Go Green – Környezetbarát kivitelben a ragadozók ellen is

Go Green – Környezetbarát kivitelben a ragadozók ellen is

A trendek jönnek-mennek, melyek a különböző technikákat és stílusokat reformokkal és igényekkel színesítik, ez a pergető horgászatban is nagyban dívik és jelen van. Egyre modernebb formák, ötletek, színek és egyéb funkciók jönnek előtérbe az eszközökben és termékekben egyaránt, hogy egy horgásznap sikerességénél a horgász javára mozduljon a mérleg nyelve. De e modernizációs receptúra mellett a horgászvizekre különböző javallatok és lassan kötelezvénnyé váló anyagok is színesítik napjainkat, mely előírásoknak nemsokára minden horgásznak kötelező lesz eleget tennie.

Az egyre több vízterületen jelen lévő és folyamatosan bevezetésre kerülő prevenciós tényezőkre figyelmet fordítva az Energofish Kft. Go Green programján belül megalkottuk a 100%-ig természetbarát anyagokból készült súlyokat. Ezáltal a létrejött Wizard Drop shot rablózó súlyok wolframot és ólmot sem tartalmaznak, egy teljesen környezetbarát cink-ötvözetből lettek formára öntve, beszakadás esetén nem terhelik a környezetet és megoldást nyújtanak azon horgászvizekre is, ahol már kritérium az ólom elhagyása a bevetett készségeknél.

Drop shot technikához is kiváló alternatívát nyújtanak a Go Green súlyok!

A Drop shot technikát szerencsére hazánkban is sokan művelik eredményessége és szelekciós képessége miatt, plusz olyan helyekre is megoldást nyújt e módszer, amit egy sima jigezéssel akár tized akkora eredménnyel lehetne vallatni. A Wizard szortiment része elsősorban a közkedvelt pálca formájú súly, mely áramló vizeken, folyókon kiváló opció akár törések, kövezések között használva azokat, mert az elakadás veszélye ezzel a modellel minimális.

Állóvízi horgászathoz a gömbforma ajánlott

Állóvízre a gömbforma is elérhető ugyanazzal a méretskálával, mint a pálcaformánál, mely 5-7-10-15-20 grammos sort takar, így legyen szó partszéli vagy egy mólón történő sügérezéstől a mélyebb törésen való süllőzésig, ez a szortiment kellő produktummal szolgál minden helyzethez és kívánalomhoz.

Nincs szükség külön zsinórkötésre!

A speciális DS kapocs miatt a zsinór rögzítéséhez nincsen szükség külön kötésre, egyszerűen át kell húzni a fém kapcson a zsinórt és beleszorítani azt. Garantáltan nem fog kicsúszni belőle. Ez a rendszer rendkívül gyors mélységváltoztatást tesz lehetővé.

Monofil zsinórokkal tökéletesen használhatók a Go Green súlyok!

A praktikus kapcson túl azért is lett közkedvelt a módszer, mivel eszközigénye is kellően egyszerű. A horgon és csalin túl csupán megfelelő zsinór és egy jó vágószerszám kell a súlyok mellett a DS szerelékhez. A Wizard Fluorocarbont merevsége miatt javallott használni a nagyobb csalik és mélyebb részek vallatásakor, de a legfinomabb, 1 colos gumikhoz és tényleg UL horgászatokkor én pergető monofillal is készítek néha finomabb szerelékeket, amihez teljesen transzparens, minőségi monofil zsinórokat javaslok, mint például Bokor Károly legújabb Pro Spin monofil zsinórját. De ha csukás a pálya, vagy ha nagyobb ragadozók vannak jelen, akkor kötelező a FC használata.

A kisebb csalikhoz Maruto horgokat használunk

Horgok tekintetében a legkisebb csalikhoz a japán Maruto Weed Shot horga véleményem szerint a legkiválóbb választás. Zöld színével teljesen egyedi kivitel, mely néhány plusz %-ot ad a kapásokhoz, akár növényzettel tarkított területeken is.

