Nyári feederes kalandok IV. – Visszatérés az amurok birodalmába

Nyári feederes kalandok IV. – Visszatérés az amurok birodalmába

Az igazi nyár idén sokat váratott magára, viszont amilyen nehézkesen érkezett, mostanra olyan biztosan megvetette a lábát a kánikula. Ahogy az az elmúlt években megszokottá vált, Sipos Gábor barátommal és kollégámmal ekkor rendszerint egy közös horgászattal indítjuk ezt az időszakot, amivel egyben a „Nyári feederes kalandok” című közös sorozatunk is megkezdi az „új évadot”. Nos, ez idén sem történt másként, nagy örömmel mutatjuk be a széria 4. részét! Ezúttal a Gyermelyi Horgásztóra tértünk vissza, ahol elsősorban a tó gyönyörű amurjait, illetve pontyait vettük célba. Egy fantasztikusan jó hangulatú, izgalmas horgászat részesei lehetnek azok, akik az írásban, illetve filmben velünk tartanak, a lenyűgöző látványvilág pedig pontosan visszaadja mindazt, amit a parton mi is átéltünk. S ha mindez nem lenne elég, bemutatkozik kettő, eddig soha korábban nem látott Haldorádó újdonság a 2020-as fejlesztéseink közül!

Információ a vízterületről és a horgászhely kiválasztása

A csodás Gyermelyi Horgásztó… Három éve itt forgattuk az első közös filmünket, azóta pedig sok-sok feederes kalandon vagyunk már túl. Bár más-más módszerekkel szeretünk horgászni, illetve különböző a stílusunk, mostanra tökéletesen összecsiszolódott párost alkotunk. Sipi már régről ismeri ezt a gyönyörű vizet, én viszont csak akkor, 2016-ban ismerkedtem meg vele, a kamera előtt, amit a nézők is láthattak. Az azóta eltelt évek során nagyon megszerettem, nem túlzás azt mondani, hogy egyik kedvenc vizemmé vált, ahova rendszeresen visszajárok. Az egyik tavaly őszi horgászatom során ennek meg is lett az igazi jutalma, hiszen sikerült megfognom egyéni amurrekordomat, egy 18,02 kg-os torpedót. Ez alkalommal egy reggeltől éjszakába nyúló pecával mutatjuk be, mit sikerült innen fogni, s közben megismertetjük az olvasókat és a nézőket néhány új és garantáltan aktuális feederes praktikával, melyekkel az előttünk álló nyár további részében ők is növelhetik eredményességüket.

Legújabb nyári horgászkalandunknak a festői szépségű Gyermelyi Horgásztó adott otthont
Horgászhelyünket a tó hátsó részén választottuk ki, az erdő felőli partszakaszon

Időjárás és vízhőmérsékleti adatok

Amikor legutóbb itt jártunk, egy eléggé kedvezőtlen, frontos napot sikerült kifognunk, amibe egy komolyabb zivatar is alaposan belerondított… Hát, mit mondjak, ez már tényleg rajtunk marad! A korábbi években rendszeresen ismételte magát a történelem, ugyanis ha mi Sipivel közös horgászatra mentünk, szinte mindig esett az eső, és eláztunk. Most sem történt másként, nem csak a helyszín miatt volt tiszta déjà vu az egész horgászat! Az esőmentes órákban egyébként nagyon kellemes volt az idő, 28-31 Celsius-fokban horgászhattunk, és a víz hőfoka is 23-24 fok körül mozgott. A fülledt levegő, illetve a magas légnyomás reggel-délelőtt kissé rányomta a bélyegét a halfogásra, lassacskán indult be a dolog, ám a délutánra megérkező széllel, majd zivatarral felfrissült a levegő, ami a halakat is megélénkítette.

Hát, ez már tényleg rajtunk marad! A korábbi években rendszeresen ismételte magát a történelem, ugyanis ha mi Sipivel közös horgászatra mentünk, szinte mindig esett az eső és eláztunk. Most sem történt másként, nem csak a helyszín miatt volt tiszta déjà vu az egész horgászat!

