Haldorádó termékek 2012. évi újdonságainak bemutatója

Haldorádó termékek 2012. évi újdonságainak bemutatója

Rendkívül nehéz helyzetben van jelen pillanatban Magyarország, óriási a bizonytalanság… sok a megválaszolatlan kérdés. Mi is folyamatosan azon őrlődünk, hogy vajon mit tartogat a jövő, szabad-e ilyen erős tempót diktálni, érdemes-e ennyi újdonságot fejleszteni és forgalomba hozni ebben a nehéz időszakban? Amikor elbizonytalanodunk, amikor elkeseredünk, mindig mellénk állnak azok a kedves horgászok, akik bíznak bennünk, akik kedvelik termékeinket. Az Ő biztatásuk az Ő segítségük ad mindig új erőt és segít átvészelni a legnehezebb időszakokat. Nekik szeretnénk elsőként KÖSZÖNETET MONDANI és bízunk benne, hogy nem csak ők, hanem mindenki nagy érdeklődéssel nézegeti, hogy mivel töltöttük az elmúlt éve(ke)t, milyen Haldorádó újdonságokat kínálunk idén.

Sokan kérdezik tőlünk nap mint nap, hogy mi a TITOK? Hogyan lehet ilyen gyorsan ismertté és a magyar piac egyik meghatározó csali és etetőanyag forgalmazójává válni? A nagy múltú, hazánkban is jól ismert gyártókhoz képest mi valóban nagyon fiatalok vagyunk, hiszen ez az ötödik megkezdett szezonunk, de 4 év alatt elértük azt, hogy Magyarország majd minden pontján jelen vagyunk és több száz horgászboltban megtalálhatók termékeink. Sőt, már a környező országokban is egyre nagyobb az érdeklődés a termékeink iránt.

A TITOK a csapatmunkában, a hitelességben, az őszinteségben, a termékekhez hozzáadott tudásanyagban és a horgászat szeretetében rejtőzik.

Egy fecske nem csinál nyarat - tartja a mondás. Hiába egy zseniális ötlet, ha nincs, aki megvalósítsa. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan elszánt, remek emberekkel dolgozunk együtt, akik egyformán akarják a sikert

Sokan mondják, hogy könnyű nekünk, mert jó a marketingünk. Azonban arról megfeledkezik mindenki, hogy lehetne nekünk bármilyen jó a marketingünk, ha nem érnének el kiemelkedő fogásokat a horgászok a Haldorádó termékekkel. A tópartokon elért remek eredményeket nem kell megmagyarázni! Ha ez nem így lenne, valószínűleg most Ön sem ezeket a sorokat böngészné, és nem érdekelné, milyen újdonságokat tartogatunk erre az évre.

A tópartokon elért remek eredményeket nem kell megmagyarázni!

Gondolt már Ön arra, hogy mennyi idő telik el egy termék ötletének megszületésétől, mire abból végtermék lesz? Ez a legjobb esetben is minimum 2 év! Minden terméknek komoly életútja van, amely vagy egy díszes dobozban, vagy pedig a kukában végződik… Azok a Haldorádó termékek, amelyek végül megjelenhetnek a termékpalettán, biztosra vehetik, hogy több száz horgászórát tudhatnak maguk mögött. Így amikor Ön kézbe vesz egy Haldorádó terméket, jusson majd eszébe, hogy a legjobb horgászok szíve, lelke és tudásának legjava van minden dobozban. Azonban semmit sem ér a legjobb csali és etetőanyag, ha azt nem tudják a horgászok használni. Magyarországon egyedülálló módon kiemelkedően sokat teszünk a horgászok tudásának fejlesztéséért. Nagyon sok információval, hasznos, praktikus tanáccsal segítjük őket nap mint nap. A jövőben még jobban törekszünk arra, hogy egyre könnyebben használható technikákat, eszközöket és csalikat adjunk a horgászok kezébe. A 2012. évi jelmondatunk talán az is lehetne, hogy könnyű használhatóság és még több fogás! Hogy ez mennyire igaz, az a hamarosan bemutatandó új termékeknél lesz majd igazán szembetűnő.

