VI. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenykiírás

VI. Haldorádó Junior Feeder Kupa versenykiírás

A Haldorádó mindig is nagy figyelmet szentelt az utánpótlás-nevelésre és arra, hogy a gyerekek időben megtanulják tisztelni a természetet és a halakat. Ennek újabb mérföldköve volt a 2015-ben útjára indított Haldorádó Junior Feeder Kupa. Ez a remek versenysorozat immáron a hatodik állomásához érkezett, hisz idén is megrendezésre kerül a kimondottan fiataloknak szánt megmérettetés. Két éve már saját tavunk, az Ezüst-tó Horgászcentrum adott otthont a rendezvénynek, ami idén sem lesz másként, a dél-alföldi régió egyik legjobban halasított horgászvizén tehetik próbára magukat, akik eljönnek az VI. Haldorádó Junior Feeder Kupára!

Egy verseny, ami kimondottan a fiatal generációnak szól, és amihez a módszer a hazánkban legnépszerűbb feederezés. Ha elmúltál már 10, de nem vagy még 19 éves és szeretnéd kipróbálni magad versenykörülmények között, akkor ez a „verseny” neked szól!

Az Ezüst-tó Horgászcentrum lesz az idei évben is a verseny helyszíne

A verseny időpontja: 2020. július. 25. (szombat)

A verseny helyszíne: Ezüst-tó Horgászcentrum, Kiskunhalas

Általános információk

A verseny 2 korcsoportban kerül megrendezésre: gyermek és ifi.

Gyermek (10-14 év) kategóriában az alsó korhatár 10 év, tehát az indulhat, aki 2020-ban tölti be a 10. életévét, felső limit gyermek kategóriában a 14. év, tehát aki 2020-ban tölti be 14. életévét.

Ifjúsági (15-18 év) kategóriában az alsó korhatár 15 év, tehát az indulhat, aki 2020-ban tölti be a 15. életévét, felső limit itt a 18. év, tehát aki 2020-ban tölti be 18. életévét, még indulhat a versenyen.

Az Ezüst-tó halállománya ideális helyszínné teszi ezt a versenyt

Külön szeretnénk jutalmazni a női indulókat is, így ők bár az adott korosztály szerinti kategóriában indulnak, emellett külön is értékeljük őket! A versenyzőket mindkét kategóriában szektorokba osztjuk, ezzel is elősegítve a legegyenletesebb feltételek kialakítását az indulók számára. A végleges szektorrendszer csak a versenyt megelőző napokban készül el, hogy a verseny szempontjából a lehető legjobb kombinációban lehessen azt kialakítani. A verseny egyfordulós, 4 óra tiszta horgászidőből áll.

Egyértelmű célunk az, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük a versenyszerű feederbotos horgászatot

Egyértelmű célunk az, hogy a gyerekek körében népszerűsítsük a versenyszerű feederbotos horgászatot, valamint hogy a tehetséges gyermekeknek legyen lehetőségük megmutatni, mit is tudnak. Viszont nem célunk a „vérre menő” küzdelem, ezért a szabályok egy picit lazábbak a megszokottnál.

Ahogy a profi versenyeken, itt is a horgászhelyek kihúzásával fogunk kezdeni

 

Természetesen, mivel versenyről van szó, a limitekre is oda fogunk figyelni, megadjuk a módját ennek a megmérettetésnek

A verseny részletes programja

 

2020. július 25. (szombat)
07:00-ig Gyülekező és regisztráció a halőrháznál
7:00-7:30 Megnyitó és sorsolás
7:30-8:50 Helyek elfoglalása, felkészülés
8:00-8:25 Limitellenőrztés
08:50 Alapozó etetés megkezdése
09:00 A verseny kezdete
13:00 A verseny vége
13:10 Maximális fárasztási idő vége
13:00-14:00 Mérlegelés
14:30 Eredményhirdetés
 

A kiemelkedő pontyállomány igen élvezetes versenyt garantál az Ezüst-tavon, de a mindig éhes tokhallal is számolni kell!
Ha nyár, akkor amur! Az Ezüst-tavon bármikor a versenyzők horgára akadhat egy-egy termetes torpedó, bizony erre is fel kell készülni!

