Új Haldorádó jigfejek érkeztek!

Új Haldorádó jigfejek érkeztek!

Hazánkban egyre népszerűbb a ragadozóhalas horgászat, azon belül is a pergető módszer. Joggal mondhatjuk, hogy e technikán belül is szerteágazó a módszerek tárháza, de valószínűleg a legelterjedtebb és egyik legnépszerűbb a plasztik csalival (gumihal, twister, különböző kreatúrák stb.) való horgászat.

Legyen szó állóvízről…
… vagy éppen folyóról

Ennek eredményessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen ha megfelelő helyen, jól kínáljuk fel a műcsalinkat, a siker sokat nem várat magára. Azonban a mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy ez az egyik legkedvezőbb árú pergetési mód. Ehhez mérten próbáltunk egy olyan kedvező árú és kiszerelésű terméket megalkotni, amely mindenki számára elérhető.
A jigfejek kiválasztásánál a legfontosabb szempont volt számunkra, hogy olyan horgokkal és méretekkel készüljenek, amelyek a leginkább megfelelnek a hazai elvárásoknak, leginkább használhatók legyenek a magyar vizeken, legyen szó álló- vagy folyóvízről.

A lehetőségek tárháza szinte végtelen…

Az ólomfej minden esetben precíz súlyozású, szépen megmunkált darab, a belé integrált horog pedig erős, szuper éles heggyel rendelkező típus.

Precíz súlyozású, szépen megmunkált ólomfej és erős, szuper hegyű horog!

A horog a méltán híres VMC gyár egyik legtöbbet eladott és legnépszerűbb horga. A hagyományos íves öblű horog igény esetén újrafenhető, újraélezhető.

Tűhegyes horog, amely a legkeményebb szájban is megfelelő akadást eredményez

A széles méretválasztéknak köszönhetően az egészen apróktól kezdve a nagyobb méretű csalikhoz is találhatunk megfelelő méretű jigfejet.

Minden csalimérethez és helyzethez találunk megfelelő fejet
Minden csomag 3 db fejet tartalmaz

A nagyobb súllyal rendelkező fejeknél az ólomsúly a gömb alakú kialakítás helyett egy mindkét oldalt lapított formával kerül forgalomba.

A nagyobb tömegű fejek oldalról lapítottak

Ez azért lényeges különbség, mert formájának köszönhetően sokkal áramvonalasabb, ami lehetővé teszi azt, hogy a megszokott súly helyett kisebbel is elérhetők legyenek azok a horgászhelyek, amelyeket eddig meghorgásztunk.

Hogyan válasszunk jigfejet?
Vannak olyan horgászok, akik még nem vagy csak nagyon kevés alkalommal próbálták a pergető technikát. Nekik lehet segítség a megfelelő méretű jigfej kiválasztásában az alábbi néhány gondolat.

Az ideális méretet kiválasztani épp olyan fontos, mint megtalálni a legfogósabb műcsalit

A horog hosszát mindenféleképpen a gumihal nagyságához viszonyítva válasszuk! Ha elméretezzük a horgot, és az túl hosszú, akkor a csalink mozgását, fogósságát „lebutíthatja”, ezzel csökkentve fogási esélyeinket. Ez viszont igaz a másik végletre is: ha a horog túl rövid, akkor viszont egy óvatos kapás során nagy lesz az esélye, hogy nem akad meg az „elkövető”, és járhatunk úgy is, hogy gumihalunk egy részét harapja csak le.

Ha óvatosan táplálkoznak a ragadozók, akkor gyakran járhatunk így
Itt jól látható, hogy a horog mérete túl nagy…
… míg itt túl kicsi

Amolyan ökölszabályként elmondható, hogy az a megfelelő, ha kb. a test 1/3-ánál vagy maximum a felénél van a horgunk öble. Ez egy 9-10 centiméteres gumihalnál jelenthet 1/0, 2/0 vagy 3/0-s horogméretet.
A plasztik felfűzésének folyamata:

Írta: Burszki Zoárd

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.