Ajándékötletek pontyhorgászoknak 2. rész – Minőségi rod-podok és bottartók

Ha már sikerült kiválasztani és megvásárolni a felszerelésünket, azt a vízparton el is kell helyeznünk valamin, ami mindenféle időjárási körülmények között megfelelő pozícióban tartja azt a kapás érkezéséig. Erre a legjobb megoldást a különböző rod-podok, azaz bottartó állványok és extra minőségű leszúrók nyújtják helyzettől függően, melyekből most kiemelnénk néhányat, amelyek között mindenki megtalálhatja a leginkább megfelelő típust, mely egyben remek ajándék is lehet horgász családtagjaink, barátaink részére.

CARP ACADEMY Grizzly Rod Pod
A legfontosabb paraméterek egy rod-podnál a strapabíróság, illetve a stabilitás. A Grizzlynél a váz vastag, merevített alumínium szelvényekből készült, míg a csatlakozási pontokon gyorszáras stabil kötőelemeket találunk. Méretei igen tekintélyesek, ezért rendkívül stabil annak ellenére, hogy központi lábas rod-podról beszélünk. 170 cm-es nyitott méretével a legnagyobbak közé tartozik. A 60 cm széles kereszttartóknak köszönhetően kényelmesen elhelyezhető rajta 3 bot nagyméretű orsókkal.
A Grizzly különlegessége, hogy a lábak dőlésszöge egyenként állítható egy léptető gomb segítségével, ezért bármilyen helyen és szögben gond nélkül felállítható. A vastag, súlyos lábszerkezet alul tartja az állvány súlypontját, ezzel is növelve a stabilitást. A váz dőlésszöge egy mozdulattal állítható, ez különösen előnyös hirtelen feltámadó szél, vagy épp közeli fárasztás esetén. Összeszerelése mindössze pár másodpercet vesz igénybe.

A Grizzly egy jó minőségű, nagyon sokoldalúan használható bottartó állvány
A Haldorádó Carp Team két jeles tagja, Kerekes Ernő és Haskó Tamás is ezt a típust használja nagy megelégedéssel

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

CARP ACADEMY Emotion rod-pod New
Ez a rod-pod egyedülálló módon 5 bot tárolására alkalmas. További különlegessége, hogy minden ponton található 1-1 szorítócsavar, így teljes egészében saját ízlésre alakítható. Mindegyik láb állítható oldalsó és hosszanti irányban is, és még a kereszttartó dőlésszöge is állítható, így szinte a földre lehet fektetni a bottartó állványt. Ez nagy stabilitást ad neki, még a legnagyobb viharokban is mozdulatlan marad. Az első teleszkópos lábakkal akár jelentősnek mondható elülső állványmagasságot is beállíthatunk igazodva a meghorgászandó víz sajátosságaihoz.

Az Emotion rod-pod egy régi, jó bevált típusnak számít
Az ötbotos kivitel lehetőséget nyújt, hogy akár két horgász is elhelyezze rajta horgászbotjait

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

CARP ACADEMY Profi Rod Pod szett 7 (KB-456)
A Carp Academy széles bottartó-kínálatának egyik újabb típusa az Alcatraz Rod Pod. Minden túlzás nélkül állíthatjuk róla, hogy felveszi a versenyt más gyártók sokkal magasabb árkategóriába sorolt modelljeivel is! Ez a 100%-ig rozsdamentes, alumíniumból készült, festett bottartó alkalmatosság akár a professzionális pontyhorgászok számára is jó választás lehet. A szett keretein belül most 2 db Carp Academy Flash Elektromos kapásjelző is jár a bottartó állványhoz! E típus bekapcsolása és a készülék hangerejének állítása a V (volume) tekerőgombbal történik. A T (tone) gombbal a hangszín is állítható. Ezt garantáltan meghallja! A kapáskor felvillanó LED 20 másodperc múlva teljesen elalszik, ha nincs mozgás, hogy az elem hosszú életű legyen.

Négybotos kivitel és kedvező ár jellemzi ezt a szettet

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ACADEMY Specialist Rod Pod szett (KB-424)
Ha ezt a szettet választja, akkor egy 3 botos rod-podhoz és 2 db elektromos kapásjelzőhöz jut a legkedvezőbb áron!
A Carp Academy Silencer Rod Pod különlegessége, hogy tetszés szerint állítható a ráhelyezett botok magassága. Ha a helyzet úgy kívánja (pl. Háromfán), hogy a sűrű vízi növényzet miatt magasra kell állítani a botokat, hogy minél kevesebb zsinór feküdjön a vízen, csupán egy mozdulat, és máris égbe mutatnak bojlis botjaink. Tökéletes párosítás hozzá a szettben található 2 db Carp Academy Flash elektromos kapásjelző.

A szettben található bottartó állvány nagyon széles állíthatósággal rendelkezik

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC Tri-Lux Pod 3 Rod
Stabil, kis helyigényű, könnyű alumínium rod-pod. Tökéletes akár még a nagyméretű távdobó orsókhoz is. CNC esztergált alumínium tartozékokkal van ellátva, így garantált a hosszú élettartam. Könnyen állítható a bottartók szöge, valamint a lábak hossza. Hihetetlenül stabil! Hordtáskával együtt kapható. Állítható magasság: 60-95 cm, állítható hosszúság: 70-114 cm. A 3 botos változatnál 40 cm-es és 50 cm-es buzz barral kerül forgalomba.

A Tri-Lux kis hely igényű, nagyon stabil bottartó állvány

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC Tri-Sky Pod 3 Rod
A legstabilabb bottárolási megoldás, rövid és hosszú lábakkal! (Hosszú: 100-180 cm, rövid: 30-50 cm.) Szuper könnyű alumíniumból készült. Állítható lábai nehéz terepen is lehetővé teszik felállítását. Csatos toldásokkal készült, így gyorsan és könnyen beállítható. Természetesen hordtáskával együtt kapható. Tömege mindössze: 3,7 kg. Állítható hosszúság: 70-128 cm. A 3 botos változatnál 40 cm-es és 50 cm-es buzz barral kínálja a gyártó. 4 normál és 2 plusz, extra hosszú lábbal kerül forgalomba.

Klasszikus kivitel az extrém helyzetekhez

Bővebb információ: ugrás az áruházba

RON THOMPSON Lux Pod 3 Rod
Sokoldalúan kihasználható rod-pod, amit minden olyan kezdő és haladó horgásznak ajánlunk, aki egy megfizethető, mégis remek minőségű rod-podot szeretne magának vásárolni. Az új Ron Thompson Lux Rod 3 Pod három hagyományos fenekező vagy bojlis bot stabil tárolására szolgál. Óriási előnye, hogy olyan helyen is biztos támasztékot nyújt botjainknak, ahol normál esetben egyetlen bottartót sem lehet leszúrni. Ilyenek a mólók, stégek és a kövezett partszakaszok. A rod-pod ekkor válik igazán nélkülözhetetlenné. Természetesen, ha a talaj megfelelő, és csak egy rövidebb horgászatot terveztünk, elegendő lehet csak a kereszttartókat és hozzájuk 2-2 db szárat magunkkal vinni. Az állvány alumíniumból készült, teljes súlya mindössze 1,7 kg. Átlagon felüli a bottartó stabilitása is, amelyet nem csavaros rögzítéssel, hanem gyorscsatlakozós csatokkal értek el. Mindez precíz, holtjáték nélküli rögzítést eredményez. Ennek köszönhető még az is, hogy pillanatok alatt fel lehet állítani a rod-podot. Lábai 32 cm hosszúak, de a kereszttartók száraira is kicserélhető, amik 39 cm hosszúak. A rod-pod hossza 75-125 cm között állítható, a kereszttartók szélessége 50 cm, melyen réz csatlakozások vannak. A kiváló minőségű hordtáskában sérülés nélkül szállítható a rod-pod.

Akár rövid, egynapos horgászatokhoz is javasoljuk ezt a típust

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Carp Expert Neo Giant Rod Pod
Egy rod-pod újdonságról van szó, ami erős és strapabíró alumíniumból készült. 4 bot tárolására hivatott, de 1, 2 vagy 3 botra is tökéletes. Többféle felállítása lehetséges, például a botok spiccei állhatnak a víz felé vagy az ég felé is, ha akadós a pálya előttünk. Lábai is teleszkóposan állíthatóak, mint a kereszttartó alatti tartók is. Meglehetősen könnyen kezelhető szerkezet, pillanatok alatt felállítható és a kívánt pozícióba beállítható. A hosszú élettartamért a rendkívül erős váz, illetve állító csavarok felelnek. További hasznos tulajdonsága, hogy hossza, magassága, valamint a kereszttartó magassága is precízen állítható, emellett dönthető lábaival könnyedén alkalmazkodik az egyenetlen vízparti talajhoz is.

Tartós, négybotos kivitel

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

HALDORÁDÓ Feeder tripod szett
Ezt a szettet a feederbotos horgászoknak ajánljuk. A szett fő eleme a Haldorádó Feeder Tripod. Ha stégen, mólón vagy betonozott parton horgászunk, lehetetlen a bottartó villákat leszúrni. Ekkor lehet segítségünkre a tripod, mely ezt a problémát könnyedén orvosolja.

A feederhorgászok egyik jól bevált típusa

Bővebb információ: ugrás az áruházba

PROLOGIC Leszúrható kereszttartó páros 2 botos
Valószínűleg a legsokoldalúbb kétbotos készlet a piacon. Praktikus, könnyű és kompakt. Csúcsminőségű alumínium leszúró, porfestett bevonattal, matt fekete felülettel. A leszúrók könnyen földbe csavarhatóak.

Masszív, leszúrható kereszttartó, mely egy igényes hordtáskában kerül forgalomba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

 

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: