A vízparton is kényelmesen

A vízparton is kényelmesen

Ahhoz, hogy kényelmesen töltsünk, napokat a vízparton, szükségünk van bizonyos alapvető kényelmi eszközökre, melyek biztosítják számunkra a szükséges komfortérzetet. Sokan azt gondolhatják, hogy ezek „csak” felesleges luxuseszközök, de aki ébredt már fájós derékkal, vagy fagyoskodott egy egész éjszakát, esetleg egy beázott sátorral kellett végighorgászni a túrát, az szerintem tudja, hogy mekkora jelentősége van ezeknek a kellékeknek! Jómagam is végigjártam már ennek iskoláját, ezért az utóbbi években csak megbízható és jó minőségű termékeket használok, ezekből szeretnék most néhányat bemutatni.

Az ide sorolható fontos kiegészítők a sátor, az ágy, a hálózsák és a fotel. Az általam használt és számomra már bevált termékeket kívánom bemutatni.

1. CARP ACADEMY Oval Dome

A sátor a horgásztúrák egyik legfontosabb kelléke, hiszen gyakorlatilag ebben lakunk, ez véd minket a külső körülményektől. A legfontosabb szempont, hogy akár a többnapos esőnek és a viharos szélnek is ellenálljon. A Carp Academy Oval Dome sátrat azoknak ajánljuk, akik az ernyő praktikusságát nem szeretnék mellőzni, mégis szükségük van egy megbízható sátorra. Az Oval Dome különlegessége, hogy egy mozdulattal nyitott sátorrá vagy ernyővé is alakítható, így az egy éjszakás, gyors horgászatokhoz is nagyon jó megoldás, vagy ahol nem engedélyezett a sátor, csak az ernyő. Ekkor a sátor teljes eleje lenyitható és le is vehető. A sátor anyaga 210D PVC, mely 2000 mm/m2 vízállósággal rendelkezik, a benne található merevítő rudak pedig alumíniumból készültek. A sátor bejárata több funkcióval is szolgál, a vízálló, áttetsző elemmel könnyedén elérhetjük, hogy akár szakadó esőben is rálássunk a felszerelésünkre. Ideális választás egy horgász részére.

Mérete: 240 x 240 x 125 cm.

A gyári tok segítségével könnyedén szállíthatjuk
A palástot szétnyitva egy mozdulattal felállítható a sátor alapja, amely egy nagyméretű ernyő
Minden varrás le van ragasztva, így a víz garantáltan nem tud bejutni
A sátor teljes eleje lenyitható és le is vehető
Apró figyelmesség a gyártó részéről: botrögzítő tépőzár, mely csalizásnál lehet a segítségünkre
A kész „lakosztály”

2. CARP ACADEMY Exclusive Pontyozó ágy matraccal

Az ággyal szemben támasztott fő igények, hogy kellően masszív és kényelmes legyen, állítható lábakkal rendelkezzen, hogy bármilyen terepen fel lehessen állítani. Külön előny, ha nagyméretű tappancsokkal van szerelve, így lazább talajon sem süllyed meg. Ha plusz matraccal van szerelve, az még kényelmesebbé teheti a rajta eltöltött időt. A Carp Academy Exclusive Pontyozó ágy garantáltan kifogástalan fekvőkomfortot biztosít minden horgász számára. Elég csupán rátekinteni, és máris látszódik, hogy ez az ágy nem egy a sok közül. A 210 x 82 cm fekvőfelületű, hihetetlenül komfortos, rendkívül jó minőségű, igényes kivitelű horgászágy az erős alátámasztásnak és a 6 erős lábnak köszönhetően jól bírja a nagy igénybevételt. A stabilitást a gömbcsuklós, széles alapú lábak biztosítják, amelyek teleszkóposak, velük a magasság 12 cm-rel növelhető. Az ágykeret erősített acélvázú. Az ágy támláját könnyen és gyorsan feljebb hajthatjuk, így fotelként is használhatjuk. A támla állítására szolgáló gomb gumiborítást kapott, így kezünk nem csúszik meg rajta. A huzat anyaga 600D poliészter PVC borítással. Kifejezetten kényelmes fekvést biztosít a beépített neoprén fejpárna, mely kivehető. Az ágy mellé jár egy sűrűn bordázott matrac, mely tépőzár segítségével rögzíthető. Ezt használva garantáltan kényelmesen pihenhet rajta. A 100 kg fölötti horgászok sem tudnak kárt tenni benne. Összecsukva 85 x 80 x 28 cm.

