Flexi fejek - rugalmas megoldások

Flexi fejek - rugalmas megoldások

Mint azt már megszokhatták, a Haldorádó márkanév alatt futó kiegészítők sora egyre csak bővül. E praktikus kellékek bemutatásával nem várunk sokat, ahogy kiforrta magát az ötlet és testet ölt az elképzelés, valamint minden olyan követelménynek megfelel, amit akár egy hobbi- vagy versenyhorgász támaszthat, máris a nagyközönség elé tárjuk azokat. Hiszen egy jó ötlet nincs időhöz kötve, sőt minél előbb szeretnénk, hogy sokak számára egy valóban értékes, jól használható kiegészítőt kínálhassunk.

A már népes Haldorádó kiegészítők sora két újabb taggal bővült, amelyek alkalmazásával nem lesz olyan helyzet, amikor ne tudnánk feederes bottartó fejeinket használni.

Egyre többen szavaznak bizalmat a Haldorádó kiegészítőknek, és ezek használata során mind a teszthorgászaink, mind vásárlóink véleménye alapján próbálunk minél több olyan új eszközt is a horgászok kezébe adni, amivel a mindennapi horgászataikat meg tudjuk könnyíteni. Egy elég sűrűn előforduló problémára szerettünk volna megoldást találni, aminek sokan talán nem is tulajdonítanak nagy jelentőséget, de nagymértékben hozzájárulhat az eredményességünkhöz.

Ez nem más, mint a botjaink helyes elhelyezése.

Hiszen hiába a nívós felszerelés, a jól működő csalogatóanyag, ha nem tudjuk a horgászbotjainkat komfortosan elhelyezni, valamint ha nem olyan pozícióban állnak feederbotjaink, hogy a kapásokat a lehető leghamarabb észlelhessük. Emellett a nem megfelelő helyzetben használt botot egy vehemensebben kapó hal egyszerűen leránthatja a bottartóról!

Kicsi (Small) és nagy (Big) méretben érhetők el a Flexi Head kiegészítők

Ezen aprónak tűnő, olykor mégis igen nagy bosszúságot okozó problémák kiküszöbölésére alkottuk meg a Flexi Head adaptereket. Ezeknek az egyszerű kiegészítőknek köszönhetően függetleníthetjük a botot tartó fej beállításának szögét attól, amit a leszúró vagy a bottartó kar nyújt lehetőségként. A Flexi fejek olyan szabad mozgást garantálnak a bottartó fejek számára, ami eddig elképzelhetetlen volt. Legyen szó bármilyen egyenetlen talajba ferdén leszúrt ágasról vagy akár egy horgászláda feeder karjáról, ezekkel a flexibilis toldatokkal nagymértékben befolyásolni tudjuk a bottartó fejek elhelyezkedését, így azok mindig olyan pozícióban foglalhatnak helyet, amiben garantált a legjobb bottartás, ezáltal a lehető legjobb kapásészlelés is, valamint így még nagyobb biztonságban tudhatjuk felszerelésünket.

Stabil és jó szögben álló bottartást tesznek lehetővé

A Flexi fejek egy gömbcsuklóra hasonlítanak. A fejek alsó és felső részei a menetes foglalat tengelyétől kb. 28-30 fokos szögben forgathatók el. A Flexi fejek kimondottan stabil, mozgásmentes rögzítést tesznek lehetővé, ennek ára azonban az, hogy a csukló mozgatásához némi izomerőre is szükség van, mivel a kellő merevség megtartása érdekében nagyon jól egymásba záródóra kellett legyártatnunk e toldatokat.

Korróziómentes és…

A Flexi fejek szabványos menettel vannak ellátva így minden horgászathoz gyártott menetes szárral ellátott eszköz befogadására alkalmas. Csatlakozói kemény fémből készültek, melyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

… szabvány méretű a foglalat

A Flexi fejek két méretben kerülnek forgalomba. A kisebbik fejet a kisebb, könnyebb bottartó fejekhez javasoljuk, míg a nagyobb Flexi fej akár Buzz Bar megdöntéséhez is alkalmas, ill. ezt bátran ajánljuk a Haldorádó Tournament fej megtartásához is.

Akár egy egyszerű ágason

Nemcsak feederezéshez, hanem hagyományos fenekezéshez vagy rövid ideig tartó bojlis horgászatokhoz is használhatjuk a Flexi fejeket, ahol egyszerű leszúrókat használnak, mivel ezek a toldatok akár egy elektromos kapásjelzőt és a rajta nyugvó bot együttes súlyát is kellő biztonsággal megtartják.

Szinte mindenféle békéshalas módszerhez használhatjuk

Ezeken túl akár horgászládához vagy moduláris szék feeder karjához is használhatjuk. Elsősorban az egyenes végződésű feeder karokhoz ajánljuk, amelyekhez e kiegészítőkkel ideális szögben szerelhetjük fel a népszerű Haldorádó Tournament bottartókat, mivel azok bordái így már megfelelően tartanak.

Egyenes feeder karon Flexi Head nélkül…
Jól látszik, hogy a Tournament fej így kerül közel optimális helyzetbe
Stabilan tart a nagyméretű Flexi Head nagyobb méretű bottartókat is

Tripodhoz is használhatjuk, akár csak egyoldali magasítóként, de a kereszttartó döntésére is alkalmas a nagyobbik méretű Flexi Head.

Tripodon is bátran használható
A fix kereszttartók dönthetősége a Flexi Head Biggel biztosítható
Jól látszik a bottartó fejek helyzete közötti különbség. A közelebbi fejről könnyebben le tudná rántani egy vehemensen kapó hal a botot
Ha nem sikerül elsőre jó helyre leszúrni az ágasainkat, vagy a körülmények csak ezt teszik lehetővé, a Flexi fejekkel egyszerűen tudjuk korrigálni a nem kívánt dőlést

Egy apró műhelytitkot hadd osszunk meg önökkel. A termék prototípusainak tesztelésekor felmerült egy gyermekbetegség, amit még idejében sikerült kijavítani, így egy olyan terméket kínálhatunk, amiről tudjuk, hogy a legkritikusabb horgászok elvárásainak is meg fog felelni. Mivel a Haldorádó termékeket a teszthorgászok próbálják ki először, biztosítható az, hogy a kereskedelmi forgalomba már csakis hibátlan és ténylegesen funkcionális termék kerülhessen.

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.