Alapozó etetés

Fontos szerep jutott a megfelelő alapozó etetés kialakításának. Az etetés összetételét a nyári időszak sajátosságaihoz igazodva alakítottuk ki, így a növényi eredetű csalogatóanyagok kerültek előtérbe. Elsősorban az amurokat megcélozva, főként a tejsavas erjesztésű magvaknak szavaztunk bizalmat, ezek közül is Haldorádó START Erjesztett Mag Mixet választottuk, amely egy igazán komplex keverék, kukoricát, búzát, repcét valamint tigrismogyorót egyaránt tartalmaz. Ezt a magmixet száraz állapotban találjuk meg a vödrökben, így mi magunk készíthetjük el, a végeredmény pedig a lehető legfrissebb, finom, erjesztett magkeverék lesz, amiért bolondulnak az amurok!

Alapozó etetéssel indítottuk a horgászatot, ez Gyermelyen kifejezetten ajánlott!
Az etetést pontosan 50 méterre alakítottuk ki, amit mindketten egy-egy bottal horgásztunk, másik botjainkkal pedig kereső horgászatot végeztünk a környéken

Lényeges kérdés, hogy hogyan és milyen távolságra alakítjuk ki az alapozó etetést! Mivel a dobási távolság ezúttal nem volt nagy – 50-60 méter –, ezt az egyik leghatékonyabb partról végezhető módszerrel, a Spombos etetési technikával oldjuk meg. Ennek nagy előnye, hogy koncentrált etetést tesz lehetővé, illetve pontosan dobható. Ezúttal egy közepes Spomb rakétát használtunk, ezzel szépen, gyorsan be tudtuk termelni az alapozó anyagot.

Az alapozáshoz a START Erjesztett Mag Mixet használtuk, amiből egy komplett vödörrel juttatunk be
Igazán tartalmas és garantáltan friss, tejsavas nyári halcsemege!
A pontos, partról történő etetést egy közepes Spomb rakétával oldottuk meg

Felszerelés összeállítása

Essen néhány szó a horgászatra szánt eszközeinkről is! Erre a horgászatra két-két összeállítással készültünk. Ahogy mindig, ezúttal is igyekeztünk a körülményekhez leginkább alkalmas felszereléseket kiválasztani. Ezúttal nem volt szükség nagy dobásokra, viszont ismerve a tó adottságait és az itt élő halak erejét, nagy hangsúly került a felszerelés terhelhetőségére. A rövidebb botokkal mindketten az etetésen horgásztunk, így a meghorgászandó dobástáv pontosan 50 méter volt, míg a hosszabb, 3,90-es botokkal ennél kicsit nagyobb távolságban, valamint oldalirányban eltérve kerestük a halakat. Ezekhez a feladatokhoz tökéletesnek bizonyult az alábbi szortiment:

Bot: By Döme TEAM FEEDER Master Carp Pro 3,60 és 3,90 Heavy
Orsó: By Döme TEAM FEEDER Master Carp LCS Pro 6000
Zsinór: By Döme TEAM FEEDER Super Sensitive Line 0,20 mm + Haldorádó Braxx Long Cast 0,20 mm

Erre a pecára egységesen egy 3,60-as, illetve egy 3,90-es Master Carp Pro Heavy botot hoztunk magunkkal…
… rajtuk Super Sensitive Line főzsinórral töltött 6000-es Master Carp LCS Pro orsókkal

Sipos Gábor végszereléke:

 • By Döme TEAM FEEDER Long Cast Method Feeder L 45 g
 • Haldorádó Braxx Pro 0,14 mm
 • Gardner Covert Mugga horog, 8-as méretben + 10 mm-es normál csalitüske
 

Putz Tamás végszereléke:

 • Haldorádó Gumiütköző hajszálelőkére (L)
 • Haldorádó Pellet Feeder 35 g
 • Guru Speed Bead
 • Haldorádó Braxx Pro 0,14 mm
 • Gardner Mugga horog 8-as, 6-os méretben csalitól függően
 • Hajszálelőke gumiütközővel vagy 10 mm-es normál csalitüskével
 

Két különböző végszereléket állítottunk össze, Sipi a Long Cast Method Feederes technikát választotta, én pedig Pellet Feeder kosárral horgásztam

Csalogatóanyagok kiválasztása – bemutatkoznak a nyári újdonságok!