A verseny szabályai

 

 1. A versenyre (kizárólag!) a megadott korcsoportnak megfelelő korú gyerekek jelentkezését fogadjuk el.
 2. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 3. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található, de annak kialakítása tetszőleges. A végszereléken egyetlen horog lehet.
 4. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.
 5. Etetni kizárólag feeder- vagy pickerbot alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Tilos más típusú bot használata!
 6. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 12 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 7. Az élő anyag (amely kizárólag csontkukac, pinki vagy giliszta) mennyisége maximum 1 liter lehet. Szúnyoglárva használata nem engedélyezett!
 8. Az értékelésbe minden megfogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük!
 9. A felkészülési időben szülői segítség igénybe vehető a felszerelések összerakásához, láda beállításához, etetőanyag bekeveréséhez stb., de a kezdést jelző duda után a segítőnek el kell jönnie a versenyzőtől minimum 10 méterre.
 10. Egyetlen esetben vehet igénybe a versenyző külső (szülői) segítséget, ha horgára olyan termetes hal akad, amit egyedül nem tud megszákolni. Ekkor szákolhat helyette a segítő, de utána ismét el kell távolodnia a versenyzőtől.
 11. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Megfogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 12. A fárasztás során szomszéddal véletlenül összeakadt hal számít, de segítsük egymást, törekedjünk ennek elkerülésére.
 13. A halakkal való kíméletes bánásmód érdekében a pontymatrac használata minden résztvevő számára kötelező! A versenyzők kötelesek sűrű szövésű, nagy átmérőjű merítőt használni a termetes halak szákolása során. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 14. A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb 13:10-ig sikerül szákba terelni.
 15. Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya szektorokra lesz osztva. Az elért szektoreredmények és a fogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa.
 

 

Nevezési díj: 5.000 Ft/fő

Jelentkezési határidő: 2020. július 10.

Fontos időben feladni a nevezést, mert csak az első 45 gyermek nevezését tudjuk elfogadni a pálya adottságai miatt! A nevezés elfogadásáról visszajelzést küldünk.

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (V_HJ-FK.doc) a horgaszbolt@haldorado.hu címre.

A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: K&H 10402568 50526648 54831003 A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Horgász Egyesület. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a versenyzőt. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy a versenyző felkerüljön a rajtlistára. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszautaljuk a nevezési díjat.

Minden egyes versennyel nő a fiatalok tapasztalata, rutinja és jó horgászat esetén a kedve!

Értékelés

Az igazságos értékelés érdekében a versenypályát szektorokra osztjuk. Az elért szektoreredmények és a fogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa. Mindkét korcsoportban díjazzuk a szektor első helyezetteket, közöttük a végső sorrendet a fogott halsúly határozza meg. Emellett külön díjazzuk még korcsoportonként a legeredményesebb női versenyzőket, valamint a legnagyobb hal megfogóját is.

Szép kupákért és értékes horgászfelszerelésekért megy a barátságos verseny

Díjazás

Fontos megemlíteni, hogy valamennyi induló ajándékot kap! Emellett természetesen szép kupák várnak gazdára ezen a viadalon.

 

 • Kupát kap a legeredményesebb 3 gyermek versenyző
 • A legeredményesebb 3 ifjúsági versenyző
 • A legeredményesebb női gyermek versenyző
 • A legeredményesebb női ifjúsági versenyző
 • A legnagyobb hal megfogója
 

Az V. Haldorádó Junior Feeder Kupa győztesei

Szabályok, további infó a tóról: http://www.ezustto.hu/hirek/85/ezust-to_horgaszcentrum_horgaszrend.html

A jelentkezők névsora ebben a cikkben, itt lesz elérhető, amelyet folyamatosan frissítünk majd.

Gyermek (10-14)

1. Szűcs Péter Máté

2. Mocsonaki Ádám Bendegúz

3. Horosz Ágoston

4. Letenovics Bálint

5. Földesi Milán

6. Mihályffy Róbert

7. Eredics Milán

8. Kővári Dániel

9. Ternák Tamás

10. Bandzi Levente

11. Zsinka Péter Boldizsár

12. Bangó Marcell Róbert

13. Takács Attila

14. György Gábor Konrád

15. Lőrincz Tamás

16. Fehér Milán Péter

17. Kiss Ernő

18. Deák Bence Ákos

19. Lovas Kitti Réka

20. Jeremejev Marcell

21. Virányi Róbert

22. Sitku Kolen

23. Némethy-Czakó László György

24. Tóbiás Ambrus

25. Takács Szebasztián

 

Ifjúsági (15-18)

1. Kocsis Levente Vajk

2. Vass Dominik

3. Hasznosi Dániel

4. Debreceni Ádám

5. Szilágyi István Levente

6. Gilicze Adrián

7. Mikola Levente

8. Sztrehárszki Levente

9. Karácsonyi Levente

10. Grúz Kristóf

11. Temkó Lóránt Dominik

12. Benei Zsolt Félix

13. Cseh Attila

14. Hatvani Domán

15. Kovács Kristóf

16. Ferencsik Balázs

17. Nyúl Péter

18. Ökördi Ádám

19. Takács Roland

20. Molnár Bence

A tavalyi versenyről készült képes beszámoló megtekinthető itt: https://www.facebook.com/pg/ezustto/photos/?tab=album&album_id=2786159441397445

Haldorádó Team