A vékonyabb csalikat kisebb horgokkal érdemes használni

A következő ajánlás szintén az ODZ széria részét képző, teljesen egyedülállóan vékony, rendkívül könnyű szerkezetű, mégis kellő erőtartalékokkal rendelkező horog, a technikához fejlesztett 64 Shot. Ezt a változatott hosszabb, de vékony testű csalikhoz érdemes használatba venni, akár rejtett felkínálással.

A twisterek is jó megoldást nyújthatnak, ha DS módszerrel keressük a halakat

Végül pedig a sokak által ismert és sikerekkel dúsított japán, prémium offset horog, a Counter kivitel is használható. Twisterekkel vagy gumihalakkal is szuper megoldás, ha akadó mellett keressük DS módszerrel a halakat. Egy pálca DS súly és egy offset horog kombinációjával a legjobb tartások is biztonsággal megdobálhatók.

A megbízható prémium japán horog-hármas. Ezeket használva a csalódásfaktor maximálisra csökkenthető
A Wizard Samurai Spin bot minden lightos, feszes pergetéshez jó választás

A bevetett és használt botok tekintetében én azt vallom, hogy mindenkinek más áll a kezére, rengeteg bot kipróbálásával kell kiválasztani a saját magunk ritmusához és relevanciájához legjobbat. Mégis elfogultság nélkül, a Wizard Samurai 2-8 grammos tűspicces változatát merem ajánlani minden lightos, feszes, de kellő erőtartalékkal rendelkező pálcát kereső horgásznak. A tűspicces változat tökéletesen átadja a kis DS ólmokkal is a mederviszonyokat, azt a kopogást, amivel feltérképezhetjük az előttünk elterülő vízterület milyenségét és viszonyait, akár a tartásokat is „kitapogatva”.

A tűspicc mindent közvetít

Ezt a tökéletesen közvetítő tűspiccet érdemes kipróbálni, ajánlom akár minden elfogult sporttárs számára is, akik eddig nem merték a márkát a kezükbe venni, ez megér egy próbát.

Az új, 2020-as botok közül a WFT Penzill Nano Kork bot egészen kitűnőre sikeredett

A nagyobb DS súlyok, mint a 15-20 grammos kivitelek, természetesen strammabb pálcát követelnek. A WFT márka hallatán sokaknál a profi pergető fonott zsinórok ugranak be elsőként, de napjainkra igazán individuális édesvízi spinning szortimentet tudhatnak sajátjuknak. Az új szériák közül egy bot volt, ami igazán kitűnt a többi közül, ez pedig a WFT Penzill Nano Kork volt számomra. Gyönyörű osztott parafás nyélkiképzése kitűnik a pergető botok között is. Egyszerű, mégis tökéletesen modern dizájnelemekkel felvértezett bot. A teljesen egyedi parafás berakások mellett egy 100%-os tartást garantáló Fuji orsótartó is növeli élményfaktorát és persze dizájnját, természetesen maximálisan erős japán gyűrűsorral kiegészülve.

Élményszámba megy vele a pergetés!

A profi és prémium japán kiegészítő elemek mellett a lényeg a blank, mely közvetít DS és más módszereknél is pergetés során. A DS mellett wobblerezni és jigezni is használtam a pálcát, és teljes elfogultság nélkül kijelenthető, hogy ez a kis csillapítással rendelkező, az elején is kiemelt feltüntetést kapott, japán nanokarbon blank nagyon el lett találva. Kategóriájának kiválósága, a japán, fast botokat kedvelőknek kötelező kézbe venni ezt a pálcát. Csalódásmentes darab a médium pergetés bármely szegletéhez, prémium japán kivitelben.

Mindenkinek ajánlom a módszert és a fent megemlített két pergető pálcát is egyaránt

Rengeteg helyzet van, ahol ez a kis ötletesség adhatja meg a várt kapásokat és gyönyörű halakat. Hasonló botgörbítő kapásokat kívánok az ajánlott készségekkel.

Forrás: Őze Dániel

EnergoTeam

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.