A szakértő válaszol – 130. rész

A szakértő válaszol – 130. rész

Végre itt az ősz, a legjobb nagypontyos időszak! Sok kérdést kaptam az elmúlt időszakban tőletek, íme, közülük néhány érdekesebb, melyek sokatok számára hasznosak lehetnek.

Nádas Imre
„Szia, Peti!
Mikortól lesznek elérhetők az új By Döme Black Edition bojlis botok?”

Rokolya Péter:
Szia, Imre!
Várhatóan az ősz folyamán te is megvásárolhatod őket, hamarosan megkapjuk az első szállítmányt. 3 m 2,5 lb, 3,6 m 3 lb és 3,9 m 3,5 lb, ezek kerülnek elsőnek forgalomba. Amint megérkeznek, a média oldalainkon adunk erről tájékoztatást.

Sok munkánk van benne, hogy megjelenhessen ez a bot
A két nagytesó a kezemben
A 3 méteres bot partszéli horgászatokhoz és behúzós pecához is kiváló
Hasonló szép fogásokat kívánok velük!

Tárnoki Zoltán
„Szia, Peti!
Nyári horgászatokra milyen ruhát javasolsz?”

Rokolya Péter:
Szia, Zoltán!
Az UV sugárzás talán a legnagyobb ellensége a horgászoknak, hiszen ellene csak ritkán védekezünk, holott a nap káros sugarai képesek akár néhány perc alatt megégetni a szabadon hagyott bőrfelületünket. A Haldorádó Camou kollekcióban olyan ruhadarabok kaptak helyet, amelyek elsősorban nyáron lehetnek segítségünkre. Mind a hosszú ujjú póló, a kalap, a sál, mind pedig a kesztyű olyan prémium minőségű, UV álló anyagból készült, melyben bátran megbízhatnak az érzékeny bőrű horgászok is! A praktikum mellett nagy erénye e ruhadaraboknak a hullámmintás design, ami miatt megakad rajtuk a szem. Akár a camou kék, akár a camou szürke változatról is legyen szó, a modern formatervezés és sportos megjelenés garantált! Jó szívvel ajánlom ezeket a minőségi ruhadarabjainkat.

A Camo felsők nemcsak jól néznek ki, de nagyon hasznosak is, főleg ha sok időt vagyunk a napon
A felső mellé érdemes a kalapot is beszerezni, hasznos!
Szerezd be bátran Te is őket és fogj szép halakat!

Ráday Péter
„Szia, Péter!
Nagyon tetszett a Zajarkis filmetek. Pár kérdés felmerült bennem, mennyibe kerül a napijegy, van-e helyfoglalás, mennyit érdemes etetni naponta? Nagyon köszönöm a választ!

Rokolya Péter:
Szia, Péter!
Köszönjük szépen! Foglalt hely nincs. Ott tudsz horgászni, ahol éppen helyet találsz. Egész évben nyitva van a tó, a napijegy borsos, 50 euró/fő, az etetés ütemét a halak diktálják, napi 20-30 kg is lehet bojli, kukorica vegyesen, esetleg kevés pellet. Kőkemény, melós peca ez, és a siker nagyon sok tényezőtől függ. De ha valahol, akkor itt megfoghatod életed halát!

Zajarki Európa top 5 pontyos vize között van
Kőkemény, dobós horgászat vár az ide érkezőkre, melynek alapja a gyakori spombolás
Akár életed halát is megfoghatod itt

Radó Zoltán
„Szia, Peti!
Érdeklődnék Bleddel kapcsolatban, hogy mi a pontos szabály jelenleg, azt olvastam, tilos etetni”

Rokolya Péter:
Szia, Zoltán!
Igen, ez évtől a spombos, dobócsöves etetés nem megengedett, de a különféle PVA termékek használhatók., így azokkal szabad horgászni. A bővebb és részletes szabályokról a jegy megvásárlása után tudsz tájékozódni. Ezt automatikus e-mailben megkapod.

Bleden ez évtől szigorodtak a szabályok
Kevés minőségi kiegészítővel és jó csalikkal is sikeresek lehetünk
Szép halakat foghatunk így is, a jó hely fontosabb, mint az etetés!

Répási Róbert
„Szia, Peti!
Melyik Monster Magnum csalit ajánlod az őszi időszakra?”

Rokolya Péter:
Szia, Robi!

Nekem a top favorit a Vörös Lazac ízesítésű. Egész évben szépen és egyenletesen adja a halakat. Jó hír, hogy új ízzel is bővülni fog a kínálat. Erről ti is dönthettek, legújabb zajarkis videónkban hallhatod a részleteket.

A MONSTER Magnum az oldódó és a főzött csalik összes előnyével rendelkezik, ugyanis olyan csaliról van szó, amelynek közepe főzött, külső rétege viszont oldódó! Belső magja 14 mm átmérőjű, parafaőrleménnyel balanszírozott, főtt, nem oldódó csali. A külső réteg 6 mm vastag és folyamatosan oldódva ontja magából a csábító ízanyagokat. Használatával elkerülhetjük csalink leázását, ugyanis a belső, főzött rész akár 72 órát is kibír, miközben a külső rész oldódási ideje 2-3 óra (vízhőfoktól függően).
Nagyon attraktív, nagyon ütős csali, amely a rövid idejű, nagyhalas method feeder horgászat és a céltudatos bojlis nagyhalas horgászatok során is bevethető. Különösen ajánlott nagy nyomásnak kitett, sokszor megfogott, óvatos, kapitális halak horgászata során, de vadvízi, dunai horgászatok során is meglepően eredményesnek bizonyult, kiválogatta és megfogta a környék pontyait!

A Magnum csalik nagyon hatékonyak, nekem az egyik személyes favorit a Vörös Lazac
Egy jól bevált felkínálás és kedvenc kiegészítőim hozzá
Sok szép ponty választása ez a csali
Hamarosan megnövelt méretben is forgalomba kerülnek

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Haldorádó Archívum, Google

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.