Napszemüvegek a horgászok igényeihez hangolva

Napszemüvegek a horgászok igényeihez hangolva

Közeleg, pontosabban már itt is van a nyakunkon a „napszemüveg szezon”! Talán ez az egyik olyan fontos kiegészítő, amit egy horgásznak - főleg a nyári időszakban - nem szabad figyelmen kívül hagynia. Nem lehet elégszer említeni a szem védelmének fontosságát - a jó napszemüveg kérdése jóval több, mint egy divatcikk viselése vagy mellőzése! Az sem véletlen, hogy a híradások is - minél közelebb kerülünk az igazi nyárhoz - egyre többet foglalkoznak az UV sugárzási adatokkal, a veszélyre való figyelmeztetéssel. Kínálatunkba most olyan napszemüvegek kerültek fel, amik igényes, modern, sportos megjelenésük mellett kimondottan vízpartra tervezettek, azaz a horgászok igényeihez lettek hangolva.

Két olyan kifejezés került be fogalomtárba, ami leginkább jellemez egy horgászati célra kialakított szemüveget. Az első, ami szemmel igazából nem látható, az „UV védelem”, vagy „UV 400 szűrő”, míg a másik a „polarizált réteg”. Mielőtt bemutatjuk a szemüvegeket, ezeket a fogalmakat járjuk körül kicsit.

Ultraibolya (UV) elleni védelem

Sokszor halljuk, hogy a napsugárzás miatt bekövetkező leégés a bőr korai elöregedéséhez, végül bőrrákhoz vezethet, ám orvosi bizonyíték van arra, hogy a szem ugyanúgy károsodhat. A nagymennyiségű UV sugárzás hosszabb távú hatásai lassan és fájdalommentesen jelennek meg, mégis ronthatják a látást. Az UV sugárzás fokozottan veszélyes a strandon, vízen, havas tájon, mivel ott erőteljesebb hatásúvá teszi a visszaverődés.

De mi is az ultraibolya (UV) sugárzás?

Az UV sugárzás a napfény része, egy számunkra láthatatlanul rövid hullámhosszú - az „ibolyán túli” -, nagy energiájú fénysugárzás. Az UV sugárzásnak 3 típusa van: UVA, UVB, UVC. Számunkra most az UVB sugárzás a fontos, ugyanis ez okozza a leégést és nagyrészt ez felelős a bőrrák kialakulásáért is. Igen, bizonyára sokakban felmerül a kérdés, a szoláriumokban használatos UV csövek is károsak lehetnek a szemünkre!

Az ultraibolya sugárzás lassan, fájdalommentesen - nem érezzük azonnal kártékony hatását -, de fokozatosan roncsolja szemünket

A Földet elérő UV sugárzás nagyját kiszűri az ózonréteg, de kiszámították, hogy az atmoszféra ózontartalmának egy százalékos csökkenése az UVB sugárzás két százalékos növekedéséhez vezethet. Napjainkban sokat hallani az ózonréteg elvékonyodásáról, az UV sugárzás erősödéséről, így nem kérdés, hogy szemünket megfelelőképpen kell óvnunk, ha nem szeretnénk súlyosabb szembetegségekkel együtt élni a jövőben. Nekünk, horgászoknak - mint a víz partján rendszeresen közvetlen, tükrözött és szórt sugárzásnak kitett embereknek - szemünk védelmére kiemelten figyelnünk kell!

Miért fontos, hogy egy napszemüveg valóban jó és hatékony UV szűrővel legyen ellátva?

Talán ez a legfontosabb kérdés a napszemüvegek témakörben! Ugyanis a napszemüveg mit is csinál a gyakorlatban? A természetes fényt lesötétíti, hogy kényelmesebben lássunk akkor, amikor nélküle csak hunyorognánk a túl nagy fényerő miatt. Ilyenkor azonban - hogy a szemünkbe megfelelő mennyiségű fény jusson - a pupillánk kitágul, mint egy fényképezőgép kinyíló rekesze, így a szemlencsén át több fény jut a retinára. Ha egy napszemüveg lencséje nem megfelelő UV védelemmel van ellátva, a lencséje viszont sötétített, a pupillánk ugyanúgy kitágul, teszi a dolgát a „képalkotás” miatt, viszont a nagyobb lyukon jóval több káros UV sugárzás éri az ideghártyát, mintha nem is viseltünk volna napszemüveget és összeszűkült pupillával, hunyorogva néztük volna a világot! Tehát a rossz minőségű szemüveg nemhogy nem segít, hanem rendkívül káros a szemünkre!

