Értékes ajándék horgászoknak: horgászorsók, botok és szettek

Két héten múlva itt van a karácsony! Bizonyára még mindig vannak sokan, akik nem vettek semmit párjuknak, gyermekeiknek, szüleiknek vagy barátaiknak. Ebben az írásban szeretnénk egy kis segítséget, ötletet adni, hogy milyen ajándékot vehetnének egy igazi HORGÁSZNAK!

Fontos szempont volt ezen írásban szereplő termékek kiválasztása során, hogy olyan népszerű és gyakran választott termékeket mutassunk be, amelyek ha a fa alá kerülnek mint karácsonyi ajándék, szinte biztosra vehető, hogy örömet okoznak a szerencsés horgásznak. Próbáltunk a legnépszerűbb módszerek - feeder, bojlis, hagyományos pontyozás, pergetés, ragadozóhal horgászat - mindegyikéhez alkalmas eszközt kiválasztani és ajánlani. Ha mégsem talál kedvére valót, vagy további kérdése van, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz: horgaszbolt@haldorado.hu

Az írásban szereplő összes termékből nagy árukészlettel rendelkezünk, így bármilyen termék(ek)re esik a választás, teljesíteni tudjuk a megrendelést karácsony előtt.

SPRO Team Feeder Special

A magyar feederhorgászok igényeit maximálisan szem előtt tartva készültek el Döme Gábor közreműködésével az új Spro Team Feeder Special orsók!

A hazai feederezők jelentős része pontyra horgászik, amelyet nem lehet mindig a part szélében megfogni, sőt többnyire csak távoli dobásokkal érhetők el. Ehhez egy kellően nagyméretű, mégsem robusztus, nem 800 grammos mákdaráló az álomorsó, mert egy ilyen hiába mutat jól egy bojlis boton, sehogyan sem passzol a feederbotra. A legtöbb feederhorgász - az eladási statisztikákat figyelembe véve - az 50-es méretet választja, sőt szívesen venne nagyobbat is, de riasztó számukra, hogy akár 500-800 méter zsinórt is fel kell csévélni egy ideálisnak vélt dobátmérővel rendelkező, de mély dobú orsóra. A Team Feeder orsók mérete 55-ös, amellyel a legjobb feederorsó méretet értük el. Zsinórral feltöltött állapotban sem haladják meg a 600 grammot. A leggyakrabban használt főzsinór méret 0,20 mm átmérőjű monofil zsinór, amely már kellően erős, és fonott dobóelőke használatával a világból ki lehet vele dobni. Az új orsók sekély dobjára maximum egy tekercs (0,20 mm / 350 m) zsinór fér fel, tehát pont ideális a zsinórtároló kapacitásuk is! Emellett rendelkeznek minden olyan extrával, amely egy sokoldalú feederorsótól joggal várható el.

Legfontosabb jellemzők:

 1. Készül első fékes és nyeletőfékes változatban. A folyóvízi horgászatokhoz főként az első fékes, míg állóvízen a nyeletőfékes változatot javasoljuk.
 2. Az orsó egyetlen hajtókar-fordulattal 92 cm-t csévél az orsó dobjára.
 3. A dobátmérő meghaladja a 63 mm-t, amely egy speciális dobperem kiképzéssel biztosítja a zsinór könnyed lepergését.
 4. Az orsó felkapókarja egy speciális acélcső, amely még nagyobb stabilitást ad, mint egy vékony „drótszál”.
 5. A csapágyazott zsinórvezető görgő egyedi kialakítása révén mindig a megfelelő helyre kényszeríti a zsinórt.
 6. Az orsó tökéletes zsinórprofilját és a gondtalan, távoli, gubancmentes dobásokat a „wormshaft oscillation system”, azaz a csigás dobemelő rendszer garantálja.
 7. A porvédett, 6 lamellából álló első főfék-rendszer rendkívül finoman hangolható, tökéletesen adagolja a zsinórt.
 8. Ma már alapkövetelmény MINDEN feederezés során használt orsónál, hogy annak kör keresztmetszetű, fém, rugós klipsze legyen, természetesen az új orsóink klipsze ilyen!.
 9. Az orsótengely átmérője majdnem 5 mm, amely elengedhetetlen a kapitális halak biztonságos fárasztása során.
 10. A rotor belső oldalán található dupla kefesor meggátolja az esetleg meglazult zsinór dob alá tekeredését.
 11. Az orsó sima futását és könnyed tekerhetőségét a 4 + 1 db legjobb minőségű golyóscsapágy szavatolja.

Ha a feederbotos pontyhorgászatok során felmerülő összes kívánságát teljesítő, hosszú távon hű társra vágyik, ne keressen tovább, mert megtalálta! Döme Gábor neve a garancia arra, hogy egy valóban tartós, de mégis megfizethető orsóval válik tökéletessé feeder felszerelése!

Rendkívüli ajánlat! Feederbot + orsó = AJÁNDÉK!

1-1 db SPRO Team Feederbot és orsó együttes vásárlása esetén ajándékba adunk egy HALDORÁDÓ Method Feeder csomagot! Az ajándékcsomag értéke: 5.000 Ft! (Természetesen 2-2 db feederbot és orsó vásárlása esetén 2 db ajándékcsomag jár.)

A Team Feeder orsókból kapható első fékes…
… és nyeletőfékes változat is
Egy-egy Team Feeder orsó és bot együttes vásárlása esetén ajándékot adunk

SPRO Team Feeder Special 550M

További infó: ugrás az áruházba.

SPRO Team Feeder Special LCS 550M

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Feeder Runner

Ez a széria már első ránézésre is szembetűnő különbségeket mutat a korábban megszokottakhoz képest. Kifejlesztésénél fő szempont volt, hogy a vékony zsinórok használata mellett nagy dobás kivitelezésére alkalmas, mégis kisméretű, könnyen kezelhető, kifejezetten a finomszerelékes (főként feeder) horgászathoz alkalmas precíz orsókat készítsenek. A dob „lapos” lett, a rotor pedig növekedett. A lapos dobkiképzésének köszönhetően nagyobb karikában fekszik a zsinór, ezáltal nem vesz fel új alakot, így könnyebb a dobás is, kevésbé hurkásodik. Ezenfelül ha megnézünk egy kúpos dobot, akkor látható, hogy a dob síkja nem merőleges a zsinórvezetőre a kúposság miatt, tehát enyhe mértékű csavarodás jöhet létre. Ez főként a vékonyabb zsinóroknál okoz kellemetlenséget. Ez az orsócsalád megoldást jelent erre a problémára, mivel a dob síkja merőleges a zsinórvezető görgőre, illetve az arányosított dobátmérő lényegesen nagyobb. Ennek köszönhetően kiválóan fekteti a legvékonyabb monofil zsinórokat is. A rotor megnövelt mérete pedig könnyű kezelhetőséget biztosít, mivel a felkapókar közel helyezkedik az ujjunkhoz a dobáskor, ezért egyszerűen érhető el a zsinór.

A család 3 tagból áll, az összes dob átmérője megközelítőleg 57 mm, csak magasságban van eltérés. Magasságuk 20-25 mm között van. 5 + 1 csapágy, fém hajtókar, cső felkapókar és megnövelt rotor jellemzi az orsókat. A rotor és a dob között egy kefe is helyet kapott, mely a zsinór dob alá futását hivatott megakadályozni. A nagy dobátmérőnek köszönhetően nagyobb dobótáv és pontosabb dobás érhető el, emellett a fékhatást is kedvezően befolyásolja, hiszen egyenletesebben engedi a zsinórt.

Ezt az orsócsaládot azoknak a feederhorgászoknak ajánljuk, akik kifejezetten vékony, 0,20 mm-es vagy annál vékonyabb főzsinórt használnak. A méretsor lehetővé teszi bármekkora feederbot használatát.

Kedvező árú feederorsó, mely különböző méretekben kapható

További infó: ugrás az áruházba.

FOX Stratos FS 10000E

3 évnyi kutatás, fejlesztés és tapasztalat alapján, a legjobb pontyhorgászok bevonásával végzett élővízi tesztelés eredményeként született meg ez az orsó, ami döbbenetesen stabil, minden pontja holtjátéktól és kotyogástól mentes. Számos szokatlan technikai újítást alkalmaztak az orsó elkészítése során. Hihetetlenül sima, könnyed futás jellemzi, miközben egy robusztus, markáns nagyhalas orsót tartunk a kezünkben. A könnyed futás elsődleges oka, hogy 8 nemesacél golyóscsapágyat + 1 tűgörgős csapágyat építettek bele. Minden terhelésnek kitett forgó alkatrész csapágyakon forog. Mindez garantálja a hosszú és üzembiztos élettartamot! Méretéből adódóan minden olyan igényes pontyhorgásznak és feeder specialistának ajánljuk ezt az orsót, aki egy kedvező árfekvésű, de garantáltan magas minőségű portékát szeretne használni.

Jellemzői:

 • Sure Grip Soft Touch Fittings - az orsó minden kézzel érintendő része a csúszásmentes és puha tapintású Supa Grip anyaggal borított, ide értve a szabadonfutó és a fék tárcsáját is.
 • Twist Free Roller - csavarodásmentes zsinórvezető görgő - a Stratos kiváló minőségű csapágyon futó speciális alakú görgője drámaian mérsékli a zsinórcsavarodást és meghosszabbítja a zsinór élettartamát.
 • Range Casting Clip - távdobó klipsz: rugós klipsz, melynek alja kipárnázott, ezért nem sérti meg a zsinórt. Ha ebbe beleakasztjuk zsinórunkat, nem kell zsinórjelölést alkalmazni, garantáltan mindig azonos távolságban horgászhatunk, amely különösen hasznos behúzásnál (is).
 • Mesh-tech Gearing System - a tökéletes működést maximálisan kiegyensúlyozott hajtómű-rendszer biztosítja.
 • Anti Backlash System - fokozatmentes visszaforgásgátló, amelynek kifogástalan működését a rozsdamentes acél csapágygörgők biztosítják.
 • Free Drag System - az orsó nyeletőfék rendszere a hátsó részen található billenőkar lehajtásával aktivizálható. Ezután (kapás esetén) a hal ellenállás nélkül tudja a zsinórt a dobról lehúzni. A bevágás előtt mindössze 1/4 hajtókar fordulattal tudjuk az orsót visszakapcsolni. Ezt követően az orsó dobjába épített (első) főfék rendszer lép működésbe. A nyeletőfék erőssége is szabályozható az orsó hátsó részén található tekerőgombbal.
 • Spare Handle - az orsóhoz kettő különböző hajtókart adunk. Egy dupla és egy szimpla hatókar közül választhat. A hajtókar cseréje mindössze néhány másodperc alatt kivitelezhető.
 • Spool Reducer - a fém dob (és fém pótdob is) egyedülálló módon két különböző mennyiségű zsinórmennyiséget képes tárolni. Hogyan? A dobra egy speciális műanyag adapter (gyűrű) felhelyezésével (eredendően így szállítjuk!) 0,30 mm átmérőjű zsinórból 395 métert tudunk felcsévélni. Ha a gyűrűt eltávolítjuk, máris 548 méterre nő a zsinórtároló kapacitás. Így már nincs elérhetetlen távolság!

Megfizethető árú, de kiváló minőségű pontyozó orsó

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Endura Carp 8000

A robusztus orsóház, a masszív, nagy keménységű fém hajtómű, a nagy zsinórkapacitású, távdobó nyújtott dob mind azt a célt szolgálja, hogy extrém körülmények között is megállja helyét, legyen szó bármilyen horgászatról. Az extra méretű tányérkerék tökéletesen illeszkedik a dobemelő rendszerhez, ami lehetővé teszi a problémamentes fárasztást. Az orsóban 7 golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy található. Minden kritikus ponton és forgórészen csapágy található. Ennek köszönhetően nagyon egyben van ez az orsó, amely biztosítja az üzembiztos használatot és hosszú élettartamot. Az orsó nyeletőfék-rendszere is tökéletesen működik, ami garantálja a gyors és biztos akasztást. E nyeletőfék-rendszer másik nagy előnye, hogy rendkívül finoman hangolható, ezáltal bármely kapásérzékenységhez könnyen beállítható. A csapágyazott zsinórvezető görgő itt különösen fontos, mivel a nagy távolságról kitekert zsinór - fárasztás közben - fokozottan igénybe veszi a görgő felületét. Zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 400 m.

Robosztus méretű, masszív kivitelű távdobó orsó

További infó: ugrás az áruházba.

SPRO Freeliner XR LCS 840

A Freeliner XR széria elegáns kivitelezése mögött rendkívül precíz működés és magas színvonalú technikai megoldások rejlenek. Az egyik technikai újdonság ezekben az orsókban, hogy a normál méretnél jóval nagyobb orsócsapágyakat használtak, amelyek sokkal stabilabban állnak az orsóházban, ezáltal rendkívül sima futást és hosszabb élettartalmat biztosítanak. A csapágyakból 7 + 1 található az orsóban. A Spro LCS nyeletőfék rendszere itt is tökéletesen működik, ami garantálja a gyors akasztást. A hibátlan zsinórfeltöltési képességének köszönhetően nagy távolságokra is gubancmentesen dobhatunk. A másik technikai újítást a megnövelt méretű féklamellák jelentik dupla vastagságú filcbetétekkel, ezek hihetetlen finom fékbeállítást tesznek lehetővé. Az új Freeliner XR orsók új lehetőségeket nyitnak a modern horgászatban! Az orsó fém dobbal és karbon pótdobbal kerül forgalomba. A dobok zsinórtároló kapacitása: 160 m / 0,33 mm.

Most különösen kedvező, akciós áron kapható

További infó: ugrás az áruházba.

OKUMA Proforce Baitfeeder

Biztosak vagyunk benne, hogy az Okuma orsókat senkinek sem kell bemutatni. Elég csak az elnyűhetetlen „Longbow” szériára gondolni. A világhírű, tradicionális Okuma a kezdő kategóriába szánt új orsószériáját olyan újításokkal látta el, melyeket eddig csak a magasabb árkategóriájú termékeknél lehetett látni.

Az Okuma a Proforce Baitfeeder orsóiba 1 db rozsdamentes golyóscsapágyat épített bele, ennek ellenére futása messze a legjobb ebben a kategóriában. Továbbá bekerült az orsóba az ún. „Hydro Block System” rendszer, ami egy víztől és portól védett, zárt fékrendszert jelent. Így gátolják meg, hogy bármi olyan szennyeződés kerülhessen a féklamellák közé, ami rontaná a fékhatást. A tökéletes zsinórfektetés biztos záloga a már jól bevált EOS (ovális fogaskerekes, kétsebességes) meghajtás. Lényege, hogy a kulisszás dobemelés helyett az elliptikus fogaskerék egyenletes fogosztással teljesen szabályosan fekteti a zsinórt a dobra. Így fonott zsinórhoz is bátran ajánljuk. Az orsó fém dobján lekerekített zsinórklipsz található, mely alkalmassá teszi az orsót a kiakasztott zsinórklipszes horgászatra. Az orsóhoz jár egy karbon pótdob is.

A Proforce Baitfeeder egy alacsony árfekvésű, de megbízható orsócsalád

További infó: ugrás az áruházba.

WILLOW ED-R50

Ez az orsó megbízható és precízen működik, hű társa lesz a horgászoknak a vízparton. 3 golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy - mely a visszaforgásgátlóban található - garantálja az orsók hosszú élettartalmát. A tűgörgős visszaforgásgátló lehetővé teszi, hogy az orsó minden ponton azonnal megálljon, kapáskor a bevágást követően egyetlen milliméter zsinórt sem engedve azonnal kontaktusba kerülhetünk a megakasztott hallal. Az orsó nyeletőfékjét a hátul található billenőkarral lehet beélesíteni. Az itt található tekerőgombbal lehet a nyeletőfék erősségét szabályozni. Az orsó fékerejét elöl lehet beállítani. A nyeletőfék bekapcsolása után a hal ellenállás nélkül tudja a zsinórt a dobról lehúzni. Ezt a hajtókar 1/2 fordulatnyi tekerésével lehet kikapcsolni. Az orsó rendkívül szépen, egyenletesen tekeri fel a zsinórt dobra. Az orsó karbon dobbal és pótdobbal kerül forgalomba. Zsinórtároló kapacitás: 0,28 mm / 250 m.

Ez az orsó használható feeder és bojlis bothoz is

További infó: ugrás az áruházba.

WILLOW LD-BR50

Ez az orsó némileg szerényebb tudású, mint az előző, de ára is kedvezőbb. 2 golyóscsapágy felel a hosszú élettartamért és a szép futásért. Az orsó nyeletőfékjét a hátul található billenőkarral lehet beélesíteni. A nyeletőféket a hajtókar 1/2 fordulatnyi tekerésével lehet kikapcsolni. A főfék precíz, egyenletesen adagolja a zsinórt. Zsinórtároló kapacitása: 0,28 mm / 250 m. Ezt az orsót azoknak ajánljuk, akik egy megbízható, precíz, mégis kedvező árú orsót szeretnének venni.

Ez az orsó pénztárcabarát megoldást jelent

További infó: ugrás az áruházba.

TRAXIS Helius Runner 4500B

Ez az orsó azoknak lehet jó választás, akik most ismerkednek a bojlis vagy feeder horgászattal, és egy alap, de megbízható, precíz orsót szeretnének vásárolni. Egy jó bottal és jó fékbeállítással egyetlen hal sem menekülhet. A jó minőség nem kerül mindig egy vagyonba! Legjobb példa erre a Helius Runner. Az orsó könnyű grafit testet és rotort kapott, melyet fémes csillogású elemekkel díszítettek. A zsinór védelméről a kopásálló zsinórvezető görgő gondoskodik. A kiegyensúlyozott, könnyed futásért 3 golyóscsapágy felel. Az orsó nagyon hatékony dupla fékrendszert kapott. A főféket elöl kell beállítani, míg a nyeletőféket hátul lehet bekapcsolni, és a (hátsó) tekerőgomb segítségével finoman hangolni. A nyeletőféket állító kar és gomb gumiborítást kapott, ami nedves kézzel is odanyúlva is stabil fogást biztosít. A dob zsinórtároló kapacitása: 0,28 mm / 240 m.

Univerzálisan használható bármilyen módszerhez

További infó: ugrás az áruházba.

SHIMANO Symetre 4000FL

Az utóbbi időben megfigyelhető, hogy a Shimano az amerikai, illetve a japán vagy ausztrál piacra készített orsóit Európában is piacra dobja. Ez az orsó is ilyen előélet után jelent meg a Shimano hazai kínálatában. A tengerentúlon ezt az orsót főleg édesvízi sügérhorgászatra használják, de emellett ajánlják a tengeri horgászatokhoz is, így nem meglepő, hogy a célhalai között olyanok szerepelnek, mint tonhal vagy a barramundi. Ha azokkal fel tudta venni a harcot, akkor a hazai viszonyok között lehet ellenfele? Nem meglepő ezek után, hogy a Symetre 4000 FL nagyon fejlett technikai belsővel rendelkezik. Az X-Ship meghajtás mellett megtaláljuk a Shimano SR rendszerét, Dyna-Balance kiegyensúlyozott rotort, Super Stopper II visszaforgásgátlót is. Belsejében 4 darab védett rozsdamentes csapágy kapott helyet, valamint a tűgörgős visszaforgásgátló. Áttétele 5,8 : 1, míg zsinórtároló kapacitása 0,25 mm / 260 m. A hajtókar fogantyúja gumiborítást kapott.

Precíz szerkezet az amerikai piacról

További infó: ugrás az áruházba.

CORMORAN Black Master 8PiF 4000

Ezt a pergető orsót kifejezetten fonott zsinóros horgászatra tervezték. Mitől is lesz egy orsó célzottan fonott zsinórhoz javasolva? Aki már használt fonott zsinórt pergetéshez, az tudja, hogy csak a legprecízebb orsók alkalmasak erre a célra, hiszen ha nem megfelelő a zsinórkép, nem jó a zsinórfektetés, a zsinórvezető rendszer és a dob kialakítása, akkor szinte borítékolható a folyamatos gubancok dobása. A CORMORAN Black Master 8PiF 4000 orsó jelmondata: csúcsteljesítmény tökéletes csomagolásban! A megerősített hajtómű, a robosztus fék és a kis peremmagasságú alumínium távdobó dob a fonott zsinór okozta terhelésnek minden szituációban ellenáll, az orsó zsinórfektetése pedig tökéletes. Az exkluzív, gépi megmunkálású hajtókar EVA gombbal és a duplán eloxált alumínium dob különleges megjelenést kölcsönöz az orsónak. A HIGH POWER hajtómű hihetetlenül sima futást biztosít, míg a soklamellás első fék precíz beállítást tesz lehetővé. Az orsó áttétele 4,9 : 1, ami alkalmassá teszi a legtöbb pergető módszerhez. Az egy fordulattal behúzott zsinór mennyisége 80 cm. Zsinórtároló kapacitás: 0,40 mm / 170 m

Ennek az orsónak a jelmondata: csúcsteljesítmény tökéletes csomagolásban

További infó: ugrás az áruházba.

CORMORAN Bull Fighter 5AiF 4000

Ezt az orsót azoknak a pergető horgászoknak ajánljuk, akik egy strapabíró, mégis kedvező árú orsót szeretnének vásárolni. Modern megjelenése mellett a kipróbálása során érzékelhető igazán kiemelkedő minősége. Feltűnően jó ár/teljesítmény arány jellemzi. Precíz, finoman állítható első fék, sima, zökkenőmentes futás - ebben az árkategóriában egyedülálló. A Bull Fighter top kivitelben, INFINITE visszaforgásgátlóval és kétszínű alumínium dobbal kerül forgalomba. A Bull Fighter 5AiF árkategóriájában a piacon a legjobbak közé tartozik, megjelenésében azonban felveszi a versenyt magasabb árszínvonalú vetélytársaival is. Zsinórtároló kapacitása: 0,40 mm / 170 m.

Jellemzői:

 • 4 acél golyóscsapágy
 • Infinite visszaforgásgátló, fokozatmentes
 • Finoman állítható fék
 • Tartós felkapókar
 • Nagyméretű, csavarodásgátló zsinórvezető görgő
 • Alumínium dob
 • Alumínium hajtókar
 • Ergonomikus hajtókar gomb

 • Vastag felkapókar

Feltűnően jó ár/érték arány jellemzi

További infó: ugrás az áruházba.

DAIWA NEW Crossfire

Aki egy megbízható, mégis kedvező árú pergető orsót szeretne vásárolni, az ne keresgéljen tovább, hiszen megtalálta. A minőségre garancia a Daiwa márkanév. A Crossfire A szériát 2013-ban hozták forgalomba. Megalkotásakor a sokoldalú felhasználhatóság és a márkára jellemző precizitás mellett nagy hangsúlyt kapott az esztétikum is. Az új sorozat ár/érték aránya kitűnő, és már ebben az árkategóriában számos ismert Daiwa innováció előnyeit kínálja, mint például az INFINITE rendszer vagy az ABS rendszer. 3 golyóscsapágy gondoskodik a sima futásról. Az első fék hihetetlen precízséggel állítható, így a nagyobb halak legdurvább kirohanásait is jól tűri. A hajtókar és a dob is fémből készült. Az orsóhoz jár egy karbon pótdob is.

4 különböző méretben kapható

További infó: ugrás az áruházba.

DAIWA Sweepfire E zsinórral töltve

Ezt az orsót azoknak a horgászoknak ajánljuk, akik egy megbízható, precíz, mégis kedvező árú pergető orsót szeretnének vásárolni. A minőségre garancia a Daiwa márkanév. A grafit házú orsó 1 golyóscsapágyat kapott, de ez is elegendő ahhoz, hogy sima futású legyen. Más gyártók hasonló kategóriás termékeivel ellentétben ennél az orsónál lötyögésnek, kotyogásnak nyoma sincs! A fék tág határok között finoman állítható, mely helyes beállítás mellett esélyt sem ad a halnak a menekülésre. Hogy a zsinórral se kelljen foglalkozni, a gyártó egy jó minőségű monofil zsinórt tekercselt az orsóra. Zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 190 m. Az orsót doboz nélkül szállítjuk!

Kedvező árú, zsinórral feltöltött elsőfékes orsó

További infó: ugrás az áruházba.

SHIMANO FX 4000FB

Az Shimano az FX orsóival bebizonyítja, hogy a legolcsóbb kategóriában is lehet megbízható pergető orsókat gyártani, hiszen nem mindenki engedheti meg magának a több tízezer forintos orsókat. Az FX pergető orsó eredetileg az amerikai piacra készült, de már megvásárolható Európában is. A klasszikus külső olyan jellemzőkkel párosul, mint a váltakozó sebességű dobemelés, a nagyméretű zsinórvezető görgő. Ez a speciális tervezésű Shimano nagyméretű görgő lecsökkenti a zsinór visszacsévéléskor keletkező sodratok számát, ami kifejezetten előnyös a kis átmérőjű monofil vagy fonott zsinórok alkalmazásakor. Egy golyóscsapágy segíti az orsó munkáját és egyenletes működését. A hajtókar forgatásakor azonnal érzékelhetjük a hajtómű minőségét, hiszen a Dyna-balance rendszer a vibrációt csaknem teljes egészében kiküszöböli. Az FX orsó a szokott Shimano teljesítményt és megbízhatóságot nyújtja valóban kivételes áron.

A Shimano legkedvezőbb árú pergető orsója

További infó: ugrás az áruházba.

ZEBCO Cool CS

Ez egy egyszerű, mégis nagyszerű orsó. A tetszetős külsőben precíz szerkezet lapul. Már 1 csapágy is kellően sima futást eredményez. Más gyártóknál megszokott (még több csapággyal rendelkező) orsóknál tapasztalható lötyögésnek, kotyogásnak nincs nyoma. A fék tág határok között, igen precízen állítható. Az S-Curve dobemelő rendszernek köszönhetően meglepően szép a zsinórprofilja. Karbon dobjára 0,28 mm-es zsinórból 135 méter csévélhető fel. Áttétele 5,2:1. Remek szolgálatot tehet minden horgászmódszernél. Mindenkinek ajánljuk, aki egy kedvező árú, de megbízható orsót szeretne vásárolni.

Kapható első…
… és hátsó fékes változatban is

ZEBCO Cool CS FD

További infó: ugrás az áruházba.

ZEBCO Cool CS RD

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Impala

Az Impala grafit-hybrid testében egy megbízható, erős szerkezet lapul. A dobon az S-Stroke zsinórcsévélő rendszer gyönyörű zsinórprofilt hoz létre, melynek köszönhetően még távolabbra dobhatunk. Futása is remek, köszönhetően a 4 + 1 rozsdamentes acélcsapágynak. További figyelmesség a gyártó részéről a fém dob, a karbon pótdob és az egy mozdulattal lehajtható hajtókar.

Két méretben, igazán kedvező áron forgalmazzuk

További infó: ugrás az áruházba.

BROWNING Black Magic Feeder

A Browning mint márkanév az elmúlt évtizedek alatt egybeforrt Európa-szerte a minőséggel és a győztesek tapasztalatával. A Black Magic Feeder botok kiváló ár/érték aránnyal hívják fel magukra a figyelmet. A vékony, karcsú bottestek, az érzékeny spiccek, a SiC gyűrűsor mind-mind hozzájárul, hogy egy igazán minőségi kivitelű feeder botot kapjon a vásárló. A botok karakterisztikájából jól látszik, hogy a Black Magic Feederek inkább a finom feeder horgászatra készültek, hiszen csak (közepesen lágy) Light-Medium - 60 gramm dobósúllyal párosulva -, illetve (közepes) Medium botokkal találkozunk a palettán - aminél 80 gramm a dobósúly felső határa. A legerősebb kivitel is csak a Medium-Heavy. Ráadásul a Browning kiemelt hangsúlyt fordított a súlycsökkentésre, ami igen fontos a gyors, pörgős feederhorgászatnál. Összehasonlítva az ebbe az árkategóriába tartozó feedereket azt láthatjuk, hogy a Browning jóval kisebb saját tömeggel tudta megalkotni ugyanazokat a kategóriájú botokat. Valamennyi bot 3-3 darab különböző erősségű spiccel kerül forgalomba.

A Black Magic Feeder kiváló minőségéről híres

További infó: ugrás az áruházba.

SPRO Team Feeder Special - by Döme Gábor

A Spro Team Feeder botcsalád Döme Gábor és a Spro hatékony együttműködésének és fejlesztőmunkájának újabb kiváló darabjai!

A cél egy olyan botcsalád megalkotása volt, amely során a hazánkban legnépszerűbb finom pontyhorgászathoz szükséges mindennapos, nagyon strapabíró, szinte elnyűhetetlen eszközöket adhatunk a horgászok kezébe. A horgászok döntő többsége sajnos nem teheti meg, hogy évente vegyen új botot és orsót. A legtöbben 3-5 évente vesznek csak új eszközt. Ilyen hosszú használati időt és akár több tonna hal kifogását csak a legdrágább eszközök megvételével lehetett garantálni. A több mint 7 éve tartó hatékony fejlesztőmunka eredményeként azonban bebizonyítottuk, hogy a „by Döme Gábor” feliratú botok rendkívül kedvező áruk mellett is sok-sok évre szólnak! Az alapító tag Spro Aggressive Carp Feederek első darabjait mind a mai napig nagy megelégedéssel használják (pedig ezek 2006-ban kerültek forgalomba!). Ezt követték a legendás Pellet Feeder, majd Special Pellet Feeder, most pedig a Team Feeder botok.

A Spro Team Feederbot család 11 tagot számlál!

Team Feeder Special 270M, 300M

Olyan különleges, erősített pickerbotok, amelyek kis tavakra, csónakos horgászathoz és a leheletfinom pontyhorgászatoz lettek kifejlesztve. Maximális dobótávolságuk: 40 méter.

Team Feeder Special 330M

Átmenetet képez a rövid picker- és az átlagos feederbotok között. Rendelkezik a pickerbotok lágyságával és a feederbotok erejével, miközben a dobótávolsága is nőtt. Maximális dobótávolság: 50 méter.

Team Feeder Special 360MH, 360H, 360XH

A leggyakrabban használt méret, amely három különböző erősségű változatban kerül forgalomba. Ezek között található közepesen erős, erős és extra erős változat is. A megfelelő paraméterű botok kiválasztása során figyelembe kell venni a meghorgászandó távolságot, a halak méretét és erejét, valamint a bevetésre váró végszerelék össztömegét. Ahogy ezek a számok nőnek, úgy kell egyre erősebb bothoz nyúlni. Maximális dobótávolság: 60-70 méter.

Team Feeder Special 390MH, 390H, 390XH

Ez a bothossz akkor jöhet számításba, amikor az eredményes horgászat érdekében minimum 70 métert, vagy akár ennél nagyobbat is kell dobni. Természetesen itt is, ahogy nő az igénybevétel, ahogy nő a bevetésre váró végszerelék összsúlya, úgy kell egyre erősebb feedert választani. Maximális dobótávolság: 70-90 méter.

Team Feeder Spod 390XXH

Ez a bottípus külön fejezetet érdemel, ugyanis nem hétköznapi paraméterekkel bír. Egyre nagyobb igény mutatkozik az extra erős, mégis kellően rugalmas feederbotok iránt. Ez pont ilyen! E bottal - mint ahogy azt neve is mutatja - akár „nagygombócos” alapozó etetést végezhetünk. De maximálisan helytáll a legvadabb folyóvizek horgászata során is, amikor 200-250 grammot meghaladó súlyú kosár képes csak a nagy sodrásban megállni. Ez a bottípus az IMT-7 Power Carbon alapanyag mellett egy kevlárhálós erősítést is kapott. Maximális dobótávolság: 70 méter.

Team Feeder Special 420XH

Ha a partszéli zónában képtelenek vagyunk kapást kicsikarni, muszáj távolabb, sőt minél távolabb horgászni. Ekkor nem ritkán 100 métert, vagy még annál is nagyobbat kell dobni, hogy elérjük a halak tartózkodási helyeit. Ehhez egy ilyen hosszúságú és paraméterű botra van szükség!

Ha a feederbotos pontyhorgászatok során felmerülő összes kívánságát teljesítő, hosszú távon hű társra vágyik, ne keressen tovább, mert megtalálta! Döme Gábor neve a garancia arra, hogy egy valóban tartós, mégis megfizethető feederbottal válik tökéletessé feeder felszerelése!

Rendkívüli ajánlat! Feederbot + orsó = AJÁNDÉK!

1-1 db SPRO Team Feederbot és orsó együttes vásárlása esetén ajándékba adunk egy HALDORÁDÓ Method Feeder csomagot! Az ajándékcsomag értéke: 5.000 Ft! (Természetesen 2-2 db feederbot és orsó vásárlása esetén 2 db ajándékcsomag jár.)

Ezzel a bottal megfoghatja álmai halát

További infó: ugrás az áruházba.

SHIMANO Alivio DX Specimen 360 3 Lbs

A népszerű Alivio Specimen botok immár negyedik, DX szériájukat élik meg. A bot az előző szériához képest még egy kicsit karcsúbb és könnyebb lett, de erejéből mit sem vesztett, emellett az ára is kedvező maradt. Fontos különbség az előző szériához képest, hogy lényegesen jobb minőségű karbon alapanyagot használtak fel. Az XT30 karbon + geoszál felhasználásával készült klasszikus bot ráadásul tetszetős megjelenésű, grafit orsótartóval és dupla talpú Shimano SiC gyűrűsorral kerül forgalomba. Olyan horgászoknak ajánljuk, akik egy letisztult megjelenésű, strapabíró, de megfizethető árú bojlis botot szeretnének vásárolni.

Immár a 4. sikeres szériáját éli meg az Alivio botcsalád

További infó: ugrás az áruházba.

PROLOGIC C.O.M. Carp

A Prologic egy igen érdekes fantázianévvel látta el az új botcsaládját, a C.O.M.-ot. Hogy ez mit is takar? Carp.On.Mars - azaz Ponty a Marson :) A botcsalád kifejlesztésekor a mérnökök a teszthorgászokkal szoros együttműködésben arra törekedtek, hogy egy olyan bottestet fejlesszenek ki, amivel kifejezetten a kisebb méretű vizeken lehet eredményesen horgászni. Olyan vizeken, ahol nem szükséges 100 méteres vagy nagyobb dobótávolság, felesleges 3,6 méteres vagy még hosszabb, 3,9 m-es bojlis botokat használni, bőven megteszi egy 3 méteres is! A lényeg a praktikusság, és hogy a halak élvezetes fárasztáshoz legyen hűséges és megbízható társunk. Nem mindenki teheti meg, hogy napokat vagy akár heteket töltsön el a hatalmas víztározókon, több száz hektáros tavakon egyhuzamban várva a nagy fogást, így egyre népszerűbbek a kisméretű horgászvizek, melyek azért nagyméretű halakban igen gazdagok. E két tényező együtthatójaként fejlesztettek egy olyan botcsaládot, amely eme igényeket 100%-osan kielégíti. Így a végeredmény egy ultra könnyű pontyozó bot lett, aminek akciója, hossza és érzékenysége tökéletes élményt ad a kisebb testű halak fárasztása esetén is, de a tesztek során szerzett gyakorlati tapasztalatok azt mutatták, hogy a botnak 20 kg feletti pontyok szákba terelése sem okoz problémát. A horgászt gyönyörű és feledhetetlen élményekkel gazdagíthatják egy-egy ilyen esetben, és igazából ezért megyünk el horgászni, vagy nem???

A rövid - 3 méteres vagy az alatti - pontyozó botok másik óriási előnye, hogy könnyen használhatják őket a gyermekhorgászok, emellett kifejezetten ajánlottak csónakos és behúzós horgászathoz is. Ekkor a botok könnyedsége, rendkívüli rugalmassága bárki számára olyan új élményeket ad, amelyre a hosszabb és merevebb botok képtelenek voltak!

Ez egy ultra könnyű pontyozó bot, aminek akciója, hossza és érzékenysége tökéletes élményt ad a kisebb testű halak fárasztása esetén is

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Power Carbon Carp 390 3 Lbs 2 részes

E bot megnyerő kivitelezése és kedvező árfekvése mindenkire csábítóan hat. A horgászbot exkluzív megjelenésű, IM8 karbonból készült, mely a legnagyobb próbákat is kiállja. Toleráns a kezdők olykor hajmeresztő, nem éppen botbarát cselekedeteivel szemben. Nem csoda, hiszen a rugalmasságában van az ereje! Kimagaslóan hatékony dobási tulajdonságokkal rendelkezik köszönhetően a 7 darab nagy átmérőjű SiC gyűrűnek. 3 Lbs tesztgörbéjének köszönhetően a 90 grammos ólmot könnyedén juttathatjuk be akár 100 méterre is. A minőségi orsótartó és az EVA markolat még vonzóbbá teszi a botot.

Kedvező árfekvésű strapabíró bot

További infó: ugrás az áruházba.

ZEBCO Cool Carp 360 3 Lbs 2 részes

A Zebco gondolt azokra a horgászokra is, akik nem tudnak sokat költeni egy horgászbotra, de a pénzükért egy megbízható, erős és kiváló ár/érték arányú botot szeretnének vásárolni. Számukra lehet jó választás a Zebco Cool Carp 360 bojlis bot. A kompozit anyagú bot 3 Lbs tesztgörbével rendelkezik, mégis kellően lágy ahhoz, hogy letompítsa a hirtelen húzásokat, így a vehemensen védekező nagyobb méretű halak sem képesek letépni magukat a horogról. A 6 db kopásálló gyűrű egyenletesen osztja el a fárasztás és dobás során fellépő erőket a bot teljes hosszában, így akár vékonyabb pontyozó zsinórokkal is horgászhatunk, emelve ezzel a fogási esélyünket. Ezenfelül a nagyobb dobásokat sem kell mellőzni, hiszen egy kis gyakorlással e bottal is kellő távolságba juttatható be a végszerelék. A nyél kialakítása stabil és kellemes fogást biztosító osztott EVA markolat került a botra.

Kiváló ár/érték arányú bot a pontyozó horgászoknak

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Axum Carp 360 3 Lbs

A karbonból készült, exkluzív megjelenésű horgászbot, mely a legnagyobb próbákat is kiállja. A bot 3,60 méteres hossz és a 3 librás karakterisztika (80-100 gramm dobósúly) révén könnyed, távoli dobások kivitelezését biztosítja. Könnyen el lehet sajátítani vele a dobás és a fárasztás technikáját. Toleráns a kezdők olykor hajmeresztő, nem éppen botbarát cselekedeteivel szemben. Nem csoda, hiszen a rugalmasságában van az ereje! Kimagaslóan hatékony dobási tulajdonságokkal rendelkezik, köszönhetően a 6 darab nagy átmérőjű SiC gyűrűnek. A nyéltagján a csavaros orsótartót EVA borítás veszi körül.

Kapható 2…
… illetve 3 részes kivitelben is

NEVIS Axum Carp 360 3 Lbs 2 részes

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Axum Carp 360 3 Lbs 3 részes

További infó: ugrás az áruházba.

RON THOMPSON EVO2 Expedition

Ezzel a botcsaláddal egy kedvező árú, strapabíró és tartós sorozatot sikerült megalkotni, ráadásul mindez teleszkópos kivitelben, így bármerre is utazzon a család, ennek a botnak mindig könnyű lesz helyet találni a csomagjaink mellett. A széles méretválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálja a neki tetsző méretű és erősségű változatot. A bot anyaga karbon és üvegszálak keverékéből készült speciális kompozit, ennek köszönhetően rendkívül erős. A 2,1 méteres bot dobósúlya 10-30 gramm, míg a 2,4 és 2,7 méteres változat dobósúlya 20-40 gramm. Ez úszózáshoz, fenekezéshez és pergetéshez vagy akár élőhalas ragadozó hal horgászatra is egyaránt megfelelő! A botban rejlő rendkívüli tartalékoknak és rugalmasságnak köszönhetően a nagyobb halakat is könnyedén megfoghatjuk vele. A bot nyele szivacsborítást kapott, amely kellemes fogást biztosít. Az orsótartó kiképzése bármely típusú orsóval kompatibilis, emellett kényelmes, biztos fogást nyújt. Igazán kedvező árú, univerzális horgászbot!

A teleszkópos kivitelnek köszönhetően kis helyen is elfér

További infó: ugrás az áruházba.

RHINO Black Cat Passion

Harcsahorgászat - igazi extrém kaland a megszállott horgászok számára. Bármikor horgunkra akadhat az igazán nagy ellenfél hazánkban éppúgy, mint Európa híres harcsás folyóiban! Innentől kezdve ez már egy komoly kihívás mind a horgásznak, mind a felszerelésnek! A Rhino kínálatában megtalál minden olyan eszközt, amivel eséllyel szállhat szembe ezekkel a hatalmas ellenfelekkel!

A Rhino a Black Cat Passion botszériával bebizonyította, hogy egy kiváló harcsás botnak nem kell feltétlenül csillagászati árral rendelkeznie. A bot blankja a már sok Rhino botnál kipróbált és használt szén-kompozit keverékből készült. Erre kerültek fel a masszív orsótartó mellett azok a különleges gyűrűk, amik kibírják a valóban komoly terhelést még vastag fonott zsinór használatakor is, melyet már sok éve eredményesen alkalmaznak más botjaikon. A bot végleges formáját, illetve designt a német Stefan Seuß teszthorgászatai és véleménye alapján készítették el. A bot kétrészes és EVA markolattal, illetve nyéltaggal készül. Dobósúlya 300 gramm.

A legnagyobb harcsák is megfoghatók vele

További infó: ugrás az áruházba.

ZEBCO Cool Heavy Boat 2,1 m

Kimagasló teljesítmény, hatalmas erőtartalékok! Ezt nyújtja a Zebco Cool Heavy Boat botja. Mint ahogy a nevében is benne van, csónakos botról van szó, ami kifejezetten a kuttyogató módszerekhez lehet ideális választás hazánkban. Mi sem igazolja ezt jobban, mint hogy a dobósúly-tartományát 200-500 grammig terjedő skálán határozta meg a gyártó. Arra tervezték, hogy felvegye a harcot folyóink legnagyobb halaival, a kapitális harcsákkal! A rövid botok miatt tökéletesen kontroll alatt tudjuk tartani a megakasztott halat. Erős orsótartó, EVA markolat, kemény SiC gyűrűsor, megerősített toldórész garantálja, hogy a bot bírja majd a rá váró küzdelmet! Három hosszban kerül forgalomba, a legrövidebb 2 méter 10 centi, a középső 2,4 méteres, míg a leghosszabb 2,7 méter hosszúságú.

Kedvező árfekvésű harcsázó bot, mely a legnagyobb próbákat is kiállja

További infó: ugrás az áruházba.

SHIMANO Catana CX Spin

A CATANA név ma már legenda. Talán hihetetlenül hangzik, de az első Catana névre hallgató bot több mint 10 éve került először forgalomba. Az elődhöz képest számos újítást alkalmaztak a Catana CX Spin szérián. Az egyik legfontosabb említésre méltó újítás szemmel nem látható. Ez nem más, mint hogy az elődnél használt XT40 karbont geoszállal erősítették meg. Ennek köszönhetően gerincesebb és erősebb, illetve némileg karcsúbb lett a bot. Jellemző rá a gyors akció, amely kiváló dobási sajátosságokat eredményez. A következő fontos újítás már szemmel látható, ez a Vibra Spot orsótartó használata. Segítségével a műcsali minden víz alatti rezdülését érezni lehet. A bot anyagán kívül még a módosított gyűrűkiosztás az, ami elsőrendű dobótulajdonságokat kölcsönöz a botnak, messze megelőzve az azonos árszinten kapható versenytársakat. A 2,4 méteres változatoknál minden gyűrű egytalpú, míg a 2,7 és 3 méteres botoknál a nyéltagra már a dupla talpú vezetőgyűrűt helyeztek. A szériában 3 dobósúly-tartományú botot kínálunk. A H - Heavy dobósúly-tartománya 20-50 gramm, az MH - Medium Heavy 14-40 gramm, míg az M - Medium 10-30 gramm.

Széles méret- és dobósúly-tartománnyal rendelkező botcsalád

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Snatch Spin

Ez a botcsalád nemcsak árával, de tudásával is felhívja magára a figyelmet. Kézbe véve jól látszik, hogy egy kecses, elegáns megjelenésű, mégis hihetetlen erőtartalékkal rendelkező botot sikerült megalkotni, mindez rendkívül kedvező árral párosul. Minden apró részletre ügyeltek. A blank anyaga IM10 karbon, mely könnyűvé és karcsúvá teszi, emellett gyors akcióval látja el a botot. Ennek köszönhetően az érzékeny bottest fárasztás közben erős, energikus. A bordó bottesten kopásálló SiC gyűrűsor fut végig. Az ergonomikus kialakítású osztott parafa nyél minden időben kényelmes és biztos fogást nyújt. A család 8 tagú, 2,4 métertől 3 méterig, 15-40 grammos dobósúlytól 45-90 grammos változatig mindenki megtalálja a neki tetsző méretűt és erősségűt. Válassza bármelyik botot, garantáltan nem fog csalódni!

Ez a botcsalád nemcsak árával, de tudásával is felhívja magára a figyelmet

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Patriot Pole

Nehéz a magyar piacra megfelelő spiccbotot fejleszteni, ugyanis a fő horgászhal a ponty. A spiccbotok alapvetően versenyzéshez kialakított eszközök, főleg kistestű halak fogására alkalmasak. Ezért olyan botot kellett alkotni, amely megfelelő átmenet a két stílus között. Nem egyszerű megtalálni azt az optimális kombinációt, amikor a bot még elviselhető súlyú, nem fejnehéz, de jól terhelhető. Hosszú ideig tesztelték a Patriot sorozatot, mire összeállt a tökéletes kombináció. A karcsú bottest kényelmesen és gyorsan kezelhető, ezért keszegezésre kiváló. Azonban, ha beugrik egy nagyobb ponty, akkor sem kell megijednünk, mert meglepően jól bírja a ránézésre finom pálca. Egy igazi mindenes bot, amely minden helyzetet megold. Nyele érdes borítást kapott. Anyaga High Modulus Carbon. Spicce csőspicc, így minimális visszavágással is gumizható.

Kiváló minőségű, de megfizethető árú spiccbot

További infó: ugrás az áruházba.

ENERGOTEAM Riverado spicc 4 m

Az IM6-os karbon anyagból készült Riverado spiccbot optimális választás egy könnyű keszeges horgászathoz. Lágysága lehetővé teszi, hogy akár a legvékonyabb előkékkel horgásszunk, finom spicce nem tépi el a szereléket. A bot csőspiccel kerül forgalomba, így alkalmas a begumizásra, de karaktere miatt maximum 1,2 mm-es gumi használata javasolt. Markolata csúszásmentes fogást biztosít. A bot végét lezáró kupak fém, amely jobban ellenáll a használat közbeni ütődéseknek. Dobósúlya: 5-20 gramm.

Optimális választás a könnyű keszeges horgászathoz

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Winner Stipp spiccbot

Univerzális, igen kedvező árú spiccbot. A hétköznapi horgászatok során bevethető egyszerű, de hatékony eszköz az úszós horgászok számára. Ez a bot gyűrűzött csőspiccel kerül forgalomba. Igény esetén a hosszabb modellek végét visszavághatjuk, amely lehetővé teszi, hogy akár begumizzuk, így a keszegezés közben megakasztott pontyok kifogása sem jelenthet már problémát.

A legkedvezőbb árú spiccbotok egyike

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Szuper Pontyozó szett

Ez a szett kimondottan a céltudatos pontyhorgászoknak készült! Kiemelt figyelmet szenteltünk a bot és az orsó megfelelő összhangjára, amely így nagy segítséget nyújt az adott technikával ismerkedő, bizonytalan horgászoknak is.

Tartalma: 1 db Carp Eco rod-pod (2 db kereszttartóval, 2 db nyéltartó villával, hordtáskával), 2 db Carp Academy Flash elektromos kapásjelző, 2 db Nevis Winner Carp 3 részes, 3,6 m és 3 Lbs bot, 2 db Nevis Carp Runner X 50 nyeletőfékes orsó.

Ezt a szettet azoknak a pontyhorgászoknak ajánljuk, akik a hétköznapi horgászataikhoz keresnek megbízható társat. A 3,6 m hosszú Winner Carp 3 részes, 3,6 m horgászbot tesztgörbéje 3 Lbs. Dobósúlya 60-120 gramm. Kiváló a fenekező horgászathoz. A bot anyaga erős, de rendkívül rugalmas karbon kompozit, amely nagy keménységű SiC gyűrűkkel van szerelve. A hosszú bot különösen előnyös parti horgászatok során, amikor nagy távolságra kell a végszereléket bedobni. Szétszedett állapotban minimális helyet foglal, így szállítása sem okoz különösebb problémát. A három egyenlő tagból álló bot mindössze 126 cm helyet igényel. Az orsó kedvező árszintű, de megbízható és rendelkezik nyeletőfékkel is. Ugyancsak ritka ebben az árkategóriában az érzékeny, finoman állítható első fék. 3 golyóscsapágy felel a problémamentes futásért, illetve a hosszabb élettartamért. A multistop visszaforgásgátló nem helyettesíti a tűgörgőt, mégis sokkal jobb, mint a hagyományos visszaforgásgátlók. A felkapókar megbízható működését nyomórugós rendszer biztosítja, ami ugyancsak ritka ebben az árkategóriában. Továbbá a felkapókar egy cső, amely könnyebb és erősebb a hagyományos drót felkapókarnál. Az orsó a karbon dobbal és pótdobbal lesz teljes. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 230 m.

A Carp Academy rod-pod egy univerzális alapmodell, amely 2 hagyományos horgászbot vagy bojlis bot stabil tárolására szolgál. Óriási előnye, hogy olyan helyen is biztos támasztékot nyújt botjainknak, ahol normál esetben egyetlen bottartót sem lehet leszúrni. Ilyenek a mólók, stégek és a kövezett partszakaszok. A rod-pod ekkor válik igazán nélkülözhetetlenné. Sokan azért idegenkednek használatuktól, mert tovább növeli az egyébként sem kevés horgászeszközök számát. Ez a rod-pod szétszerelt állapotban minimális helyet foglal, akár a botzsákban is elfér. Egyszerű kezelhetőség, könnyed használhatóság jellemzi, alig 2 perc alatt összeállítható. Tartozékai: 1 db rod-pod állítható hosszúságú lábakkal, 2 db kereszttartó, 2 db U alakú villafej (nyéltartó), hordtáska

A Carp Academy Flash elektromos kapásjelző bekapcsolása és a készülék hangerő állítása a V (volume) tekerőgombbal történik. A T (tone) gombbal a hangszín is állítható. Ezt garantáltan meghallja! A kapáskor felvillanó LED 10 másodperc múlva teljesen elalszik, ha nincs mozgás, hogy az elem hosszú életű legyen.

Ez a szett ideális választás kezdő bojlisok számára

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Távdobó Feeder szett

Ahogy a nevében is benne van, ezt a szettet a távdobást kedvelő horgászoknak állították össze. A Nevis Legacy Feeder 3,9 m bot Heavy karakterisztikával készül és ehhez 40-120 gramm dobósúly-tartomány párosul. A bottest anyaga IM8 karbon, melyre extra keménységű SiC gyűrűk kerültek. Az IM8 karbon anyagnak köszönhetően gyors, gerinces bottestet sikerült alkotni. Akciójából adódóan pillanatok alatt őrli fel még a termetes halak erejét is. A felhasznált anyagoknál csakis első osztályú alkatrészek jöhettek szóba, melyek strapabíróak és megbízható működésűek. A különlegesen kialakított parafanyél stabil, erős fogást biztosít akkor is, amikor a legnagyobb távolságokat szeretnénk elérni végszerelékünkkel. A bot kialakításánál figyelembe vették, hogy a maximális dobótávolságot tudjuk elérni, ezért a gyűrűzést tökéletes összhangba kellett hozni a bot akciójával. A bothoz három, nagy gyűrűkkel ellátott rezgőspicc jár, amiből kettő üvegszál spicc, egy pedig karbon.

Tökéletes párosítás hozzá a Nevis Feeder Master 5000 orsó. Testében 7 golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy kapott helyet. Az orsón egy hatalmas (61 mm átmérőjű), hidegen megmunkált alumíniumból készített, kúpos alakú és nyújtott dob található. A precíz zsinórfelcsévélésnek köszönhetően - a megfelelő bot segítségével - soha nem látott távolságba képes a csalit bejuttatni. További különlegessége, hogy olyan dobbal kínálja a gyártó, amelyre nem kell több száz méter alátétzsinórt felcsévélni. Ez az úgynevezett „matchdob” 310 méter 0,25 mm átmérőjű damilt képes „csak” tárolni, de ez többnyire bőven elegendő. A szettben található 3,9 méter hosszú feederbottal 90 métert meghaladó dobásokra is képes lehet. Nagy előrelépést biztosít ez a fanatikus finomszerelékes horgászoknak (is), és egy ilyen orsó birtokában már felvehetik a versenyt a hagyományos fenekező horgászokkal, akik gyakorta a nagyobb távolság miatt élveztek némi előnyt. Ezek után már nem kérdéses, hogy a durva hagyományos fenekező horgát vagy az érzékenyebb feeder végszerelék horgát fogja a hal felvenni, ha azonos távolságba sikerült azt bevetni! Az óriási dobba egy rendkívül precízen hangolható első fékrendszert építettek, amely még finomabban adagolja a zsinórt, mint elődei. Az orsóhoz egy karbon pótdob jár.

Ezzel a szettel szinte nincs meghorgászhatatlan távolság

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Dupla Pontyozó szett

Ezt a szettet elsősorban olyan kezdő pontyhorgászoknak ajánljuk, akik nem tudnak vagy nem akarnak egy vagyont költeni egy jó felszerelésre, de létkérdés a távoli pontos dobások kivitelezése. Számukra ideális választás lehet ez a felszerelés. A szettben található 2 db Nevis Winner Carp 360 megbízható minőségű, strapabíró, 3 lbs pontyozó bot, amit a bojlis horgászattal ismerkedő vagy távoli dobásokat előnyben részesítő horgásztársaknak ajánlunk elsősorban. A bottest anyaga kompozit karbon, melyen nagyméretű kéttalpú SiC gyűrűk vannak, valamint az orsót biztonságosan rögzítő orsótartó és neoprén bevonatú, osztott nyél található. Remek párosítás a botokhoz a 2 db Nevis Winner Carp Runner-X 50 méretű nyeletőfékes orsó. Kezdő árszintű, megbízható orsó, amely rendelkezik nyeletőfékkel. Ritka ebben az árkategóriában az érzékeny, finoman állítható első fék. 3 golyóscsapágy felel a problémamentes futásért, illetve a hosszabb élettartamért. A multistop visszaforgásgátló nem helyettesíti a tűgörgőt, mégis sokkal jobb, mint a hagyományos visszaforgásgátlók. A felkapókar megbízható működését nyomórugós rendszer biztosítja, ami ugyancsak ritka ebben az árkategóriában. Továbbá a felkapókar egy cső, amely könnyebb és erősebb a hagyományos drót felkapókarnál. Az orsó a karbon dobbal és pótdobbal rendelkezik. A dobok zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 230 m. A szett 1-1 tekercs zsinórral lesz teljes.

