A szakértő válaszol! – 47. rész

A szakértő válaszol! – 47. rész

Ismét kaptam néhány érdekesebb kérdést, melyeket szokásunkhoz híven e sorozatunk keretein belül válaszolok meg. Nézzük őket!

Gazdag Zsolt
Kedves Péter,
Orsóvásárlás előtt állok és tervezek venni valami komolyabbat, de nem szeretnék és nem tudok több százezer forintot költeni egy párra. Érdekelne, hogy Te melyiket ajánlod?

Rokolya Péter:
Kedves Zsolt,
A Shimano SpeedMaster 14000 XTC lesz a Te orsód! Ez az orsó egy 2019. évi újdonság a Shimanótól. A nagysikerű Speedcast orsó utódja új „köntösben”, még több felszereltséggel és technikai finomításokkal. Nekem elsőre elnyerte a tetszésemet, és hamarosan egy írás és videó keretein belül részletesen be is mutatom. Kinek és miért ajánlom ezt az orsót? Elsősorban azoknak, akik szeretik a minőséget, de nem feltétlen tudnak vagy akarnak százezreket áldozni egy megbízható, jó minőségű modellre. Ez az orsó a tökéletes választás nekik!

Termékadatok:
Méret: 14000
Csapágy (db): 5
Áttétel: 4.3:1
Tömeg (g): 625
Pótdob (db): 0
Orsóház anyaga: XT-7 Carbon
Fékrendszer: első fék
Dob anyaga: alumínium

Első ránézésre is egy robosztus megbízható szerkezet
Jó szívvel ajánlom ezt az orsót, nekem bevált!

Lukács Máté
Szia, Peti!
Rég volt már Nagy pontyok nyomában rész. Érdekelne, lesz-e folytatás, ha igen, mikor?

Rokolya Péter:
Szia, Máté!
Lesz bizony! Szeptember 22-én 10-kor, ha teheted, tapadj a YouTube csatornánk képernyőjére, mert jön a Nagy pontyok nyomában nagy sikerű sorozatunk legújabb része! Tetszeni fog, ígérem!

A Nagy pontyok nyomában legújabb része közeleg!

Palkovics Péter
Szia, Peti!
Melyik az a pop-up előke, amit jó szívvel ajánlasz vadvízre is?

Rokolya Péter:
Szia, Péter!
Van egy merev pop-up előke, mellyel körülbelül 3-4 éve találkoztam először. Olyan legendás pontyhorgászok nagy favoritja ez, mint Terry Hearn vagy Darrell Peck Ez az előke nem más, mint a Hinged Stiff rig vagy Stiff Hinged rig angolosan, ami lényegében egy továbbgondolt Chod rig, hiszen az alapja az, mégis más. A Chod részt össze kell kötni egy merev(ebb) előkezsinórral – például egy 25 lb-s Jelly Wire ehhez kiváló – és tetszés szerinti ólompaszta segítségével le kell „súlyozni”. Remek, agresszív prezentációt, 100%-ban alsó akadást biztosít ez a csali-felkínálás! Nekem nagyon bevált, ajánlom vadvízre is! Részletes írással és videóval erről az előkéről is hamarosan jelentkezem…

A főbb kiegészítők az előkéhez
Próbáld ki Te is, nekem már bizonyított!
Tökéletes felkínálás

Bánfi Gábor
Szia!
Nagyon megtetszett a Shimano TX5 bot, szerintem amint tudom, megveszem. Mi a tapasztalatod róla? Bevált?

Rokolya Péter:
Szia, Gábor!
Az a bot – nem túlzás – egy álom! Mind dobni, mind behúzni kiváló! Nekem nagyon bevált, egyelőre semmire sem cserélném el. Élmény vele a fárasztás, ráadásul baromi jól is néz ki! :)

Részletes írásom a botról: https://www.haldorado.hu/topikok/bojlis-horgaszat-c5/bojlis-termekbemutatok-c75/bemutatkozik-a-shimano-tx5-bot-a5871
Videóm a botról:

TX5 fekete seregem
Győztes és legyőzött

Varga Dávid
Szia, Peti!
Kedvenc halam a compó, de még nem fogtam sosem! Tudsz esetleg ajánlani olyan hazai vizet, ahol reális esély mutatkozik a megfogására?

Rokolya Péter:
Szia, Dávid!
A compó egy különleges, misztikus és sajnos ritka hal. Ahol van, ott sem könnyű megfogni. Ismerek egy vizet, ahol hála a halfaj kiemelt védelmének vannak szép példányok. Ez a víz a Solti Kis-Duna. Ha türelmes vagy és szerencsés, Téged is meglátogat majd a Doktor úr! Én ehhez sok sikert kívánok Neked!

Számomra a legszebb magyar hal
A Solti Kis-Dunán jó eséllyel megfoghatók a nagyobb példányok is
Dr. Úr közelről

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Haldorádó Archívum, Rokolya Péter

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.