Dragon és Lucky John újdonságok a Haldorádó kínálatában

Dragon és Lucky John újdonságok a Haldorádó kínálatában

Ismét a pergető horgászok kedvébe szeretnénk járni, mégpedig ismét prémiumkategóriás termékekkel. Ebben az írásban a népszerű Dragon, és a Lucky John, ragadozóhal-horgászathoz kifejlesztett aprócikkeit, kiegészítőit, horgászeszközeit mutatjuk be. A rendkívül széles kínálatból minden pergető horgász megtalálhatja a saját és persze a halak ízlésének megfelelőt.

Dragon termékek

Dragon ProGuide X-Series Spinn X-Fast
A 2018-ban megjelenő ProGuide X széria a méltán híres és már sok éve sikeres Guide Select széria utódja. Ez a megújult botcsalád magában hordozza mindazt, amit a Guide Select képviselt a pergető botok piacán: erő, dinamizmus és egy nagyon letisztult design. 2018-ra ez a család megkapta a Fuji legújabb K-Series Alconite gyűrűsorát KR-Concept elrendezésben, amely így még karcsúbb és könnyebb botok építését tette lehetővé. A Fuji legújabb PTS és TVS orsótartóit használták a már emblematikus Guide Select szériát is meghatározó karbon markolatok között. A botok végén minimál zúzott parafa és EVA kombinációja alkotja a lezárást.
A botok tervezésénél a Guide Select modelleknél már megszokott karakterisztika megtartása és még kifinomultabbá tétele volt a cél úgy, hogy azt a maximális súlycsökkentés mellett tegyék. Ezt a legújabb technológiás szénszálak zseniális kombinációjával és a minimális epoxi-felhasználással sikerült megvalósítani. A ProGuide X széria örökölte a rezonancia rendszert: a merev szénszálak a bot magjában azonnal közvetítik a legkisebb rezgéseket az orsótartóba összpontosítva, ezáltal sokkal több információ érkezik a csaliról és a csalinkat támadó haltól.
Jelenleg háromféle modellt kínálunk, melyek mindegyike kétrészes kivitelezésű. A 1,98 m-es bot 3-18 és 4-21, a 2,13 méteres változat pedig 5-25 grammos dobósúly-tartományban érhető el.

Dragon ProGuide X-Series Spinn X-Fast
Jelenleg háromféle modellt kínálunk, melyek mindegyike kétrészes kivitelezésű

Dragon Fishmaker V.2 Fluo Green
A Dragon Fishmaker V.2 a 2019-es év újdonsága. Új gyártó, a Momoi fishing készíti ezt a prémium 4 szálas zsinórt. Minden paraméterében felülemelkedik az elődjén, még vékonyabb és erősebb, valamint ami nagy előny a pergetésnél, jóval tömörebb, merevebb zsinór lett az új Fishmaker. Körszövött zsinór nagy kopásállóságú bevonattal, amely hosszú élettartama alatt garantálja a halk használatot, emellett a bevonat alacsony súrlódást és nagyobb dobástávot tesz lehetővé. Az elődjeinél sokkal kevesebb vizet hord fel, így horgászat közben nem nehezedik el. Nagy előnye még a tömör szerkezetnek, hogy gyorsabban süllyed és jobb, közvetlenebb a csalivezetés, valamint a kapás érzékelése. Nyolcféle méretben érhető el a kínálatban, a 0,06 mm-től egészen a 0,25 mm-ig. 135 méteres tekercsekben kapható.

Dragon Fishmaker V.2 Fluo Green

Dragon Invisible Fluorocarbon
Ez az extra erős fluorocarbon előke ellenáll a csuka foginak – hasonlóan, mint a fém előkék és kapcsok. A vékonyabb méretek kiválóak süllő horgászatához is, míg a vastagabbak jerkeléshez vagy nagy csalikhoz javasoltak. Minden csomagban 2 db előke van, prémium Dragon Spin lock kapcsokkal szerelve. Hossza: 30 cm, Teherbírás: 8 - 15 - 20 kg.

Dragon Invisible Fluorocarbon

Dragon Surfstrand 1x7 Steel Leader
A 7 szálból készült fonat anyaga AWF acél, színe barna. Lágy, rugalmas, bevonatmentes és rettentően ellenálló! Minden csomagban 2 db előke található, amelyek Dragon előke Spinn és Super Lock kapcsokkal vannak szerelve. A Classic változat általános használatra tökéletes választás. Hossza, 20 cm, míg erősség tekintetében 5, 7, 9, 18 kg-os változatokban kapható.

Dragon Surfstrand 1x7 Steel Leader

Dragon Belly Fish Pro
A Belly Fish Pro egy teljesen új csali a Dragon kínálatában, nagyon jellegzetes, hosszúkás és nagyon keskeny testtel. Elsősorban a sügér és süllő horgászatához fejlesztették.
A Belly Fish Pro – hasonlóan a Dragon három másik Pro-sorozatához – egy új technológiájú, ún. szilikon-gélből készült, ezért soha nem látott, nagyon jellegzetes, finom munkára képes. Sokféle szikrázó, izgalmas színben érhető el, így minden helyzetre kínál megoldást a szortiment. A Belly Fish Pro a vízben teljesen úgy működik, mint egy kishal, megtévesztésig hasonló a megjelenése és a mozgása is. Testének alakja hengeres, a farokrész hosszúkás és intenzív, tekergő mozgást végez, nagyon energikus rezgés kelt. Mindezeket a használt anyagok fenntarthatóságával összevetve nyugodtan mondhatjuk, hogy a Belly Fish Pro szinte tökéletes csali.
A test és a farokúszó együttesen kifejtett munkája jelentősen megnöveli az átviteli erőt, és az összhatás nagyon határozott hidroakusztikai hullámot hoz létre, ami hozzáadódik a vizuális ingerekhez! A kisebb (5 és 6 cm-es) változatait kősüllő, sügér és süllő, a 7,5 és 8,5 cm-es modelleket pedig elsősorban süllőhöz ajánljuk. A nagyobb méretű, 10 cm Belly Fish Pro műcsalik a nagytestű csukákhoz, süllőkhöz javasolt műcsalik!

Dragon Belly Fish Pro

Dragon V-Lures Aggressor Pro
Karcsú, vékony testű hal irdalt farokkal a még intenzívebb rezonanciakeltés végett. Az alapanyag a Dragontól már jól megszokott szuper tartós, de lágy plasztik, melyben a ragadozók fogai kevésbé tudnak kárt tenni. Ez a nagyon filigrán csali 7,5 cm-től 12,5 cm-ig elérhető. Kisebb méretei kiválóak a sügér vagy kősüllő, nagyobb méretei pedig a csuka vagy a süllő horgászatára.

Dragon V-Lures Aggressor Pro

Dragon V-Lures Reno Killer
A Reno Killer Pro és Reno Killer plasztik csali család 2018-ban megújult! A már jól bevált formát a gyártó új, továbbfejlesztett, még rugalmasabb alapanyagból készíti. Ez a csali rendkívüli mozgását még tovább fokozta, miközben megmaradt a sérülésekkel szembeni ellenálló képessége is. Kifejezetten sügér és süllő horgászatához ajánljuk a kisebb méretekben, de 5” (12,5 cm) méretben már a csukáknak is nagy kedvence ez a csali. Formázott, kemény csomagolásban, mérettől függően 5-4-3-2 db/csomag kiszereléssel kerül forgalomba.

Dragon V-Lures Reno Killer

Lucky John termékek

Lucky John Vanrex X4 Braid Fluo Orange
A kör keresztmetszetű Vanrex X4 prémium japán PE szálakból készül. A speciális szövés és a bevonat révén rendkívül sima és kellemes tapintású, ennek köszönhetően kimagasló a dobótáv és nagyon alacsony a vízfelhordás. A zsinór kellően merev, ami a nagy dobásoknál előny, de kellően lágy is, hogy ne befolyásolja a csalit a mozgásban. Összességében egy kiváló ár/érték arányú és valós méretű fonott zsinór, ami megfelelő lehet az UL pergetésre, nagyobb méretekben pedig a kapitális csukák vagy süllők horgászatára is. Hatféle méretben érhető el a kínálatban, a 0,08 mm-estől egészen a 0,20 mm-esig.

Lucky John Vanrex X4 Braid Fluo Orange

Lucky John Spiral Snap
A Spiral Snap egy speciális karabiner, amely a műcsali gyors csatlakoztatására szolgál. Kialakítása és alakja révén megkönnyíti a csali cseréjét, miközben biztosan tartja azt, és nem befolyásolja a szabad mozgását. 7 db/csomag. Teherbírás: 7-9 kg.

Lucky John Spiral Snap

Lucky John 3D Basara Soft Swim
A 3D Basara Soft Swim egy teljesen új, realisztikus csalihal utánzat, etalon a műcsalik között. A csali egy új plasztik keverék kombinációból készült egy speciális 3D designnal, hogy megtévesztésig hasonlítson a valódi csalihalakra. Élethű mozgásával megtéveszti a ragadozókat. Tartalmazza a Lucky John szabadalmaztatott illat diszperziós rendszerét. 12 féle színkombinációban 4 féle méretben készül. A kisebb méretek sügér és süllő, a nagyobbak a kapitális csukák horgászatára használhatóak. A 3D Basara a legújabb japán gyártástechnológiával készül magas minőségű PVC lágy plasztik alapanyagból, a csúcsminőségű wobblerek hihetetlenül élethű kinézetének megfelelően. Nélkülözhetetlen csali a modern pergető horgászok számára. 8 db/csomag

Lucky John 3D Basara Soft Swim

Lucky John Joco Shaker
A Joco Shaker Super Floating plasztik felúszó csali, amelynek klasszikus a testformája és bordázott a felülete. Ez az első gumicsalád Lucky John sorozatban, amely Floating Soft Plastic System anyagából készült. A csali anyaga rendkívül alacsony sűrűségű, ezért könnyebb a víznél, ezáltal megtartja lebegő tulajdonságait még a különböző támadások, pl. a csuka „harapása” után is. Ez annyit jelent, hogy a gumicsali teljes teste nem süllyed le a fenékre, hanem jigfejjel lefelé mutatva lebegni fog. Ez az ideális pozíció arra, hogy a ragadozók gyanútlanul beszippanthassák áldozatukat. Több színben is kapható. A gumihal teste csillogó, makréla ízű.

Lucky John Joco Shaker

Lucky John Tioga
A Tioga egy olyan csali, amelyet kifejezetten a sügér, süllő és csuka horgászatára terveztek. A test egyedülálló alakja olyan pergő mozgást biztosít, amely vonzza a ragadozóhalakat. Az oldalsó bordák megerősítik a csali mozgásának játékát, ez összességében rendkívül élethű mozgást biztosít. A hibrid gumi alakja a tengeri gyűrűsféreg formájú annak elülső tipikus megvastagodásával, továbbá elvékonyodó farokrésszel rendelkezik. Utóbbinak köszönhetően a csali mozgása nagyon attraktív. 4 méretben kapható. A csalinak vonzó makréla illata van.
A Tioga a legjobb mikro-jig csalik közé tartozik, jigfejre, offset horogra és drop shot szerelékre is ajánlott. A nagyobb változatok tökéletesen megfelelnek a klasszikus jiges technikákhoz, a 7,5 cm-es modellt sikeresen alkalmazzák sokféle hasonló technikával is. Míg a legkisebb csalik a sügért és a kősülőt vonzzák, a nagyobb méretek után a csukák és a süllők fognak érdeklődni. A Scent & Taste Inside Formula biztosítja, hogy a kapás után a halak hosszabb ideig tartsák a csalit a szájukban, ez is növeli a megfogott halaink számát.

Lucky John Tioga

Lucky John Mr. Greedy
A Mister Greedy egy új, puha csali, amelyet az „ehető gumi” magas minőségű technológiának megfelelően gyártanak. A csalinak igazán impozáns, süllő és csuka horgászatára tervezett testalkata van. A műcsali 7,5 cm hosszú változata tökéletes süllő és kősüllő horgászatához klasszikus jigfejjel. A 10 cm-es Mister Greedy tökéletes a csukahorgászathoz nagy mélységben – különféle módszerekkel – és offset horoggal sekély vizeken. A Mister Greedy műcsalik hatékonyan alkalmazhatók hínáros helyeken történő csukahorgászatra további súly nélkül. A Scent & Taste Inside Formula biztosítja, hogy a csuka és a süllő kapása után a halak hosszabb ideig tartsák a csalit a szájukban. Mindig jól fog teljesíteni, és az akadás is biztosabbá válik. 5 db/csomag.

Lucky John Mr. Greedy

Lucky John Baby Rockfish
A Baby Rockfish egy új, puha csali, amelyet az „ehető gumi” magas minőségű technológiának megfelelően gyártanak, kifejezetten sügér horgászatához terveztek. A Scent & Taste Inside Formula biztosítja, hogy a kapás után a halak hosszabb ideig tartsák a csalit a szájukban, ez is növeli a megfogott halaink számát. Mindig jól fog teljesíteni, és az akadás is biztosabbá válik. 10 db/csomag.

Lucky John Baby Rockfish

Lucky John Anira
Ha ragadozó halak sekély vízben történő horgászatára keresel műcsalit, akkor az Anira wobbler sorozat lesz a legjobb választás. A wobblereknek stabil és intenzív, kis frekvenciás játékuk van. Tökéletesek bármilyen típusú csalivezetési technikához, legyen az egyenletes csalivezetés, jerking vagy twitching. A csalik 39, 49, 69 és 89 mm-es méretben készülnek, csak lebegő változatban. A csali sekély állóvízen vagy lassú áramlású folyóvízen a legeredményesebb. A megállítások alatt a csali egy helyen marad, ezáltal a ragadozó halakat támadásra készteti. Az MCS (Magnetic Casting System) rendszernek köszönhetően az összes Anira wobbler kiváló repülési tulajdonságokkal rendelkezik, emellett az e rendszerrel a bevontatáskor ideális helyzetbe kerülő súlypont gyors és agresszív csalivezetést tesz lehetővé. Várható halak: sügér és csuka.

Lucky John Anira

Lucky John Basara
A twitch csalik közé tartozó „fusiform” wobbler sorozat, amelyet többféle méretben gyártanak: 35, 40, 56, 70 és 90 mm. E méretcsoportokban (a 35 mm-es kivételével) kétféle súlyozású változat található: lebegő és felúszó. A 35 mm-es méret csak lebegő kivitelben és megnövelt hosszúságú terelő lapkával (LBF) kapható. Az MCS (Magnetic Casting System) rendszernek köszönhetően az összes Basara sorozatú wobbler kiváló repülési tulajdonságokkal rendelkezik és rendkívül agresszívan vezethető. Bármilyen ragadozóhal horgászatához ajánlott.

Lucky John Basara

Lucky John Silver Shiner
A Silver Shiner wobbler a 2020-as év újdonságai közé tartozik. Különleges alakja nagyon intenzív vibrációt kölcsönöz a műcsalinak, ami hamar felkelti a ragadozók figyelmét. A wobbler különlegessége az MCS, vagyis a Magnetic Casting System, ami garantálja a pontos, távoli dobásokat. Stabilan és kiegyensúlyozottan vezethető erős áramlásban is. Kiváló eredménnyel használható a csuka, süllő, sügér és balin horgászata során.

Lucky John Silver Shiner

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.