Az ágy matraca tépőzárral rögzíthető, így könnyedén kivehető, tisztítható
A kivehető kispárna tovább növeli a kényelmet
Masszív vázszerkezet a tartósság záloga
Időtálló, erős rögzítő csavarokkal van szerelve
Ezek a tappancsok biztos nem fognak megsüllyedni
Én nagyon szeretem ezt a modellt, mert nagyon kényelmes és az ára is elfogadható

3. CARP ACADEMY Exclusive hálózsák

Az új Carp Academy hálózsák legfontosabb tulajdonsága a tökéletes szigetelőképesség és az extra nagy méret! A 93 cm széles és 225 cm hosszú hálózsákban végre az átlagosnál erősebb testfelépítésű, termetesebb pontyhorgászok is kényelmesen pihenhetnek. Használata közben a belső kiképzésének köszönhetően pont akkora a hely, amekkorára valóban szükség van, nem marad feleslegesen felmelegítendő rész. A hálózsák mindkét oldalán jól záródó, erős cipzárak találhatók, amelyeken keresztül nagy hidegben sem keletkezik hőhíd, ami a hálózsák kihűlését eredményezné. A hálózsákot úgy alakították ki, hogy felülről se hűlhessen ki, ugyanis a nyak mellett a vállakat egy párna takarja. További érdekessége, hogy a kezeknek egy-egy külön cipzárazható nyílás található.

A bojlis ágyhoz egy nagyon egyszerű csatos hevederrel lehet rögzíteni a hálózsákot, ezáltal nem fog elcsúszni az éjszaka folyamán, biztosítva a kényelmes pihenést. Teljes súlya 3,8 kg. Akár legzordabb hidegben, -25 Celsius-fokig is nyugodtan használhatjuk ezt a különleges hálózsákot! Horgászathoz és túrához is egyaránt használható, még a extrém hidegekben is.

Praktikus hordtáskában kerül forgalomba
Ügyes kis „ajtók” a kezeink részére
A dupla cipzárnak köszönhetően kapáskor könnyű kibújni belőle
A nyakunkat is körbeöleli a puha polár bélés
Végre egy olyan termék, amelyet nem kell belefeszegetni a tokjába, hanem könnyedén visszatehető abba

4. CARP ACADEMY Elit fotel

A nappali órák során fontos kiegészítő egy kényelmes horgászfotel. Lényeges elvárás, hogy a lábak magassága állítható legyen így az egyenetlen terepen is vízszintesen ülhetünk benne. A háttámla dőlésszöge tetszés szerint szabályozható a nagyobb kényelem kedvéért. Én a Carp Academy Elit fotelt használom, mely már egy régóta bevált modell. Masszív, erős, ezért a nagy súlyú (100 kg feletti) horgászok sem tudnak kárt tenni benne. Zöld változatban kapható.

A fotel kényelmes és tartós fakarfával van szerelve
Ezzel a csavarral állíthatjuk a megfelelő dőlésszöget
Egy jó fotel alapfeltétele a lábak állíthatósága
Ez az erős vázszerkezet biztosítja a hosszú élettartamot
Többször előfordult, hogy egy egész éjszakát kellett eltöltenem benne, és ez sem okozott problémát

X2 24 LEDES sátor lámpa

Az éjjeli kapásokra felriadó horgász sokszor azt sem tudja igazán, hogy merre van a sátor kijárata. Többször láttam hasonlót barátaimnál is, igen mókás tud lenni! :) Ezt megelőzvén mindig teszek magam mellé egy kis sátorlámpát, így ha a kapásjelző megszólal, egy gombnyomással fel tudom kapcsolni, és máris könnyebb a lábbeli felhúzása vagy az ajtócipzár elhúzása.

Az X2 sátor lámpa 24 LED-del világít, melyet 4 db ceruzaelem (AA) működtet. Használata rendkívül egyszerű. A hozzá adott tartó segítségével könnyedén felhelyezhetjük a fejünk fölé. Működési ideje rendkívül hosszú, 1 garnitúra elemmel meghaladhatja (hőmérséklettől függően) a 30 órát is folyamatosan! A LED-ek élettartama 100.000 óra

Egyszerű és praktikus!
A LED-eknek köszönhetően nagyon energiatakarékos
A lámpa praktikus akasztófüllel készül

Az itt bemutatott szett nálam már bizonyított, nyugodt szívvel ajánlom minden horgásztársamnak!

Ezekre az eszközökre valóban rábízhatjuk magunkat, így lesz gondtalan a horgászatunk

Írta: Haskó Tamás
Fotó: Nagy Gábor, Haskó Tamás
Videó: Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.