Hasznos táborozási kellékek őszi-téli horgászatokhoz

Hasznos táborozási kellékek őszi-téli horgászatokhoz

Az alapvető kényelem megteremtése kulcsfontosságú, ha többnapos horgászatra vagy túrázásra indul az ember. Egyrészt a jó közérzet érdekében, másrészt pedig soha nem tudhatjuk előre, hogy milyen körülmények várnak majd ránk, ezért elengedhetetlen, hogy olyan eszközökkel vágjunk bele tervünkbe, amik az esetlegesen zorddá váló körülményektől is kellő védelmet nyújtanak. Ez fokozottan igaz, ha ősszel vagy télen eredünk a halak nyomába, mivel ebben az időszakban jelen van a legnagyobb ellenség, a hideg! Ekkor nem csupán a komfortra, hanem az élhető hőmérséklet biztosítására is figyelmet kell fordítanunk, hiszen egészségünk a legfontosabb! Az ide sorolható fontos kiegészítők a sátor, az ágy, a hálózsák, valamint különböző fűtő- és főzőalkalmatosságok. A soron következő írásban az általunk használt és számunkra bevált termékekről adunk részletes ismertetőt.

Sátrak
CARP ACADEMY Oval Dome

A sátor a horgásztúrák egyik legfontosabb kelléke, hiszen gyakorlatilag ebben lakunk, ez véd minket a külső körülményektől. A legfontosabb szempont, hogy a sátrunk akár a többnapos esőnek és a viharos szélnek is ellenálljon. A Carp Academy Oval Dome sátrat azoknak ajánljuk, akik az ernyő praktikusságát nem szeretnék mellőzni, mégis szükségük van egy megbízható sátorra. Az Oval Dome különlegessége, hogy ha úgy kívánjuk, egy mozdulattal nyitott sátorrá vagy ernyővé is alakítható, így az egyéjszakás, gyors horgászatokhoz is nagyon jó megoldás, illetve ott is, ahol nem engedélyezett a sátor, csak az ernyő. Ekkor a sátor teljes eleje lenyitható és le is vehető. A sátor anyaga 210D PVC, mely fokozottan strapabíró, 2000 mm/m2 vízállósággal rendelkezik. A benne található merevítő rudak pedig alumíniumból készültek, amivel biztosra vehető a stabilitás. A sátor bejárata több funkcióval is szolgál, a vízálló, áttetsző elemmel könnyedén elérhetjük, hogy akár szakadó esőben is rálássunk a felszerelésünkre. Ideális választás egy horgász és felszerelései részére.

További információkért érdemes megtekinteni A vízparton is kényelmesen című írásunkat.

Méret (cm): 240 x 240 x 125

Szín: zöld

Vízálló?: igen

A Carp Academy Oval Dome sátrat azoknak ajánljuk, akik egy többfunkciós, megbízható, erős sátorral szeretnének a vízpartra indulni!
A palástot szétnyitva egy mozdulattal felállítható a sátor alapja, amely egy nagyméretű ernyő
A sátron minden varrás le van ragasztva, így a víz garantáltan nem tud bejutni ezek mentén sem!
Apró figyelmesség a gyártó részéről: botrögzítő tépőzár, mely csalizásnál lehet nagy segítségünkre
A sátorhoz tartozik egy erős gyári tok, amiben könnyedén és sérülésmentesen szállítható

További információ a Carp Academy Oval Dome termékünkről: ugrás az áruházba

CAPTURE Blizzard sátor

A Capture Blizzard sátor azok számára ideális választás, akik egy könnyen és gyorsan felállítható, kiváló minőségű sátrat szeretnének magukkal vinni horgász- vagy kemping túráikra. Ez a 2 személyes sátor rendkívül egyszerű megoldást kínál, egy ember is néhány perc alatt készre tudja szerelni. A sátor vázát adó rudakat át kell fűzni a sátorfalakban futó nyíláson, majd a falakhoz erősíthetjük a sátor belsejét. A dupla rétegnek köszönhetően a külső és belső hőmérsékletkülönbség miatt lecsapódó pára nem a belső, hanem a külső rétegen csapódik le, így a belső tér teljesen száraz, kényelmes marad. A sátor oldalán zárható szellőzőnyílás található, a bejárat villámzáras. Meglehetősen strapabíró, s természetesen 100%-ig vízálló anyagból készült, ezért tartós társként számíthatunk rá. Kiránduláshoz, éjszakai horgászathoz tökéletes választás!

