Ismerkedés a Kamasaki Super pergető szettel

Ismerkedés a Kamasaki Super pergető szettel

Pontyos és békés halas összeállításaink sorozatát megszakítva ebben a hónapban egy ígéretes pergető szettet ajánlunk a horgásztársak figyelmébe. A szett minden eleme - a bottól az orsón át egészen a csalikig - a mindenki által jól ismert Kamasaki cég terméke. Noha belépő kategóriás pergető bottal és pergető orsóval fogunk találkozni, a gyártó több évtizedes múltja és innovációi alapján remek használati értékű eszközökre számíthatunk.

Bot, orsó, zsinór és műcsalik - mind a Kamasaki nevével fémjelezve

A Kamasaki Super Spin 2,40 cm-es hosszúságban gyártott pergető botja a kompozit anyag ellenére meglehetősen könnyűre sikeredett, 187 grammot mutatott a mérleg nyelve alatta. Összsúlya tehát - és a kellően karcsú, 16 mm-es nyélátmérője - a tiszta karbon botok tulajdonságait idézi, de vajon hogyan viselkedik a Super Spin a gyakorlatban?

Könnyű, rugalmas botként jó társ a Kamasaki Super Spin
Anyaga és felépítése jól sikerült, az átlagos kompozit botok lustaságát ez nem adja vissza

A Kamasaki Super Spin meglepően jól dolgozott a teljes használat alatt, extrém távoli dobásokat is lehetett vele végezni, ahogy lassú és gyors, „érzékletes” csalivezetést is. Hat darab nagyméretű SiC gyűrűje nem akadályozta az eleve orsóra csévélt vastag fonott zsinór sima áthaladását. Bár a szettet a pergetéssel ismerkedő horgászok számára állítottuk össze, a haladó pergetők is örömüket lelhetik benne. A bot kezessége, rugalmassága, és persze könnyed volta sokaknak tetszeni fog!

A dinamikus horgászathoz passzoló nagyméretű, SiC-betétes gyűrűk
Tökéletes, ergonómiai szempontból ideális nyélfelépítés: parafa és EVA kombinációja
Megnyugtató erőtartalék minden eshetőségre

A Kamasaki Super Spin 4000-es pergető orsó belépő kategóriáját senki nem vonja kétségbe, de vitathatatlanul kiegészíti a botot, tökéletes egyensúlyt teremt vele. 44 mm átmérőjű dobját eleve minőségi fonott zsinórral töltötték fel. Akik már használtak pergetéshez fonott zsinórt, azok többé nem akarják nélkülözni… De azok számára is kulcsfontosságú a fonott zsinór nyújtotta előnyök megismerése, akik most ismerkednek a középnehéz pergetéssel. Erő, biztonság, s mi több, a legkiválóbb kontaktus a csalival, hallal.

Könnyűházas konstrukció, mely nem teszi lomhává, nehézzé a botot

A könnyű, mindössze 230 grammos, negyvenes méretű orsó 3 csapággyal és egy tűgörgős visszaforgás-gátlóval rendelkezik. A mért súly zsinórral feltöltött állapotban értendő! Méretéből adódó univerzalitása a süllő-, csuka- és balinpergetés lehetőségét egyaránt megteremti.

A kiváló fonott zsinór tovább növeli a kis orsó értékét
0,15 mm-es átmérőnek megfelelő, sűrűn szőtt fonott zsinór, melynek extra teherbírása nem lehet kérdéses

Az elemek összehangolt működése a pergető műfaj esetében különösen fontos. A 4000-es méretű orsó meglepően finom futással szedte vissza a zsinórt, könnyű wobbler és nehéz villantó alatt is hangtalanul tette a dolgát.

Ujjbegybe simuló hajtókar-fogantyú
Minden a helyén, a súlyponttal sincs semmi probléma

Pergető szettünkben nemcsak látványban - formában, típusban, színben - gazdag műcsalik kaptak helyet, de kis gyakorlás, tapasztalatszerzés után láthatjuk majd, hogy fogós csaliarzenál van a birtokunkban.

Minőségi, twisterálló műcsalis dobozban foglalnak helyet a Kamasaki műcsalijai
Sokfélesége, univerzalitása miatt kijelenthetjük, az egyik legolcsóbb pergető szett a lehetőségek igazi tárházát nyújtja

A szettben van balinléggyel kombinált fluorokarbon előke, a csukázáshoz pedig forgókapoccsal szerelt drótelőke tartozik. S mivel párosan szép az élet, a wobblerekből és a körforgó kanalakból is kettő-kettő foglal helyet a műcsalis dobozban. Kikönnyített csukás támolygó villantóból egyet rejt a szett.

A lehetőségek adottak. Csalijainkat a célhalhoz válasszuk a víztípus és a napszak függvényében!
Ólomtesttel ellátott körforgó villantók a távoli pontos dobások és természetesen a balin- és csukakapások reményében
Műanyag testű felszíni wobblerekkel vehetjük üldözőbe az alkonyat süllőit
A nyerő zöldes-sárgás árnyalatú támolygó kanál az őszi lehűlő, sekély vizekben lesz eredményes csukára
Minden műcsalis doboz alaptartozéka a balinlégy
Csukának szánt, drótelőkével felvértezett szerelék
A tollal ellátott körforgónak a sügérek nem tudnak ellenállni

Forrás: Halmos Mihály

(X)
EnergoTeam

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: