A szakértő válaszol! – 24. rész

A szakértő válaszol! – 24. rész

Az új „szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért készül el, hogy a vásárlók igényeit, kérdéseit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni! Az itt feltett kérdések más horgászok számára is tanító és építő jellegű megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél, a Haldorádó Carp Team oldalon bármikor megteheted!

Tóth Antal
„Kedves Szabolcs! Amurozás közben sokszor tapasztalom azt, hogy gyengék a horgok! Kihajlik, eltörik… Neked melyik vált be a legjobban?”
Farkas Szabolcs:
Kedves Antal!
Már lassan két éve nagy megelégedettséggel használom a Gardner Wide Gape Talon Tip horogcsaládot, ebből is a kettes méretet. Nem kell megijedni, hiszen a méretezése kicsit eltér a többi horogétól: a kettes valójában a négyes méretet képviseli. Maga a horog még egyszer sem hagyott cserben, a legkegyetlenebb terepen is helytállt. Nem hajlott, nem tört, és még a hegye is bírja a strapát, így bártan ajánlom az amurhorgászatok során.

https://www.haldorado.hu/termekek/horog-c4/bojlis-c247/gardner-covert-wide-gape-talon-tip-2-i24974#

Egy igazi erőgép!

Garami Gergő
„Szia, Szabolcs! A cikkek kapcsán sokszor láttam már az úszó mérlegelőt, amit használsz, melyik márka kínálatában található meg?
Farkas Szabolcs:
Kedves Gergő!
Egészen pontosan a Trakker Sanctuary biztonsági haltartó + mérő XL-es változatát használom, ebből nekem még a régebbi változat van meg. Az új annyiban tér el, hogy a vízben állós képeknél egy kis segítséget kapunk, hiszen a felső részen nem közvetlenül a tartó szélén van a cipzáras rész, hanem 10-10 centi anyagot iktattak be, így sokkal könnyebben tudjuk kivenni a halat a mérlegelőből. Maga a mérlegelő egészen időtálló anyagból készült, így a horgászatok során hosszú ideig a legjobb barátunk marad :)

https://www.haldorado.hu/termekek/haltarto-merito-pontymatrac-c10/halmero-c97/trakker-sanctuary-biztonsagi-haltarto-mero-xl-i29943

A tökéletes mérlegelő!

Gubó Imre
„Kedves Szabolcs! Botvásárlás előtt állok, tapasztalataid alapján milyen egy jó behúzós bot?”
Farkas Szabolcs:
Kedves Imre!
Egy jó behúzós bot ismérvei a következők:
Hosszúsága maximum 3 m (ennek jelentősége a csónakos fárasztás közben a legmeghatározóbb, ülve is nyugodtan tudunk fárasztani és szákolni is egyaránt!)
Erőssége a horgász stílusától függ. Tapasztalatlan horgászok minél lágyabb bottal kezdjenek – 2,75 Lbs, 3 Lbs – így kevesebb a halvesztés!
Én személy szerint a Prologic C.O.M Rade 3 m 3,5 Lbs botokat használom behúzásra. A bot maga kellő erőtartalékokkal rendelkezik. Akadó mellé horgászva is hatékonyan meg tudjuk oldani vele a hal fárasztását, a bot úgy dolgozik, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ár/érték arányban a legjobb választás!

https://www.haldorado.hu/termekek/bot-c1/bojlis-c37/prologic-com-rade-3-m-35-lbs-i29511

Bevetés közben

Baranyi Dániel
„Szia, Szabolcs! Mi a véleményed a Ronnie Rigről?”
Farkas Szabolcs:
Kedves Dániel! 
A Ronnie Riget kimondottan rapid pontyhorgászatra ajánlom és használom. Akadása igen agresszív. Ha nem akad meg elsőre, vagy ha enged, akkor is rögtön újabb fogást talál a hal szájában. Mindenféleképpen pop-up csalikkal és egy kicsi stick mixszel a legeredményesebb!

Eredményessége megkérdőjelezhetetlen!

Orosz János
„Szia, Szabolcs! A Harsányi-tavon mitől függ a legjobban, hogy az ember eredményes legyen?”
Farkas Szabolcs:
Kedves János!
A legfontosabb az etetésünk minél pontosabb meghorgászása. Ha kell, ne sajnáljunk 5-6-szor is újradobni a pontos hely elérése végett! Minél pontosabban kell az adott bóját spombbal megetetni – ha 10 dobásból 3-4 megy a pontos helyre, azzal már széthúzzuk az etetést, és ezzel az eredményességünk is csökkeni fog. Ne legyünk lusták 2-3 óránként spombozni! A belefektetett energia mindig meghozza a sikert!

Egy ritkaságnak számító two-tone tükrös a maga 23,5 kilójával!

Fotók: Farkas Szabolcs

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.