II. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenykiírás

II. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenykiírás

A Haldorádó mindig is nagy figyelmet szentelt az utánpótlás-nevelésre, és arra, hogy a gyerekek időben megtanulják tisztelni a természetet és a halakat. Ennek újabb mérföldköve volt a 2015-ben megrendezett első Haldorádó Junior Feeder Kupa, melynek sikere és jó fogadtatása sarkalt minket arra, hogy 2016-ban is, immáron második alkalommal megrendezzük a kimondottan gyerekeknek tartott horgászversenyünket. Ennek természetesen idén is a bőséges halállományáról és festői szépségéről híres Maconkai-víztározó ad otthont.

Egy verseny, ami kimondottan a fiatal generációnak szól, és a módszer hozzá a hazánkban legnépszerűbb feederezés. Ha elmúltál már 10, de nem vagy még 19 éves és szeretnéd kipróbálni magad versenykörülmények között, akkor ez a „verseny” neked szól!

A Maconkai-víztározó fekvése, infrastruktúrája, illetve ami a legfontosabb, kiváló halállománya ideális e verseny megrendezésére

A verseny helyszíne: Maconkai-víztározó

(A tározóval összefüggő részletes információért kattintson ide!)

II. Haldorádó Junior Feeder Kupa

A verseny időpontja: 2016. augusztus 6. (szombat)

Általános információk

A verseny 2 korcsoportban kerül megrendezésre: gyermek és ifi.

Gyermek (10-14 év) kategóriában az alsó korhatár 10 év, tehát az indulhat, aki 2016-ban tölti be a 10. életévét, felső limit gyermek kategóriában a 14. év, tehát aki 2016-ban tölti be 14. életévét.

Ifjúsági (15-18 év) kategóriában az alsó korhatár 15 év, tehát az indulhat, aki 2016-ban tölti be a 15. életévét, felső limit itt a 18 év, tehát aki 2016-ban tölti be 18. életévét, még indulhat a versenyen.

Egyértelmű célunk az, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük a versenyszerű feederbotos horgászatot

Külön szeretnénk jutalmazni a női indulókat is, így ők bár az adott korosztály szerinti kategóriában indulnak, emellett külön is értékeljük őket!

A női versenyzők külön értékelésre kerülnek

Mindkét kategóriában a versenyzőket 3-3 szektorra osztjuk, ezzel is elősegítve a legegyenletesebb feltételek kialakítását az indulók számára. A végleges szektorrendszer csak a versenyt megelőző napokban készül el, hogy a verseny szempontjából a lehető legjobb kombinációban lehessen azt kialakítani. A verseny egyfordulós, mely 4 óra tiszta horgászidőből áll.

A nagyszámú fehérhal igen élvezetes versenyt biztosít

Egyértelmű célunk az, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük a versenyszerű feederbotos horgászatot, valamint, hogy a tehetséges gyermekeknek legyen lehetőségük megmutatni, mit is tudnak. Viszont nem célunk a „vérre menő” küzdelem, ezért a szabályok egy picit lazábbak a megszokottnál.

A verseny részletes programja
2016. augusztus 06. (szombat)
07:00-igGyülekező és regisztráció a halőrháznál
7:00 - 7:30Megnyitó és sorsolás
7:30-8:50Helyek elfoglalása, felkészülés
8:00-8:25Limitellenőrztés
08:50Alapozó etetés megkezdése
09:00A verseny kezdete
13:00A verseny vége
13:10Maximális fárasztási idő vége
13:00-14:00Mérlegelés
14:30Eredményhirdetés

Természetesen mivel versenyről van szó, a limitekre oda fogunk figyelni, megadjuk a rangját ennek a megmérettetésnek

A verseny szabályai

 1. A versenyre (kizárólag!) a megadott korcsoportnak megfelelő korú gyerekek jelentkezését fogadjuk el.
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 3. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található, de annak kialakítása tetszőleges. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog lehet.
 4. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelzőt, valamint halradart használni.
 5. Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 6. Etetni kizárólag feeder- vagy pickerbot alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Tilos más típusú bot használata!
 7. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 12 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 8. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 2,5 liter lehet, amelyből maximum 0,5 liter lehet az apró szúnyoglárva. Emellett csalizáshoz külön engedélyezett 0,1 liter tűzőszúnyog használata is.
 9. Az értékelésbe minden megfogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 10. A felkészülési időben szülői segítség igénybe vehető a felszerelések összerakásához, láda beállításához, etetőanyag bekeveréséhez stb., de a kezdést jelző duda után a segítőnek el kell jönnie a versenyzőtől minimum 10 méterre.
 11. Egyetlen esetben vehet igénybe a versenyző külső (szülői) segítséget, ha horgára olyan termetes hal akad, amit egyedül nem tud megszákolni. Ekkor szákolhat helyette a segítő, de utána ismét el kell távolodnia a versenyzőtől.
 12. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 13. Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, de amennyiben összeakad a szomszédjával, nem érvényes a fogás, a halat vissza kell engedni. Fárasztás során a horgász nem hagyhatja el a kisorsolt horgászállását
 14. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 15. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 13:10-ig sikerül szákba terelni.
 16. A kívülről (nem a fejen) megakadó hal a végeredménybe nem számít bele, az így megfogott halat mérlegelés nélkül haladéktalanul vissza kell engedni!
 17. Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya szektorokra lesz osztva. Az elért szektoreredmények és a kifogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa.

Maconka minden tekintetben ideális versenypálya

Jelentkezés

Nevezési díj: 5.000 Ft/fő

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 01.

Fontos időben feladni a nevezést, mert csak az első 80 gyerek nevezését tudjuk elfogadni a pálya adottságai miatt! A nevezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (II_HJ-FK.doc) és küldjék el a nevezési díj befizetésével egyidejűleg a horgaszbolt@haldorado.hu címre. A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: K&H 10402568 50526648 54831003 A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Sporthorgász Egyesület. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a versenyzőt, majd elküldjük postán a számlát. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy a versenyző felkerüljön a rajtlistára. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszautaljuk a nevezési díjat.

Várjuk a fiatal, feederezni és versenyezni szerető horgászokat!

Értékelés

Az értékelés szektoronként történik. Mindkét korcsoportban díjazzuk a 3 szektor első helyezettjeit, közöttük a sorrendet a fogott halsúly határozza meg. Emellett külön díjazzuk még korcsoportonként a 3 legeredményesebb női versenyzőt, valamint a legnagyobb hal kifogóját is.

Szép kupákért…
… és értékes horgászfelszerelésekért megy a barátságos verseny…
… de egyetlen gyermek sem távozik ajándék nélkül!

Díjazás

Fontos megemlíteni, hogy valamennyi induló ajándékcsomagot kap! Emellett természetesen szép kupák várnak gazdára e hagyományteremtő viadalon.

 • Kupát kap a legeredményesebb 3 gyermek versenyző
 • A legeredményesebb 3 ifjúsági versenyző
 • A legeredményesebb 3 női gyermek versenyző
 • A legeredményesebb 3 női ifjúsági versenyző
 • A legnagyobb hal kifogója

Találjuk meg a jövő feeder bajnokait!

Edzéslehetőség

A versenypályán biztosított, bármelyik nap.

További információ

Napijegy ára: 2.900 Ft (felnőtt); 1.400 Ft (ifjúsági)
Halőr: 30/488-7030
Internet: www.maconka.hu

Szeretettel várunk mindenkit!