A szakértő válaszol! – 84. rész

A szakértő válaszol! – 84. rész

Nyár van, méghozzá annak is a legjava! Amennyire hiányoltuk tavasszal a lassan érkező felmelegedést, talán most annyira enyhítenénk már a júliusi kánikulán. Sebaj, szerencsére a vízparton ez is elviselhetőbb! :-) A sorozatban megjelent legutóbbi írásom óta ezúttal is sokan érdeklődtetek és kerestetek meg kérdéseitekkel, de talán még soha nem fordult elő, hogy ennyien tegyetek fel szinte azonos kérdéseket! Nem volt tehát nehéz dolgom, a mai, újabb részben kiemelt kérdések kiválasztásánál elsősorban a téma gyakoriságát, illetve az aktualitást vettem alapul. Nézzük, melyek ezek!

Sümegi Norbert
„Kedves Gábor! Szeretnék jobban odafigyelni a nyári horgászatokon az UV elleni védelemre, ezért beújítanék néhány ruhát ehhez. Mire érdemes figyelni, illetve te mit ajánlanál?”
Döme Gábor:
Kedves Norbert!
Nagy örömmel látom, hogy egyre több horgász fordít figyelmet erre, ez a legjobb, legtudatosabb döntés, amit a saját érdekünkben tehetünk ilyenkor. Hidd el, tudom, miről beszélek, hiszen az átlag horgászoknál sokkal jobban próbálom védeni testemet a káros és veszélyes UV sugárzástól. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen évi több száz horgásznappal a hátam mögött kiemelt fontossággal bír a szervezet a védelme! Sok alkalmas és praktikus ruházat, illetve kiegészítő létezik, én ezek közül alapvetően három fő változatot ajánlanék. Haladjunk fentről lefelé!

A Haldorádó 5P fehér baseballsapkát és az UV-álló felsőinket bátran ajánljuk a nyári, forró időjárásban való horgászatokhoz, mert garantáltan megvédik viselőjüket az UV sugarak káros hatásaitól

Haldorádó 5P Fehér baseball sapka
A Haldorádó 5P Fehér baseball sapka tökéletes párosítás az UV álló hosszú vagy rövid ujjú pólókkal, de bármilyen ruházattal stílusos megjelenést biztosít. Tökéletes védelmet nyújt a nap káros UV-sugaraival szemben. 100%-ban fésült pamutból készült.

By Döme TEAM FEEDER Polarizált szemüvegek
Egy „olcsó” napszemüveg veszélye, hogy mivel megfelelő módon sötétít, kitágítja a pupillát, amelybe aztán könnyebben bejut az UV sugárzás. Saját fejlesztésű napszemüvegeink S15 TAC típusú lencséi 100%-ban kiszűrik a káros UV sugarakat, illetve a víz kellemetlen csillogását. A műanyag keret puha tapintású és annyira szépen kidolgozott, annyira rugalmas és fejre simuló, hogy az összes többi napszemüveg a nyomába sem ér. A lencsék – rendeltetésszerű használat mellett –, még évek alatt sem karcolódnak meg és megőrzik minden jó tulajdonságukat.

Haldorádó UV-álló felsők
Ezt a ruhadarabot bátran ajánljuk a nyári, forró pecához, de az év bármelyik évszakában megfelelő és hasznos ruhadarab lehet. Fehér színéből és UV védelemmel ellátott anyagából eredően kellő védelmet nyújt a nap káros sugarai ellen. Mindezek mellett egy határozottan kényelmes, jól szellőző viseletet biztosít könnyű és gyorsan száradó, 100% poliészter anyagának köszönhetően.

Nagyon fontos a szem védelme is!

Völler Erik
„Szia, Gábor! Júliusban megyek egy hosszú hétvégére a Tisza-tóra. Szeretnék megpróbálkozni a pontyfogással és a Te gyönyörű fogásodat látva inkább a nagyobb példányokat venném célba. Ezúton is gratulálok a 20 kg feletti töveshez! Milyen csalival sikerült ezt megfogni, mit ajánlanál nekem?”
Döme Gábor:
Kedves Erik!
Köszönöm szépen a gratulációt! :-) Nemrég készítettem egy összefoglalót erről a Facebook-oldalamra, ezért ha nem haragszol, ezzel válaszolnék a kérdésekre:

Két kapitális rekord ponty Magyarország két meghatározó vadvízéről, ugyanazzal a csalival!

Két kapitális ponty egy képen, de mi a közös bennük? 

  • A Haldorádó történetében ilyenre még nem volt példa, hogy Magyarország két legnagyobb természetes vízén, a Balatonon és a Tisza-tavon a mi csapatunk tagjai fogják meg az ELSŐ hitelesített 20+-os pontyokat az adott évben!
  • Áprilisban Szoják Benedek 21.650 g-os pontya iratkozott fel elsőként a Balatoni rekordlistára.
  • Majd június elején az én 21.040 g-os pontyom volt az első regisztrált 20+-os ponty a Tisza-tóból.
  • Van még egy közös dolog, ami mindkét hal megfogásában döntő momentum volt, ez nem más, mint a csali! Mindkét pontyot a HALDORÁDÓ Carp Boilie Főzött - Kókusz & Tigrismogyoró 24 mm-es csalival sikerült megfogni. A hajszálelőkén dupla 24-es golyó volt felkínálva.
  • Mindkét fogás jellemzője, hogy több nap szisztematikus bojlis etetés után sikerült ezeket a csodás vadvízi halakat megfogni.
  • Tehát, aki hétvégi, rapid pecára keres magának nagyhalas csemegét, az ne ezt a bojlit válassza!
  • Saját tapasztalataink egyértelműen azt mutatják, hogy nagyon erősen szelektál. 24-48 óráig is érintetlen marad az olyan nehéz vizekben, mint a Tisza-tó, ahol köztudottan rengeteg a törpeharcsa. De a Balaton mohó dévérkeszegjei sem bántották.
  • Annak ellenére, hogy ízes, illatos golyó, és azt hinnéd, hogy azonnal bekapja valami, hát, a gyakorlat egyáltalán nem ezt mutatja…! Nem tartalmaz semmilyen állati eredetű fehérjét (profi szénhidrátos bojli), amely a kisebb pontyoknak sem túl vonzó.
  • Ha több napot tudsz a vízparton eltölteni, ha bízol a szakértelmünkben, tudásunkban, ha tudod, hogy a vízterület „fertőzött” törpeharcsáktól és keszegektől, ha nem akarsz minden 3-5 kg-os pontyra félóránként felkelni, akkor ez a golyó lesz a TE csalid!!!
  • Próbáld ki és küld el nekünk a megfogott kapitális pontyodról készült képet! ;-)
 

Haldorádó Carp Boilie Kókusz + Tigrismogyoró program

Tavasszal a Balatonon nagy sikert aratott…
… majd júniusban én is sikeresen alkalmaztam a Tisza-tavon!
Ha gyorsítani szeretnéd a hatását, kiegészítésként tegyél mellé főtt kukoricát és tigrismogyorót!
A Kókusz + Tigrismogyoró a Haldorádó egyik „vezér aromája” meghatározó ízesítse 2021-ben, és ez a nagyhalas programunkban teljesedik ki

Szajkó Dávid
„Szia, Gábor! Láttam, hogy nemrég sikerült egy hatalmas busát fognod, nagy gratula hozzá! Érdeklődnék a fogás részleteiről, hogyan és mivel sikerült? Nekem is egy ilyen hal a célom a nyáron!”
Döme Gábor:
Kedves Dávid!
Nagyon köszönöm! :-) A megáradt Duna egyik „csendes” öblében sikerült ezt az óriást horogra csalni. Ezen a napon „csak” egy kapásom volt, de a kőkemény csata végén eddigi legnagyobb fehér busámat tarthattam a kezemben!
Ezt a szettet használtam a sikeres horgászat során:

Haldorádó Nyári recept 5 - Komplett Busa csomag a „nagy” élményekhez

A TORNADO Pop Up XL egy igazán nagy felhajtóerővel rendelkező lebegő csali
Ha önállóan, magában használom, én csalitüskére szoktam tűzni…

Laczkó Zalán
„Szia, Gábor! Tervezem kipróbálni a FermentX Natural Bait csalit, szerinted milyen módszerrel érdemes felkínálni?”
Döme Gábor:
Kedves Zalán!
Ez a csali önmagában nem lebeg, gyakorlatilag egy rugalmas, gumis állagú, fermentált aromában ázó süllyedő pellet, amely nem oldódik. Én legtöbbször method technikával, Quick Stop rögzítővel ellátott hajszálelőkére fűzve szoktam használni. Szeretem az egyszerű és gyors megoldásokat, ez pedig mindkét szempontnak abszolút megfelel!

A FermentX Natural Bait önmagában való felkínálásához a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás a Quick Stop!
Az előke végén található stoppert elsőként felszúrom egy vékony, csappantyú nélküli fűzőtűre…
… majd ezt az egészet át kell bökni a csalin, hosszában!
A Natural Bait rugalmas, gumis állaga gond nélkül bírja ezt a fűzést
Mivel a Quick Stop ütköző egy hurokban van, mindössze ki kell húzni belőle a tűt, el kell fordítani keresztbe, ráhúzni a csalit, és már rögzült is!
Így néz ki a felcsalizott előke, amely akár 5 másodperc alatt elkészíthető!
A nyári method rendszer működés közben

Ha további FermentX praktikákat is szeretnél látni, figyelmedbe ajánlom Putz Tamás kollégám filmjét! ;-)

Kovácsné Hupczik Barbara
„Kedves Gábor! Kisfiam, Noel nagy rajongód. Még csak tanulgatja a horgászatot, de folyamatosan a Te filmjeidet nézi és minden jó jegyéért cserébe valami horgászcuccot rendelünk a Haldorádóról. Közeleg a születésnapja, és szeretném meglepni valami személyre szóló, dedikált ajándékkal. Van erre lehetőség? Előre is köszönöm!”
Döme Gábor:
Kedves Barbara!
Természetesen, igen! Nagyon megtisztelő! :-)
Gyakorta kapok ilyen és ehhez hasonló kéréseket anyukáktól, családtagoktól, barátoktól, akik szeretnék meglepni szerettüket valami személyre szóló ajándékkal. Ezeket a kéréseket igyekeztem egy igényesebb formában is teljesíteni, ezért összeállítottam a

Döme Gábor ajándékcsomagot”.

Ha egyedi „Döme Gábor ajándékcsomagra” vágytok, vagy ha szeretnétek ezzel valakit meglepni, akkor a képen látható díszcsomagolásban küldjük!
A csomag tartalma
Minden fotót és baseballsapkát személyesen dedikálok
Egyedi ajándékok horgászoknak!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.