Méret (cm): 220 x 240 x 150

Szín: zöld

Vízálló?: igen

A Capture Blizzard sátor azok számára ideális választás, akik egy könnyen és gyorsan felállítható, kiváló minőségű sátrat szeretnének kelléktárukba

További információ a Capture Blizzard sátor termékünkről: ugrás az áruházba

Horgászágyak

CARP ACADEMY Exclusive Pontyozó ágy matraccal

A Carp Academy Exclusive Pontyozó ágy garantáltan kifogástalan ülő- és fekvőkomfortot biztosít minden horgász számára. Elég csupán rátekinteni, máris látsható, hogy ez az ágy nem egy a sok közül! A 210 x 82 cm fekvőfelületű, hihetetlenül komfortos, rendkívül jó minőségű, igényes kivitelű horgászágy az erős alátámasztásnak és a 6 erős lábnak köszönhetően jól bírja a nagy igénybevételt. Az ágykeret erősített acélvázú, de a súlya így is mindössze 10,9 kg! Az ágy támláját könnyen és gyorsan feljebb hajthatjuk, ezért fotelként is használhatjuk. A gomb - melynek segítségével állíthatjuk a támlát - gumiborítást kapott, így nem csúszik meg rajta a kezünk. A huzat anyaga 600D poliészter PVC borítással. Kifejezetten kényelmes fekvést biztosít a beépített neoprén fejpárna. Az ágy mellé jár egy sűrűn bordázott matrac, mely tépőzár segítségével rögzíthető. Ezt használva garantáltan kényelmesen pihenhet rajta. Az ágy lábai könnyen a terepviszonyoknak megfelelő helyzetbe állíthatóak, a stabilitást a gömbcsuklós, széles alapú lábak biztosítják. A lábak teleszkóposak, 12 cm-rel növelhető a magasság. A 100 kg fölötti horgászok sem tudnak kárt tenni benne. Összecsukva 85 x 80 x 28 cm. Figyelem! Az ágy két végére tilos ráülni!

Újabb információkért érdemes megtekinteni A vízparton is kényelmesen című írásunkat.

Méret: 210 x 82 cm

Állítható háttámla: igen

Lábak: 6 állítható

Garantáltan kifogástalan ülő- és fekvőkomfortot biztosít minden horgász számára a Carp Academy Exclusive Pontyozó ágy
Masszív vázszerkezet képezi az ágy alapját, ami a tartósság záloga
Időtálló, erős csavarokkal szerelték az ágyat, melyek ráadásul csúszásmentesek is!
A teleszkópos lábakon extra méretű billenő talpak kaptak helyet, így minden terepviszonyhoz képesek alkalmazkodni, nem süppednek bele a laza szerkezetű talajba sem

További információ a Carp Academy Exclusive Pontyozó ágy matraccal termékünkről: ugrás az áruházba

CAPTURE Booster XK-60 ágy

A Booster XK-60 ágy minden kényelmi igényt kielégít a vízparton! Fém kerete garantálja, hogy szélsőséges körülmények között is stabilan megállja a helyét. Fejrésze párnázott és állítható, így mindenki számára nagyon könnyedén beállítható a kényelmes fekvőhelyzet. Állítható lábai és gömbcsuklós talpai révén mindenféle terepviszonyhoz jól igazodik, nem süpped bele a laza szerkezetű talajba sem. A fekvőfelület a gumis hevederek megfeszítésével merevíthető. Akár több napon át is nagyon kényelmes pihenést tesz lehetővé. Bojlis túrákhoz, hétvégi házakba, táborozáshoz is kiváló választás! Magassága: 25-33 cm.

Méret: 200 x 75 cm

Állítható háttámla: igen

Lábak: 6 állítható

A Booster XK-60 ágy minden kényelmi igényt kielégít a vízparton, kiváló ár/érték arányú fekvőalkalmatosság

További információ a Capture Booster XK-60 ágy termékünkről: ugrás az áruházba

Hálózsákok

CARP ACADEMY Exclusive hálózsák

Az új Carp Academy Exclusive hálózsák legfontosabb tulajdonsága a tökéletes szigetelőképesség és az extra nagy méret! A 93 cm széles és 225 cm hosszú hálózsákban végre az átlagosnál erősebb testfelépítésű, termetesebb pontyhorgászok is kényelmesen pihenhetnek. Használata közben a belső kiképzésének köszönhetően pont akkora a hely, amekkorára valóban szükség van, nem marad feleslegesen felmelegítendő rész. A hálózsák mindkét oldalán jól záródó, erős cipzárak találhatók, amelyeken keresztül nagy hidegben sem keletkezik hőhíd, ami a hálózsák kihűlését eredményezné. A hálózsákot úgy alakították ki, hogy felülről se hűlhessen ki, ugyanis a nyak mellett a vállakat egy párna takarja. További érdekessége, hogy a kezeknek egy-egy külön cipzárazható nyílás található. A bojlis ágyhoz egy nagyon egyszerű csatos hevederrel lehet rögzíteni a hálózsákot, ezáltal nem fog elcsúszni az éjszaka folyamán, biztosítva a kényelmes pihenést. Teljes súlya 3,8 kg. Akár legzordabb hidegben, -25 Celsius-fokig is nyugodtan használhatjuk ezt a különleges hálózsákot! Horgászathoz és túrához is egyaránt használható, még a extrém hidegekben is.

