Alias : tomi9206
Név : Putz Tamás
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1992-06-06
Lakhely : Nagykáta
Kedvenc horgászmódszerei : feederbotos horgászat, pergetés
Kedvenc vízterületei : Tisza-tó, Gyermelyi horgásztó
Legnagyobb halai : tőponty 20.47 kg, tükörponty 20.10 kg, amur 18.02 kg, csuka 6.2 kg, süllő 5.7 kg, harcsa 21.10 kg
Mióta horgászik : 1998 óta

Szerző írásai - 1.oldal

A szakértő válaszol! – 111. rész

Putz Tamás 2023-01-26 06:00:00
Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy a 2023-as szezont megnyissam és a „Szakértő válaszol” c. cikksorozat legújabb részével folytassam. Nem meglepő módon a legtöbb kérdést az idei újdonságaink kapcsán kaptam az elmúlt időszakban, ezért többnyire ezek közül válogattam, de az is találhat aktuális, hasznos témát, aki a tavasz előtt még a ragadozóhalakat célozná meg.

4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2023 versenysorozat kiírás

Putz Tamás 2023-01-23 06:00:00
Közeleg a tavasz! Az elmúlt évek töretlen sikerei, illetve a rendezvény népszerűsége okán örömmel jelentjük be, hogy a 2023-as év sem telik el az egész esztendőt felölelő versenysorozatunk nélkül! A kiskunhalasi Ezüst-tó Horgászcentrum bizonyította, hogy méltó helyszíne a sorozatnak, így természetesen idén is ugyanitt kerül megrendezésre mind a négy forduló. Lássuk a részleteket!
Videóval

Bemutatjuk az új By Döme TEAM FEEDER rádiós vevőegységes kapásjelzőket

Putz Tamás 2022-12-11 06:00:00
A By Döme TEAM FEEDER termékpaletta esetében mindig is közös nevező volt az, hogy olyan termékeket próbálunk fejleszteni, amik nemcsak praktikusak és tetszetősek, hanem innovációk is egyben, amik hatékonyabbá és nem utolsósorban kényelmesebbé hivatottak tenni a horgászok dolgát. Ezek közül örömmel mutatjuk most be a TEAM FEEDER Elektromos Kapásjelző továbbfejlesztett, rádiós vevőegységgel kiegészített változatait, melyeket egy 2+1-es készletben, valamint egy különálló, egyben az előbbivel kompatibilis Wireless készülék formájában kínálunk!

A szakértő válaszol! – 106. rész

Putz Tamás 2022-10-27 06:00:00
Nagyon kedvelem az év ezen időszakát. Sajnos a nyárnak már vége, de még megörvendeztet minket a természet néhány napsütötte őszi nappal. Legyen szó akár a pontyok, akár más halfajok horgászatáról, talán most kínálkozik a legjobb és legtöbb lehetőség a megfogásukra. Szó szerint kitárul a vízi világ még a hidegek beállta előtt! Ha csak tehetitek, használjátok ki ezt minél többen, én pedig megpróbálok ismét néhány hasznos tippet adni hozzá a soron következő kérdés-válasz összeállításban.

Harcsás kalandok 2. rész – A nagy Bonnya túra I. – Úsztatás puha testű csalival

Putz Tamás 2022-09-11 06:00:00
A sorozat első részének élményei után – talán nem is meglepő módon – alaposan rákaptam a harcsázásra az idei év folytatásában. Még a nyáron megszületett egy nagyobb szabású, több napos túra gondolata, ahol kizárólag a harcsahorgászat lesz a célom. Korábban ilyen jellegű próbálkozásom még soha nem volt e halfaj kapcsán, nem is igazán volt lehetőségem napokat rászánni… Mondjuk, nem szeretnék álszent sem lenni, mert alapigazság, hogy az embernek arra van ideje, amire akarja. Amire akarja, arra teremt… Nos, annyi bizonyos, hogy elszántságnak és lelkesedésnek nem voltam híján, aztán a körülmények szerencsés együttállásának köszönhetően az ősz elején úgy alakult, hogy ezt össze tudtam hozni, pontosabban tudtuk, mert akárcsak legutóbb, erre a horgászatra is Bank Bálint barátom kísért el. A harcsás sorozatom soron következő két epizódja e túra legemlékezetesebb, legjobb pillanatait dolgozza fel, s természetesen mindazon praktikákat is részletesen megmutatom, amik számomra eredményt hoztak. Mit tartogatott a nagy Bonnya túra? Erre csupán annyit mondanék, hogy életünk horgászatát…

