Alias : xbomb
Név : Farkas Szabolcs
E-mail : [e-mail]
Születési dátum : 1990-07-03
Lakhely : Kiskunhalas
Kedvenc horgászmódszerei : bojlizás
Kedvenc vízterületei : Fehérvárcsurgó, Merenye, DVCS, Fish Aréna
Legnagyobb halai : tőponty 30.56 kg , tükörponty 23.50, amur 23.28 kg, fekete amur 22.10kg, tok 31.79 kg
Mióta horgászik : 1997 óta

Szerző írásai

Videóval

A helyből kihoztuk a maximumot!

Farkas Szabolcs 2019-06-23 06:00:00
Becz Gyula horgászbarátom hívott meg a Szelidi-tavon megrendezett I. Bán István emlékversenyre. A meghívásának eleget téve közös erővel vágtunk neki a cseppet sem könnyű feladatnak. A versenyen 12 csapat mérettette meg magát egymással és a zord időjárással.
Videóval

Az álmok tengerén

Farkas Szabolcs 2019-06-09 06:00:00
Az év első túrája a Balatonra vezérelt. Ez nem véletlen, hiszen olyan káprázatos módon fejlődik, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni! Szári Zsolt kezei alatt óriási változáson esett át és megalapozottan merem kijelenteni, hogy egy igazi horgászparadicsommá nőtte ki magát. A halak és a táj egyszerűen ámulatba ejtő, első látásra szerelem az idelátogató horgászok számára. Velem sem történt ez másképpen, már két éve folyamatos látogatója vagyok e pompás víznek. A helyszín a nyugati medence északi partja, ahol nem mindennapi élményekben gazdag hét napot tölthettem el.

A szakértő válaszol! – 36. rész

Farkas Szabolcs 2019-05-19 06:00:00
Az új „szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért készül, hogy a vásárlók igényeit, kérdéseit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni. Az itt feltett kérdések más horgászok számára is hasznos, jó megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél, a Haldorádó Carp Team Facebook-oldalon bármikor megteheted!
Videóval

Palotás újratöltve

Farkas Szabolcs 2019-05-17 06:00:00
Idén sem maradhatott ki a repertoárból az egyesületi kézben lévő Palotási-víztározó, ami Komáromi Tibi bácsi keze alatt szinte virágkorát éli! A szívélyes fogadtatás minden ide látogató horgásznak kivétel nélkül jár, és az itt eltöltött napok alatt egy igazi baráti közösség tagja lehet. Számomra mindig meglepő az a nagy mennyiségű önzetlen segítség, amit itt kapok/kapunk!
Videóval

Meghívásra érkezve

Farkas Szabolcs 2019-01-31 06:00:00
Dolfinger Mátyás meghívásának eleget téve érkeztem meg a környék legkedveltebb egyesületi vízére, a Széki-tóra. A tó 1968-ban épült, és azóta folyamatosan, gondos kezek munkájával forrta ki magát a bojlis berkekben méltán elismert, nagy halakban gazdag vízzé. Négy nap állt a rendelkezésemre, hogy egy kis ízelítőt kapjak a tó szépségéből és halállományából.
Videóval

Harsányi fergeteg

Farkas Szabolcs 2018-11-12 06:00:00
Ha dobós pecáról van szó, egyértelműen a Harsányi-tó a befutó számomra! Itt kiélhetjük hőn szeretett távdobási kényszereinket, ami szinte minden horgász második legféltettebb kincse és becsülete. Erről zeng már minden újság, cikk, szaklap, de azért megpróbálok egy-két új tanácsot adni az ide látogató „nagyhalas” vendégeknek, na és persze becsüljük meg a megfogott halat! Hogy ezt miért is feszegetem, pár sorral lentebb kiderül!

Hirtelen felindulásból!

Farkas Szabolcs 2018-10-14 06:00:00
Ismerős érzés az, amikor magával ragad a semmiből előtörő horgászat iránti szenvedélyed és azonnali késztetést érzel, hogy horgászhass? Ez történt velem is…! De hová menjek? A helyszín okozott egy kis fejtörést. Két variáció forgott a fejemben: vadvíz vagy egy nagy egyesületi tó, ahová nem kell előre helyet foglalni. Így esett a rögtönzött választásom kedvenc egyesületi tavamra, a Palotási-tóra, ahol mindig szívesen látnak.

A szakértő válaszol! – 24. rész

Farkas Szabolcs 2018-09-12 06:00:00
Az új „szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért készül el, hogy a vásárlók igényeit, kérdéseit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni! Az itt feltett kérdések más horgászok számára is tanító és építő jellegű megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél, a Haldorádó Carp Team oldalon bármikor megteheted!
Videóval

Lőkösházi fekete gyémánt

Farkas Szabolcs 2018-08-15 06:00:00
Minden évben nagy megelégedettséggel térek vissza Lőkösházára, azonban egy jellegzetes hal fotója még hiányzott a repertoárból! A tó 35 hektárján összesen 7 db fekete amur található, ezek a „szörnyetegek” elég ritkán mutatják meg magukat, így nem kis feladat horogra csalni őket! Idén a tó kegyes volt hozzám és fényképezőgép elé tarthattam egyet ezekből a nem hétköznapinak mondható erőgépekből!

DVCS-re hangolva

Farkas Szabolcs 2018-07-25 06:00:00
A tavaly megjelent DVCS-s cikkem végén megfogadtam, hogy visszatérek e remek vadvízre, és a pontyokat veszem üldözőbe. Április végén látogattam ki először a festői környezetben elterülő csatorna partjára. Sajnos a helyzet nem lett jobb, a szúnyogok lávaként öntik el az ember arcát, a böglyök meg csak a jéghegy csúcsa, a kullancsokat már nem is említve… Tehát komoly elszántság kell, hogy néhány napot el tudjon tölteni itt az ember!

A magyar tengeren

Farkas Szabolcs 2018-06-16 06:00:00
Utunk egyenesen Balatongyörökre vezényelt, ahol Joó József látott minket vendégül. A stégről elénk táruló látvány nem volt mindennapi, egyszerűen leírhatatlan pompában tündökölt a víz, ahogy a szemünk előtt megcsillanó napsugarak bejárták a Balaton 66 ezer hektárnyi vízfelületét! Már maga az érzés kárpótolt az addigi fáradalmakért, és úgy voltam vele, ha halat nem fogunk, akkor is megérte ide ellátogatni!

A szakértő válaszol! – 13. rész

Farkas Szabolcs 2018-05-15 06:00:00
Az új „szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért készül el, hogy a vásárlók igényeit kérdéseit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni. Az itt feltett kérdések más horgászok számára is tanító és építő jellegű megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél a Haldorádó Carp Team oldalon bármikor megteheted!

A szakértő válaszol! – 6. rész

Farkas Szabolcs 2018-03-13 06:00:00
Az új, „A szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért indult, hogy a vásárlók igényeit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni! A feltett kérdésekre itt adott válaszok más horgászok számára is értékes ismereteket, kiváló megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél, a Haldorádó Carp Team oldalon bármikor megteheted!
Videóval

Keresd az iszapot!

Farkas Szabolcs 2018-02-18 06:00:00
Sokan félnek és szinte ódzkodnak az iszapos területek meghorgászásától. Reálisan gondolkozva az iszapban találhatók meg azok a természetes táplálékok, amik a pontyok legfőbb élelemforrását jelentik. Az öreg, tapasztalt pontyok egytől egyig az iszapos részeket pásztázzák és keresik egész évben. Hogyan keresem és horgászom meg én ezeket a területeket? Erre próbálok meg pár ötletet, tanácsot adni!
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 8. rész – German rig, azaz forgóval kombinált visszacsapódó előke

Farkas Szabolcs 2017-11-13 06:00:00
A German rig egy speciális előke, melyet nagyon kevesen használnak. Pop-up és süllyedő csalikhoz egyaránt használható. Különlegessége, hogy a csali 360 fokban természetes úton el tud forogni, a mechanikája nagyban hasonlít a Blowback rig elvéhez. Lássuk e remek előke elkészítésének lépéseit!

Amurvadászat a csatornán

Farkas Szabolcs 2017-10-21 06:00:00
Erre az évre egyetlen cél lebegett a szemem előtt, hogy fényképezőgép elé tarthassak egy kapitális méretű amurt! Ennek kapcsán olyan vizet, folyóvizet próbáltam keresni, ahol van esélyem szákba terelni méltó ellenfelemet. A kezdő löketet és motivációt csapattársaim adták meg a „Nagy pontyok nyomában” c. filmsorozat 11. részével. Így helyszínnek a Duna-völgyi öntöző főcsatornát – közkedveltebb nevén a DVCS-t – választottam.

A mély víz titkai

Farkas Szabolcs 2017-09-11 06:00:00
A következő túrám helyszínéül a Lőkösházi Kavicsbánya Horgásztavat szemeltem ki. Itt próbáltam egy-két szebb pontyot lencsevégre kapni. A kihívás nem volt egyszerű! A mederviszonyok változatosak, a mélység pedig 2-25 méterig terjed. Az ígéretes helyek tárháza szinte kimeríthetetlen. Remélem, a következő pár sor segít abban, hogy az olvasók közelebb kerüljenek a bányatavi horgászat rejtelmeihez és bátrabban nézzenek majd szembe az akadályokkal!

Palotási fenevad

Farkas Szabolcs 2017-07-21 06:00:00
Ideje volt már az általam még meg nem horgászott vizek számát csökkenteni, választásom az egyesületi kézben lévő Palotási-víztározóra esett. Maga a tó már régóta helyet foglal a kiszemelt vizek között, hiszen itt úszkál az egyik rekordméretű spanyolpikkelyes a maga 28 kg körüli súlyával, amit évente egy-két alkalommal meg is mutat a nagyközönség számára! Nem titkolt szándékom egy közös fotó e szép pontymatuzsálemmel…! A túra úgy hozta, hogy bár vele nem találkoztam, egy másik jellegzetes pontyot sikerült lencsevégre kapni.