Haldorádó etetőanyagok

A 11 tagú etetőanyag család…
… 3 új változattal gazdagodik

Haldorádó Fokhagymás Hal

Elsőként egy univerzális, egész évben eredményesen használható keverékét szeretnék bemutatni. A fokhagyma ősidők óta az egyik leghatásosabb, nagy csalogatóerővel rendelkező természetesen aroma. A hideg, lehűlt vagy lassan felmelegedő vizekben különösen nagy hatással van a pontyokra, míg a felmelegedett vizekben nagyon hatékony az amur horgászatában is! Pellettel vagy hagyományos csalikkal kombinálva egyaránt hatásos. Közepesen durva szemcsézetű, élénkzöld színű keverék.

A Fokhagymás Hal élénkzöld színű, közepesen durva szemcsézetű etetőanyag…
… amely gyorsan nyit...
… és oldódódás közben zöld felhőt képez

Két teljesen új etetőanyaggal válik teljessé az idei paletta. Ezek új zacskót kaptak, hogy egyértelműen kiemelkedjenek a választékból. Mi a különlegességük?

Amikor a víz hőfoka átlépi a 20 Celsius-fokot, új időszámítás kezdődik. A hagyományos etetőanyagok ilyenkor már nem elég hatásosak. E kiváló etetőanyag keverékek különlegessége, hogy a felmelegedett vizekben, a legmelegebb időszakban működnek a leghatékonyabban, amikor már nehéz a sok természetes táplálékkal versenyezni. Intenzív aromájuk messziről horgunk közelébe csalja, és ami még fontosabb, táplálkozásra ingerli a halakat.

A Haldorádó Tüzes Ponty egy rettentően büdös, már-már elviselhetetlen szagú keverék. Én nem vagyok egy finnyás gyerek, de ez megforgatja az ember gyomrát. Emlékszem, amikor Harsányban az egyik horgászversenyen a mögöttem álló nézők között megszólalt egy hölgy, amit persze hallottam, és ezt súgta férjének: „Mi ez a borzasztóan büdös?”. Ő akkor még nem tudhatta, de ez volt az! Fogósságának titka speciális összetétele. Van bene spanyol halliszt, vérliszt, májliszt és chilipor valamint többféle pellet, hogy csak a legfontosabb összetevőket említsem, mindezt egy nagyon agresszív véres-májas aromával kevertük meg. A végeredmény magáért beszél! Ennél büdösebb, csípősebb és fogósabb etetőanyag - amely kifejezetten a meleg vizekben hatásos - nemigen van most! A legbüdösebb pelletekkel csalizva a tó legnagyobb halaira is eséllyel pályázhatunk, ha ezt a keveréket használjuk! Közepesen durva szemcsézetű, barna színű keverék red carp és halibut pellettel dúsítva.

A Tüzes Ponty apró szemcséinek egy része liftezik, így a (nyáron) vízközt tartózkodó halak figyelmét is a mederfenéken található finomságokra irányítja
Ez történik, ha beletúr a hal

A Tüzes Ponty ellentéte a Haldorádó Édes Ananász. Ebben nincs halliszt, semmi büdös. Nagyon kellemes, édes intenzív íze és aromája van, amely válogatott kukoricaszármazékokból és sütőipari termékekből épül fel. Ez főleg azokon a nagy természetes vizeken és horgászegyesületi tavakon lehet fogós, ahol a hal nem szokott hozzá a büdös, hallisztes keverékekhez. Kifejezetten hatásos kukoricával és hozzá illő ízű édes pelletekkel kombinálva. Finom szemcsézetű, darabos falatokkal dúsított, élénksárga színű keverék.

Az Édes Ananász etetőanyag feltűnő jelenség a vízben
Felrobban a mederfenék, ha hal kerül a közelébe

Haldorádó Pellet Pack

Az elmúlt évben került forgalomba a Pellet Pack termékcsalád, amelynek óriási sikere volt. Ez egy olyan komplett csomag, amely a céltudatos, szelektív pontyhorgászat egyik leghatékonyabb eszköze. Sok ezer elégedett felhasználó biztatására továbbfejlesztettük, és 2012-ben két új „Turbo” változattal lépünk piacra.

A Pellet Pack egy olyan komplett csomag, amely a céltudatos, szelektív pontyhorgászat egyik leghatékonyabb eszköze

A Haldorádó Pellet Pack Turbo olyan szélsőséges időjárási körülmények között bizonyít kiemelkedően, amikor a víz túlságosan hideg vagy nagyon meleg. A speciális adalékanyagok, aromák és csipetnyi titok teszi extrém körülmények közepette is a nagy halak ellenállhatatlan csemegéjévé!