Harcsás kalandok 1. rész – Nyárvégi éjszaka a Harangozó-tavon

Putz Tamás 2022-09-04 06:00:00
A harcsa – minden halfajunk közül a legnagyobb, legnemesebb, legizgalmasabb és egyben a leginkább misztikummal övezett élőlény, amely Magyarország vizeiben horogra akadhat. Egy igazi trófea, amelyre mérettől függetlenül mindenki büszke lehet, ha egyszer tudatosan és eredményesen becserkészte. Azt gondolom, hogy kétféle ember van… Aki szeretné, és aki újra szeretné átélni a harcsafogás kalandját! E hal célzott, szisztematikus horgászata sokkal nagyobb felkészültséget, tapasztalatot és legfőképpen türelmet igényel, mint a többi jellemző halunké, ezért sokan csak ábrándoznak róla, hogy ezzel foglalkozzanak, de nem tesznek érte, vagy ha bele is vágnak, akkor általában idő hiányában és/vagy a kezdeti sikertelenség okán hamar lelkesedésüket vesztik. Akik ismernek, jól tudják, hogy finoman szólva sem úszom a szabadidőben, viszont elszántságért és kitartásért soha nem kellett a szomszédba mennem. Évek óta foglalkoztat a harcsázás, viszont 2021-ben komolyabban is rákaptam erre az életstílusra. Ezzel az írással szeretnék most útjára indítani egy új sorozatot, amiben a különféle harcsás horgászataim élményeit, illetve tapasztalatait osztom meg az érdeklődőkkel! Kezdődjön a kaland!

Feederbottal a Dabasi kavicsbánya tavon 2. rész – A "kékhal"

Putz Tamás 2022-08-23 06:00:00
Tavaly fedeztem fel a Dabasi kavicsbánya tavat, ahol anno egy filmet is készítettünk a nyárutóban. A horgászat előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen eredményes lesz az első itteni látogatás, és ilyen jól sikerül az ismerkedés a tóval, de annál boldogabb voltam az élmények után. Gyönyörű fogásokkal sikerült gazdagodni, így nem volt kérdés, hogy ide még visszatérek! A tavat jellemző csodás környezet olyannyira rabul ejtett, hogy idén nem csupán egy horgászatra szűkítettem a találkozást, hanem a nyár során többször, több napot is eltöltöttem itt. Ezek tapasztalataiból állítottam össze az alábbi beszámolót.
Videóval

Feederbottal a Dabasi kavicsbánya tavon 1. rész – Pontyok a mély vízből

Putz Tamás 2022-08-22 06:00:00
Egy új vízterület felfedezése mindig különleges élmény, kiváltképp, ha egy gyönyörű, változatos bányatavon próbálhat szerencsét az ember. Egy kedves meghívásnak eleget téve a nyár legvégén lehetőségem nyílt ellátogatni a dabasi kavicsbánya tóra, amit már régóta kinéztem magamnak, ám ez idáig nem sikerült eljutnom oda. Ebben az írásban összefoglalom, miképpen alakult az első itteni feederes túrám, hogyan, milyen technikával, illetve milyen csalogatóanyagokkal sikerült itt eredményt elérni, valamint azokat a hasznos alap infókat, melyek hasznára válhatnak bárkinek, aki kedvet kap kipróbálni a tavat.

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 2. rész

Putz Tamás 2022-08-18 06:00:00
A horgászatban nem sok minden tud pillanatok alatt megváltozni, egyvalami azonban biztosan: az ember hozzáállása. A jó dolgoknak nem kell bonyolultnak lenniük, ez sokszor igazolja magát, azonban a precizitásra és az apró részletek helyénvalóságára azt gondolom, hogy mindig érdemes figyelmet fordítani, mert ha valami, hát ez képes megadni a siker kulcsát, különösen, ha a csalik felkínálási technikájáról van szó.
Videóval

Bemutatom az új generációs Deeper Chirp+ 2 okos halradart

Putz Tamás 2022-07-20 06:00:00
Azt gondolom, hogy az élet minden területén nagy igazság, hogy az információ egyfajta értéket, de legalábbis mindenképpen előnyt képvisel. Nincs ez másként a horgászatban sem, hiszen minél több információval rendelkezünk, például egy adott vízterületről, annál előnyösebb helyzetből indulunk, és annál eredményesebbek lehetünk. E téma kapcsán (is) örömmel mutatjuk be webáruházunkban a Deeper Chirp+ 2 készüléket, mely minden eddiginél magasabb technológiai szintet képvisel a kategóriájában. Lássuk, mit kell tudni róla!

Nyári csali praktikák ponty- és amurhorgászoknak

Putz Tamás 2022-06-28 06:00:00
Javában zajlik a nyár, a vizek melegek, a természet nyüzsög, a partokon pedig szinte állandó a horgászok jelenléte. A rendszeres horgászat együtt jár a folyamatos ötleteléssel, illetve kísérletezéssel is, amik újabb és újabb kérdésekhez vezetnek. Az egyik leggyakrabban elhangzó kérdés, hogy milyen csalit érdemes használni? Ebben az írásomban megmutatok néhány kreatív és igazán fogós alternatívát, melyeket magam is előszeretettel használok, ha a termetes pontyok és amurok a célhalaim!

A szakértő válaszol! – 101. rész

Putz Tamás 2022-06-21 06:00:00
Végre, itt a nyár! Sok fiatal horgászpalántának elkezdődött a nyári szünidő, így még többen indulnak a vízpartokra a jó időben. Éppen ezért zömében az ő leveleik közül válogattam, viszont olyan témákat választottam, amelyek bárki számára adhatnak hasznos infókat az előttünk álló időszakra.

Feederbottal a Hortobágyon – Szeszélyes Ohat

Putz Tamás 2022-05-19 06:00:00
Van az úgy, hogy egy nagy reményekkel várt, tudatosan tervezett és felépített horgászat végül egészen más eredménnyel zárul, mint ahogy azt a horgász szerette volna. Minél több év telik el az életemből a vízpartokat járva, annál kevésbé lepődöm meg az ilyesmin, de így sem tudok egykönnyen beletörődni. Alapvetően szeretek úgy tekinteni az ilyen alkalomra is, hogy legalább tapasztalatokat gyűjtöttem… Hát, igen, győzni vagy tanulni – nagy igazság ez! Ideális esetben ez a kettő együtt járhat, most azonban csak az utóbbi jutott. Az eredmények tükrében eleinte nem akartam leírni e horgászat beszámolóját, viszont végül úgy döntöttem, mégis megteszem, már csak azért is, mert az a bizonyos siker is mindig nézőpont kérdése!

A szakértő válaszol! – 96. rész

Putz Tamás 2022-03-29 06:00:00
A kellemes tavaszi idő sok horgászt csábít a vízpartra, mindenki arra vágyik, hogy átadhassa magát az éledő természet nyugalmának és egy jó peca közben kikapcsolódhasson. Ugyanakkor nemcsak ez az érzés vonzza a sporttársakat, hanem a kíváncsiság is, hogy a télen begyűjtött újdonságokat kipróbálhassák. A legtöbb kérdést ezek kapcsán küldtétek nekem, illetve az új, Facebookon futó csalizási tippes videó sorozatom témái s azok részletei felől érdeklődtetek. Próbáltam a levelek közül egy olyan összeállítást készíteni, ami bárki számára kapóra jöhet, hogy tavasszal szép pontyokat foghasson. Lássuk!
Videóval