A dévérek kereszttüzében

Farkas Szabolcs 2017-07-15 06:00:00
Már szinte megszokássá vált, hogy az év első horgászatát közkedvelt tavamon, Merenyén töltöm. A tó mindig új arcát mutatta, én pedig kivétel nélkül mindegyik horgászat alkalmával új tapasztalatokkal lettem gazdagabb! Idén is, kisebb-nagyobb változtatásokkal egy egész kellemes hetet tudhattam a hátam mögött. Ha érdekel, milyen praktikákkal és etetéssel sikerült becsapni bajszos barátainkat, akkor a következő sorokat neked ajánlom!
Videóval

A Haldorádó Carp Team kötései, végszerelékei 4. rész – Blowback rig, azaz visszacsapódó előke

Farkas Szabolcs 2017-06-12 06:00:00
A pontyhorgászatban a különböző előkék tárháza szinte kimeríthetetlen. Az óvatosan táplálkozó pontyok becserkészésére újabb, kifinomultabb technikák felé kell vennünk az irányt. Az egyik ilyen hatékony szerelék a Blowback rig. Ennek az elkészítésében nyújtok hasznos segítséget.

Reváns a Fish Arénán

Farkas Szabolcs 2016-10-09 06:00:00
A nyár végére tervezett horgászatom a Lajosmizsei Fish Arénára esett. Az elmúlt két évben párszor már megtámadtuk a vizet, de a halak pontos táplálkozási szokásai nagy meglepetéseket tartogattak számunkra. Ami egyszer működött, az a következő horgászat során már kudarcot vallott. Idén sem volt másképp, de hogy mivel sikerült túljárni az óvatosan táplálkozó pontyok eszén? A következő sorokból megtudhatjátok…

Két nap Őzetanyán - A rekkenő meleg pontyai

Farkas Szabolcs 2016-08-23 06:00:00
Egy rövid, kétnapos horgászatra nyílt lehetőségünk a méltán híres Székely Őzetanya horgásztavon. A meleg nem kegyelmezett, de a tógazda kedvessége és a családias légkör gyorsan elfeledtette velünk ezt a kínzó érzést. Nem volt egy könnyű túra, a halak nagyon gyengén táplálkoztak, ennek ellenére sikerült egy-két szebb példányt szákba terelnünk.

Harminc felett Merenyén!

Farkas Szabolcs 2016-08-10 06:00:00
A tavaly őszi merenyei túra igen bőkezűen jutalmazott meg. Már akkor megfogadtam, hogy idén mindenféleképpen visszatérek e szeszélyes tóra szerencsét próbálni. Az időjárás ismételten nem kegyelmezett, de köztudott, ami nem jó a horgásznak, a halaknak annál inkább.

Óriások birodalmában

Farkas Szabolcs 2016-05-19 06:00:00
A cím már nem sok találgatási lehetőséget kínál az olvasók számára. A hőn áhított hely a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Harsány községben elhelyezkedő 20 hektáros Harsányi-tó, ahol rövid, kétnapos szezonnyitó horgászatom zajlott. Végre betekintést nyerhettem a sokak által közkedvelt víz ellenállhatatlan, szinte „függőséget” okozó varázsába. Úgy érzem, ennél jobb évkezdést nem is tudtam volna elképzelni.

Zord Merenye, avagy a rekordok hete

Farkas Szabolcs 2015-11-24 06:00:00
Az októberi egyhetes túránk Merenyére esett. Kerekes Ernő kollégámmal ismeretlen vizekre eveztünk, hiszen még egyikünk se horgászott Baranya megye gyöngyszemén. A horgászat során kaptunk esőt, vihart, orkán erejű szelet, de a kedvünk tántoríthatatlan volt. Megismerhettük testközelből az erdő vadállományát és természetesen a tó elképzelhetetlen méretű pontyait! Az előzetes információk alapján a tó megalapozottan büszkélkedhet kapitális halaival, így bármikor benne volt a pakliban álmaim hala - amire sokat nem is kellett várni…

Szelektálás telepített tavon

Farkas Szabolcs 2015-08-12 06:00:00
Egy rövid, 24 órás horgászatot terveztem a Kiskunhalasi Tóth-tóra, mely igen híres amur- és pontyállományáról. Mivel telepített tóról van szó, a főként 2-3 kg-os potykákat rejt, de vannak rafinált, termetesebb példányok is. Sokszor kerekedik vita a fórumokon arról, hogy „lavórban” könnyű halat fogni. Igen, a kisebb, mohóbb pontyokra ez teljes mértékben igaz is. Azonban a nagyobb pontyok a piacon megtalálható csalirepertoár nagy részét már ismerik, ami feladja a leckét.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.