Floridai horgászatok - Visszatérés az Atlanti-óceánra

Floridai horgászatok - Visszatérés az Atlanti-óceánra

David kapitánnyal egyeztetve visszatértünk egy újabb, tulajdonképpeni búcsú mélytengeri horgászatra. A kapitánytól ígéretet kaptunk arra, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy szép emlékekkel távozzunk Floridából. Ez egy cápa vagy vitorláshal személyében már tökéletes ajándék lett volna.

Szinte rutinszerűen segédkeztünk az indulásban és az előkészületekben a horgászatra. Lényegesen messzebb mentünk be ez alkalommal az Óceánra, mint a múltkor. A felszerelések kiválasztása során is láttuk, hogy az ígéretét a kapitány nagyon komolyan veszi. A teljes horgászati arzenálját felvonultatta a siker érdekében. A nagy mélységben való horgászattól a vontatásig és a sárkány segítségével a víztetőn történő csalihal felkínálásig mindent bevetett.
A sikerek nem is maradtak el, hisz Ferinek egy Barracuda, míg nekem egy Király hal akadt a horogra. Az igazi nagy hal viszont még váratott magára.

A nagyon fülledt és meleg időben kissé bágyadtan üldögéltünk Ferivel a jachton, mikor a kapitány éles hangja riasztott bennünket.
- Setfish! Setfish! Go! Go! - üvöltötte boldogan.
Végre megjött álmaim egyik tengeri hala! Hátborzongató és egyben csodálatos látvány volt, ahogy kiugrott a vízből több méter magasra a megakasztott vitorláshal. Kétségbeesetten rázta a fejét, próbált szabadulni a horogtól. Szemet gyönyörködtető ugrásokat produkált. Igen erősen küzdött, folyamatosan húzta le a multiról a zsinórt. A fárasztás közben vettem észre a szemem sarkából, hogy hurok képződött a zsinóron és félelmetesen gyorsan közeledik a vég! Pár másodperc múlva az órsóról folyamatosan lemenő zsinór elérte a hurkot és egy hangos csattanással elszakadt. A vitorláshal búcsúzóúl kiugrott a vízből és szinte köszönetet intet a farkával. Kissé dühös és csalódott voltam, de a Floridában eltöltött rengeteg szép élmény hamar elfeledtette velem ezt az apró kis kudarcot.

Holnap indulunk haza, már kellemesen honvágyam van! Üdvözlöm a kedves olvasókat, egy túra értékelő írással még jelentkezem!!

Indulás az újabb mélytengeri horgászatra

A cápa horgászattal is megpróbálkoztunk.

A cápa horgászatára acél huzallal töltöttük fel a multit.

Ez ám a biztonságos orsórögzítés.

A kisebb tengeri halakra valamivel finomabb felszerelés illik.

Jó minőségű és méregdrága Pean multi.

A vontatás után használt felszerelés.

Egy újabb furcsa műcsali.

A cápa horgászat horog kombinációja.

Az erős tengeri botok nélkülözhetetlenek.

Feri Barracudája.

Íme a King Fish!!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.