A szakértő válaszol! – 36. rész

A szakértő válaszol! – 36. rész

Az új „szakértő válaszol” című cikksorozatunk azért készül, hogy a vásárlók igényeit, kérdéseit teljes mértékben ki tudjuk elégíteni. Az itt feltett kérdések más horgászok számára is hasznos, jó megoldásokat és tapasztalatokat kínálnak. Ha úgy érzed, van olyan jellegű kérdésed, amit szívesen feltennél, a Haldorádó Carp Team Facebook-oldalon bármikor megteheted!

Varga Péter
„Kedves Szabolcs! Ebben a felmelegedő időben melyik SpéciAdditive terméket ajánlod kifejezetten a nagy pontyok számára?”
Farkas Szabolcs:
Kedves Péter!
Egyik nagy kedvencem a SpéciAdditive - Csípős paprika kivonat, az év bármely szakában használható és szelektáló hatással bír. A kisebb pontyok valamiért nem szeretik a csípős ízvilágot, így jó eséllyel tudunk vele kapitális halakat fogni.

A teljes paletta a vásárlók igényeihez mérten!

Horváth István
„Szia, Szabolcs! Melyik a kedvenc évszakod és miért?”
Farkas Szabolcs:
Kedves István!
Egyértelműen az ősz! A télhez közeledve a pontyok eszméletlen hízásba kezdenek, hogy át tudják vészelni a telet. Ennek következményeképpen sokkal könnyebb megfogni a termetes pontymatuzsálemeket és természetesen a legjobb formájukban, súlyukban tudjuk mérlegelni őket.

Az ősz ellenállhatatlan szépsége
Ilyen hihetetlen formában tudjuk őket lencsevégre kapni

Dulai Péter
„Kedves Szabolcs! Látom, hogy egyre többet jártok a Balatonra, a kérdésem a következő lenne. Javasolj, kérlek egy olyan ízt, ami minden körülmények között jól teljesít!”
Farkas Szabolcs:
Kedves Péter!
Nemrég tértem haza az egyhetes Balatoni túrámról. Egy ízt vittem magammal, amiben teljesen megbízom, ez nem más, mint a Fekete Tintahalas bojlink 24 mm-es méretben. Nem kérdéses, milyen jól működött, összesen 780 kg halat adott, ami 67 db-ot jelentett, így a halak átlagsúlya 11,6 kg volt. A sikerhez természetesen még hozzájárult, hogy a bojlikat túra előtt SpéciAdditive- Japán Krillbe áztattam.

A Japán Krillben ázó csoda
A 24 mm-es méretet duplán kínáltam fel

Papp János
„Szia, Szabolcs! Sekély part esetén a halak védelme érdekében milyen megoldást javasolsz?”
Farkas Szabolcs:
Kedves János! 
Több olyan víz található kis hazánkban, aminek sekély a partközeli része. Elszomorodva látom azt, amikor féloldalasan az iszapon húzzák ki a halat. Erre kétféle megoldás létezik: az egyik – ha van erre lehetőségünk –, hogy csónakból fárasztjuk ki a halat. A másik pedig a melles csizma használata, ilyenkor – ha a meder anyaga engedi – bátran be tudunk sétálni a mélyebb víz határáig és kíméletesen meg tudjuk szákolni a halat.

Melles csizmával
Csónakból

Írta: Farkas Szabolcs
Fotók: Farkas Szabolcs, Haldorádó Archívum

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.