A Pellet Pack Turbo szélsőséges időjárási körülmények között bizonyít kiemelkedően. A Fagyos Ponty 16 Celsius-fok alatti hőmérsékletű vizekben hatásos

A Fagyos Ponty a hideg, 16 Celsius-fok alatti vizekben, míg a Tüzes Ponty a már felmelegedett, 20 Celsius-fok feletti hőmérsékletű vizekben igazán hatékony. A Fagyos Ponty egy kellemes illatú, gyümölcsös aromára épül, míg a Tüzes Ponty egy nagyon markáns, büdös, véres-májas aromával válik teljessé. Vigyázat, a bekevert Tüzes Ponty az őrölt chili miatt csíp! A két doboz tartalmának felépítése nem azonos, mivel ezekben már nem 3, hanem 4 különböző termék található!

A Tüzes Ponty a felmelegedett (20 Celsius-fok feletti) vizekben működik rendkívül jól

Haldorádó folyékony aromák

Jelen pillanatban három különböző aromacsaládunk van.

Haldorádó Aroma Tuning

Különösen népszerűek a horgászok körében ezek a nagy töménységű, egyedi illatú és összetételű aromák. Ezekkel az aromákkal meghökkentő módon fokozhatjuk, többszörösére növelhetjük etetőanyagunk csalogatóhatását. Egy flakon 5-10 kg keverék megízesítésére alkalmas. Univerzális aroma, amely a leghidegebb időszakok kivételével szinte egész évben használható. Oldódás közben az egész vízoszlopban dolgozik. A legnagyobb választék az Aroma Tuning családban van, amely immár 13 tagot számlál. A két új családtag a Vad Ponty és az Édes Ananász. Ezekre már sokan vártak, reméljük, hogy nem hiába!

Az Aroma Tuning olyan univerzális aromacsalád, amely a legnagyobb hidegek kivételével egész évben hatékony. A család két új taggal bővült, ezek a Vad Ponty és Édes Ananász

Haldorádó CSL Tuning Aroma

CSL Tuning aroma olyan kifejezetten hideg vízben (16 Celsius-fokos vízhőmérséklet alatt) jól működő, rendkívül hatásos adalékanyag, amely akár ötszörösére is képes megnövelni etetőanyagunk hatósugarát! A sűrű, de rendkívül gyorsan oldódó és agresszíven terjedő, alkohol tartalmú, hidegen sajtolt kukoricacsíra kivonatból (CSL) készült ízesített aroma fajsúlya nagyobb, mint a vízé, ezért a mederfenéken „laposan” terjed. Rendkívül fontos tulajdonság ez, hiszen ekkor a halak sem vízközt, hanem a mederfenék közelében tartózkodnak és táplálkoznak. A család új tagja a Fagyos Ponty, amely azonos a Pellet Pack Turbóban található aromával. Ez egy kellemes, gyümölcsös alapú aroma.

A CSL Tuning, a leghidegebb vízben is garantáltan oldódik, ezzel a mederfenéken továbbterjedve megsokszorozza az etetőanyag csalogatóhatását
Az aromacsalád a Fagyos Ponty fantázianevű változattal bővült idén

Haldorádó Pellet Juice

2011. évben jelent meg a Pellet Juice aromacsaládunk. Ezek az aromák ugyanazok, mint amit a Pellet Pack is tartalmaz. A legtöményebb, legsűrűbb arománk. Mire ajánljuk?

  1. Tovább növeli a pellet szemek fogósságát.
  2. Főtt és áztatott magvak ízesítésére is kifejezetten ajánlott
  3. Remekül használható túlaromásított, PVA hálóba töltött Stick Mixekhez.

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy ez az aroma nem oldja a PVA hálót!

Egész évben hatásos, különleges aroma! A Tüzes Ponty az idei új íz, amely azonos a Pellet Pack Turbóban található aromával. Vigyázat, a hozzáadagolt chili miatt csíp!

A Pellet Juice egy szirupszerű, nagyon sűrű aroma, amely sokáig dolgozik
A Tüzes Ponty az idei új, csípős ízvariáció

Haldorádó Dip Tuning

A folyékony aromák nyomdokain továbbhaladva jutunk el a Dip Tuninghoz, amely a legsűrűbb arománk. Ezzel azonban nem etetőanyagot, hanem horogcsalikat lehet megaromásítani és még vonzóbbá tenni a halak számára. Nagyon jól tapad, kellően sűrű, garantáltan nem oldja a PVA halót sem, miközben magvakkal és „kapásserkentő” adalékokkal van fűszerezve. A Dip lassan, a halak figyelmét garantáltan felkeltve oldódik le a csaliról, ami lehet élő anyag vagy bármilyen szemes termény, bojli pellet. A bevált népszerű ízek sora a Tüzes Ponty fantázianevű termékkel bővült. Vigyázat, a chili miatt nagyon csíp!

A dipelt csalik fogóssága megkérdőjelezhetetlen!
A bevált, népszerű ízek sora a Tüzes Ponty Dip Tuninggal bővül

Haldorádó Feeder Pordip

Az elmúlt évben került forgalomba a Feeder Pordip család, amelynek különlegessége, hogy oldódását a horgász szabályozza! Ez lehet robbanásszerű, akár néhány perc alatt is távozhat, de lehet akár 30-40 perc is! A felvitt rétegszámtól és a „rágyurmázás” módjától függ mindez. Mindegyik változat színes, nagyon ízes, aromás, és olyan pluszt tesz a fenéken fekvő vagy lebegő csalikhoz, amelytől bármelyik jobb lesz! A család a Tüzes Ponty fantázianevű termékkel bővült. Vigyázat, a chili miatt ez is nagyon csíp!

Feeder Pordip különlegessége, hogy oldódását a horgász szabályozza!
A népszerű termékcsalád a Tüzes Ponttyal bővült

Haldorádó Oldódó Pelletek

Az Oldódó Pelletek talán a legnagyobb népszerűségnek örvendő csalijaink, amelyek a célzott pontyhorgászatban mutatják meg rendkívüli fogósságukat. Az oldódó pellet lényege, hogy nem egyik pillanatról a másikra puhul fel, esik szét és válik csalizásra alkalmatlanná, hanem lassan, szabályozottan, rétegről rétegre puhul fel, miközben magja kemény marad. A felpuhult és levált alkotóelemek egy része (aromák és étvágyfokozók) feloldódik a vízben és a csaliból „kilépve”, megsokszorozza annak hatósugarát. Így a halak anélkül, hogy a szájukba vennék, viszonylag messziről is megérzik az ízét. A kifinomult érzékszerveikkel így messziről felfedezik ezeket az ínyencfalatokat.

Az egyik leghatékonyabb szelektív pontycsali az Oldódó Pellet

Haldorádó MAXI Fúrt Oldódó Pellet

Az Oldódó Pelleteket használó elégedett és eredményes horgászoktól többször kaptuk olyan kérést, hogy szeretnének nagyobb csalit is használni ebből a családból. Nos, mivel rendkívül érzékenyek és fogékonyak vagyunk a hozzánk érkező kérésekre, nem volt más dolgunk, mint megvalósítani. Azonban egy csapással kettő legyet szerettünk volna leütni. Ha már igény van nagyobb méretű csalira, akkor próbáljuk megoldani azt is, hogy olyanok is használhassák, akiknek gondot okoz az új csalik felfűzése, vagy nem rendelkeznek vékony fűzőtűvel. A csalit kézbe véve, megforgatva válik láthatóvá, hogy ez bizony hosszában fúrt. A lyuk azért nincs kitisztítva, lesorjázva, hogy csökkentse a beszivárgó víz mennyiségét, lassítva a kétirányú oldódást. Mert ugye eddig csak kívülről tudott a víz behatolni a csaliba, így viszont már kívülről és belülről egyszerre indul meg az oldódási folyamat. A fűzést könnyítő furatba nagyon könnyű beletalálni és kifejezetten ajánlott a vastag fűzőtű használata. Ennél a csalinál biztosan nem kell tartani a pellet szétrepedésétől, megsérülésétől. Kettő (16 és 20 mm-es) MAXI változat található minden dobozban! Ráadásul igazán különleges új ízekben kínáljuk.

4 új, MAXI méretben kínált Oldódó Pellettel jelentkezünk 2012-ben
A pellet szemet hosszában (vagy keresztben) kettévágva válik láthatóvá a fűzést könnyítő furat
A könnyű, gyors használhatósághoz kifejezetten ajánlott a vastag fűzőtű

Haldorádó Oldódó Lebegő Pellet

A kikönnyített vagy lebegő csalik fogósságának titka, hogy nem süllyednek el az iszapban, nem tűnnek el a vízi növényzetben és minimális szívó hatással is a hal szájába kerülnek. Ez a fogósság drasztikusan növelhető, ha a csali közben oldódik és árasztja magából a finom aromát, az ellenállhatatlan ízeket. Az elmúlt évben forgalomba került Haldorádó Oldódó Lebegő Pelletekkel döbbenetes mennyiségű halat fogtak a horgászok, de arra kértek minket, hogy legyen ennek egy keményebb, lassabban oldódó változata, amely egyben szelektív nagyhal-csaliként is funkcionál. Nehéz minden kérést teljesíteni, de megpróbáltuk. A csali garantáltan keményebb, tömörebb, masszívabb, könnyebben fúrható, fűzhető, miközben mi is hozzátettünk még egy plusz ötletet. A csali világítson, nyújtson vizuális élményt is a halnak. Ehhez speciális fluo festékeket alkalmaztunk. Így jött létre az Oldódó Fluo Lebegő Pellet. Teszthorgász társaim és jómagam soha annyi nagy halat nem fogtunk még, mint az elmúlt évben ezeknek a csaliknak köszönhetően! Versenykörülmények közepette is nagyon hatékonynak bizonyult, de a világ más pontjain sem tudtak ellenállni ennek a pontyok.

Az Oldódó Fluo Lebegő Pelletek a Haldorádó csaliarzenál csúcsát képezik
Teszthorgász társaim és jómagam soha annyi nagy halat nem fogtunk még, mint az elmúlt évben ezeknek a csaliknak köszönhetően!

Haldorádó Puha Pontypellet

A Finom Pontypellet mellett igény volt egy kedvezőbb árú, még könnyebben használható, horogra is tűzhető csalira. Ez a Puha Pontypellet. Nagyon népszerűek ezek a csalik manapság, de a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható hasonló jellegű pellet vagy túlságosan puha, amely már a dobás gondolatától is leesik a horogról, vagy túlságosan kemény. Régóta kísérletezek hasonló csalikkal, de csak most (több mint 2 év folyamatos próbálkozás után) jutottunk el oda, hogy azt mondhassuk, kész a jó csali. Mi a különlegessége ennek az új pelletnek? A rendkívül egyszerű használhatósága. Sokak nem tudnak vagy nem is akarnak megbarátkozni a hajszálelőkés módszerrel, hanem a hagyományos megoldások hívei. Ők mindent a horgon szeretnének felkínálni, nem akarják a dolgot túlbonyolítani. Ez lesz az ő nyerő csalijuk, miközben egy rendkívül fogós és baráti áron kínált termékhez juthatnak. A csali egy rugalmas belső maggal rendelkezik, amely halas, ezt vontuk be egy intenzív aromás réteggel. Ráadásul a csali színezete sem hétköznapi. Szinte világító, fluo festékeket használunk, amely a víz hőmérsékletétől függően 10-30 perc alatt leoldódik. Ezzel az intenzív aromakiválás mellett vizuális ingert is nyújt a halnak, nagyon gyorsan felkeltve érdeklődésüket. A csalit úgy lehet a legkönnyebben használatba venni - ez igaz minden puha pellet használatára! -, ha gömbölyű öblű, vékonyhúsú horgot használunk hozzá. Egy vaskos, szögletes horogra nagyon nehéz a csali sérülése nélkül feltenni.

A Puha Pontypellet ideális horogcsali…
… amely önállóan vagy más csalikkal kombinálva is fogós
Lássuk, mit rejt a belseje? Hm, ez valóban egy finom falat!

Haldorádó Halibut Tuning Pellet

Változatlanul népszerűek a fúrt - ezáltal csalizásra tökéletes alkalmas - ízesített, kemény pelletek. A Halibut pellet igazoltan a legmagasabb halliszt és halolaj tartalmú pellet a hazai piacon, amely főként a meleg nyári vizekben eredményes. Átmérője 16 mm. A háromtagú család egy újabb, igazán markáns, csípős csalival, a Tüzes Ponttyal egészül ki.

A 16 mm-es Halibut Tuning pelletcsalád is egy csípős, nagyon büdös taggal, a Tüzes Ponttyal egészül ki

Haldorádó Kukorica Tuning Pácolt

Tudjuk jól, hogy sokan szeretnék a Haldorádó termékeket kipróbálni és azok fogósságáról személyesen is meggyőződni, de nem tudnak sok pénzt erre elkölteni. Ezek a vevők épp oly fontosak számunkra, mint azok, akik gond nélkül elkölthetnek akár több ezer forintot is egy-egy csalira. Így a különleges pellet csalik fejlesztésével párhuzamosan a hagyományos csalik fejlesztése és tesztelése is éppen olyan lendülettel folyik. Ráadásul nagyon büszke vagyok arra, hogy nem csak a magyar pontyok bolondulnak ezekért a csalikért.

Emlékezetes kukoricaevő óriás nyurgák a Szent Lőrinc folyóból

Az üveges, leves kukoricáink mellett ettől az évtől forgalomba kerül a lé nélküli Pácolt Kukorica Tuning. Ezek a szemek még szívósabbak, rugalmasabbak, aromásabbak és ugyanúgy három különböző fajta csali található egy üvegcsében, azaz csemegekukorica, tigrismogyoró és óriás kukorica (mega mais).

Különleges, szokatlan, de annál fogósabb ízekkel kerül forgalomba Kukorica Tuning Pácolt termékcsalád

Haldorádó Édes Csemegekukorica

A kukoricaválasztékunk ettől az évtől az Édes Csemegekukorica családdal válik teljessé. 5 nyerő ízben, a legfogósabb Haldorádó aromákkal ízesítve, speciális színezéssel kerül forgalomba. Olyan halcsemege, amely csalizásra és etetésre egyaránt alkalmas. Természetesen, ha nem fogyasztjuk el, akkor a doboztetőt visszapattintva, a hűtőbe helyezve még 1-2 hónap múlva is felhasználhatjuk!

Nagyon látványosak a megfestett, ízesített édes csemegekukorica szemek
Ízletes csalikombináció

Haldorádó Ponty Pufi

A hagyományos csalik nyomvonalán továbbhaladva nem maradhat ki a sorból ez a csali sem. Gyakorta kérdezték tőlünk, hogy miért nincs pufink? A feladat újfent adott volt, amelyet sikerült megoldani. Természetesen mi a legegyszerűbb termékből is megpróbáljuk a maximumot kihozni és úgy összeállítani, hogy az praktikus legyen. A szokványos, zacskós pufik hibája, hogy a tasak könnyedén szétszakad, a tartalma a hátizsákban, dobozban kiborul vagy elfújja szél. Ezzel a praktikus dobozos kiszereléssel ezt máris orvosoltuk! Azonban ezzel még nincs vége az újításoknak. 4 különböző terméket tettünk a dobozkába: 2 különböző méretű pufit és 2 különböző méretű gyöngykukoricát. Így mindenki kiválaszthatja az épp szükséges méretű és felhajtóerejű csalit. A ponty pufi érdekessége, hogy 6 órán keresztül megőrzi lebegőképességét, miközben (néhány perc múlva) olyan puha lesz, mint a vaj, nem gátolja a bevágást és a hal megakasztását. Önállóan vagy más csalikkal kombinálva is igazán fogós.

2 különböző méretű pufit és 2 különböző méretű gyöngykukoricát tettünk minden Ponty Pufi praktikus, aromazáró dobozába
Annyira nagy a pufik felhajtóereje, hogy más csalikkal kombinálva is megőrzik lebegő képességüket

Haldorádó Mag és Pellet Mixek

Köztudott, hogy a legjobb keverék a különböző adalékanyagokkal keverve még jobbá tehető. Olyan alapvető mixeket hoztunk létre, amelyek az eredményes pontyhorgászat során gyakorta nélkülözhetetlenek. Négy új érdekes keveréket kínálunk.

Haldorádó Mega Mag Mix

A termetes halak (pontyok és amurok) horgászata során elképzelhetetlen a szoktató etetés különféle magvak nélkül. Ez a magkeverék 10 olyan „Mega Magot” tartalmaz, amelyet nagyon szeretnek kedvenceink! Tartalma: francia kukorica, bordó kukorica, pörkölt szója, sárgaborsó, madárborsó, szögletes lednek, juharmag, micro tigrismogyoró, megamais, kukorica. Főzve javasolt bevetni.

10 különböző nagyméretű magot tartalmaz a Mega Mag Mix

Haldorádó Micro Mag Mix

A Mega Mag Mix kistestvére a Micro Mag keverék. Imádják a pontyok ezt szemezgetni, ropogtatni. Keverhetjük etetőanyaghoz, Pellet Packhoz, főtt magvakhoz. A keverék 12 különféle aprómagból áll. Tartalma: hajdina, repce, lenmag, négermag, muhar, vörös cirok, fehér köles, sárga köles, vörös köles, máriatövis, kender, geránium. Főzve vagy áztatva javasolt bevetni.

