Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

Ajándékötletek pontyhorgászoknak 1. rész – Elektromos kapásjelzők és swingerek

A modern bojlis pontyhorgászat elképzelhetetlen megfelelő minőségű elektromos kapásjelzők és swingerek nélkül. Ebben az írásban összefoglaltuk azokat a típusokat, melyeket mi is bátran ajánlunk, és ha hozzátartozónknak vagy horgászbarátunknak keresünk ajándékot, biztosan találunk benne megfelelőt.

 

SONIK SKS Elektromos kapásjelző szett 2+1 darabos + sátorlámpa

Kompakt, könnyű és a modern technika minden eszköze benne van a SONIK SKS 2+1 kapásjelzőben. Visszafogott, elegáns dizájn. Működése AAA elemekkel biztosítható. Most a szetthez ajándékba adunk egy mágneses sátor lámpát. Elektromos kapásjelző tulajdonságai: Hangerő, hangszín, érzékenység állítási lehetőség 2 x AAA 1,5V elem (nem tartozéka) 6 db hangerő szabad választás + néma üzemmód 4 db érzékenységi fokozat állítható 100%-ban vízálló Rombusz alakú görgő LED kijelzés Alacsony áramfelvétel Adóvevő tulajdonságai: 1 db 9V elem működteti (nem tartozéka) Memória funkció, 3 riasztási üzemmód (fény/hang, fény/hang/rezgés, fény/rezgés) Különböző színű led, Éjszakai pozíció jelzés, 100% vízálló, Alacsony áramfelvétel.

Sátor világítás tulajdonságai: 2 x AA típusú, 1,5 V-os elem (nem tartozéka) LED világítás, hat állítható fényerő szinttel Hat módban állítható késleltetés Világítás automatikus szinkronizálása a kapásjelzővel Kapásjelző csipogásával automatikusan bekapcsol a sátorvilágítás is. Miután a lámpa és a jelző összekapcsolódott automatikusan szinkronizálja a fény színét, amikor a riasztás megszólal.

Modern, megbízható technika, valamint visszafogott design jellemzi

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC Custom SMX MKII Kapásjelző készlet 4+1 darabos

Klasszikus stílus praktikummal kombinálva, ez az új Prologic Custom SMX MKII. A korábbi SMX sikerén felbuzdulva került piacra a Prologic újdonsága. A kompakt, teljesen vízálló készülék 2 db 1,5V-os AAA elemmel működik (nem tartozék). Az adó és vevőegység megújult, a jelző fehér görgője színes alsó ledes megvilágítást kapott.

A Prologic Custom SMX MKII elektromos kapásjelző szett jellemzői:
Jelző:
- hangerőszabályzás
- néma mód
- 4 fokozatú érzékenység állítás
- hangszín állítás 7 fokozatban
- 100% vízállóság
- piros, sárga, zöld színű ledek
- PTFE görgő fehér színben
- ejtésre eltérő színű led
- ejtésre eltérő hangjelzés
- kihúzható snag bar, világtó leddel

Vevő:
- utolsó kapás/memória funkció
- néma üzemmód
- rezgő mód
- ejtésre eltérő színű led
- ejtésre eltérő hangjelzés
- éjszakai fény
- 100 % vízálló

Teljesen vízálló kivitelt kapott a jelző szett

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Mystic kapásjelző készlet 3+1 darabos

A Carp Academy Mystic egy olyan remek ár/érték arányú, színvonalas kapásjelző, amit bárkinek nyugodt szívvel ajánlunk. Megbízható, hasznos funkciók, határozott megjelenés és masszív, strapabíró felépítés jellemzi ezt elsősorban, de érdemes részletesen is sorra venni, mi minden van belesűrítve ebbe a jelzőtípusba.

A Carp Academy Mystic kapásjelző készlet főbb jellemzői:
- Modern, igényes kivitel
- Magasító elemek a kapásjelzők tetején a biztonságosabb bottartásért
- Nagy méretű jelző led
- 20 mp kapás utáni jelzés funkció
- Állítható hangerő, hangszín és érzékenység
- Kapcsolható állandó éjszakai fény
- Alacsony áramfelvétel
- 3 db AAA elem működteti (nem tartozék)
- 150 m hatótávolság
- Biztonságos rádiós jeltovábbítás és fogadás
- Alacsony áramfelvétel
- AAA elemekkel működnek
- Tartozék műanyag szállító táska

A Mystic elektromos kapásjelző készlet pozitívumai között külön érdemes kitérni arra, hogy ez a modell kifejezetten a strapabíró jelzők közé sorolható. Kiváló társa lehetnek rövid, vagy hosszabb horgásztúráknak, mivel teljesen megnyugodhat a horgász afelől, hogy ez a jelző tenni fogja a dolgát akár tűző napsütésben, akár szakadó esőben!

Kedvező ár/érték aránya miatt kifejezetten jó választás

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Carp Expert Brenta 4+1 kapásjelző szett + Ajándék pikkelyes ponty párna

Egy elektromos kapásjelző kiválasztása során elsődleges szempont annak megbízhatósága és műszaki tartalma. A Brenta esetében számos lenyűgöző paraméter említhető meg:
- 9 V-os elemmel működik a vevő és a jelzők egyaránt
- Hatótávolság 250 m
- 8 féle érzékenységi szint állítható be
- 4 féle hangszín
- Mágneses érzékelő rendszer
- Esőálló

Használata:
Az elemek behelyezése után hosszan nyomjuk meg az ON/OFF gombot, a készülék hangjelzéssel jelzi, ha bekapcsolt. A jelző működésre kész! Hangerőt a V gomb rövid nyomásaival állíthatunk. Hangszínt a T gombbal. 8 féle érzékenységet tudunk beállítani az S gomb segítségével. A termék éjszakai jelzőfénnyel rendelkezik, amit a V gomb kettő másodpercig történő nyomva tartásával kapcsolhatunk ki.
Menete kompatibilis minden horgászatban használt leszúróhoz, rod-podhoz, ledes swingert kapcsolhatunk hozzá. A kapásjelző tetején kialakított horgászbot nyereg, gumírozott bevonatot kapott, hogy a legmagasabb minőségű botokat se karcolhassa össze. Kivételes megbízhatósága és hosszú élettartama a kategória legjobb jelzői közé emeli.

Ez a szett tartalmaz egy igazán egyedi pikkelyes ponty párnát is, ezáltal összeállításunk kortól függetlenül, akár ajándéknak is kitűnő alternatívát jelent, bármely horgász részére!

Nem csak kedvező árával hívja fel magára a figyelmet, de most ajándékba adunk hozzá egy ponty párnát is!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Carp Expert Piave elektromos kapásjelző készlet 3+1 darabos

Kínálatunk egyik legújabb elektromos kapásjelzője a Carp Expert Piave modell, ami egy 3+1 db-os szettben érhető el. Kiváló minőségű, modern és elegáns megjelenésű összeállítás, mely ár/érték arányát tekintve kifejezetten kedvező árszabású. A jelző szett főbb technikai adatai és használati ismérvei az alábbiak:

Bekapcsolás és Hangolás
Az adó és a vevő külön bekapcsoló gombbal helyezhető üzembe, melyet 3 másodpercig kell nyomva tartani. Az üzemkész állapotot hang jelzi számunkra. Bekapcsolás után a jeladók automatikusan kapcsolódnak a vevőre. Ha ez mégsem történne meg, így tudjuk a párosítani eszközeinket:
1. A vevőn nyomjuk le egyszerre a "V" és "T" gombokat és tartsuk nyomva.
2. Ezalatt mozdítsuk meg a kapásjelző görgőjét, kapást imitálva.
3. A vevőnk használatra kész
Eszközeinket a bekapcsoló gomb 3 másodpercig történő nyomva tartásával tudjuk kikapcsolni.

Nyomógombok
Be/kikapcsoló gomb
"V" hangerő állító gomb, 5 állítási lehetőséggel (a vevőn ez egy potméter a tetején)
"S" érzékenységet állító gomb 5 állítási lehetőséggel (a vevőn ezzel állíthatjuk be a rezgő funkciót)
"T" hangszín választó gomb, 5 állítási lehetőséggel

Kapás jelzése
A kapást hang és fényjelzéssel jelzi számunkra. A kapás megszűnését követően a vevőn és a jelzőn is a led még további 30 másodperces villogással jelzi számunkra az érdeklődést. A kapás során a jelzőn lévő hangjelzés a húzás sebességével egyenes arányban gyorsul, illetve lassul. A vevő folyamatos csipogással jelzi a kapást.

Kiegészítő funkciók
A kapásjelzőbe 2 db menetes fém pálca helyezhető, mely meggátolja a horgászbotunk kapás során történő lecsavarodását a jelzőről (tartozék). 1 db szabvány kimenettel rendelkezik az alsó részen elektromos swingerek részére.
Szabvány menete univerzálissá teszi, hiszen minden leszúróhoz és rod pod-hoz csatlakoztatható, illetve említést érdemel, hogy a termék esőálló! Praktikus kemény hordtáskával szállítjuk.

Ideális választás kezdő horgászok számára

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Flash Elektromos kapásjelző készlet

Flash elektromos kapásjelző és vevőegység egy kedvező ár/érték arányú szettben. A kapásjelző csak alapfunkciókkal rendelkezik, de működésére az egyszerűsége ellenére a megbízhatóság és tartósság a jellemző. A gyakorlati tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy az alacsony ár párosul a magas használati értékkel. 9 voltos elemmel működik, alacsony áramfogyasztású. Hangszínt és hangerőt is lehet rajta állítani. Húzásra és ejtésre hang- és fényjelzést produkál. Beépített swinger csatlakozóval van ellátva. Mérsékelten víz- és ütésálló a háza.

Kiváló ár/érték arányú kapásjelző készlet, 3+1-es kiszerelésben

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Mojo kapásjelző készlet

A Carp Academy Mojo széria termékei egyre népszerűbbé válnak az évek során és magabiztosan nyerik el a horgászok bizalmát, ami nem véletlen, hisz kiváló minőségű, igényes kidolgozású horgászeszközökről van szó. A termékcsalád legújabb tagjai a Mojo elektromos kapásjelzők, amiket mi is örömmel vettünk fel a kínálatunkba, mert olyan remek ár/érték arányú, színvonalas kapásjelzőket ismertünk meg bennük, amiket bárkinek nyugodt szívvel ajánlunk. Megbízható, hasznos funkciók, határozott megjelenés és masszív, strapabíró felépítés jellemzi őket.
A Mojo elektromos kapásjelzők pozitívumai között külön érdemes kitérni arra, hogy ezek a modellek kifejezetten a strapabíró jelzők közé sorolhatók. Kiváló társai lehetnek rövid vagy hosszabb horgásztúráknak, mivel teljesen megnyugodhat a horgász afelől, hogy ezek a jelzők tenni fogják a dolgukat akár tűző napsütésben, akár szakadó esőben!

A Carp Academy gondolt a magyar pontyhorgászokra is, ezért készült el a kétbotos kivitel
A jelző 9 V-os elemmel, míg a vevő AAA típusú elemmel üzemel
Hangerő, hangszín és érzékenység egyaránt állítható
A jelzők gyárilag snag barral vannak szerelve

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC K3 Elektromos kapásjelző szett 3+1 darabos

Ez a kapásjelző szett többéves tesztelés és folyamatos fejlesztés után lett forgalomba hozva. A cél az volt, hogy egy egyszerűen használható, vízálló, magas akkumulátor élettartamú kapásjelző szett kerüljön a Prologic palettájára. A karosszériához csúcsminőségű alumínium, 3K Carbon és nagy szilárdságú nejlonból álló crossover konstrukció tartozik, amely a lehető legkisebbre csökkenti az eszköz súlyát, miközben megtartja az általános szilárdságát és tartósságát. Négy hangerő módot lehet választani (beleértve a csendes módot is). A jelző érzékenységi szintje állítható, egész pontosan öt szint van a skálán. 150 méteres vezeték nélküli hatótávolságot bír a szett. Az elem / akkumulátor nem tartozék.
 
Termék adatok:
 
 • Távvezérlő hatósugara (m) : 150
 • Vízálló : igen
 • Hangszint állítható : igen
 • Hangerő állítható : igen
 • Elemek száma : 1-1 db CR2 3V, 3 db AAA
 
 

Íme, az egyik legsikeresebb felsőkategóriás jelző szettünk, a Prologic K3!
A jelző karosszériájához csúcsminőségű alumínium, 3K Carbon és nagy szilárdságú nejlonból álló crossover konstrukció tartozik, amely a lehető legkisebbre csökkenti az eszköz súlyát, miközben megtartja az általános szilárdságát és tartósságát
150 méteres vezeték nélküli hatótávolságra képes a szett vevőegysége
Modern, igényes és remek ár/érték arányú kapásjelző a K3!
Egy ilyen szett természetesen méltó csomagolásban jut el a horgászokhoz!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAM Elektromos kapásjelző készlet 3+1 darabos

A DAM® TF Bite Alarm elektromos kapásjelző könnyen kezelhető és megbízható. Új, modern dizájnnal és egyszerű funkciókkal rendelkezik. A riasztások némíthatóak, ekkor a vevőkészüléken vibrációs funkció áll rendelkezésre, ami ugyanúgy riaszt némán, rezgésekkel. A vevőkészülék tökéletesen működik sík terepen 100 m-es hatókörben. A riasztó 9V-os elemmel a vevő készülék 3db „AAA” elemmel működik (az elemeket nem tartalmazza). Ez a vezeték nélküli elektromos kapásjelző tökéletesen megfelel minden horgásznak, aki könnyen kezelhető, megbízható és jó ár-érték arányú terméket keres.

A DAM Elektromos kapásjelző készlet tulajdonságai:

 • Állítható hangerő
 • Némítás funkció
 • Alacsony fogyasztás
 • Némítás funkció a vevőn
 • Rezgés funkció a vevőn
 • Igényes kialakítású, kemény hordtáska tartozék
 

Ez a vezeték nélküli elektromos kapásjelző készlet tökéletesen megfelel minden horgásznak, aki könnyen kezelhető, megbízható és jó ár-érték arányú terméket keres
Igényes, kemény hordtáskával kerül forgalomba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM E-Sential rádiós kapásjelző készlet

A rádiós kapásjelző készlet 3 darab elektromos kapásjelzőből, 1 vezeték nélküli vevőkészülékből áll, praktikus műanyag kofferben. Az elektromos kapásjelzők önállóan, rádiókapcsolat nélkül is működtethetők. A központi egység hatótávolsága 150-200 méter. A központi egység bekapcsolása a tetején található gomb jobbra tolásával történik. A készülék felső részén négy különböző színű (zöld, narancssárga, kék, piros) LED található, amelyek megegyeznek az elektromos kapásjelzőkön található fő LED-ek színével. Ez (is) segít majd kapáskor beazonosítani, hogy melyik jelzőtől érkezett a riasztás.
Az elektromos kapásjelzők bekapcsolása a készülék alsó részén található gomb jobbra vagy balra tolásával történik. Ha balra tolja a gombot, a készüléken kigyullad a fő LED és megszólal az alap csengőhang. A fő LED 15 másodperc múlva elalszik, biztosítva a takarékos elemfelhasználást. Kapáskor kigyullad a fő LED és az alatta található kapásjelző LED, továbbá a középső részen elhelyezkedő 3 kék LED. Nem lehet eltéveszteni, hogy melyiken volt a kapás, hiszen igen látványosan közvetíti azt felénk. Ha a kapásjelzőn a kapcsológombot jobbra tolja el, minden eddig ismertetett funkció továbbra is működik, plusz bekapcsol az éjszakai LED-világítás is. Ez egy kék LED a készülék jobb oldalán, amely a sötétben is segít a megtalálásában.
A kapásjelzőn 3 tekerőgombot talál. A V gombbal (volume) a hangerőt tudjuk szabályozni. A T (tone) gombbal a hangszínt lehet beállítani, hogy a kapásjelzők más és más hangon szólaljanak meg. Az S gombbal a készülék érzékenységét (sensitivity) tudja tetszés szerint hangolni. Ha fúj a szél, és mozog a lesúlyozott swinger, rendkívül idegesítő, hogy az elektromos kapásjelző állandóan pittyeg. Ezen a készülékeken az 1-2 centis húzástól a durva, 10 centis mozdításig hangolhatja az érzékenységét. Ez a funkció sokszor megfizethetetlen! A dobozban még egy kapásjelző számára van hely, amit külön megvásárolhat.

Az Energoteam E-sential elektromos kapásjelző szett kedvező árával hívja fel magára a figyelmet
Széles tudással rendelkezik, a hangerő, hangszín és érzékenység egyaránt állítható rajta

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Wiron XS Swinger tartalék fejekkel

A Carp Academy Wiron XS egy ún. „bicikliláncos” swinger, amely remekül ötvözi egy láncos és egy merevkaros kapásjelző pozitív tulajdonságait. Esetében a viszonylag merev tartás mellett lágy kialakítású az összeköttetés a rögzítési pont és a fejegység között, aminek előnyeit az ejtős kapások során fogjuk nagyra értékelni! Ebből adódóan kiváló választás ez a típus, kisebb és nagyobb távolságba végzett horgászatokhoz egyaránt. A fejben beépített golyók tartják a swingert a zsinóron, melyek stabilak és nagy szélben is biztosan fognak, azonban bevágáskor könnyedén oldanak. Súlyozását a swinger fejébe csúsztatott fém rudacskákkal lehet állítani.

