Új Nevis orsók a Haldorádó kínálatában

Új Nevis orsók a Haldorádó kínálatában

A Nevis termékek iránt érdeklődők már megszokhatták a rendszeres újdonságokat, így már-már várták is, hogy milyen újdonságokat tartogat nekik a cég. Bár az orsók kínálata óriási, a Nevis saját berkein belül is jobbnál jobb termékeket dob piacra változatlan áron, hogy bebizonyítsa, van helye és fontos a szerepe a horgászcikk-gyártásban. Első körben most az orsókat mutatjuk be, de természetesen nem csak e termékek színesítik a 2015-ös Nevis palettát.

NEVIS Karma 7000

A Nevis új távdobó nyeletőfékes orsója, a Karma 7000 új távlatokat nyit a pontyhorgászatban. A tekintélyes méretű orsó karbon háza alatt egy közepes áttételű szerkezet lapul. Már a felhasznált alapanyagok kiválasztásánál is csak az első osztályúak jöhettek szóba, mivel a pontyozó orsóknál különösen fontos a strapabírás és a hosszú élettartam. Az orsó főtengelye nem szokványos acélból készül, mint a tömegorsóknál, hanem a 9A-13 kódjelű krómacélból, ami az egyik legkeményebb acélötvözet. Ez garantálja a kopásmentes hosszú élettartamot, illetve hogy rendkívüli igénybevételeknek is ellenáll. Azonban hiába csinálnák a legjobb anyagokból a fő alkatrészeket, ha azok kikopnának a helyükről, hiszen úgy előbb-utóbb elkezdenének lötyögni-mozogni. A Nevis azonban ere is gondolt: a testben meglapuló 12 + 1 csapágy hosszú távon biztos működést és hihetetlen könnyed, sima futást eredményez. A orsó nagy átmérőjű alumínium dobja nemcsak gyors zsinórbehúzást tesz lehetővé, hanem jelentős zsinórkapacitást is képvisel. A peremfutó orsók közös sajátossága, hogy figyelmetlen használat esetén a dob alá tekeredhet a zsinór. Ennek kiküszöbölésére egy dob alatt tengelyre szerelt „gubancgátló keret” szolgál, amit gyakorlatilag észre sem lehet venni. Az orsót rotorfékkel látták el, mely különösen fontos tulajdonság a távdobó orsóknál. Ez nyitott felkapókarnál blokkolja a rotor elfordulását, megakadályozva ezzel a felkapókar dobás közbeni, véletlen visszacsapódását. Az SLC (Safety Line Control) nyeletőfék-rendszer kiküszöbölte a nyeletőfékes orsók eddigi legnagyobb hibáját, az egyenetlen zsinóradagolást. Az SLC még a legerősebbre állított nyeletőfék esetén is egyenletes zsinóradagolásra képes. Az orsó dobját lekerekített fém zsinórklipsszel látták el. Zsinórtároló kapacitása: 0,32 mm / 320 m.

Főbb tulajdonságok:

 • Grafit-Hybrid ház
 • Erősített krómozott felkapókar
 • Végtelen visszaforgásgátló
 • 12 + 1 rozsdamentes csapágy
 • Precíziós fékrendszer
 • Erősített tengely és hajtómű
 • Csigatengelyes dobemelő rendszer
 • Portól védett fék kialakítás
 • Alumínium távdobó dob
 • Nagyméretű zsinórvezető görgő
 • SLC (Safety Line Control) nyeletőfék-rendszer
 • Alumínium hajtókar gumifogantyúval
 • 9A-13 krómacél főtengely
 • Lekerekített fém zsinórklipsz

A Nevis egy új távdobó nyeletőfékes orsót dobott piacra
Ez a nyeletőfék bármilyen fékállásnál egyenletesen adagolja a zsinórt
Ebbe a fogantyúba bele lehet kapaszkodni

Bővebb információ a Nevis Karma 7000 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Patriot Feeder

A nyeletőfékes orsót kedvelő feederbotos horgászoknak igazi csemege ez az orsó. Az elegáns külső nem maradhatott el, ahogy a műszaki tartalom is magas szintű. A hidegen forgácsolt alumíniumból készülő nyújtott, sekély távdobó dob egy speciális, döntött peremet is kapott, ami megkönnyíti a zsinór lefutását dobáskor - ez nagyobb dobótávolságot eredményez. Az S-Curve zsinórfektető rendszer tökéletes zsinórképet eredményez, ami a problémamentes működés egyik alapeleme. A megújult SLC (Safety Line Control) nyeletőfék-rendszer integrált fékállító gombot kapott, ami még egyenletesebb, akadálymentes zsinórlehúzást enged. A nyeletőfék már 1/4 karfordulatra visszavált, ezzel biztonságosabb akasztást tesz lehetővé. Az orsóház üvegszál és poliamid keverékéből készül, ami tökéletesen pontos illesztéseket és rendkívül masszív szerkezetet eredményez. Az orsóban 5 + 1 csapágy kapott helyet. A fém dobon lekerekített zsinórklipsz található. Jár hozzá egy normál mélységű karbon pótdob is. A dobok zsinórtároló kapacitása a 40-es méretnél 0,20 mm / 185 m (sekély dob), 0,22 mm / 370 (mély dob), az 50-es méretnél 0,20 mm / 215 m (sekély dob), 0,25 mm / 390 (mély dob).

Elegáns, magas műszaki tartalommal rendelkező, mégis megfizethető árú feederorsó
Természetesen lekerekített zsinórklipsz található a dobon
A fékállító gomb peremén a vékony gumicsík meggátolja a por és a víz bejutását a fékbe, ami csökkentené annak hatékonyságát

Bővebb információ a Nevis Patriot Feeder 40 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Patriot Feeder 50 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Motive Feeder

Egy különleges orsó, melyet nagy távolságú feederbotos horgászat kedvelőinek szánt a gyártó: a távdobó feederezéshez alkották meg a módszer sajátosságait maradéktalanul figyelembe véve. Egy nagy, 55 mm átmérőjű dobot kapott az orsó, azonban a dobbal együtt csak a rotor méretét növelték arányosan. A számítógéppel tervezett, kiegyensúlyozott rotor rázkódásmentes futást eredményez. A hybrid technológiával készült ház kis mérete ellenére rendkívül masszív, miközben pillekönnyű. A feederbotos horgászok igényeinek figyelembevételével készült, ezért a fém dobon lekerekített zsinórklipsz található, így akár kiakasztott zsinórklipszes horgászathoz is használható. A kézre álló alumínium hajtókarra kényelmes gumi fogantyú került. Fékrendszere még a legvékonyabb zsinórokhoz is tökéletesen állítható. A problémamentes futásról 5 + 1 csapágy gondoskodik. Precíz zsinórképének köszönhetően pontos, távoli dobások érhetőek el vele még vékony fonott zsinórokkal is. Az orsóhoz jár egy normál mélységű karbon pótdob is. A dobok zsinórtároló kapacitása: 40-es méret: 0,20 mm / 185 m (fém), 0,30 mm / 200 m (karbon); 50-es méret: 0,20 mm / 210 m (fém), 0,35 mm / 200 m (karbon). Az orsó kapható 35-ös méretben is, amit a Nevis Triada Match néven hozott forgalomba. Ennek zsinórtároló kapacitása: 0,18 mm / 150 m (fém), 0,25 mm / 220 m (karbon).

Tetszetős külsejű, kellően könnyű és megbízható szerkezet a Motive Feeder
A problémamentes futásról 5 + 1 csapágy gondoskodik
Létezik belőle kisebb modell is, de ezt már Triada Match néven hozták forgalomba

Bővebb információ a Nevis Motive Feeder 40 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Motive Feeder 50 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Triada Match 35 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Torrent Feeder 5000

Sok horgász vágya, hogy egyre távolabbra és egyre pontosabban juttathassa be végszerelékét. Nos, erre esélye sincs, ha nem a megfelelő módon összeállított felszereléssel vág neki e célkitűzésnek. A Nevis Torrent Feeder 5000 testében 7 golyóscsapágy és 1 tűgörgős csapágy kapott helyet. Az orsón egy hatalmas (61 mm átmérőjű), hidegen megmunkált alumíniumból készített, kúpos alakú és nyújtott dob található. A precíz zsinórfelcsévélésnek köszönhetően - egy megfelelő bot segítségével és némi gyakorlással - hihetetlen távolságba képes a csalit bejuttatni. Az orsó úgynevezett „matchdobja” 250 méter 0,25 mm átmérőjű damilt képes „csak” tárolni, de ez többnyire bőven elegendő. Egy 4,2 méter hosszú feederbottal és ezzel az orsóval 100 métert meghaladó dobásokra is képes lehet. Ezek után már nem kérdéses, hogy a durva hagyományos fenekező horgát vagy az érzékenyebb feeder végszerelék horgát fogja a hal felvenni, ha azonos távolságba sikerült azt bevetni! Az óriási dobba egy rendkívül precízen hangolható első féket építettek, amely még finomabban adagolja a zsinórt, mint elődei. Az orsóhoz jár egy karbon pótdob is.

Egy korábbi, rendkívül népszerű orsó frissítése a Torrent Feeder
A wormshaft dobemelés rendkívül precíz zsinórképet eredményez
Nagy átmérőjű, nyújtott dobjáról könnyedén szalad le a zsinór

Bővebb információ a Nevis Torrent Feeder 5000 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Elite Match 40

Az Elite 40 grafit-hybrid testében egy megbízható, erős szerkezet lapul. Nagyon hatékony és precíz első fék rendszere rendkívül finoman hangolható. Futása is bámulatos, köszönhetően az 5 + 1 rozsdamentes acél csapágynak. Zsinórprofilja is figyelemreméltó, melyet az S-Stroke zsinórcsévélő rendszer produkál. További figyelmesség a gyártó részéről az erősített krómozott cső felkapókar és a nagysebességű, 6,2:1 áttétel, melynek köszönhetően villámgyorsan vontatja be a szereléket. A dobja finoman megmunkált alumínium, amelyen lekerekített fém zsinórklipsz található. A dob zsinórtároló kapacitása: 0,18 mm / 120 m.