12 különböző kisméretű magot tartalmaz a Micro Mag Mix

Haldorádó START Erjesztett Mag Mix Pack

Köztudott, hogy a felmelegedett vizekben talán a legcsábítóbb csalogatóanyagok a ponty- és amurhorgászat során az erjesztett magvak. A Haldorádó START Erjesztett Mag Mix segítségével mindig rendelkezésére áll majd a friss, legfogósabb csalogatóanyag, amely garantáltan tartósítószer-mentes és 100%-ban természetes eredetű!

A START Erjesztett Mag Mix Pack tökéletes megoldást kínál a friss, garantáltan fogós erjesztett magvak otthoni előállítására

Valószínűleg azok, akik otthon, a kertjük végében hordószám erjesztik a magvakat most mosolyogva nézik, hogy mit akarunk mi egy vödör maggal?! Nos, vélhetően nem ők lesznek az elsőszámú vevőink. Sokkal többen vannak olyanok, akik garantáltan friss erjesztett magot akarnak, de nem kell nekik nagy mennyiség, hiszen csak egy hétvégi horgászat során kerülne bevetésre. Ők miért vásároljanak feleslegesen zsákszám kukoricát, búzát, tigrismogyorót, repcét, amikor töredékét sem használnák fel? Nos, nekik készült ez a praktikus vödrös kiszerelésű mag mix. A magvak szárazak, így szavatosságukat szinte korlátlanideig megőrzik. A horgászat előtt 5-6 nappal kell a folyamatot beindítani, amelyhez nem kell mást tenni, mint a vödröt színültig vízzel feltölteni, majd az erjesztő port rászórni. A többit a természet elvégzi. Még arra is gondoltunk, hogy az erjedés során képződő gázok távozhassanak. A vödörtető közepén van egy lyuk, így nem fújódik fel, nem robban szét a vödör.

A legfogósabb nyári csemege a friss, erjesztett magkeverék

Sokan dicsekednek azzal, hogy több éves erjesztett maggal etetnek és horgásznak. Nos, nagyon sokat kísérleteztünk ezzel is. A legjobb a friss, 1 hetes erjedésű mag, amelyet további 1 hónapig lehet hűtve minőségveszteség nélkül felhasználni.

Haldorádó Micro Pellet Mix

Az adalékanyagok sora a Micro Pellet Mixszel válik teljessé. Ez ugyanaz, mint ami Pellet Pack Turbo Tüzes Pontyban is megtalálható. Miért van szükség ilyen apró pelletekre? Mert az apró, tartalmas, kalóriadús pelletek tovább az etetésen tartják a halakat, ugyanis ezeket nem lehet gyorsan, könnyedén felporszívózni. A legnagyobb pontyok is órákig képesek az etetésen szemezgetni, bogarászni, és minél több időt maradnak az etetés környékén, annál nagyobb az esélyünk a megfogásukra. Etetőanyaghoz, magvakhoz vagy Pellet Packhoz keverve igazán hatékony, de önállóan is bevethető.

Az apró, tartalmas pellet szemek hosszabb ideig az etetésen tartják a halakat, ezzel tovább nő az esélyünk a kifogásukra

Haldorádó aprócikkek, kiegészítők

Jelentős erőfeszítést teszünk a minőségi kiegészítők és aprócikkek fejlesztése terén is.

Haldorádó horgászzsinórok:

A meglévő zsinórjaink mellett 3 új kerül forgalomba.

Haldorádó Yellow Feeder

Ez egy speciális új főzsinór. Mindenki szeretne egyre távolabb dobni, de ezt vastag főzsinórral kivitelezni lehetetlen. A vékony zsinórok azonban a nagy lendítőerő miatt sajnos könnyen elszakadnak. Az egyetlen megoldást a kellően vastag és erős dobóelőke zsinór jelenti. De ekkor egy újabb problémával szembesülünk: milyen csomóval kell összekötni, hogy ne gyengítsük egyiket sem? Nos, az új Haldorádó Yellow Feeder zsinórral végleg elfelejthetjük ezt a problémát! A tekercsen összesen 200 méter található, de a zsinór első 15 métere lényegesen nagyobb átmérővel rendelkezik, így egy plusz szerelékgyengítő csomót is megspórolunk. A megvastagított résznek köszönhetően ráadásul lényegesen nagyobb biztonsággal fáraszthatjuk a part előtt még kitörni próbáló halat. Ez garantáltan nem szakad el!!! A zsinór megalkotása során kényesen ügyeltek arra, hogy az élénk szín ne zavarja a halakat, így a dobóelőke színtelen (a vízben szinte láthatatlan), míg a főzsinór sárga, amely jól látható dobásnál és fárasztásnál. Ráadásul az átlagosnál lényegesen kisebb a nyúlása, amely a nagy távolságba történő horgászatok során létkérdés!

A Yellow Feeder egy dobóelőkés feeder főzsinór, amelynek első 15 métere lényegesen vastagabb, mint a damil több része

Haldorádó Visitor

A Haldorádó Visitor monofil feeder előkezsinór család kivételes adottságokkal rendelkező, a vízben szinte láthatatlan zsinór. A kimagasló szakítószilárdságán túl különlegessége az átlagosnál kisebb nyúlás és jobb tartás az optimális lágyság megőrzése mellett. Kevésbé csavarodik, gubancolódik, amely különösen fontos a feederbotos horgászat során.

A Visitor az új generációs feeder előkezsinór család

Haldorádó Braxx

A jó minőségű, vékony, süllyedő, kellően lágy és erős fonott előkezsinórok a modern finom pontyhorgászatban nélkülözhetetlenek. Azonban kevés cég kínál minden szempontból megfelelőt. Próbáltuk a lehető legjobbat felkutatni és Haldorádó márkanéven forgalomba hozni. A mi elvárásaik is rendkívül magasak, de hamarosan kiderül, hogy a nagyközönség még szigorúbb elvárásának is megtudunk-e felelni!

A Braxx professzionális süllyedő fonott feeder előkezsinór magas szakítószilárdsággal. Lágyság és erő egyben!

Egyetlen hibája van mindhárom zsinórnak, hogy csak márciusban kapjuk meg ezeket.

Haldorádó feederkosarak

A feederezés mit sem ér a megfelelő feederkosarak nélkül! 5 különböző egyedi fejlesztésű feederkosárral jelentkezünk 2012-ben. Még a legegyszerűbb formákból is kihoztuk a maximumot és minden apró részletük igényesen kidolgozott. Ezekről még sokat fognak hallani az elkövetkezendő időszakban. Íme, az öt különböző változat a javasolt végszerelék ábrákkal.

Pellet Feeder
Pellet Feeder Complete
Rocket Feeder
Special Round Feeder
Hard River Feeder

Haldorádó aprócikkek

A finom pontyhorgászathoz és a feederezéshez számos aprócikkre, forgóra, gumigolyóra, ütközőre stb. van szükség. Megelégeltem azt, hogy ezeket több különböző gyártótól kellett eddig beszerezni, ha éppen volt nekik. Általában pont akkor hiányzott a végszerelék egy-egy eleme, amikor kellett volna… A Haldorádó aprócikkek mindegyike garantáltan kipróbált, jó minőségű termék. Pont olyan méretűek, amelyek az adott módszerhez és halfajhoz szükségesek. Így végre egyben, teljesen átlátható módon minden szükséges eszközt megtalálnak mindazok, akik a feederezéshez és a pontyhorgászathoz keresnek megbízható aprócikkeket. Az egyértelmű tájékozódást magyar nyelvű feliratok, vevőtájékoztató és pontos terhelhetőségi adatok segítik. Íme, a forgalomba kerülő aprócikkek sora: Feeder forgó, Dupla forgó, Pontyos forgó, Feeder gyorskapocs, Picker gyorskapocs, Biztonsági kapcsos forgó, Csapágyas forgó erősített kapoccsal, Gyöngyös csúszó kapocs, Hengeres forgó erősített kapoccsal, Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüskével, Előkerögzítő gyorskapocs gumi tüske mix, Erősített T forgó, Gubancgátló cső erősített véggel, Gubancgátló cső horgos kapoccsal, Kúpos gumiütköző, Gumigolyó, Pellet Stopper készlet, Gumiütköző hajszálelőkére.

A Haldorádó aprócikkek között a finom pontyhorgászathoz és a feederezéshez szükséges kiegészítők teljes szortimentje megtalálható… sőt még annál is több!

Ezekről a hasznos aprócikkekről, a közeljövőben bemutatásra kerülő írásokban és filmekben még több részletes és hasznos információt adunk majd.

Haldorádó 2012. évi on-line termékkatalógusa letölthető innen: http://www.haldorado.hu/haldorado-catalogue.php

Köszönöm, hogy megtiszteltek figyelmükkel, kívánok mindenkinek eredményes, sikeres évet a Haldorádó termékek használatával!

(X)
Írta: Döme Gábor
Fotók: Nagy Gábor
Videó: Takács Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.