A tejsavas erjesztésű anyagok térhódítása nem véletlen, hiszen az utóbbi évek során töretlenül bizonyították létjogosultságukat a ponty és az amur horgászata során. A Haldorádó kínálatában ezek skálája mára egészen kiforrott és szélessé vált, a különböző fermentált termékekkel szinte minden körülményre megtalálható az ideális csalogatóanyag. Az eredményesség mellett ezek népszerűségének másik fő oka egyszerű használhatóságuk. Pl. egy zacskó komplett, készre nedvesített tejsavas etetőanyag felbontás után gyakorlatilag azonnal használatba vehető és kosárba tölthető!

Két szuper újdonságot kínáltunk a gyermelyi halaknak! A kosarakba az új FermentX FX 1 etetőanyag, illetve a FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix került

Haldorádó FermentX FX 1

A FermentX etetőanyag család gyakorlatilag mindennek az alapja, anno, sok évvel korábban ezzel kezdődött e kiváló nyári etetőanyag szekciónk fejlesztése, s nem túlzást azt mondani, hogy a sikertörténete! Ennek alapjaira épülve azóta számos különféle pellet, szilikon csali-imitáció, folyékony aroma, adalék, valamint speciális method etetőanyag érte el azt a szintet, hogy végül kereskedelmi forgalomba került, viszont az eredeti forrás, a FermentX széria sem esett a perifériára, a háttérben folyamatosan zajlottak az újabb koncepciók próbái, tesztelései. Hosszú idő és csapatunk kollektív munkájának eredményeként nagy örömmel mutatjuk be az idei év szuper újdonságát, a FermentX FX 1 etetőanyagot!
Ez egy teljesen új gyártástechnológiával készülő, világító narancssárga színű, édes narancs esszenciával ízesített, használatra kész, nedves etetőanyag. Talán a világon az első olyan etetőanyag, amely természetes módon (élesztőgombák segítéségével) előállított alkoholt és tejsavat is tartalmaz. A termék előállítása során többszörös fermentációt alkalmaztunk, melynek eredménye egy olyan édes-savanyú keverék, amely a FermentX termékcsalád legösszetettebb, legkülönlegesebb tagja. Jól működik már a felmelegedő tavaszi, a nyári meleg és az őszi hűlő vizekben egyaránt, azaz áprilistól októberig eredményesen bevethető. Imádják a pontyok és amurok, remekül szelektál, kiválogatja a nagyját. Érdekességképpen jegyezzük meg, hogy ennek kifejlesztése pont 3 évet vett igénybe, amely során gyógyszerészek, kutatómérnökök, a legmodernebb technológiával rendelkező gyártók és teszthorgászok összehangolt munkájára volt szükség. A termék 100%-ban természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmaz és 100%-ban Made in Hungary!

A FermentX FX 1 egy teljesen új gyártástechnológiával készülő, világító narancssárga színű, édes narancs esszenciával ízesített, használatra kész, nedves etetőanyag. Talán a világon az első olyan etetőanyag, amely természetes módon (élesztőgombák segítéségével) előállított alkoholt és tejsavat is tartalmaz

Haldorádó FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix

Szintén a FermentX etetőanyag családhoz kapcsolódó újabb ötletek tesztjeinek eredménye a legújabb fejlesztéseink közé tartozó FermentX Additive termékcsalád, aminek első, debütáló tagja a Tejsavas Micro Mag Mix. Ez tulajdonképpen egy tökéletesre érlelt, fermentált, kisméretű magokból álló keverék. Ha röviden kellene jellemeznünk, azt mondanánk, hogy olyan meghökkentő a hatása, mint amilyen a szaga, amikor a horgász kibontja a zacskót! Nagyon-nagyon erőteljes, intenzív tejsavas mag mixről van szó, amit kis szemcsemérete miatt nyugodtan használhatunk akár method etetőanyaghoz is, mert nem fogja szétdobni a kaját, nagyon jól megmarad majd a bordák között, illetve akár bordás Pellet Feeder kosárral is remekül használható bármilyen etetőanyaghoz.
Gazdagíthatjuk vele a keverékünk beltartalmát, illetve fontos megemlíteni azt is, hogy ha eredendően nem tejsavas keveréket használunk, de szeretnénk azt egy kicsit „nyáriasítani”, tartalmasabbá tenni, ez a mag mix tökéletes hozzá! Az kiszerelését úgy terveztük, hogy az adagolása a lehető legegyszerűbb legyen, ugyanis egy csomag (0,8-1 kg) etetőanyaghoz éppen optimális mennyiség egy csomag FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix.

Legújabb fejlesztéseink közé tartozik a FermentX Additive termékcsalád, aminek az első, debütáló tagja a Tejsavas Micro Mag Mix. Ez tulajdonképpen egy tökéletesre érlelt, fermentált, kisméretű magokból álló keverék. Ha röviden kellene jellemeznünk, azt mondanánk, hogy olyan meghökkentő a hatása, mint amilyen a szaga, amikor a horgász kibontja a zacskót!

Ezeket az újdonságokat kombinálva, egy igazán egyszerű receptet használtunk:

 • 2 csg FermentX FX 1
 • 2 csg FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix
 

A FermentX FX1 etetőanyag ilyen nedves tömbökben érkezik a zacskóból, ezért elsőként át kell törni egy közepes rostán!
Íme, így tökéletesen homogén az állaga!
Ezt követően jöhet hozzá a FermentX Additive Tejsavas Micro Mag Mix! Az adagolás nem bonyolult, egy csomag kajához egy csomag adalék való
Brutál látványos, tökéletes nyári csalogatóanyag, ami egyaránt jól működik method és bordás kosárba töltve!

Sipos Gábor praktikák

Sipi elsőként egy pici etetőanyagot tett a töltőszerszám aljába…
… ezután egy kis réteg Micro Mag Mixet rá, majd jöhet a csali!
Végül egy nagyobb réteg etetőanyaggal zárta le az egészet
Bevetésre kész a töltet!
A megtöltött method kosár tetejére még egy picit cseppentett a BlendeX csalikhoz járó aroma koncentrátumból

Putz Tamás praktikák

Én a jól bevált Pellet Feeder kosaras végszerelékemet használtam, ebbe gyúrtam bele egy szép adagot a narancssárga magvas kajából
Ezzel a technikával nem feltétlenül kell sok kapásra számítani, viszont ami jön, az jó eséllyel termetes hal lesz!
A csali felhelyezése után a horgot visszanyomtam a megtöltött kosár aljába
A csalogatóhatás fokozása érdekében pár cseppet nyomtam rá a Vajsav + Mangó BlendeX Serum aromából
Rendkívül intenzív, jellegzetes íze és aromája a vajsavnak köszönhető, azonban ezt az orrfacsaró vonalat a mangó kellemesen édes gyümölcsössége kiválóan kiegészíti. A nyári vizekben imádják az amurok és a pontyok!

Mivel csalizzunk?

A Haldorádó 2019. évi innovációi közül már a kezdetekkor, februárban nagy érdeklődés övezte a Vajsav + Mangó ízesítésű termékeket. Ez a különleges kombináció idén debütált a palettánkon és mindjárt elsőre több csalogatóanyag szériába bekerült, nem véletlenül! Mit érdemes tudni róla? Rendkívül intenzív, jellegzetes íze és aromája a vajsavnak köszönhető, azonban ezt az orrfacsaró vonalat a mangó kellemesen édes gyümölcsössége kiválóan kiegészíti és némileg lágyítja is. Minden csalogatóanyag típust – így a BlendeX Serum, Hydro és Pop Up sorozatot –, amikben megtalálható ez a variáció, egy élénk színösszeállítás is jellemez, ami a narancssárga és a fehér. E finomságoknak most jött el igazán az ideje, elsősorban a már felmelegedett vizekben való horgászatokhoz ajánlottak! Brutál savanyú és gyümölcsös egyszerre… nem meglepő tehát, hogy imádják őket az amurok, ezért mi is egy olyan szortimentet hoztunk magunkkal a mai pecára, amit ezekből válogattunk össze.

A csalikat illetően a Vajsav + Mangó BlendeX széria különféle típusait hoztuk magunkkal erre a horgászatra
Sipi csalitüskére tűzve kínálta fel a BlendeX Hydro, illetve Pop Up golyócskákat
A tökéletesen összehangolt, koncentrált rendszer működés közben. A csali pontosan ott van, ahol lennie kell, vagyis a csábító etetőanyag kupac kellős közepén!
Én nagyobb csalikombinációkkal próbálkoztam, számomra a legeredményesebb az volt, amikor egy extra méretű főtt tigrismogyorót, valamint egy 14 mm-es Vajsav + Mangó BlendeX Pop Up csalit fűztem fel a tűre
Ezt a nagy falatot hajszálelőkén kínáltam fel, a szokásosnál egy leheletnyivel jobban elengedve a horogtól
A csali a lehető legtökéletesebb pozícióban, finoman kikönnyítve kelleti magát az etetőanyag kupac közelében. Ennek bizony kevés hal tud ellenállni, ha a közelébe úszik!

Visszatérés az amurok birodalmába

Hajnali indulást követően elég korán a vízpartra érkezett kis csapatunk. Én általában szeretem túlbiztosítani magam az idővel, de tudván, hogy hétköznap reggel kellett megjárnunk az M0-st, indokolt is volt a hajnali kelés, indulás. Miután kipakoltunk a kis szerelékes kocsikba, nekiláttunk a tó túlsó végéhez vezető sétának és elkezdtük felépíteni a horgászállást, majd következhetett a távolság kimérése, illetve az alapozó etetés. Jó alaposan bemelegítettem a Spomb dobálással, alig vártam, hogy a feederbotommal élesben is bedobhassak végre! Csobbantak az első kosarak, helyükre kerültek a botok, kíváncsiak és izgatottak voltunk Sipivel, mit tartogat számunkra ezúttal a víz.

Végre, a vízparton! Mindketten nagyon szeretjük ezt a tavat, öröm ebben a panorámában horgászni!
Kapásra váró feederspiccek
Az első kapás nálam jelentkezett, egy szép tőponty tekerte el a spiccet

A délelőtt további részében egészen jó horgászat kezdett kibontakozni, egyre mozgalmasabbá vált a halfogás, szép folyamatosan jelentkeztek a pontyok. Na, igen, pontyok… Egyáltalán nem bántuk, örültünk nekik, de minden fogás után az járt a fejünkben, hogy vajon mikor jön be az amurcsapat az etetésre, vajon mikor verik el onnan a bajszosokat?

A délelőtt további részében egészen jó horgászat kezdett kibontakozni, egyre mozgalmasabbá vált a halfogás, szép folyamatosan jelentkeztek a pontyok
Egy apró BlendeX golyócskával csalta horogra Sipi ezt a szép potyót
Gyakran repülhetett vissza a method kosár!
Ez már igazán szép ponty!
Egy szép tükörponty húzta el a csalimat. Sajnos a farka korábban megsérült, talán egy széles lyukú háló miatt, ezért is kell a sűrű szövésű merítő!

Mégiscsak a növényevő torpedók voltak az elsőszámú célhalaink, ezért nagyon örültünk neki, amikor délután Sipinek megérkezett az első példány! Biztosak voltunk benne, nem ő volt az utolsó, hiszen Gyermelyen (is) rendszerint mindig követik egymást az amurok, amíg az etetett területünkön tartózkodik a csapat, jó esély van többet is horogra csalni belőlük! Azonban nem csak az első amur érkezett hozzánk ekkortájt, vészesen közelített egy irdatlanul rosszalló borulás is, ami „némi” aggodalomra adott okot…

Sipinek sikerült megfognia horgászatunk első amurját
Vészesen közeledtek a viharfelhők, ez bizony nem sok jót ígért!

Egyre inkább sötétedett, úgy fogytak a fények, mintha csak az este közeledne… Erős szél, majd jókora dörgések, morajlások jöttek a vihar előfutáraként, amiket kezdetben csak távolról hallottunk, de fél óra leforgása alatt már a nyakunkon is volt a baj, fölénk ért a zivatar! Éppen mielőtt elkezdett volna esni az eső a sötétkék fellegekből, egy ejtős kapásra lettem figyelmes. Kicsit rátekertem, de a spicc újra egyenesbe vágta magát, s az előtte begörnyedő zsinórom is mutatta, valami elindult a part irányába a csalimmal. Bevágás után reménykedtem benne, hogy nekem is horogra akadt az első amur, de nemcsak, hogy ez a vágyam teljesült, annál jóval több is, mivel horgászatunk legnagyobb torpedóját fáraszthattam ki! Fantasztikusan szép, erős hal volt!

Egy fantasztikusan szép, erőtől duzzadó ezüst torpedót tarthattam a kezemben
Nagyon örültünk neki, ráadásul ez a példány a horgászat legnagyobb amurja lett!

Örömünket tovább fokozta, hogy pár perc múlva újabb kapás jött, Sipi is elcsípett még egy amurt a vihar előtt! Fárasztás közben olyan közelről láttuk a villámlást és hallottuk a dörgést, hogy extrém sietősre kellett fogni a műveletet. Nem játék egy karbon botot fölfelé tartva hadonászni, miközben a küszöbön a zivatar! A filmben is felhívtuk rá a figyelmet, de most, itt is megteszem: ha ilyen időjárás alakul ki, amikor a vízparton vagytok, rögvest fejezzétek be a horgászatot és próbáljatok esővédett helyre menni! A hal visszaengedése után mi is így tettünk, kitekertük a szerelékeket és fedezékbe húzódtunk.

Nem, ez nem egy szemcsés fotó, ennyire intenzíven ömlött az eső!
Jutott a vízből mindenhová bőven! Bár fedezékbe húzódtunk és igyekeztünk menteni, amit lehet, de mi is, és a felszerelések egy része is elázott
Amíg a vihar tombolt, felfüggesztettük a horgászatot
Ránk fért egy kis szerencse a zivatar és az órákig tartó eső után

Pillanatok múlva leszakadt az ég és jó kettő órás intenzív eső következett. Bár megbeszéltük korábban, hogy belepróbálunk az éjszakába, a dübörgő esőt hallva erősen elgondolkodtunk, hogy inkább hazamegyünk… Mire ki tudtunk jönni a filagória alól, javában sötétedett. Ha végül is eldöntöttük volna, hogy indulunk, akkor sem tudtuk volna megtenni, mert összepakolásra esély sem volt, de addigra már nem is foglalkoztatott bennünket ez a gondolat. Újult lelkesedéssel vágtunk bele az éjszakába! Feltekertük a bottartókra a TEAM FEEDER Elektromos kapásjelzőket, majd csendben vártunk, hogy lemenjen a nap. A tó körül élő madarak még nálunk is jobban örültek, hogy elállt az eső, mert igen hangosan énekeltek egymásnak szinte minden irányból. Igazán hangulatos volt, többek között ezt a természetközeliséget is imádom Gyermelyben! Az első éjszakai kapásra nem kellett sokat várnunk, Sipi botjának spiccébe először erősen belehúzott a delikvens, majd folyamatosan ejtett… Már akkor sejtettük, hogy egy újabb amurral van dolgunk, majd erről meg is bizonyosodhattunk hamarosan, amikor a fejlámpa fényében megláttuk a vaskos torpedót! Nagyon szép halat meríthettem neki, igazán biztatóan indult az éjjeli peca!

Sipi éjszakai amurja, érthető az öröm az arcán!

Nem úgy a folytatás… Az amurt követően egy órás szünet következett, már-már kezdtünk beletörődni, hogy az volt a búcsúhalunk. Szerencsére nem így lett! A 3,90-es botomon egy vehemens, húzós kapás jelentkezett, majd bevágás után beleállt a bot a halba! Ha ez és a vele járó adrenalin nem lett volna elég éjjeli ébresztő, hát az eszméletlen fékzúgás biztosan az volt! A horgomon küzdő hal ugyanis bő 30 méteres vágtával indított az akasztás után! Nagyon élvezetes és izgalmas fárasztás következett, 20 percbe is beletelt, mire a part közelébe tudtam húzni az ellenfelet! Egy csodaszép, nagy tőponty sejlett fel előttünk, hatalmas öröm volt látni, ahogy Sipi alátolja a merítőt! Ennél már csak akkor voltam boldogabb, mikor a kezünkben tarthattuk, majd rövid gyönyörködés után egészségét megőrizve visszaengedtem!

Matracon az új gyermelyi pontyrekordom! Méltó ellenfele volt a felszerelésnek!
Évek óta járok Gyermelyre horgászni, de ekkora pontyot még nem fogtam itt. Nagyon-nagyon boldog voltam, hogy ilyen ajándékot kaptam a tótól, ráadásul éppen most, a kamera előtt!
Közös munka, közös öröm!

Mindketten egyetértettünk abban, hogy ezt már nem érdemes húzni, hiszen a csúcson szép abbahagyni! Alaposan elfáradtunk, lassan 24 órája talpon voltunk, ezért néhány összegző gondolattal lezártuk a horgászatot és elindultunk haza.

Összegzés

Megint egy emlékezetes gyermelyi túrán vagyunk túl! Az időjárás megint kitett magáért, de nem számít, a végeredményt jegyzik! Mind darabszámban, mind pedig méretben is szép halakat fogtunk ma, s ami ezek kapcsán kifejezetten érdekes, az a végszerelékek közti párharc. Látványos volt, hogy Sipi a method végszerelékkel darabra lényegesen több halat fogott, gyakrabban voltak kapásai is, tehát intenzívebb, pörgős volt a horgászata, ellenben nálam a bordás Pellet Feeder kosarak, illetve a nagyobb csalikombinációk ritkábban hoztak kapást, az azokat elkövető halak viszont rendre nagyobb példányok voltak! Ezt igazolja, hogy amurból és pontyból is nekem sikerült a horgászat legnagyobb példányát megfognom. Amit még érdemes megemlíteni, hogy kitűnőre vizsgázott az új FX 1-es kaja, illetve a Micro Mag Mix itt, Gyermelyen is. Bár elsősorban amuroknak szántuk, a pontyok is látványosan reagáltak rá és kedvelték, így hát szerintem bárki, aki szeretné kipróbálni az itteni pecát, akár method technikával, akár bordás kosárral, az FX 1 kajával, illetve a FermentX Additive Micro Mag Mixszel eredményesen teheti azt meg és kedvére kiválaszthatja, hogy hogyan fog horgászni!
Ha egyszerű, nyári feederes kalandra vágytok, ami ráadásul eredményes, akkor próbáljátok ki az általunk bemutatott módszerek valamelyikét, sok sikert kívánunk hozzá! Horgászatra fel, hajrá!

Sasszemű Peti kollégánk mindent megtett annak érdekében, hogy a szerencse mellénk álljon és egy igazán jó filmet készíthessünk, szép halakkal!
Büszkén mondhatom, hogy ez sikerült, talán nem túlzok azzal, hogy az eddigi legjobb közös filmünket készítettük el!

A horgászatról készítettünk egy fantasztikusan jó hangulatú, izgalmas filmet is, ami még látványosabban mutatja be az eseményeket, részleteket. Ez a film egyaránt hasznos segítséget nyújt majd azoknak, akik a nyár folyamán éltük első amurjait szeretnék horogra keríteni, valamint azoknak a tapasztaltabb horgászoknak is, akik újabb rekordjaikat döntenék meg! Érdemes megtekinteni, jó szórakozást kívánok hozzá!

Írta: Putz Tamás
Fotók: Putz Tamás, Takács Péter
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.