A szakértő válaszol! – 14. rész

A szakértő válaszol! – 14. rész

Nagy sikernek örvend rovatunk, ez nyilvánvaló, hiszen rengeteg kérdést kapok nap mint nap vagy a közösségi oldalakon keresztül, vagy akár személyesen. Sokan jönnek oda a vízparton is hozzám, hogy segítsek pár hasznos tanáccsal, elleshetik-e a trükköket, taktikát. Nagy trükkökkel én sem bírok, de segítek, ha tudok, és általában tudok. Ismét 5 kérdést emeltem ki, melyeket megválaszolok a publikum előtt.

Feller István
„Szia, Peti! Egy átlagos hétvégi horgászatra milyen csalikat ajánlanál, amelyek gyors sikerhez vezethetnek?”
Rokolya Péter:
Szia, István!
Gyakori kérdés, hogy mit ajánlok rövid időtartamú horgászatokra. Mint mindig, az első és legfontosabb szempont, hogy jó helyen keresd a halakat. A halak gyakran árulják el tartózkodásukat ugrálással, pezsgéssel, ezért érdemes figyelni a vizet, keresve a különféle jeleket. Gyors horgászatok során sikeresek a különféle pop-upok önmagukban és a horogcsali kikönnyítésére egyaránt. Az etetésre szánt csalit vagy horogcsalit érdemes áztatni bevetés előtt, melyekre a Spéci Additive termékek tökéletesen alkalmasak. Végső esetben, ha semmi sem vezet sikerre, akkor nyúlj a jó öreg stick mixhez, mely a lehető legkoncentráltabb etetést biztosítja. A sikeresség további alappillére, hogy a rövid horgászatok során legyünk mobilisak, merjünk gyakran változtatni.

Egy jó pop-up sose rossz
A bojlit érdemes áztatni, növelve ezzel attraktivitását
Egy igazán tartalmas stick mix gyakran hatékony
A megfelelő körítés, felkínálás elengedhetetlen a siker érdekében

+1 Tipp: Ha „minden kötél szakad” érdemes a felkínált csalit vagy akár az ólmot pasztázni a gyors siker érdekében.

Végső esetben a pasztázott horogcsali is meghozhatja a sikert

Tamási Péter
„Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy szerinted melyik a leguniverzálisabb ízű-színű csali a BlendeX szériából?”
Rokolya Péter:
Szia!
Véleményem és eddigi tapasztalatom szerint az Eper + Méz a leguniverzálisabb. E csali színét a 2 legkedveltebb árnyalat – vagyis a citromsárga és az élénkpiros – párosa jellemzi. Klasszikus ízvilágának köszönhetően minden ponty szereti. Ezzel biztosan nem lősz mellé, egész évben eredményesen használhatod minden méretű pontyra.

Tökéletes íz- és színharmónia jellemzi a BlendeX Eper + Méz ízesítésű pop-up bojlit
Rendszerint sorban érkeznek rá a pontyok

Tóth Arnold
„Szia, Peti! Dobós horgászatok során milyen dobókesztyűt ajánlanál?”
Rokolya Péter:
Szia!
Nem dobókesztyűt, hanem egy úgynevezett dobóujjat ajánlok Neked. A Korda Finger Stall az egyik legpraktikusabb és legkényelmesebb dobóujj a piacon! Nagy távolságra történő dobásoknál ajánlott a használata, mikor is a vékony fonott dobózsinór könnyen elvághatja az ujjunkat, ami nagyon fájdalmas és lassan gyógyuló sebet eredményez. A vékony neoprén anyag teljes védelmet nyújt, ugyanakkor nem „butítja” el a zsinór érzékelését.

Ha nem éred be az átlagossal, mégis egyszerűen használható és egyedi termékre vágysz, akkor válaszd a Korda ujjvédőt a dobós pecákra!

Visontai László
„Szia! Leszúró szett vásárlás előtt állok. Érdekelne a véleményed, hogy szerinted melyik lenne a legjobb hosszú távon számomra?”
Rokolya Péter:
Szia!
A személyes véleményem az, hogy magasan a legjobb ár-érték aránnyal a Prologic Goalpost leszúró szett bír. Ez egy rendkívül jó, praktikus kivitelű leszúró szett, melyhez igény szerint külön hosszú lábak is vásárolhatóak, és nem utolsósorban jól is néz ki. Jómagam is ezt használom, teljes elégedettséggel.

Egyszerű horgászatot tesz lehetővé ez a letisztult stílusú leszúró szett
Igény szerint hosszabb lábakkal bővíthető a repertoár

Palotás János
„Szia! Az lenne a kérdésem, hogy milyen horogelőkét ajánlanál dobós módszerhez? Válaszodat előre is köszönöm. Szép napot!”
Rokolya Péter:
Szia!
Napjainkban számos népszerű horogelőke és végszerelék van, valamint újak látnak napvilágot. A legegyszerűbbtől a bonyolultabbakon át mindnek van létjogosultsága, én mégis egy egyszerű, de univerzális előkét javasolok, mely a Hinged Stiff előke. Rendkívül jól dobható, nem gubancolódik és tökéletesen akad a halaknak. Bátran ajánlom!

A Hinged Stiff előke részletesen
Egy rendkívül hatékony előke, mely…
… tökéletes akadással párosul

Fotók: Haldorádó archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.