Újabb információkért érdemes megtekinteni A vízparton is kényelmesen című írásunkat.

Méret: 225 x 93 cm

Tökéletes szigetelőképességgel és extra nagy mérettel rendelkező hálózsák a Carp Academy Exclusive!
Praktikus hordtáskával kerül forgalomba
A figyelmes kialakítást dicséri a nyak- és vállrész puha polár bélése
Kezeink részére külön kis nyílások állnak rendelkezésünkre
A dupla cipzárnak köszönhetően könnyedén és gyorsan nyitható-zárható a hálózsák
Nagy segítség, hogy ezt a terméket nem kell „visszagyömöszölni” a tokjába, hanem egyszerűen és kényelmesen belehajtható abba
A hálózsák egészét strapabíró anyag és minőségi megoldások jellemzik

További információ a Carp Academy Exclusive hálózsák termékünkről: ugrás az áruházba

FOX Warrior hálózsák

A vízparti éjszakák és horgásztúrák elengedhetetlen kényelmi tartozéka egy jó minőségű hálózsák, ami védelmet nyújt a leghidegebb időjárás viszontagságai ellen is. A Warrior hálózsák a FOX egyik újdonsága, mely a cégtől már megszokott, rendkívül magas minőséget képviseli. Ezt a hálózsákot a legkeményebb körülményekre tervezték, ezért garantáltan nem fog csalódni benne gazdája, amikor áthűlve menedéket szeretne találni benne a rossz idő elől. Hidegben is garantáltan védelmet nyújt kihűlés ellen! Jól szellőző, extra könnyű anyagának köszönhetően minden esetben komfortot biztosít, nem kell aggódni azért, hogy leizzad benne a horgász. Anyaga: 100% Soft Touch poliészter.

Főbb jellemzők:

 • A cipzárakat fedő panel segít megtartani a meleg levegőt a zsákban
 • 10 mm-es robosztus cipzárak
 • Soft Touch (puha tapintású) poliészter anyag
 • A poliészter bélés a könnyű mozgást biztosítja a zsákban
 • Nagyméretű belső és külső rész, ami sikeresen bent tartja a meleg levegőt, a hideg levegőt pedig kívül
 • Elasztikus kapucnival és rugalmas pántokkal lett ellátva, elősegítve a biztonságos rögzítést az ágyon
 • Tartozék tároló táska
 • Mérete: 210 x 88 cm

A vízparti éjszakák és horgásztúrák elengedhetetlen kényelmi tartozéka egy jó minőségű hálózsák, ami védelmet nyújt a leghidegebb időjárás viszontagságai ellen is. A FOX Warrior hálózsák garantáltan ilyen!
Magas kopásállóságú, vastagon bélelt anyag és erős cipzárak gondoskodnak a hosszú élettartamról
A dupla cipzárak a Warrior hálózsák esetében is rendkívül praktikusak
A rugalmas, állítható szegélyek is segítenek, hogy sehol ne juthasson be a hideg
Minden apró részletre figyelmet fordítottak
A hálózsák tartozéka egy praktikus hordtáska

További információ a FOX Warrior hálózsák termékünkről: ugrás az áruházba

Sátorfűtés

CAPTURE Sátorfűtés

A hideg idő ellenére mind többen járnak ősszel és télen is horgászni. Azok, akik többnapos horgászatra szánják el magukat és mindvégig a vízparton tartózkodnak, egy fűthető sátorban a legnagyobb hideget is túlélik. No de mivel fűtsünk a sátorban? Praktikus és bárki számára megfizethető áron kerül forgalomba a Capture Sátorfűtés, amely egy mini gázpalackról üzemel. Tulajdonképpen úgy kell elképzelni a szerkezetet, mint egy mini szieszta gázkályhát, csak kisebb méretben és lényegesen egyszerűbb kivitelben. Nagyon könnyű kezelni, de ez első használatbavétel előtt - saját érdekében - olvassa el a részletes használati utasítást is!

Használati utasítás a sátorfűtéshez

 1. A gázpalack tartó a tetején lévő lyukon nyitható ki.
 2. Hajtsa fel a rugós biztonsági kart. Helyezze a palackot a nyílnak megfelelően a szelep irányában a helyére. Ügyeljen arra, hogy a palack nyakán lévő kivágás pontosan a rugós biztonsági karral egy irányban legyen.
 3. Csukja le a palacktartó tetejét. Fordítsa a tekerőgombot az „OFF” állásba és húzza le a tekerőgomb melletti kart. Ez rögzíti a palackot és nyitja meg a szelepet a gázhoz.
 4. A bal oldalon lévő fém gyűrűt húzza ki, tartsa addig, amíg a tekerőgombot az ütközésig el nem fordítja. (A max. jelzésen túl kattan, ez adja a szikrát a gázhoz.) A fémgyűrűt utána engedje vissza.
 5. Ez után a min. és a max. értékek között állíthatja a fűtési teljesítményt.
 6. Az „OFF” gombbal zárja le a készüléket, ha már nem kívánja használni.

Figyelem!
A kiürült palackot nyílt lángba ne dobja. Robbanásveszélyes!

Ne használja gyúlékony anyag mellett, illetve ne takarja le a készüléket!

Működés alatt, vagy amíg ki nem hűl a készülék, ne érintse meg a fűtőfelületet. Balesetveszélyes!

Ne használja étel melegítésére!

Szellőzetlen helyiségben ne használja! A szén-monoxid szédülést, hányingert okozhat. Amennyiben sátorban használja, a sátor ablakát nyissa ki!

További információ az Életmentő melegség a zord időkben! című írásban található.

Méret: 25 x 25 x 20 cm

További információkért érdemes megtekinteni az Életmentő melegség a zord időkben! című írásunkat.

A hideg időjárásban nélkülözhetetlen szerep jut a sátorfűtésnek, mely akár életmentő is lehet

További információ a Capture Sátorfűtés termékünkről: ugrás az áruházba

Sátortűzhely

JAF Sátortűzhely

Ha többnapos horgászata készül, rendkívül hasznos kiegészítő egy olyan tűzhely, amely az ételek és italok melegítésére szolgál. Praktikus és bárki számára megfizethető áron kerül forgalomba a JAF Sátortűzhely, ami egy mini gázpalackról üzemel. Nagyon könnyű kezelni, de az első használatbavétel előtt - saját érdekében - olvassa el a részletes használati utasítást is! A készüléket egy kemény kofferben szállítjuk.

Használati utasítás a sátortűzhelyhez

 1. Vegye ki a dobozból a tűzhelyet és távolítsa el róla a védő csomagolást.
 2. Helyezze a palackot az erre kialakított helyre, amely a tetején található lyukon nyílik. Hajtsa fel a rugós biztonsági kart. A palackon lévő nyílnak megfelelően, a szelep irányába tegye be a palackot. Ügyeljen arra, hogy a palack nyakán lévő kivágás pontosan a rugós karral egy irányba legyen. Csukja le a tetejét. Állítsa a tekerőgombot OFF állásba és húzza le a tekerőgomb melletti kart, amely rögzíti a palackot.
 3. Tegye a főzőlapot a tetejére.
 4. A tekerőgombot fordítsa balra, egészen az „ON” gombig, míg egy kattanó hangot hall. Ez adja a szikrát a gázhoz.
 5. Helyezze a főzőlap tetejére az edényt.
 6. A főzés végeztével fordítsa a tekerőgombot az „OFF” állásba. Ez lezárja a gáz áramlását a készülékbe.

Figyelem!
A kiürült palackot ne dobja nyílt lángba. Robbanásveszélyes!

A készüléket ne használja közvetlenül gyúlékony anyag mellett. Zárt térben legalább 15 cm távolságra helyezze a faltól és biztosítson kellő szellőzést!

Egyszerre egy tűzhelyet használjon egy főzőedényhez!

Vigyázzon, hogy főzéskor ne oltsa el a gázt az edényből kifutó étellel. Amennyiben ez megtörténik, azonnal kapcsolja le a készüléket. Hagyja kihűlni a főzőlapot, majd tisztítsa le és száraz ruhával törölje át újabb használat előtt!

Szabadban használja a készüléket, szélvédett helyen! Ne tegye ki tűző napnak! Vigyázzon, hogy por, föld, víz stb. ne kerüljön a belsejébe!

Méret: 35 x 30 x 10 cm

Többnapos horgászatok során nagyon jó szolgálatot tesz egy kompakt, mobilis sátortűzhely, amin megmelegíthetjük ételeinket, italainkat és mi magunk is melegségre lelhetünk a zord időben

További információ a JAF Sátortűzhely termékünkről: ugrás az áruházba

Gázpalack

JAF Gázpalack

A sátorfűtés és sátortűzhely működtetéséhez nélkülözhetetlen bután gázt tartalmazza ez a palack. Egy palack tartalma maximális fűtő- és főzőteljesítmény mellett kb. 3 órára elegendő, ám gyakorta erre nincs szükség, így tovább is beosztható a teljesítményidő.

Méret: 227 g

A sátorfűtő és kempingtűzhely készülékek elengedhetetlen tartozéka a gázpalack. Íme, az általunk kínáltakhoz kompatibilis típus!

További információ a JAF Gázpalack termékünkről: ugrás az áruházba

Mindenkinek kellemes időtöltést és szép élményeket kívánunk a vízparton!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.