Polarizált réteg, avagy mit is jelent a „Polarized” felirat a gyakorlatban

A polarizált lencsés napszemüvegek abban különböznek a hagyományos napszemüvegektől, hogy lencséjükön egy polarizált réteget alakítottak ki. A polarizált anyaggal ellátott lencse csak a függőleges irányban rezgő fotonokat, ill. az ilyen fotonokból felépülő fényt, fénysugarakat engedi át, tehát a különböző felületekről visszaverődő - és a visszaverődés miatt vízszintes irányban rezgő hullámmá alakuló -, vakító fénysugarak nem jutnak át a lencsén. Ennek hatása a vízfelületről visszaverődő napfény kiszűrésén jól látható, tapasztalható. Ez utóbbival, vagyis a ragyogás megszüntetésével a látás kontrasztosabbá válik, így nyugodtan élvezhetjük a vízparti napsütést, emellett ilyen szemüveggel - ha a víz tiszta, áttetsző - akár még a halakat is láthatjuk a víz alatt, hiszen a ragyogás mellett a vízfelszínre szóródó fény tükröződése is nagymértékben lecsökken, így szemünkbe zömében a vízfelszín alól érkező fény jut.

Az LCD kijelzőkön (legyen az tévé, monitor vagy telefon kijelzője) jól ellenőrizhető, hogy található-e a szemüvegen polarizációs réteg. A jobb oldalon a napszemüvegen keresztüli normál állású kép látható, míg a balon az anélküli kép (azonos paraméterek mellett elkészítve a képet)

Érdekes összefüggés van a mobiltelefonok (de akár monitorok és tévék) LCD kijelzője és a polarizált réteg között, ugyanis a sorokból álló folyadékkristályos kijelző kiváló eszköz a polarizáció tesztelésére. Nincs másra szükség, mint egy mobilra, illetve a tesztelni kívánt szemüvegre. Ha polarizált a lencse, akkor ha a mobilt elforgatjuk 45 fokkal, akkor a kijelzőn lévő feliratok eltűnnek, tovább fordítva ismét megjelennek. Ha nincs változás a kijelzőben, akkor a lencse nem polarizált, ami nem azt jelenti, hogy a szemüveg nem jó minőségű, hiszen ma is gyártanak felső kategóriás napszemüvegeket polarizáció nélkül (mert ha valakinek a munkája miatt sokat kell LCD monitort néznie, zavaró lehet a sötétedés), de vízpartra nem szerencsés.

A kép bal oldalát nem takartuk le semmivel, pontosabban a polarizációs réteggel ellátott, 45 fokban megdöntött napszemüveg „takarja” ki a képet

Az előbbi (UV szűrés) elengedhetetlen egy jó napszemüvegnél, mondhatjuk azt is, hogy kötelező, míg az utóbbi (polarizált réteg) egy nagyon hasznos kényelmi szempont a vízparton tartózkodáshoz, tehát kimondottan horgászoknak való jó extra.

Napszemüvegek a horgászok igényeihez hangolva

Szerencsére a gyártók nemcsak a horgászeszközök fejlesztésére fordítanak energiát, hanem olyan területen is piacra lépnek termékekkel, mint például a napszemüvegek. Így ha valaki kedvel egy adott márkát, gyakorta a felszerelésen és ruházaton túl már a napszemüvegben is hű lehet a márkához, bár ebben a szegmensben - a tapasztalatok szerint - leginkább a szemüvegek kinézete segít a horgásznak a döntés meghozatalában (tetszik-e neki az adott modell, vagy sem). Az mindenképp külön garanciát jelent, hogy az áruházunkba felkerülő napszemüvegek mögött neves márkák vannak, akik biztosítják, hogy a termékeik UV szűrővel, valamint polarizációs réteggel vannak ellátva. Kínálatunkban mindenki megtalálhatja az ízléséhez és stílusához illő sportos vagy épp elegáns változatot.
 

A kínálatunkban a szemüvegek többfajta lencseszínnel kerülnek forgalomba, melyek a következők: Smoke - füstszürke, Sandstone - homokkő (barna), Amber - borostyán.

A kínálatunkba 3 különböző lencseszínű napszemüveg került fel

COSTA Cocos és Fathom Copper napszemüveg

A COSTA a világ egyik leghíresebb szemüveggyártó cége, amely kínál szinte mindenféle sporttevékenységhez és persze utcai viseletre is egyedi megjelenésű, nagyon szépen kidolgozott, igényes napszemüvegeket. Európában kevésbé, de az USA-ban annál ismertebb, hiszen a székhelye is ott van. A kifejezetten horgászathoz készült termékei, kitűnnek a legjobb gyártók napszemüvegi közül is, számos ponton beelőzik versenytársaikat. Az teljesen természetes, hogy mindenféle káros sugárzástól megvédi szemünket a szabadalmaztatott 580G és 580P típusjelzésű, polarizált lencsékkel ellátott szemüveg, amely 100%-ban kiszűri a víz kellemetlen csillogását. Sőt, akár beláthatunk vele a víz alá is, ha az nem túl zavaros. Segítségével felfedezhetjük azokat a tereptárgyakat és halrajokat, amelyeket szabad szemmel szinte lehetetlen lenne észrevenni. De amiben kitűnik, hogy elképesztően tartós és rendkívül kényelmes viseletet biztosít. Az olcsóbb napszemüvegeknél megszokott és elfogadott, hogy egy idő után a műanyag elemek egyszerűen „leolvadnak” a keretről, a lencsék összekarcolódnak és hát egy idő után töri az orrunkat, fülünket, de majd megszokjuk... A COSTA a tengeri horgászatok során, a legprofibb túravezetőkkel teszteli és segítségükkel fejleszti a szemüvegeket, azokkal, akik 300 napot a vízen vannak, akiknek a fejére rásül a szemüveg! Ott, ahol a legerősebb a zavaró napsütés, az UV sugárzás, a víz kellemetlen csillogása, ahol a sós víz szétmar mindent. Ami ilyen körülmények között kibír egy szezont, az máshol mindent kibír! A COSTA nem tűri a kompromisszumot az anyagválasztások során, mindenből a legjobb, a legtartósabb kell neki! A műanyag keret is annyira puha, annyira szépen kidolgozott, annyira rugalmas és fejre simuló, hogy az összes többi napszemüveg a nyomába sem ér. A lencsék - rendeltetésszerű használat mellett -, még évek alatt sem karcolódnak meg és megőrzik minden jó tulajdonságukat. Ezek után talán már az sem meglepő, hogy a COSTA abban is kitűnik, hogy 10-ből 9 emberen bármelyik modell jól áll és nagyon kényelmes viseltnek érzi. Hogy csinálják? Nem tudjuk, de akinek COSTA szemüvege van, az imádja és soha nem választana másikat. Tartozz Te is közéjük!

A COSTA Cocos és Fathom Copper napszemüveg főbb jellemzői:

 • Keret anyaga: rugalmas, nagy terhelhetőségű műanyag
 • Lencse anyaga: karcálló polikarbonát (580P)
 • Lencse színe: barna
 • Tartozékok: kemény tok, törlőkendő
 

A COSTA Cocos Copper barna lencsével készül, nők és férfiak számára egyaránt jó választás lehet
A COSTA Fathom Copper az egyik legprofibb horgászszemüveg

További információ a COSTA Cocos Copper napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a COSTA Fathom Copper napszemüvegről: ugrás az áruházba

 

Rapala Sportsman’s UVG napszemüveg

A Rapala VisionGear napszemüvegeknél, mint a Rapala minden termékénél, a funkcionalitás kapja az első helyet. E szemüvegek valódi, mindenféle torzítás nélküli optikai teljesítményt nyújtanak a horgászok számára és teljes védelmet biztosítanak a napsugárzás káros hatásai ellen. A két fő jellemző, az egyedülálló divatos design és az innovatív anyagok olyan napszemüvegeket eredményeztek, melyeket büszkén visel majd minden horgász. Erős, masszív szerkezetüknek köszönhetően az esetleges ütközésekkel szemben is ellenállóak. Hihetetlen könnyű szemüvegekről van szó, melyek minden esetben kényelmes viseletet biztosítanak hordozóiknak.

A lencsék felépítése:

 • Karcolódás elleni védelem
 • Bevonat, mely 100%-os védelmet nyújt az UV A/B és ibolyán túli sugárzások ellen
 • A fény intenzitását kontrolláló réteg, mely blokkolja a napfény 70-90%-át
 • Polarizált réteg, mely a halakat „láthatóvá teszi” a vízfelszín alatt
 • Kontraszt filter, mely kiemeli a kontúrokat
 • Szilánk ellenálló betét
 • Tartozék puha tok, mely egyben törlőkendő is
 

A Sportsman’s UVG-301A napszemüveg igazán divatos fekete kerettel, belül piros szárakkal illetve szürke színű tükörbevonatos lencsével rendelkezik

A Sportsman’s UVG-301A napszemüveg megtekintéséhez kattints ide!

Rapala Sportsman’s napszemüvegek

E modell tervezésébe professzionális horgászokat, illetve képzett optikai szakembereket vontak be. Polarizált lencséi 100%-os UV védelmet és tiszta éleslátást biztosítanak a víz alatti világba. A lencsék tükröződő bevonattal rendelkeznek, mely távol tartja a vakító fénysugarakat. További minőségjegyek a gumis szárvégek és tartópapucsok, illetve a rugalmas belső zsanérok, amik növelik a szemüveg élettartamát. Ezt a modellt ízléses, borostyán kerettel, illetve zöld tükröződő bevonatú, borostyán színű lencsével tervezte a gyártó, így a maximális használati élmény mellett esztétikus kiegészítője lehet bárkinek, aki óvni szeretné a szemeit a szabadban végzett tevékenységei során. A szemüveghez ajándékba jár egy Rapala dizájnnal ellátott rugalmas nyakpánt és egy puha tok, amely egyben törlőkendőként is funkcionál.

A lencsék felépítése:

 • Karcolódás elleni védelem
 • Strapabíró bevonat, mely 100%-os védelmet nyújt az UV A/B és ibolyán túli sugárzások ellen
 • A fény intenzitását kontrolláló réteg, mely blokkolja a napfény 70-90%-át
 • Polarizált réteg, mely a halakat láthatóvá teszi a vízfelszín alatt
 • Kontraszt filter, mely kiemeli a kontúrokat
 • Szilánk ellenálló betét
 

Strapabíró kialakítás és klasszikus, sportos dizájn jellemzi a 022E típust. Fekete színű kerettel, illetve borostyán színű, kék tükörbevonatos lencsével készül
A 022F napszemüveg bordó, teknőcmintás keretet és borostyán színű, kékeszöld bevonatos lencsét kapott
Klasszikus formatervezésű és igazán komfortos Rapala horgászszemüveg szürke kerettel és szürkészöld lencsével

A Rapala Sportsman’s napszemüvegek teljes kínálatának megtekintéséhez kattints ide!

Trakker Classic napszemüveg

A Trakker Products nyári újdonsága a Classic napszemüveg, amely egy hagyományos, klasszikus stílusú, de még is divatos és rendkívül ízléses, formatervezett napszemüveg. A népszerű forma legfőbb jellemzői a sík felső rész, a Soft Touch” (puha tapintású) gumírozott bevonat, az UV 400-as védelemmel ellátott, szürke színben pompázó 1.1 TAC polarizált lencsék és a lézerrel maratott embléma. A kiváló minőségű, igényes Classic napszemüveg előnyös tulajdonsága, hogy ütésálló rugalmas polikarbonát anyagból készült. Zipzárral ellátott kemény tokban, puha lencsevédő törlőkendővel kerül forgalomba. Nem csak horgászathoz, hanem a mindennapok során is hű társunk lehet. A napszemüveg súlya mindössze 23 gramm.

Termék adatok

 • Lencse színe: szürke
 • Tartozékok: kemény tok, puha törlőkendő
 

A Trakker Products nyári újdonsága a Classic napszemüveg, amely egy hagyományos, klasszikus stílusú, de még is divatos és rendkívül ízléses, formatervezett napszemüveg

További információ a Trakker Classic napszemüvegről: ugrás az áruházba

 

GARDNER Hi-Lo napszemüveg pótlencsével

A Hi-lo Polarised Sunglasses egy polarizált lencsével ellátott, kiváló minőségű, formatervezett, divatos, de még is egyszerű napszemüveg. A lencsék óriási előnye, hogy a víz tükröződését visszaverik, így sokkal tisztábban kivehető, hogy mi folyik a felszín alatt. Természetesen így nem csak a pontyozók számára, hanem a pergető horgászoknak is kiváló választásnak bizonyul. Ötletes tervezésénél fogva a napszemüveget kettő darab cserélhető színezett lencsével is ellátták, hogy megfeleljen a változó fényviszonyokhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a sárga színű lencse tökéletesen alkalmas a kicsit felhős, gyengébb fényhez, míg a sötétszürke színű lencse ideális az erős, fényes napsugarakhoz, felhőktől mentes égbolton. Praktikus, zipzárral ellátott tokban kerül forgalomba. A lencsék könnyen és gyorsan, szinte pillanatok alatt kicserélhetők. Fantasztikus ár és érték aránnyal bír.

Termék adatok

 • Lencse színe: szürke, barna
 • Tartozékok: kemény tok, pótlencse
 

A Hi-lo Polarised Sunglasses egy polarizált lencsével ellátott, kiváló minőségű, formatervezett, divatos, de még is egyszerű napszemüveg

További információ a GARDNER Hi-Lo: ugrás az áruházba

 

PRESTON Steel Napszemüveg Zöld lencsével

A Preston mindig is élen járt a finomszerelékes horgászeszközök terén. Azonban ez a neves angol cég nem csak ezekre fektet kiemelt hangsúlyt, hanem az olyan kiegészítők gyártására is, ami tovább növeli a márka presztízsét, elismertségét, népszerűségét vásárlói körében.
Szeretnénk most bemutatni a Preston Steel zöld lencsés klasszikus kivitelű napszemüvegét. Talán a legfontosabb adat a szemüvegről, hogy UV400-as besorolású szűrővel készül a lencse, ami komplett védelmet biztosít szemünknek a káros UVA és UVB sugarak ellen. De mivel vízpartra készülő szemüvegről van szó, a lencse polarizált réteggel is el van látva, ez kiszűri a vízfelszín csillogását, az oldalirányból szemünkbe verődő fényeket. Így még akár a „víz alá” is be lehet látni, ha megfelelően tiszta az. A zöld lencsével ellátott szemüveggel a tárgyak kontrasztosabbnak. A szemüveget egy igényes keménytokkal szállítjuk.

A gyártótól megszokott minőséget hozza a Preston Steel szemüveg
A biztonságos szállítás érdekében a szemüveg mellé jár egy kemény tok is

További információ a Preston Steel szemüvegről: ugrás az áruházba

TF GEAR napszemüvegek

Kivétel nélkül, minden TF Gear napszemüveget egy igényes, kemény tokkal szállítunk

TF Gear Blazer napszemüveg - Amber lencsével

Sportos, modern napszemüveg. A fej formáját tökéletesen követve teljesen lezárja a szemüreget, így az oldalról érkező fény sem zavaró. A lencsén keresztül „sárga derítésben” látni a külvilágot. Viselhető bármilyen szabadidős tevékenységhez, akár autóvezetéshez is. Az orrnyereg gumiborítást kapott, valamint a szár végébe is került egy-egy gumicsík a kényelmesebb viseletért. A szemüveget egy igényes keménytokkal szállítjuk.

A TF Gear Blazer egy sportos formatervezésű, modern napszemüveg
Könnyed, fekete szárral, illetve bortostyán színű lencsével látták el
Az orrnyereg gumiborítást kapott, a kényelmesebb viselet érdekében

További információ a TF Gear Blazer szemüvegről: ugrás az áruházba

TF GEAR Razor napszemüveg - Smoke lencsével

Sportos megjelenésű, teljesen körbezárt lencséjű szemüveg a TF Gear Razor típus, ami két színben, Smoke - azaz füstszürke, illetve Sandstone - homokkő (barna) kerül forgalomba. A keret viszonylag vastag oldalsó szárakkal kapcsolódik a lencsékhez, ezáltal az oldalsó fénybecsillanást is csökkenti. Természetesen mindkét kivitel polarizált, UV szűrős lencsékkel van ellátva. A szemüveget egy igényes keménytokkal szállítjuk.

Sportos megjelenésű, teljesen körbezárt lencséjű szemüveg a TF Gear Razor típus...
...ami Smoke - azaz füstszürke lencsével kerül forgalomba
A keret viszonylag vastag oldalsó szárakkal kapcsolódik a lencsékhez, ezáltal az oldalsó fénybecsillanást is csökkenti

További információ a TF GEAR Razor szemüvegről: ugrás az áruházba

EYELEVEL napszemüvegek

Az Angliából érkező Eyelevel napszemüvegek nagy népszerűségnek örvendenek a horgászok körében, ez főként a kiváló minőségű lencséknek köszönhető. A vízparton kiemelten fontos tényező szemünk védelmében, hogy kizárólag polarizált napszemüvegeket viseljünk. Ezek a típusú lencsék szűrik a vízről visszaverődő napsugarakat is és tompítják a víz csillogását, ezáltal az áttetsző víz felső rétegébe is bele lehet látni. Horgászati alkalmazás közben a rezgőspiccet vagy az úszó antennáját is könnyebben lehet látni verőfényes napsütésben is. A víz felső rétegének, így a rablóhalak láthatóságának ténye, a pergető horgászat alatt megsokszorozhatja a nap sikerességét, ezen módszer képviselőinek kifejezetten ajánljuk az Eyelevel szemüvegeket. A szárakon a szemnek is feltűnő kivastagodás található. Ennek fő oka az, hogy minél zártabb és masszívabb legyen a szemüveg. Az oldalról szemünkbe jutó sugarakat is kizárja, így maximalizálja a védelmet. A polarizált lencséket csak erre a célra javasolt törlőkendőkkel érdemes tisztítani, különben a minimális karcolások átengedhetik a káros sugárzásokat. A horgászat mellett sportoláshoz, kiránduláshoz is ajánljuk. Futás, gyaloglás, szabadtéri tevékenységek. Ezek mind olyan dolgok, ahol nem is gondolnánk mennyire fontos a polarizált, UV szűrős szemüvegek használata.

 

EYELEVEL Bass napszemüveg
EYELEVEL Camouflage Gray napszemüveg
EYELEVEL Freshwater Braun napszemüveg
EYELEVEL Hero Braun napszemüveg
EYELEVEL Jetty Gray napszemüveg
EYELEVEL Jupiter Blue napszemüveg
EYELEVEL Ultimatum Gray napszemüveg

További információ a EYELEVEL Bass napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a EYELEVEL Camouflage Gray napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a EYELEVEL Freshwater Braun napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a EYELEVEL Hero Braun napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a EYELEVEL Jetty Gray napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a EYELEVEL Jupiter Blue napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a EYELEVEL Ultimatum Gray napszemüvegről: ugrás az áruházba

NEVIS napszemüvegek

Megérkeztek kínálatunkba a Nevis vadonatúj polaroid napszemüvegei! Ezek a kiváló ár/érték arányú horgász szemüvegek UV 400-as szűrőréteggel rendelkeznek, amely biztonságosan megvédi szemünket a káros ultraibolya sugárzástól! A vízparton ez különösen fontos, mivel a vízről való visszaverődés erősebb hatásúvá teszi ezeket, így a veszély is fokozottabb. Az új szemüvegek másik fontos jellemzője a Polaroid réteg. Ennek hatása a vízfelületről visszaverődő napfény kiszűrésén jól látható, tapasztalható. Ez utóbbival, vagyis a ragyogás megszüntetésével a látás kontrasztosabbá válik, így nyugodtan élvezhetjük a vízparti napsütést, emellett a szemüveggel - ha a víz kellően tiszta - akár még a halakat is láthatjuk a víz alatt! Kemény védőtokban kerülnek forgalomba, illetve jár hozzá egy lencsetisztító kendő is.

Tarpon Polaroid napszemüveg - A sportos, modern, vagány stílus kedvelőinek ajánljuk
A Zander Polaroid napszemüveg elegáns, fekete szárral és kerettel, valamint borostyán barna lencsével készül
A család 3. tagja, a Steel Head Polaroid napszemüveg, mely klasszikus fekete szárral és kerettel, illetve füstszürke lencsével válik tetszetős kiegészítővé

További információ a Nevis Tarpon Polaroid napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a Nevis Zander Polaroid napszemüvegről: ugrás az áruházba

További információ a Nevis Steel Head Polaroid napszemüvegről: ugrás az áruházba