Új, különleges Daiwa műcsalik érkeztek

Új, különleges Daiwa műcsalik érkeztek

A horgászat bizony rohamosan fejlődik, és nekünk lépést kell tartanunk ezzel, szem előtt tartva a horgászok egyre növekvő igényeit. A lágy műcsalis horgászat az utóbbi években komoly evolúción esett át, melynek eredményeként újabb és egyre fogósabb plasztik csalik születtek. Mi most sem adtuk alább és az egyik legnagyobb horgászcikk gyártó márka, a Daiwa kínálatából bővítettük áruházi kínálatunkat, melyek mellett olyan legendás wobblerek is helyet kaptak, mint a Daiwa Wise Minnow család. Ezeket mutatjuk most be részletesebben.

Daiwa Wise Minnow

A ma kapható egyik legfogósabb balincsali! Sok pergető versenyhorgász véleménye ez, akiknek szinte valamennyi szín kötelező elemként ott lapul a csalis dobozban, ha balinra kell horgászni. De mitől is olyan különleges a Daiwa Wise Minnow? Ezt a kitűnő minőségű, eredeti japán prémium kategóriás wobblert eredetileg pisztráng horgászatához fejlesztették ki. Tudvalevő, hogy ha egy csalit felvesz a kitűnő látásáról híres pisztráng, akkor az valóban jó műcsali. Kis mérete ellenére ez a wobbler relatív nagy súllyal rendelkezik (5,2 gramm). Ennek köszönhetően vékony fonott zsinórokkal nagyon nagy távolságra dobható, ami igazán előny, ha balinra kell horgászni. A test középpontjába rögzített súlynak köszönhetően szinte nem tudjuk olyan gyorsan tekerni, hogy a wobbler elvesztené stabilitását és oldalra borulna. Tehát a nagy sebességű visszavontatást is jól tűri, remegő-billegő mozgást imitál közben, amit imád a balin. Süllyedő kivitele ellenére merülési mélysége a visszatekerés sebességétől függően maximum 1 méter. Felülete a legapróbb részletekig kidogozott, tökéletes 3D-s szem, pikkelyminta, oldalvonal segít abban, hogy becsapjuk az egyik legjobb szemű ragadozónkat. Mivel a csali eredendően pisztráng és sügér horgászatához készült, a horgot is ehhez méretezték, így ha kizárólag termetes balinok lesznek a célhalak, érdemes rá feltenni az Owner ST-36BC 14-es méretű hármashorgait. Ezzel felvértezve szinte garantált, hogy a legütősebb balincsalit kapjuk kézbe, és ha ezekre a torpedókra horgászunk, az első csali lesz, amit kiveszünk a csalis táskából. Hat különböző színben kínáljuk.

Az egyik legnépszerűbb színváltozat, melyet a tudatos balinhorgászok figyelmébe ajánljuk elsősorban
A természetes színek mellett az élénkebb összeállítások is helyet kaptak a választékban
Ő sem tudott neki ellenállni
A balinok gyakran egészen mélyre nyelik ezt a wobblert

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament Duckfin Shad

A Daiwa eredetileg japán piacra készített újdonsága a Duckfin Shad műcsali. A Tournament szériába tartozó plasztikról már a besorolásából is sejthető, hogy kimagaslik az átlagos lágy csalik táborából. Speciális anyagkeverékének és az átlagnál kissé nagyobb faroklapátjának köszönhetően még lassú bevontatás mellett is igen élénk veretést produkál. A hátán lévő bevágásban jól elrejthető az off-set horog hegye, így akadós terepen is bevethető, súlyozatlanul akár nagyon sekély vízben is. Szín kialakítása olyan különleges kombinációkat tartalmaz, ami ritka a műcsalik piacán. Az UV változatok ráadásul fluoreszkáló képességgel is rendelkeznek, így az UV sugárzás hatására, vagy épp egy fejlámpa fényével feltöltve szinte világítanak a víz alatt, kiváló célpontként felkínálva magukat a ragadozók számára. Három méretben kerül forgalomba: 6 cm, 9 cm és 13 cm. A 9 cm-es a legáltalánosabban használható, ideális a süllő horgászata során is, de a termetes sügérek se úsznak el mellette tétlen. Ebből a méretből 7 db található a csomagban. Nagyon sokan kedvelik a kisebb műcsalikat, az ő figyelmükre tarthat számot a 6 cm-es kivitel. Ezekkel szinte bármilyen ragadozó nyomába eredhetünk. 9 db található ebből a méretből a csomagban. A legnagyobb méret a maga 13 cm-ével igazi nagyágyú a műcsalik között. Ezzel bátran horgászhatunk kapitális ragadozókra, legyen szó harcsáról, csukáról vagy gyönyörű süllőkről. 5 db található a csomagban belőle. Mindhárom méretet használhatjuk hagyományosan jigfejjel és természetesen dropshot csalinak, Texas és Carolina righez, offset horoggal is.

A Duckfin Shad csalit eredetileg a japán piacra tervezték
A Duckfin UV Chartreuse színváltozata gyakorlatilag világít
A fejlámpa fényével feltölthető
Süllő legyen az uszonyán, ami ellen tud állni egy ilyen világító halacskának!
A megfelelő horoggal kombinálva bevetés előtt
A hátán található vágás megkönnyíti a horog elhelyezését
A termetesebb sügérek sem tudnak ellenállni neki

Bővebb információ: ugrás az áruházba

A Daiwának már sok Tournament szériás termékéről bebizonyosodott, hogy helye van egy pergető horgász ládájában fogóssága miatt. Ahhoz, hogy egy termék ebbe a csoportba kerülhessen, valamit tényleg tudnia kell! A D’Fin csalik - hiszen formájuk sem a klasszikus gumihal forma - leginkább különleges színükkel, de még inkább illatukkal hívják fel magukra a figyelmet. Napjainkban egyre több gyártó kínálatában jelennek meg az ún. új generációs plasztik csalik, amik már anyagukban ízesítettek. Ez egy olyan plusz ingert ad, ami még inkább segít megtéveszteni a ragadozót, miközben követi a csalit. Nem egy víz alatti műcsalis felvételen látszódott már, amint a hal követi a kinézett zsákmányát, de még sem szánja rá magát a támadásra. Valami gyanús lehetett számára, érdekelte ugyan, de mégsem. Nos, ez az illat tovább csökkenti a hal gyanakvását. A japánban készülő speciális plasztik keverék tintahal-aromát tartalmaz - számos teszt alapján édesvízi halak esetén is ez az íz váltotta ki a leggyakoribb kapásokat. E keverék színsemleges, különböző színű gumihalakat tárolhatunk együtt anélkül, hogy azok elszíneződnének. Ráadásul a Daiwa kínálatában fellelhető színek igazi különlegességek, könnyen találunk a kínálatban a víz átláthatóságának vagy a fényviszonynak megfelelőt. A kifejezetten karcsú, klasszikus farokformájú lágy gumihal nagyon szépen veret még lassú bevontatás során is. A háton húzódó vájat segít elrejteni az offset horgot, ha azon kínáljuk fel. Jigfej nélkül vezetve is erősen veret, franciaországi tesztek során igazi sügér- és süllőmágnesnek bizonyult. Kínálatunkba 2 méretben kerül fel: az egyik a klasszikus 7,6 cm-es, amivel nyugodtan indulhatunk csukázni, süllőzni, míg a nagyobbik kivitel a 10,2 cm-es, ami a termetesebb ragadozókra megfelelő csali lehet. Előbbinél 10 db, utóbbinál 7 db található a csomagban.

A D\'Fin család már az új dimenziós plasztik csalik közé tartozik, melyeket anyagukban ízesítenek
A színválasztékban a glitteres színek is megtalálhatóak
Igazi süllőmágnes lesz a magyar vizeken!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament D-Frog - Black Poison

Csuka és harcsa horgászatára kifejlesztett műbéka 2 db nagyméretű, erős, rejtett horoggal. Életszerű mozgása, a vízben keltett rezonanciája ellenállhatatlan a ragadozók számára. A forró nyári időszakban a békák könnyű zsákmányt jelentenek a csukák, harcsák és balinok számára. Az új D-Frog egyszerűen vezethető a felszínen, a botspicc apró rántásaival tökéletes „walk-the-dog“, vagyis jobbra-balra kitörő mozgásra bírható. A belsejében található csatornás megoldás meggátolja, hogy víz jusson a béka testében, a horog íve mellett található főkamrába. Az erős kétágú horgot úgy építették a testbe, hogy a csali gond nélkül elvezethető növényzettel sűrűn benőtt területeken is anélkül, hogy elakadna.

A békaimitáció a csukák és harcsák becserkészése folyamán fog nagy segítséget nyújtani
A csomagolásból kibontva egy meglepően élethű imitáció tárul elénk

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament D’Swim

A Daiwa Tournament D’Swim széria tagjaira elég rápillantani, és már látjuk is, miben rejlik a fogóssága. A legszebb színek mellett feltűnő a különleges forma kiképzése. A klasszikus kishal testet úgy tették még vonzóbbá a ragadozók számára, hogy a testre körkörösen redőket helyeztek el. Ezzel generál a csali extra rezonanciát maga körül bevontatás során. Ráadásul a farokrész elejét elvékonyították, így a nyújtott korong farok még nagyobb amplitúdóval veret. Mozgását tekintve a D’Swimről azt lehet mondani, hogy ez a tökéletes gumihal. Jobbra-balra billegve úszik, közben erősen felvillantja hasi felületét, ugyanakkor úgy tervezték, hogy ne veressen túl erősen, természetellenesen. Ezáltal sikerült elérni, hogy folyóvízben, erősen áramló részeken is jól használható legyen. Napjainkban egyre több gyártó kínálatában jelennek meg az úgynevezett új generációs plasztik csalik, amik már anyagukban ízesítettek. Ez egy olyan plusz ingert ad, ami még inkább segít megtéveszteni a ragadozót, miközben követi a csalit. Nem egy víz alatti műcsalis felvételen látszódott már, amint a hal követi a kinézett zsákmányát, de még sem szánja rá magát a támadásra. Valami gyanús lehetett számára, érdekelte ugyan, de mégsem. Nos, ez az illat tovább csökkenti a hal gyanakvását. A japánban készülő speciális plasztik keverék tintahal-aromát tartalmaz - számos teszt alapján édesvízi halak esetén is ez az íz váltotta ki a leggyakoribb kapásokat. E keverék színsemleges, különböző színű gumihalakat tárolhatunk együtt anélkül, hogy azok elszíneződnének. Ráadásul a Daiwa kínálatában fellelhető színek igazi különlegességek, könnyen találunk a kínálatban a víz átláthatóságának vagy a fényviszonynak megfelelőt. A Pro Green színváltozat fluoreszkáló anyagot tartalmaz, különösen zavaros vízben jöhet rá több kapás. A D’Swim is 100%-ig Japánban készül. Kínálatunkba 2 méretben kerül fel: 9 cm, valamint 11,5 cm.

A D’Swim egy tökéletes mozgású, nagyon intenzív rezonanciát keltő plasztik hal
A csali külön érdekessége a test bordázottsága
Egy közepes méretű jigfejjel kiegészítve nyerő párost alkotnak

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament Bubble Shrimp

Speciális, csalogatóanyagot tartalmazó keverékből készült gumirák. A Bubble Shrimp úszó anyagból készül, mozgása ezért élethű, a víz alatt felemeli ollóit. Tökéletes Texas righez. Különleges, matt felszíne gondoskodik arról, hogy apró buborékok tapadjanak meg rajta és teljesen élethűen imitáljon egy valódi rákot. 7 db található a csomagban.

A tökéletes rákimitáció, mely a vízben felemeli az ollóit!
Természetesen itt is több különböző színváltozatból választhatunk
Nagyon élethű az imitáció

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament DS-35

A DS-35-s modell kilenc centis hosszával igazi mindenes gumihal, hisz egy jókora sügér még rávág, egy csukának már érdekes méret, de egy jobb süllőnek sem okozhat gondot. A plasztik keverék tintahal aromát tartalmaz, ami számos teszt során bizonyította, hogy ennek a legaktívabb a csalogató hatása édesvízi halakra. A gumikeverék színsemleges, különböző színű gumihalakat gond - és főleg elszíneződés - nélkül lehet együtt, egy csomagban tárolni. A Pro Green színváltozat fluoreszkáló anyagot tartalmaz, különösen zavaros vízben jöhet rá több kapás. A csomag 5 db gumicsalit tartalmaz.

A DS-35 érdekes formavilágával hívja fel magára a figyelmet
A vízben csak lassan süllyed, ezzel is növeli a várható támadás időtartamát
Tipikus „lomha” téli csali, mely a legnagyobb süllők érdeklődését is felkelti

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament Duckfin Bug

Ez egy pici rovarutánzat: a Duckfin Bug ideális ultra light pergetésre apró jigfejekkel vagy dropshot módszerhez is. Az úszó alapanyag csalogató attraktort tartalmaz, a csali pedig már a legkisebb mozdításra is csábítóan evickél a vízben. A test speciális kiképzése meghosszabbítja a süllyedő fázist, ezzel jelentősen növeli a kapások számát. Különösen fogósnak bizonyult sügér horgászata során. Négyféle színben kapható. 10 db csali található a csomagban.

A Duckfin Bug a sügérhorgászok nagy kedvence lehet
Természetközeli színekben is elérhető
Egészen pici méretű jigfejjel lehet szépen „összeszerelni”

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Tournament Beam Fish

A B-Fish 4,5 cm hosszú, rendkívül jó minőségű mini plasztik hal extra rugalmas anyagból. A speciális keveréknek és az anyag hihetetlen nyúlási képességének köszönhetően a farokrész leszakadása szinte kizárt. Ideális pisztrángra és sügérre egyaránt. Extra hajlékony, rugalmas anyag, mely aminosavakat tartalmaz a jobb fogósság érdekében. Japánban készül. 10 db található a csomagban.

E „mini” típussal azt próbálja megoldani a Daiwa, hogy kevesebb elvesztett farokvégű csalival találkozzunk
A B-Fish remek választás lehet kősüllő horgászatához
Ezt is csak Micro jigfejjel lehet összeszerelni

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Daiwa Bassers Worm Hook

Ha a plasztik csalikról beszélünk, nem mehetünk el a hozzájuk illő horog mellett sem, amit szintén a Daiwa kínálatából választottuk ki. Négy különböző formában is elérhetőek, melyek a különböző formájú plasztikokhoz és azok vezetési technikájához igazodnak.

Minden olyan módszerhez, ahol a horgásztechnikához egy nagyméretű és széles öblű horogra van szükség. (WOS - Wide Off-Set Hook). Ideális kompakt, testes csalikhoz. Ultrahegyes az új SaqSas technológiának köszönhetően. A SaqSas egy speciális fluoridbevonat segítségével a horog felszínén található, egyébként normális, mikroszkopikus egyenetlenségeket szinte teljes mértékben eltünteti. A horog hegye így még hegyesebb lesz, a horog így sokkal könnyebben és mélyebbre hatol, a kapások nagyobb százalékát lehet vele megakasztani. Japánban számos teszttel igazolták, hogy a SaqSas horgok a normál élesítésű japán horgokkal szemben 40%-kal könnyebben hatolnak be az anyagba. Természetesen minden SaqSas horog 100%-ig Japánban készül.

Az új Bassers horgok mindegyike Japánba készül

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bassers Worm Hook SOS

Kevésbé ívelt, mint a WOS modell. Vékony csalikhoz ideális.

Ezt a modellt az elvékonyított, hosszúkás csalikhoz tervezték

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bassers Worm Hook FFN

Extra vékony és ultra könnyű horog, mely tökéletes kisebb műcsalikhoz is, hegye tökéletes az új SaqSas élezés technológiának köszönhetően.

A kisméretű csalik fontos kiegészítője

Bővebb információ: ugrás az áruházba

Bassers Worm Hook WKY

A WKY rövidítés Wacky-Wacky-jellegű vezetés technikához és Texas righez ajánlja e horgot.

A kínálatban megtalálható Texas righez készített verzió

Bővebb információ: ugrás az áruházba

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.