Főbb tulajdonságok:

 • Grafit-Hybrid ház
 • Erősített krómozott cső felkapókar
 • Szupergyors áttétel: 6,2:1
 • Végtelenített visszaforgásgátló
 • 5 + 1 rozsdamentes csapágy
 • Precíziós első fék rendszer
 • S-Stroke zsinórcsévélő rendszer
 • Alumínium matchdob
 • Nagyméretű zsinórvezető görgő
 • Lekerekített fém zsinórklipsz

Ezzel az orsóval elégedett lesz használója

Bővebb információ a Nevis Elite Match 40 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Ryos

Ez az orsó szokatlanul keskeny, ezért szinte hihetetlen, hogy hogyan tudták a szerkezetet beletenni a penge vékonyságú orsótestbe. A számítógéppel kiegyensúlyozott rotor rázkódásmentes futást eredményez. A hybrid technológiával készült ház - melybe 8 + 1 csapágy került - kis mérete ellenére rendkívül masszív és pillekönnyű. A Ryos a pergető horgászok igényeinek figyelembevételével készült. A kézre álló alumínium hajtókaron kényelmes gumi fogantyút találunk. Az orsó fékrendszere még a legvékonyabb zsinórokhoz is tökéletesen állítható. Valószínűleg nemcsak a pergető, de a feederbotos horgászok között is hamar népszerűvé fog válni. Precíz zsinórképének köszönhetően pontos, távoli dobások érhetőek el vele még vékony fonott zsinórokkal is. Az orsó dobja alumíniumból készült, melyen lekerekített zsinórklipsz található, illetve jár az orsóhoz egy karbon pótdob is. A dobok zsinórtároló kapacitása: 30-as méret: 0,25 mm / 200 m, 35-ös méret: 0,25 mm / 220 m, 40-es méret: 0,25 mm / 290 m, 35-ös Match méret: 0,20 mm / 100 m.

Kedvező árú pergető orsó, de nem csak kezdő horgászoknak
Kapható belőle matchdobos változat is
A nagyméretű zsinórvezető görgő nem fogja a zsinórt csavarni

Bővebb információ a Nevis Ryos 3000 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Ryos 3500 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Ryos 4000 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Ryos Match 3500 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Arwo

Ez egy igényes megjelenésű, remek ár/érték arányú orsócsalád. Nemcsak pergető horgászok részére fejlesztették ezeket a remek darabokat, hanem mindenkinek, aki előszeretettel használ első fékes orsókat bármely horgászmódszerhez. Előnyük a hátsó fékesekkel szemben a finoman állítható fékerő, ami hátsó fékes orsóknál nem megoldható. Az Arwo orsócsalád 3 + 1 csapágya garancia a sima futásra és a hosszú élettartamra. Az alumínium dobról rendkívül könnyen fut le a zsinór, ami elősegíti a távoli dobásokat. A felkapókar csőből készült, mely erősebb és könnyebb, mint a hagyományos drót felkapókarok. Fontos még megemlíteni a kör alakú zsinórklipszet, melyet csak a jobb orsók kapnak meg. A hajtókart gyorszárral látták el. Az orsó egy karbon pótdobbal lesz teljes. A dobok zsinórtároló kapacitása: 30-as méret: 0,25 mm / 160 m, 35-ös méret: 0,25 mm / 220 m, 40-es méret: 0,25 mm / 290 m.

Ez egy igényes megjelenésű, remek ár/érték arányú orsócsalád
Az orsó karját gyorszárral látták el

Bővebb információ a Nevis Arwo 3000 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Arwo 3500 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Arwo 4000 orsóról: ugrás az áruházba

NEVIS Winner Viper

Ez egy igazán kedvező árú, tetszetős orsó, mely a kezdő horgászok számára kiváló választás lehet. Az orsó 1 golyóscsapágyat kapott, melynek köszönhetően meglepően szép futású. A hátsó fék precízen állítható, így a bottal a nagyobb halak kifogása sem jelent akadályt. Az orsó dobja zsinórral van feltöltve, így már ezzel sem kell bajlódni! Az orsóhoz jár egy pótdob is.

Kezdőknek szánt orsó, melyre zsinórt is csévéltek

Bővebb információ a Nevis Winner Viper 30 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Winner Viper 40 orsóról: ugrás az áruházba

Bővebb információ a Nevis Winner Viper 50 orsóról: ugrás az áruházba

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.