Őszi nagy pontyok bűvöletében 2. rész

Putz Tamás 2021-12-28 06:00:00
A tegnapi első részben végigkövethettétek a 24 órás őszi pontyos túrám félidejét és megmutattam a használt felszereléseket, etetési praktikákat. Ahogy ígértem, ma következik a folytatás és együtt vághatunk bele az éjszakai horgászatba, valamint megismerkedhettek a leghatékonyabban működő csalikkal, csalizási módszerekkel is, melyekkel ezúttal eredményes voltam. Érdekességekből most sem lesz hiány, klikk az írásra!
Videóval

Őszi nagy pontyok bűvöletében 1. rész

Putz Tamás 2021-12-27 06:00:00
A pontyhorgászok legjobban várt időszaka az ősz, aminek a miértje elsősorban abban rejlik, hogy a termetes bajszosok ez idő tájt csalhatók horogra a legeredményesebben. Az már csak édes ráadás, hogy mennyi sajátosságot, egyedi szépséget is hordoz az év e periódusa, ami minden vízparton töltött percben körülvesz bennünket. Bár a hideg éjszakák, a didergős, párás hajnalok meg tudják nehezíteni a hosszabb pontyos kalandokat, egyre több feederhorgász szán akár több napot a nagyponty-horgászatra ilyenkor is. Magam is így vagyok ezzel, ha egy jó horgászat van kilátásban, nem igazán érdekelnek a körülmények, a lényeg, hogy esélyt adjunk az élményeknek! Nos, ezúttal egy olyan késő őszi, 24 órás kirándulásra invitállak benneteket, ahol a fő cél a nagy pontyok horogra csábítása volt. Tartsatok velem, és megmutatom, mire érdemes figyelni, hogy ez a cél elérhető legyen!

A szakértő válaszol! – 91. rész

Putz Tamás 2021-11-11 06:00:00
Az őszi időszakban egyre inkább felértékelődnek az apróbb finomságok, trükkök, praktikák mind a csalogatóanyagok, mind pedig a felszerelések, végszerelék-elemek terén. Éppen ezért nem is meglepő, hogy az elmúlt hetekben a legtöbb kérdést a fentiekkel kapcsolatban küldtétek nekem, illetve az ősz egyéb jellemző aktualitásai felől érdeklődtetek. Ezeknek megfelelően próbáltam ismét összeállítani egy kérdés-válasz sort, melyből reményeim szerint sokan találtok majd néhány kapásra váltható hasznos infót. Lássuk!
Videóval

Feederbottal a Gyermelyi Horgásztavon – Az őszi front ajándéka

Putz Tamás 2021-11-07 06:00:00
Itt van az ősz, a nagy halak időszaka, amely mindig tartogat meglepetéseket! Ezúttal a Gyermelyi horgásztavat vettük célba Császár Bence barátommal, ahol egy éjszakai horgászat keretein belül szerettünk volna a tó termetes halai közül néhányat horogra csalni. Hogyan sikerült? Soron következnek a részletek!
Videóval

Feederbottal a Millér Horgásztavon – Szélviharos pontyhorgászat

Putz Tamás 2021-10-17 06:00:00
A feederbotos horgászat számomra nem csak a rapid pecákat jelenti, kifejezetten szeretek hosszabb, 1-2 napos túrákra is kiköltözni a vízpartra. Ennek elsődleges oka, hogy ha tehetem, inkább a nagyobb pontyokat veszem célba, amik bizony gyakran igénylik a becserkészésükre fordított időt, türelmet… A 2019-es év első 24 órás pontyportyáját a kora nyári időszak legelejére időzítettem, mihelyst az időjárás egy kicsit is enyhébbre fordult. Nos, bár hűvös tavaszi napokhoz képest jobb volt ugyan, de cseppet sem könnyű, mivel a horgászat egészét erőteljes szél kísérte. Erre a kirándulásra invitálom ezúttal az olvasókat, s közben megmutatom, milyen praktikákkal sikerült ebben az időszakban horogra csalni a termetes pontyokat!

Bemutatom az új generációs Dart Pro és Dart Metal method kosarakat

Putz Tamás 2021-08-20 06:00:00
A Haldorádó termékek sikerének és népszerűségének kezdettől fogva az az egyik alapja, hogy odafigyelünk a horgászok véleményére, igényeire. Sőt, nemcsak figyelmet fordítunk ezekre, hanem igyekszünk a lehető legjobban megfelelni is az elvárásoknak, illetve ha lehetőségünk van rá, teljesítjük is a kéréseket. A most bemutatásra kerülő két új generációs method kosár széria induló koncepcióját is vásárlói visszajelzések adták, amit a legjobb tudásunknak megfelelően tovább csiszoltunk, tökéletesítettünk. A soron következő írásban büszkén mutatjuk be a Dart Pro, valamint Dart Metal termékcsaládokat, melyek kétségtelenül a saját fejlesztésű method kosaraink jelenlegi csúcsát képviselik!

A szakértő válaszol! - 86. rész

Putz Tamás 2021-08-17 06:00:00
Újra körbeért a sorozat, ismét rajtam a sor, hogy válaszokat és néhány hasznos tippet adjak az érdeklődő horgászoknak. Igyekeztem ezúttal is érdekes témákat kigyűjteni a postaládából, amelyek egyben aktuálisak is az augusztusi időszakra, illetve remélhetőleg minél többetek számára kapóra jönnek majd! Nézzük, melyek ezek!

Nyári feederes kalandok II. – Naturál pontyok 1. rész

Putz Tamás 2021-07-28 06:00:00
A nyár legjava zajlik, a 30 Celsius-fok fölötti kánikula szinte mindennapos az országban, ami így is van rendjén. Bár a hőség miatt van némi nyűgje a dolognak, de ilyenkor egy kicsit még jobban élvezem, úgymond még felszabadultabban élem meg a laza, napfényes horgászatokat, mint máskor. Sok hatékony megoldás létezik erre az időszakra, alapvetően érdemes a különféle stratégiákkal, csalogatóanyagokkal kísérletezni, azonban rendszeresen tapasztalható, hogy az ideálisnak tűnő körülmények ellenére a víz már-már túlzottan meleg, a halak finnyásan táplálkoznak, ezért spicceink alig akarnak mozdulni… Ekkor jó, ha van egy olyan kiinduló alapunk, ami a maga egyszerűségéből adódóan az efféle a helyzetben is képes sikerre váltani igyekezetünket.
Videóval

FermentX újdonságok és praktikák 2021

Putz Tamás 2021-06-12 06:00:00
Ha az amurokról esik szó, a legtöbb horgász elsőként a vad, látványos fárasztásokra asszociál. Bizony, nem is alaptalan ez az összefüggés, hiszen ezek a halak bődületes erővel és rendkívül kitartóan képesek küzdeni a horgon. Abban biztos vagyok, hogy aki megtapasztalta vagy látta már, hogy milyen kiemelkedő élményt jelent egy harcias amur megfogása, az szeretné újra és újra átélni. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy mára egyre többen horgásznak kifejezetten amurra, miközben néhány évvel ezelőtt sokkal többen voltak azok, akik csupán a pontyozás járulékos mellékhalaként tekintettek az ezüstös torpedókra, ráadásul a célzottan amurozók száma a statisztika szerint folyamatosan növekszik. Nos, ennek az írásnak, illetve filmnek a célja, hogy egyrészt kedvet csináljon az utóbbi tábor számára, másrészt pedig átfogó képet nyújtson a hatékony amurhorgászat praktikáiról az előbbieknek is, valamint segítsen nekik abban, hogy megfoghassák első amurjaikat vagy akár új rekordjaikat! Olyan FermentX újdonságokat, illetve hozzájuk kapcsolódó fogós használati tippeket szeretnék megmutatni, amikkel bárki eredményesebb lehet vízpartokon! Tartsatok hát velem!
Videóval

Bemutatjuk az új By Döme TEAM FEEDER Elektromos kapásjelzőt

Putz Tamás 2021-06-09 06:00:00
Egy újabb, egyedülálló fejlesztéssel bővült a By Döme TEAM FEEDER termékek sora! Ezt a kiegészítőt már a 2019-es katalógusunk megjelenésétől fogva nagy érdeklődés övezte, rengeteg kérdést kaptunk a várható érkezése kapcsán a horgászoktól, ezért most örömmel adjuk hírül, hogy itt van! Bemutatjuk a By Döme TEAM FEEDER Elektromos kapásjelzőt! Ez az ötletes, különleges formatervezésű újdonság gyakorlatilag ötvözi egy praktikus elektromos jelző és egy stabil feeder fej minden előnyét! Tekintsük át együtt, hogy melyek ezek!

