Téli ruhaválasztási tanácsadó 1. rész – Bakancs vagy csizma?

Téli ruhaválasztási tanácsadó 1. rész – Bakancs vagy csizma?

A téli horgászatok alkalmával egyáltalán nem mindegy, hogy milyen lábbeli mellett dönt a horgász. Egy rosszul megválasztott csizma vagy bakancs bizony igencsak el tudja venni a kedvét az embernek attól, hogy kedvenc hobbijának hódoljon a téli hónapokban. Mi most – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttük egy írásba azokat a csizmákat és bakancsokat, melyeket mi is bátran merünk ajánlani a horgászok részére.

PROLOGIC TraX bakancs
Egy speciális téli bakancs, melyet azoknak a horgászoknak ajánlunk, akik a legnagyobb hidegben sem „tudnak” a meleg szobában maradni, és egy strapabíró lábbelire van szükségük. Anyaga 100% tiszta kaucsuk és valódi bőr kombinációja, ami akár a -25 Celsius-fokos hőmérsékletnek is ellenáll. A valódi gumi alsórész biztosítja a talprész extra szigetelését még a legnagyobb mínuszokban is, illetve ez akadályozza meg a talp gyors kopását. A valódi bőr felsőrész puhaságának köszönhetően kényelmes viseletet biztosít. Vastag filcbélés felel a lábunk melegen tartásáért.

A Prologic TraX bakancs egy nagyon jó minőségű, kényelmes horgászbakancs
Ezt a típust már a tavalyi év folyamán is rengeteg horgász választotta

Bővebb információ: ugrás az áruházba

NEVIS Thermo Max téli bakancs
A hideg időben a megfelelő thermoruha használata mellett legalább ennyire fontos a helyes lábbeli kiválasztása. Ezért kínáljuk a Nevis Thermo Max téli bakancsát, mely a zord körülmények közepette is használható. A bakancs alsó része EVA-TPR anyagból készült. Ez garantáltan vízhatlan, csúszásmentes, kiváló a flexibilitása alacsony hőmérsékleten is (nem törik, merevedik el!), abszolút deformálódás mentes, és természetes hőszigetelő képessége sem elhanyagolható. Fűzővel a bakancs szára szűkíthető, megköthető. A bakancs -10 °C -ig véd.

Kiváló ár/érték arányú thermo bakancs, a Nevistől!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DEMAR Trop2 csizma
A csizma nem a hétköznapi lábbelik közé tartozik. Súlya töredéke a hasonló méretű csizmákhoz képest, így a hosszú túrákra is bátran indulhatunk benne. A Demar Trop2 csizma szintetikus textil és műbőr felhasználásával készült felsőrésszel rendelkezik. Talpa EVA thermo gumi, ami a legzordabb fagyban sem keményedik meg, és kimondottan jó hőszigetelő képességének köszönhetően hosszú ideig állhatunk vele hóban vagy akár jégen is. Kivehető, mosható, többrétegű hőszigetelő belső része szintetikus gyapjú anyagból készült.

A Trop2 állja a sarat a legnagyobb hidegben is
Az EVA talp miatt súlya szinte elenyésző
Bélése kivehető és mosható is

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ALASKA Thermo Csizma
Az EVA (etilén-vinil-acetát) anyag sokkal rugalmasabb a guminál, tiszta és csillogó, kifejezetten erős, ellenáll a fáradás okozta repedéseknek, súlya töredéke a gumi és PVC súlyához képest, különösen jó hőtartó képességű, jó vízállósággal rendelkezik és ellenáll az UV sugárzásnak is! Teljesen vízhatlan, így ha vízbe kell lépni egy fárasztás során, akkor sem kell félni attól, hogy beázik. Fontos azonban az is, hogy ne csak nyáron, de a téli horgászatok alkalmával is használható legyen, ezért egy bélés került bele. Így a gyártó ajánlása szerint -40 Celsius-fokos hidegben is melegen tartja a lábat, ami remeknek mondható.

Az Alaska Thermo Csizma EVA anyaga miatt szinte súlytalan, viselete nagyon kényelmes
Kivehető béléssel rendelkezik

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DEMAR Hunter Pro csizma
A -50 Celsius-fok hőmérséklet szerencsére hazánkban nem fordult még elő, de ha csak egy zord téli napra gondolunk, akkor is jól jön egy kényelmes és meleg lábbeli, amiben könnyen mozoghatunk.
A Demar Hunter Pro csizma kimondottan az ilyen embert nem kímélő, fagyos időjárási körülmények közepette is megvédi viselője lábát, miközben – amennyire csak lehet – a mozgásban sem gátol. Vastag EVA talpának köszönhetően huzamosabb ideig állhatunk akár jégen is, garantáltan nem fog lábunk fázni benne, valamint rugalmasságának köszönhetően a leghidegebb időben sem fog a talpa bekeményedni.
A Hunter Pro csizma a többféle strapabíró anyag felhasználásával és kombinálásával előállított felső rész révén azt is lehetővé teszi, hogy viselője folyamatosan mozgásban maradjon. A műbőr, szintetikus textil és bőr alapanyagok megfelelő helyen és kellő mennyiségben való kombinált alkalmazása révén több kilométer séta után sem lesz elnehezült érzésünk a csizmában, mivel annak hajlékonysága többszöröse egy bőr csizmához képest is. A kivehető természetes gyapjúból, thermo anyagból és szintetikus gyapjúból készült bélés – melynek sarokrésze erősített – olyan komfortos viseletet biztosít, amit eddig csak sokkal drágább csizmák tudtak nyújtani viselőjüknek. A béléshez egy talpbetét is dukál, mely szintén gyapjú belső és thermo alsórészből áll, ami között egy hőzáró alumíniumfólia található, ami szintén kizárja a felfázás lehetőségét a legzordabb körülmények között is. Emellett a betét eltávolításával még kényelmesebbé tehetjük a csizmát egy rövidebb sétához vagy kevésbé zimankós időben való hosszabb túrákhoz.

A Hunter Pro eredendően vadászoknak készült, de a horgászoknak is ideális választás
Minden részlete igényesen kidolgozott
A kivehető bélés a további előnyei közé sorolható

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Outdoor EVA Polar csizma
Egy kényelmes, meleg horgászcsizma nélkülözhetetlen a horgászok öltözőszekrényéből. Az Energoteam horgászcsizmája tulajdonságaiban, funkciójában a kényelem, komfort játszik jelentős szerepet, mivel a jó stabilitást, a tartást egy rendkívül meleg hatás ötvözi. Puha, ugyanakkor formaváltozásra képtelen bélésanyaga gondoskodik a lábak melegen tartásáról. Ez kivehető, így tökéletesen szellőztethető, könnyen tisztán tartható a bélésanyag és a csizma belseje is. Csizmánknak a különösen hideg idő mellett az sem jelent akadályt, ha a vízben állva kell tartósan horgászni, vagy sekély, pl. csizmaszárig érő vízfolyáson kell áthaladnunk. A talp rugalmassága könnyen veszi fel a talaj egyenetlenségét, így mindenkor stabil helyzetben érezhetjük magunkat. A csizmát akár -40 Celsius fokos hidegben is használhatjuk.

Pille könnyű, strapabíró és kellemes, meleg! Ezt a csizmát akár -40 Celsius fokos hidegben is használhatjuk!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

CARP ZOOM Hótaposó csizma
A Carp Zoom hótaposó csizmával sokkal komfortosabbá tehetjük a téli horgászatunkat, hiszen a saját kényelemérzetünk és biztonságunk ilyenkor elsőszámú! Tökéletesen szigetel, ennek ellenére megfelelően szellőzik, ezért mindig melegen fogja tatani a lábunkat, de közben mégsem fogunk beleizzadni. Gumis talpa csúszásmentes, vastag. Mindenhol erősített dupla varrás található. Tépőzáras kialakítása könnyíti a fel és levételt. Több méretben kapható!

Ezzel a hótaposó csizmával sokkal komfortosabbá tehetjük téli horgászatainkat!
Tépőzáras kialakítása könnyíti a fel- és levételt
Gumis talpa csúszásmentes és vastag
Tökéletesen szigetel, ennek ellenére megfelelően szellőzik, ezért mindig melegen fogja tartani a lábunkat, mégsem fogunk közben beleizzadni

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Érdemes megtekinteni az alábbi videót is, melyben még részletesebben megismerkedhettek néhány téli bakancs, illetve csizma típussal!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: