By Döme Team Feeder Rotary Box és hasznos kiegészítői

By Döme Team Feeder Rotary Box és hasznos kiegészítői

A finomszerelékes horgászok egyik legnagyobb kényelmet biztosító eszköze egy jó ülőalkalmatosság. A By Döme Team Feeder Rotary Box egy versenyláda praktikusságát és egy fotel kényelmét ötvözve vált sokak kedvencévé. De a jót is lehet még jobbá tenni, így ebben a cikkben szeretnék pár ötletet adni azoknak, akik „felextráznák” már meglévő Rotary Boxukat. Akik pedig most gondolkodnak ennek beszerzésén, azoknak abban segítenék, hogy mennyi mindent lehet kihozni ebből az eszközből. Szóval…

A By Döme Team Feeder Rotary Box kiegészítők nélkül egy félkarú óriás. Kényelmes, de azért gyorsan jön az az érzés, mint amikor az ember egy „fapados” autóba ül, hogy ide bizony ez-az még elfért volna. Ezért szeretnék olyan praktikus kiegészítőket javasolni, amelyekkel az autós hasonlatnál maradva igazi full extrássá tehető ez az ülőalkalmatosság.
Egy igen látványos, a versenyzés világából átszivárgott kiegészítővel nyitom a sort. Ez a Korum D25 lábrács.

Jelentős súly alatt is stabilan tart a lábrács

Ezt a lábrácsot elsősorban a Korum foteljéhez tervezték, de kialakításából adódóan a By Döme TEAM FEEDER Rotary Boxhoz is tökéletesen passzol. Nagyon masszív, strapabíró kiegészítő, ami a teleszkópos lábainak, illetve extra széles, süppedésmentes billenő talpainak köszönhetően az egyenetlen talajon is jól használható. A rögzítést és a lábak állítását a csavaros gyorszárak teszik egyszerűvé.

Gyorszáras rögzítésének köszönhetően pillanatok alatt fel- vagy leszerelhető a Rotary Boxról
Tenyérnyi méretű sártappancsainak köszönhetően nem süpped el laza talajon sem

A legjobb horgászfotel vagy -láda mit sem ér hasznos és praktikus kiegészítők nélkül. Ha már a mi kényelmünk megvan, akkor érdemes a horgászbotok biztonságos elhelyezéséről, megtartásáról is gondoskodnunk. Ahhoz, hogy a horgászbotokat kézre állóan és jó szögben tudjuk, a Rotary Box mellett szükséges egy elülső bottartó. A kínálatunkból a „Matrix 3D feederkar teleszkópos” az, amit kiemelnék.

Teljesen kihúzva is stabilan tart, ekkor 135 cm hosszú

Egyszerű kialakítású, egy ponton rögzíthető feederkar, amely rendkívül széleskörűen állítható. Billenthető, így akár egészen magasra is emelhetjük a bot spiccét, ha folyóvízen horgászunk, de nagy szél esetén akár a víz színéig is leengedhetjük azt. Segítségével oldalra is forgatható a bottartó fej. 25, 30 és 36 mm-es lábakra is szerelhető a Matrix 3D rögzítésnek köszönhetően. Mérete 82-135 cm között állítható.

Gyorsan beállítható a botok dőlésszöge, és stabilan tartja is azt a fogazott állító
A cikk végén szereplő videóban látványos bizonyíték látható a közgyűrűk által létrehozható, lötyögéstől mentes kapcsolatra

A hátsó bottartó éppolyan fontos a botok praktikus elhelyezésének szempontjából, mint az elülsők. A Rotary Boxhoz tökéletesen illeszthető „MATRIX 3D Biztonsági kar 2F hosszú” hátsó bottartó egy olyan jól kivitelezett eszköz, amelynek használata meggyorsítja akár a versenyek alatt is a botok kezelését, jó elhelyezését, feederspiccek feszítését. Stabilan és biztonságosan tartja a botunkat: bordázott EVA bevonata nem engedi, hogy elmozduljon vagy megsérüljön a rá helyezett bot. Ideális feederezésnél akár merítő nyél megtartására is, így az mindig kéznél lesz. Szintén megkapta a Matrix 3D rögzítést, ehhez is jár 2 szűkítő gyűrű, amelyekből a kék színű, 25 mm-es lábra valóval lehet lötyögéstől mentesen a Rotary Boxhoz kapcsolni.

EVA bevonata csúszásmentesen megtartja a feederbotok nyelét, bármilyen kialakításúak is legyenek
Mindkét szarva csavarmenetes hüvelyben végződik, így bottartó fejek vagy további kiegészítők kapcsolhatók hozzá

Ha a botok kézre álló és biztonságos elhelyezéséről már gondoskodtunk, akkor érdemes a csalik, csalogatóanyagok és az egyéb, horgászathoz nélkülözhetetlen kellékek tárolását is megfoldani. Ebben a nagyméretű oldaltálcák jelentenek nagy segítséget. A „Matrix 3D Oldaltálca Fedeles” állítható fedele bármely helyzetben reteszelhető a két beépített csúszószár segítségével, így tökéletesen megvédi a csalikat az esőtől vagy a naptól. Az összecsukható „szövetalap” kompakt tárolást tesz lehetővé. Strapabíró, vízálló anyagból készült, így az igazán extrém időjárási körülmények közepette is megállja a helyét. 6 db nagyméretű csalis tégely tárolására alkalmas. Szintén megkapta a Matrix 3D rögzítést, ehhez is jár 2 szűkítő gyűrű, amelyekből a kék színű, 25 mm-es lábra valóval lehet lötyögéstől mentesen a Rotary Boxhoz kapcsolni.

Ez az oldaltálca a Rotary Box igazán feltűnő kiegészítője lehet
Csúszószáron lévő csavar szorításával bármilyen szögben beállítható a fedél dőlésszöge
Szállításkor csúszó zsanérok gondoskodnak a tökéletes zárásról

Ha pedig a lehető legnagyobb méretű tároló helyre van szükség a Rotary Box mellett, akkor az igazán gigászi méretekkel rendelkező „Matrix Oldaltálca XL” jöhet szóba. Legnagyobb mérete: 52 cm x 81 cm, tehát 0,42 m2 áll rendelkezésre. De ha erre épp nincs szükség, akkor az oldaltálca mérete állítható, méghozzá fokozatmentesen a csúszó tálcáinak köszönhetően. Ezt akár horgászat közben is meg tudjuk tenni. Teljesen kihúzva 12 db 1,87 literes csalis doboz is elfér rajta. Valamint 2 darab teleszkópos lábat mellékel a gyártó hozzá. Ez az oldaltálca is megkapta a Matrix 3D rögzítést, ehhez is jár 2 szűkítő gyűrű, amelyekből a kék színű, 25 mm-es lábra valóval lehet lötyögéstől mentesen a Rotary Boxhoz kapcsolni.

A tálca méretei gigásziak, szinte elveszik rajta egy 16 literes vödör
Összecsukva, félig nyitva, teljesen nyitva, és használatra készen a Matrix Oldaltálca XL
Kézre álló tekerőgombokat kaptak a teleszkópos lábak

Versenykörülmények között elengedhetetlen, hogy a megfogott halat minél előbb szákba helyezzük. Ez csakis akkor lehetséges, ha a haltartó szák szinte a kezünk alatt van. A „Matrix 3D Száktartó adapter hosszú” használatával nem kell a Rotary Boxról leszállnunk ahhoz, hogy akár egy termetesebb halat a szákba helyezzünk. Szabvány menettel rendelkezik, így bármilyen verseny haltartóval passzol. Szintén megkapta a Matrix 3D rögzítést, ehhez is jár 2 szűkítő gyűrű, amelyekből a kék színű, 25 mm-es lábra valóval lehet lötyögéstől mentesen a Rotary Boxhoz kapcsolni.

Verseny közben értékes idő nyerhető a közelebb helyezett haltartóval

További extraként érdemes a Rotary Boxot kiegészíteni egy ernyőtartóval, hiszen ha nyáron nincs árnyék, akkor megsülhetünk a napon, nem is beszélve a leégésről, ami több napra is komoly gondot jelenthet. De esőben is nagyon hasznos szolgálatot tesz. A Carp Zoom ernyőtartó kar a Rotary Boxtól kissé eltartva tudja biztonságosan rögzíteni a belehelyezett horgászernyőt, így akár betonon vagy nagyon kemény földön is használhatjuk az ernyőket, mivel nem kell a leszúrásukkal bajlódnunk. Emellett csonkban végződő gyorszárának köszönhetően nem kell minden egyes horgászatnál fel- és leszerelni az egész ernyőtartót.

Stabilan tartja a legnagyobb ernyőket is a földbe történő leszúrás nélkül
Nem kell minden egyes horgászatnál fel- és leszerelni az egész ernyőtartót, elég csak a csonkra visszahelyezni az ernyőt befogadó részt

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.