A szakértő válaszol! – 81. rész

Putz Tamás 2021-06-06 06:00:00
Végre, itt a nyár! Amilyen szeszélyes és kiszámíthatatlan volt a tavasz, úgy a nagy reményekkel várt május is borzasztóan bolond, gyakran esős időjárást hozott. A tavalyihoz képest gyakorlatilag egy hónappal le van maradva a természet… Mindenesetre a június úgy tűnik, hogy azt hozza, amit kell, eddig igazán biztatóan alakul. Sok fiatal horgászpalántának elkezdődött a nyári szünidő, így még többen indulnak a vízpartokra a jó időben. Éppen ezért zömében az ő leveleik közül válogattam, viszont olyan témákat választottam, amelyek bárki számára adhatnak hasznos infókat az előttünk álló időszakra.
Videóval

A szakértő válaszol! – 76. rész

Putz Tamás 2021-04-16 06:00:00
Bíztam benne, hogy mire ismét én leszek a soros a kérdezz-felelek stílusú sorozatunk folytatásában, már a kora nyári, kellemes, melegedő időjárás lesz jellemző, és ennek megfelelően egy másik időszak sajátosságaival számolhatunk a vízpartokon. Hát, ez sajnos nem így lett. A télies hideg makacsul tartotta magát az idei tavasszal, nagyon lassan akar(t) beindulni a természet, viszont mindenképpen alakul a dolog. Ebben az írásban igyekeztem olyan kérdéseket és témákat összegyűjteni, amik az átmeneti-tavaszi időszakra, valamint a kicsit később érkező, melegebb, nyár eleji körülményekhez is kínálnak hasznos infókat. Nézzük!

A szakértő válaszol! – 71. rész

Putz Tamás 2021-01-23 06:00:00
2020 nagyon furcsa egy év volt… Hosszasan lehetne sorolni, mennyi minden volt másként, mint ahogy szerettük volna. Sok minden kimaradt, elmaradt, viszont voltak azért boldog pillanatok is mind a horgászatban, mind az élet más területein. Egy biztos, lapoztunk, és jobb esetben nem csak a naptárban! 2021-gyel egy új fejezet nyílik, ami rengeteg új lehetőséget kínál, és bízom benne, hogy sok-sok új élmény időszaka is lesz számunkra. Ezzel az írással megnyitom az idei „A szakértő válaszol!” évadot, ami immár a 4. esztendeje színesíti a Haldorádó Horgászportál felületét. A 71. rész fő témája a téli pontyhorgászat, csapjunk is bele!

A szakértő válaszol! – 66. rész

Putz Tamás 2020-10-31 06:00:00
Ismét elérkezett az ősz, és lassan már a tél is a küszöbünk előtt kopogtat. Ebben az időszakban megváltozik a természet, megváltozik a halak viselkedése, és nekünk, horgászoknak is változtatnunk kell a praktikáinkon, módszereinken annak érdekében, hogy eredményesek legyünk. Ebben az írásban ezzel kapcsolatban szedtem össze néhány jó témát, illetve egyéb tippeket a hideg időszakban való horgászatokhoz.
Videóval

By Döme TEAM FEEDER hasznos kiegészítők

Putz Tamás 2020-10-28 06:00:00
A By Döme TEAM FEEDER kiegészítők már jó ideje állnak a horgászok rendelkezésére, ám folyamatosan merülnek fel az igények az olyan praktikus eszközökre, amelyek nagyban megkönnyítik és eredményesebbé teszik a horgászatot. Ebben az írásban és videóban három olyan újdonság mutatkozik be, amelyek segítségével megkönnyíthetjük saját dolgunkat a vízparton, így több energiánk marad a horgászatra, halfogásra.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2023 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.