A Wiron XS egy moduláris, sokféleképpen használható típus
A Wiron swingerek mindegyik modellje gyorscsatlakozóval van szerelve
Idén már sok kapást jelzett nekünk is ez a modell

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Sensor Swinger

A Sensor Swinger egy merevkaros swinger, melyen a 42 grammos súly mozgatásával növelhetjük vagy csökkenthetjük a zsinórra gyakorolt ellenállást. Főleg az ejtős kapások érzékelésében van nagy szerepe. A swinger műanyag tartórészébe beépített rugóval változtathatjuk a swinger erőhatását a zsinórra. Viharos szélben hatalmas segítséget jelent a feszesre állított swinger, gyorsan egyenesbe hozza a zsinórt. A swingerfejbe építettek egy LED-et is, mely kapás esetén világít, persze előtte csatlakoztatni kell a kapásjelzőhöz. Ezen kívül a swingerfejbe világítópatron is helyezhető.

A Sensor swinger mágneses fejegysége nagyon látványosan tudja jelezni az ejtős kapásokat is
A rugós-feszítős megoldás miatt folyóvízen is jól használható, feszesen tartja a zsinórt a kapás pillanatáig
Szettben egy bélelt táskában kapott helyet

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Marshal MX-07 Swinger

A Marshal MX-07 Swinger egy modern, igényes megjelenésű, stílusos, merevkaros kapásjelző. Egyik legfontosabb tulajdonsága a mágneses kioldó szerkezet, melynek erőssége igény szerint állítható. A beépített, nagy fényerejű LED a fej felső részében található, ennek nagy pozitívuma, hogy energiatakarékos, így nem meríti túlságosan a jelző energiaforrását. Jack-dugója a piacon kapható legtöbb elektromos kapásjelzővel kompatibilis.

A Marshal MX-07 Swinger több színváltozatban érhető el:

 • sárga
 • piros
 • zöld
 • kék
 

A Marshal MX-07 Swinger négy különböző színben áll a horgászok rendelkezésére
Modern, igényes megjelenésű, stílusos, merevkaros kapásjelző

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

CARP ZOOM Profi merevkarú Swinger szett 4 darabos

Íme, egy professzionális merevkaros swinger szett a Carp Zoomtól! Ebben a készletben összesen 4 db kapásjelző található, melyeket egy elegáns, minőségi félmerev táskában szállítunk. A swingerek mindegyike alapvetően füst színű, lapos fejjel rendelkezik, viszont a beléjük épített ledek különböző (piros, zöld, sárga, kék) színűek. Ezek működéséhez a swingerek adapter részénél lévő szabvány csatlakozót kell az elektromos kapásjelzőnkbe dugni, így biztosítjuk az áramforrást. Érdemes megemlíteni a fejekbe integrált zsinórcsíptetőket is, amik nagyon stabilan tartanak a zsinóron, viszont bevágáskor könnyedén kioldanak, illetve oldal irányba is képesek mozogni.

Professzionális merevkaros swinger szett a Carp Zoomtól!
A szettet egy elegáns, minőségi félmerev táskában szállítunk

Bővebb információ: ugrás az áruházba


PROLOGIC SNZ Slim Hanger

A Prologic SNZ Slim egy elegáns és praktikus hanger család, mely a legigényesebb horgászok elvárásainak is megfelel. Innovatív kialakításának köszönhetően a zsinórcsíptetőt a hagyományos rozsdamentes acél golyókkal is használhatjuk, ha azt szeretnénk, hogy szabadon csússzon a zsinór, vagy az első zsinórklipszbe is akaszthatjuk a zsinórt, amely közvetlenül a rozsdamentes acél golyós klipsz alatt található. Mindegyik kapásjelző teste nagy fényvisszaverő képességű, színezett-áttetsző akril anyagból készült, így remekül láthatóak minden fényviszony esetén. A jelzők tartalék fejjel és plusz súllyal kerülnek forgalomba.

Az SNZ Slim hanger a modernkori pontyhorgászatnak maximálisan megfelel
Súlyozása széles tartományban változtatható
Szép és igényes kidolgozás jellemzi
Egydarabos és szettes változatban is elérhető, utóbbi praktikus tárolóban

 

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

 

Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.