Remek választás pontyhorgászoknak

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Carbon Pontyozó szett

Kedvező árú bojlis szett, mely remek választás lehet minden kezdő horgász számára. A Nevis Axum Carp 360 megnyerő kivitele és rendkívül kedvező árfekvése mindenkire csábítóan hat. A horgászbot exkluzív megjelenésű, karbonból készült, mely a legnagyobb próbákat is kiállja. A 3 részes bot 3,6 méteres hossza és 3 librás karakterisztika (80-100 gramm dobósúly) könnyed, távoli dobások kivitelezését biztosítja. Könnyen el lehet sajátítani vele a dobás és a fárasztás technikáját. Toleráns a kezdők olykor hajmeresztő, nem éppen botbarát cselekedeteivel szemben. Nem csoda, hiszen a rugalmasságában van az ereje! Kimagaslóan hatékony dobási tulajdonságokkal rendelkezik köszönhetően a 7 darab nagy átmérőjű SiC gyűrűnek. A nyéltagján a csavaros orsótartót EVA borítás veszi körül. Szállítási hossza 126 cm.

Ideális párosítás hozzá a Nevis Espirit 60 nyeletőfékes orsó, ami rendkívül magas műszaki színvonalat nyújt elérhető áron. Már a felhasznált alapanyagok kiválasztásánál is csak az első osztályú anyagok jöhettek szóba, mivel a célkitűzés a strapabírás és a hosszú élettartam volt. Az orsó főtengelye nem szokványos acélból készül, mint a tömegorsóknál, hanem a 9A-13 kódjelű krómacélból, ami az egyik legkeményebb acélötvözet. Ez garantálja a kopásmentes, hosszú élettartamot, illetve hogy rendkívüli igénybevételeknek is ellenáll. Azonban hiába csinálják a legjobb anyagokból a fő alkatrészeket, ha azok ki tudnak kopni a helyükről, és előbb-utóbb elkezdenek lötyögni-mozogni. Ezért 8 rozsdamentes golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy biztosítja minden fontos helyen a megfelelő alátámasztást, illetve az ilyen árkategóriájú orsóknál eddig nem tapasztalt sima futást. Az SLC (Safety Line Control) nyeletőfék rendszer kiküszöbölte a nyeletőfékes orsók eddigi legnagyobb hibáját, az egyenetlen zsinóradagolást. Még a legerősebb nyeletőfék beállításnál is egyenletes zsinóradagolásra képes. Zsinórtároló kapacitása: 0,30 mm / 220 m.

Kezdő és haladó horgászoknak is remek választás lehet

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Fenekező Páros szett

Egy kezdő fenekező szettet kínálunk most különösen kedvező áron. A szettben található 2 db Nevis Alligator Spin bot, melyek anyaga üvegszál és karbon ötvözetéből készült speciális kompozit, ennek köszönhetően rendkívül erős. Hossza 3 méter, dobósúlya 40-80 gramm, fenekezéshez és pergetéshez, de mártogatáshoz is egyaránt kiváló! A bot nyele EVA borítást kapott, amely kellemes fogást biztosít. A botban rejlő rendkívüli tartalékoknak és rugalmasságnak köszönhetően a nagyobb halakat is könnyedén megfoghatjuk vele. Tökéletes párosítás a botokhoz a 2 db Nevis Winner Start 140 orsó. Igazán kedvező árú, tetszetős kis orsó, a kezdő horgászok számára kiváló választás lehet. Az orsó 1 golyóscsapágyat kapott, melynek köszönhetően meglepően szép futású. A hátsó fék precízen állítható, így a bottal a nagyobb halak kifogása sem jelent akadályt. Az orsó dobja zsinórral van feltöltve, így már ezzel sem kell bajlódni! A szett a 2 db botra szerelhető kapásjelzővel lesz teljes.

Kezdő fenekező szett különösen kedvező áron

További infó: ugrás az áruházba.

NEVIS Winner Feeder szett

A szettben sok minden benne van, amire szükség lehet a horgászatnál. A szettben található Nevis Winner Feeder 345 botot pontyozásra fejlesztették ki, de használható keszegezéshez is. A bottest erős felépítésű, jól terhelhető, de kellően rugalmas akciójú. A bottest anyaga karbon. A bothoz 2 különböző erősségű spicc jár, melynek köszönhetően 30-90 grammos dobósúllyal rendelkezik. A bot értékét növeli a különösen erős SiC gyűrűsor. Igazán kényelmes és stabil fogást biztosít a szivacs nyél. Ideális párosítás hozzá a Nevis Winner Promaxx 40 orsó. Az orsóban 3 golyóscsapágy gondoskodik a sima futásról. A kiegyensúlyozott rotor tovább növeli komfortérzetet és az orsó használati értékét. A többlamellás hátsó fék precízen állítható, és ennek köszönhető, hogy a halak durvább kirohanásait is szépen tompítja, miközben a zsinórt finoman adagolja. Még tovább növeli az orsó értékét a fém dob és karbon pótdob. Zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 210 m. A szett a 150 méteres feeder zsinórral, a 100 cm-es haltartó hálóval és a feeder aprócikk készlettel lesz teljes.

A készlet tartalma:

 1. Két csomag 15 cm-es gubancgátló cső (összesen 6 db)
 2. Három, különböző színű (piros, fehér, sárga) lebegő pufi csomag
 3. Tíz darab különböző méretű, nagyon erős forgó
 4. Kerámiabetétes forgókapocs csúszó szerelékek készítéséhez
 5. Horogszabadító közepes és nagyméretű horgokhoz
 6. 10 mm átmérőjű szilikon karika pelletekkel való csalizáshoz
 7. Fűzőtű
 8. Vastag cérnaütköző
 9. Közepes méretű gumiütköző
 10. Egy csomag gumigolyó ütközőnek
 11. Két darab nyitott, 20 grammos csontikosár
 12. Két darab szögletes, 15 grammos feederkosár
 13. Két darab 15 grammos rakétakosár
 14. Egy 23 x 15 x 6 cm-es szerelékes doboz (twisterálló), amiben a felsorolt termékeket szállítjuk.

Ez a feeder szett remek választás kezdők számára

További infó: ugrás az áruházba.

CARP ACADEMY Profi Rod Pod szett

Ennek a rod-pod szettnek elsősorban azok fognak örülni, akik nem tudnak kifizetni egy vagyont egy magasabb árfekvésű rod-podra, de egy kellően strapabíró, sokoldalú, mégis kedvező árú terméket szeretnének magukénak tudni. A Carp Academy Silencer rod-pod 45 fokban dönthető, ráadásul 360 fokban teljesen körbeforgatható is! A 3 botos rod-podnak az átlagosnál nagyobb a teherbírása és a stabilitása. Ezt a hosszabb, 3,9 méteres botokat is előnyben részesítő horgászok fogják különösen nagyra értékelni. Bármilyen helyzetben is áll bottartónk, a három erős lábnak köszönhetően mindig stabil marad. Másik óriási előnye, hogy pillanatok alatt összerakható, különösebb technikai tudást nem igényel összeszerelése.

A szettbe tartozó 2 db Carp Academy Flash elektromos kapásjelző bekapcsolása a készülék felső részén található V (volume) gomb elforgatásával történik, mely egyben a hangerő szabályozását teszi lehetővé. A T (tone) gombbal a hangszínt lehet beállítani, hogy több kapásjelző esetén más és más hangon szólaljanak meg. Kapáskor kigyullad a LED, miközben igen erőteljes hangot ad. Nem lehet eltéveszteni, hogy melyiken volt a kapás, hiszen igen látványosan közvetíti azt felénk.

Strapabíró Rod Pod szett kedvező áron

További infó: ugrás az áruházba.

Kommentek
Kapcsolódó termékek
NEVIS - Impala 50
6.990 Ft
Kapcsolódó írások
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: