (piros, zöld, sárga, kék) színűek. Ezek működéséhez a swingerek adapter részénél lévő szabvány csatlakozót kell az elektromos kapásjelzőnkbe dugni, így biztosítjuk az áramforrást. Érdemes megemlíteni a fejekbe integrált zsinórcsíptetőket is, amik nagyon stabilan tartanak a zsinóron, viszont bevágáskor könnyedén kioldanak, illetve oldal irányba is képesek mozogni.

Professzionális merevkaros swinger szett a Carp Zoomtól!
A szettet egy elegáns, minőségi félmerev táskában szállítunk

Bővebb információ: ugrás az áruházba


PROLOGIC SNZ Slim Hanger

A Prologic SNZ Slim egy elegáns és praktikus hanger család, mely a legigényesebb horgászok elvárásainak is megfelel. Innovatív kialakításának köszönhetően a zsinórcsíptetőt a hagyományos rozsdamentes acél golyókkal is használhatjuk, ha azt szeretnénk, hogy szabadon csússzon a zsinór, vagy az első zsinórklipszbe is akaszthatjuk a zsinórt, amely közvetlenül a rozsdamentes acél golyós klipsz alatt található. Mindegyik kapásjelző teste nagy fényvisszaverő képességű, színezett-áttetsző akril anyagból készült, így remekül láthatóak minden fényviszony esetén. A jelzők tartalék fejjel és plusz súllyal kerülnek forgalomba.

Az SNZ Slim hanger a modernkori pontyhorgászatnak maximálisan megfelel
Súlyozása széles tartományban változtatható
Szép és igényes kidolgozás jellemzi
Egydarabos és szettes változatban is elérhető, utóbbi praktikus tárolóban

 

Bővebb információ: ugrás az áruházba