Európai pontyos körutam a horvátországi Tribaljban folytattam. A tó pontyállománya messze földön híres, és az Adriai-tengerhez legközelebb eső édesvizű tavak egyike, amely a legzordabb téli időjárás során sem fagy be.
Miről szól a tél egy megszállott pontyhorgász számára? Azon túl, hogy a felszerelések letakarítva, orsókon friss damil várja a szezont, az előkék megkötve és a tervek is összeírva, már csak türelmesen várni kell a jó időt. Vagy mégse? Fanatikus pontyhorgász létemre imádok pergetni. A késő ősz és a téli időszak ideális a süllők és csukák becserkészésre. Egy jó thermoruha, egy bot, egy táska, egy termosz forró tea és némi elszántság. Több nem is kell. Talán azt szeretem benne a legjobban, hogy kevés felszerelésigénye van, és rövid idő alatt is lehet egy jót horgászni.
Nekem jutott az a megtisztelő feladat, hogy a 2023-as szezont megnyissam és a „Szakértő válaszol” c. cikksorozat legújabb részével folytassam. Nem meglepő módon a legtöbb kérdést az idei újdonságaink kapcsán kaptam az elmúlt időszakban, ezért többnyire ezek közül válogattam, de az is találhat aktuális, hasznos témát, aki a tavasz előtt még a ragadozóhalakat célozná meg.
A Haldorádó Aroma Tuning folyékony aromákkal akár többszörösére növelhetjük etetőanyagunk csalogatóhatását, de rendkívül jó a széttört és főtt (áztatott) magvak, sőt a pelletek aromásítására is. Egyetlen flakon aroma akár 5-10 kg etetőanyag megízesítésére és aromásítására elegendő.
Alkalmazása roppant széleskörű, de leggyakrabban száraz etetőanyagra, kukoricapogácsára, vagy a bekeveréshez szükséges vízhez öntve kerül felhasználásra. Készíthetünk vele túlaromásított, etetőkosárba szánt keveréket is. Ekkor kis mennyiségben is meghökkentő lesz a csalogatóhatása!
A rendkívül tömény aroma alapját 100%-ban a gyümölcscukor szirup adja, ami kiváló hordozóanyagnak bizonyult a próbahorgászatok során. Az édes szirup kifejezetten jól harmonizál a hozzákevert tömény aroma alkotóelemeivel. Az aroma a hideg és felmelegedő vízben egyaránt megállja a helyét. Hőmérséklettől függetlenül rendkívül jól keveredik a vízben. Természetesen minél melegebb a víz, annál gyorsabb ez a keveredés, de szemben az olajos aromákkal, ez hideg víz esetében sem „ugrik” össze, ugyanolyan hatékonysággal dolgozik.
Immár 13 különböző ízben érhető el: Nagy Ponty, Nagy Amur, Nagy Dévér, Vörös Démon, Tenger Kincse, Mézes Pálinka, Sajtos Bajszos, Fűszeres Hal, Magyar Betyár, Édes Ananász, Vad Ponty, Vad Szilva, illetve az új folyóvízi finomság, a Scobar!
Haldorádó Aroma Tuning Vad Ponty
A Vad Ponty etetőanyagunk sikere miatt, szinte kötelező volt elkészíteni azt a különleges, semmihez sem hasonlító aromát, ami a sok sok összetevő mellett az egyik legfontosabb alkotóeleme az etetőanyagnak. Ezzel az aromával főként a természetes vizek horgászait célozzuk meg. Olyan horgászvizekre ajánljuk, ahol a halfauna nem ismeri a modern, aromás, hallisztes etetőket és csalikat. A Vad Ponty olyan különleges, semmihez sem hasonlító aromakeverék, amely garantáltan felkelti és horgunk közelébe csalogatja azokat a vad és óvatos halakat is, amelyek eddig még soha nem találkoztak horgásszal!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
A Haldorádó Aroma Tuning folyékony aromákkal akár többszörösére növelhetjük etetőanyagunk csalogatóhatását, de rendkívül jó a széttört és főtt (áztatott) magvak, sőt a pelletek aromásítására is. Egyetlen flakon aroma akár 5-10 kg etetőanyag megízesítésére és aromásítására elegendő.
Alkalmazása roppant széleskörű, de leggyakrabban száraz etetőanyagra, kukoricapogácsára, vagy a bekeveréshez szükséges vízhez öntve kerül felhasználásra. Készíthetünk vele túlaromásított, etetőkosárba szánt keveréket is. Ekkor kis mennyiségben is meghökkentő lesz a csalogatóhatása!
A rendkívül tömény aroma alapját 100%-ban a gyümölcscukor szirup adja, ami kiváló hordozóanyagnak bizonyult a próbahorgászatok során. Az édes szirup kifejezetten jól harmonizál a hozzákevert tömény aroma alkotóelemeivel. Az aroma a hideg és felmelegedő vízben egyaránt megállja a helyét. Hőmérséklettől függetlenül rendkívül jól keveredik a vízben. Természetesen minél melegebb a víz, annál gyorsabb ez a keveredés, de szemben az olajos aromákkal, ez hideg víz esetében sem „ugrik” össze, ugyanolyan hatékonysággal dolgozik.
Immár 13 különböző ízben érhető el: Nagy Ponty, Nagy Amur, Nagy Dévér, Vörös Démon, Tenger Kincse, Mézes Pálinka, Sajtos Bajszos, Fűszeres Hal, Magyar Betyár, Édes Ananász, Vad Ponty, Vad Szilva, illetve az új folyóvízi finomság, a Scobar!
Haldorádó Aroma Tuning Vad Ponty
A Vad Ponty etetőanyagunk sikere miatt, szinte kötelező volt elkészíteni azt a különleges, semmihez sem hasonlító aromát, ami a sok sok összetevő mellett az egyik legfontosabb alkotóeleme az etetőanyagnak. Ezzel az aromával főként a természetes vizek horgászait célozzuk meg. Olyan horgászvizekre ajánljuk, ahol a halfauna nem ismeri a modern, aromás, hallisztes etetőket és csalikat. A Vad Ponty olyan különleges, semmihez sem hasonlító aromakeverék, amely garantáltan felkelti és horgunk közelébe csalogatja azokat a vad és óvatos halakat is, amelyek eddig még soha nem találkoztak horgásszal!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.