Gyurmarögzítő

Gyurmarögzítő

Az angol FOX cég visszatért a gyökerekhez, már ami a csalit illeti. Kicsit talán elfeled-tük a húsz-harminc évvel ezelőtt mindennapinak számító csalinkat, a kenyér és egyéb alapanyagú gyurmákat. A cég a modern kor újításaival ötvözte találmányát: most ezt a régi, nagyszerű csalit újfajta felkínálással tálalhatjuk a halak elé.

Ezekre a kellékekre van szükségünk. A paste stop, vagyis gyurmarögzí-tő, tüskék, olló, fűzőtű - ebből érdemes a lehető legkisebb fejűt használni - és nem utol-sósorban a megbízható füles horog
Egy dobozban összesen 24 rögzítőt találunk háromféle méretben. Min-den méretből nyolc darabot
A 14-es számú Drennan Specimenhez a középső méretű tüskét használ-juk
A gyurmarögzítők (mindhárom méretben) a képen jól látható négyágú kis karokkal rendelkeznek, amelyeknek a lágy gyurma biztos tartása a feladata
Szerelékünk összeállításához először fűzzük át az előkezsinórt (A) a ho-rog fülén
Kössünk az A szálvégre egy végfület. A végfülnek legalább akkora mére-tűnek kell lennie, mint amekkora a felkötni kívánt gyurmarögzítő
Húzzuk fel a fűzőtűre a gyurmarögzítőt
Akasszuk be a fűzőtű szemébe a végfület
Zárjuk be a szemet és toljuk le a tűről a gyurmarögzítőt
Minden rögzítő végén egy V alakú kis mélyedés van. Akkor fűzzük fel a gyurmarögzítőt helyesen, ha a végfül szálai az egymásra merőleges karocskák két ellen-tétes oldalán futnak, és ha a V alakú mélyedésben van a damil
Állítsuk be a horogöböl és a gyurmarögzítő közötti távolságot. Optimális esetnek az tekinthető, ha a horog öble éppen érinti a rögzítőt. A horgot knotless knottal rögzítsük. A kötés folyamata itt található
Csalizásra készen
Gyurmánkat többféleképpen elkészíthetjük. Vásárolhatunk gyárilag előkészített pelletport (pellet powder) vagy az etető pelletünket egy csalizó tálkában víz-be áztathatjuk, és abból készítünk gyurmát. A gyurma állaga inkább lágy legyen, mint-sem kemény
A felázott pelleteket kézzel dolgozzuk át, amíg csomómentes állagot nem kapunk. Aztán csípjünk ki egy kis darabot a gyurmából
Bevetésre készen
Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: